FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Jbt gledam sad ove šanse, pa strašno sta smo fulali. Šest šansi ni jedan gol, Tatar bi dao 4 gola iz ovih situacija ono njegovo pod prečku.
Da su penali lutrija, demantovali su sinoć igrači Rangersa i Eintrachta. Svaki penal umjetnost. Jbg Ramsey...
Šećerović pokazo kako se roka penal.
Šećerović pokazo kako se roka penal.
-
- Kontakt:
Ma vala ima i srece. Njihov prvi sekunda da izadje od precke, Dal pogodi stativu pa golmana u ledja i izadje, ne znam koje drugi kod njih šutirao isto prstima dirao Dizdarević. Jedino je Oremuš loše šutirao a i kod njih Zvonić. Gledao sad snimak utakmice i penala Velez je imao baš srece veceras.
Imas Bodula,Ahmetovica,Catakovica,Glupovca,Bagarica,Lazica tebi penal puca Varesanovic. Sva sreca pa nisam vlasnik kao Mirvic hebo bi im u svlacionici sve,pola njih ni trening vise ocima nebi vidjeli,molili bi za ispisnice,javno bi rekao da je ovo brukanje kluba od strane ovih nazovi igraca. Kako bi ih fino nagradio Antalijom pardon Igmanom
Ko se razumije u te koeficijente, kakva je sad situacija nakon prosle i ove sezone?
- NisamInSajder
- Kontakt:
Nakon par sati pogledano finale ponovo. Očekivao sam neki sličan scenariji, pogotovo kad je izašao sastav. Ne možeš u 2022 osvojiti finale kad igraš sa Ahmetovićem, Hebibovićem, Dupovcem, Mujakićem na lijevom beku, Varešanovićem i svi oni igraju praktično 90 minuta. Igralo se fino prvo poluvrijeme, par grešaka igrača, recimo Mujakić je trebao dodati Ahmetoviću loptu i imao bi prednost 70%, ali ne treba mu zamjeriti, ipak je štoper. Drugo poluvrijeme, loše, Dudić pravi rokade, što taktički, što igrački, a naši nijemo posmatraju do 70te minute, dok pojedini igrači izdišu na terenu praktično. I opet se fulalo sa izmjenama, uvodiš Bagarića kad je bilo jasno da ćeš igrati penale, a on nije izveo penal, uvodiš Pidru, također nije izveo penal, ali dobro njega si kao uveo zadnjih 10min da pokuša neki centaršut i tako zabiješ gol, ali nije ni tog bilo. Bez plana B si, ok objektivno Uščuplić i nije imao nešto puno vremena da pripremi ekipu za finale, morao je graditi nešto na radu Vasoskog, a taj rad je bio loš što se vidjelo i po rezultatima. A ni plan A nije nešto naročito funkcionirao u drugom poluvremenu, pa si živio praktično od prekida (gledao da dobiješ neki faul, korner) i hvatao se za slamke, recimo faul na 45 metara od gola Veleža, i idu naši najviši igrači na ubačaj, a svi znamo da se rijetko tako postigne gol, nismo uopšte tražili neku igru. Još jedna stvar, vrlo loša, praviš "milion" glupih i nepotrebnih faulova, klizeći se koristi prvom prilikom pa čak i na centru terena kad Velež počinje gradit napad na našu postavljenu odbranu, i onda zašto Sarajevo ima najviše žutih i crvenih kartona.
Za ne izlazak u Europu ne treba kriviti samo igrače ili samo trenera, već cijeli klub, što bi se reklo riba smrdi od glave. Prvo, fulalo se sa tjeranjem Sablića, on je morao ostati, a onda si doveo goreg trenera i uprskao vrlo dobar prijelazni rok koji je odradio svako po malo. Što se tiče budučnosti, vrlo je značajno da se odaberu pravi SD i trener i to što ranije. Imaš vrlo dobru bazu igrača za neku budučnost i da gradiš rezultat u narednih nekoliko godina, ali treba praviti što manje loših odluka u narednom periodu, a do sad su odluke ovog rukovodstva bile vrlo loše.
Za ne izlazak u Europu ne treba kriviti samo igrače ili samo trenera, već cijeli klub, što bi se reklo riba smrdi od glave. Prvo, fulalo se sa tjeranjem Sablića, on je morao ostati, a onda si doveo goreg trenera i uprskao vrlo dobar prijelazni rok koji je odradio svako po malo. Što se tiče budučnosti, vrlo je značajno da se odaberu pravi SD i trener i to što ranije. Imaš vrlo dobru bazu igrača za neku budučnost i da gradiš rezultat u narednih nekoliko godina, ali treba praviti što manje loših odluka u narednom periodu, a do sad su odluke ovog rukovodstva bile vrlo loše.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Kad vidim direktoricu tj velikog navijaca kona koja laze i krije to,na terenu da tjesi igrace nije mi dobro,ma koliko optimista bio necemo mi daleko daj boze da grijesim. Zna li neko jel naucila sta o fudbalu i zna li nekom igracu ime posto znam da starije generacije igraca kona zna nabrojat. Sta smo mi Bogu zgrijesili. Dok je god ovih fosila tipa Oruc i slicnih trenerskih magova,direktorica ovakvih nikad nista od nas. Cuj nema evrope pa smradovi da imate obraza sami bi otisli,i posto vidim spominjemo navijace,istok i slicno mi smo vrh vrhova jedina svijetla tacka
Vrlo jednostavno, nulu od ovog evropskog ljeta cemo vuci do ljeta 2027. kao gvozdene okove oko nogu, a taman se kotarisali nule iz ljeta 2016.Trenutni koeficijent je 7,250 (npr. veci od koeficijenata Ziriha, Trabzona i Leha, ovosezonskih prvaka u svojim zemljama), a krajem augusta kada se završe evropske kvalifikacije, UEFA ce napraviti nove, a naš koeficijent ce naravno biti smanjen.Koliko je koeficijent bitan, najbolje pokazuje primjer Zrinjskog, koji samo da se pojavio u Evropi prošlo ljeto, pa makar obje utakmice u prvom pretkolu Konferencijske lige izgubio sa po 10:0, danas bi bio nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka i imao maltene čist put do grupne faze Konferencijske lige.
Neki dan u jednom interviju, pitaju Zvezdana Terzića iz Zvezde, šta je največi kapital Crvene zvezde u njegovom mandatu, čovjek ko iz topa - koeficijent na UEFA listi.Kod nas ako su Hadžija, Sabrina, Nam i Kasum, odnosno danas Mirvić i Ajla znali koje privilegije i benefite može klubu donijeti dobar koeficijent, ja ću sebi grkljan prerezati.
Briše nam se koeficijent iz sezone 17/18. Tada smo uzeli 0.250 (ispadanje od Zarije). Za idući sezonu ćemo imati 0, pa će to biti 7.000 na kraju sezone. Odnosno s tim koeficijentom bi ušli u Europu iduće godine (pad uslovom da je izborimo).Lucas je napisao/la: ↑20 maj 2022, 01:39Vrlo jednostavno, nulu od ovog evropskog ljeta cemo vuci do ljeta 2027. kao gvozdene okove oko nogu, a taman se kotarisali nule iz ljeta 2016.Trenutni koeficijent je 7,250 (npr. veci od koeficijenta Ziriha, Trabzona i Leha, ovosezonskih prvaka u svojim zemljama), a krajem augusta kada se završe evropske kvalifikacije, UEFA ce napraviti nove, a naš koeficijent ce naravno biti smanjen.Koliko je koeficijent bitan, najbolje pokazuje primjer Zrinjskog, koji samo da se pojavio u Evropi prošlo ljeto, pa makar obje utakmice u prvom pretkolu Konferencijske lige izgubio sa po 10:0, danas bi bio nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka i imao maltene čist put do grupne faze Konferencijske lige.
Neki dan u jednom interviju, pitaju Zvezdana Terzića iz Zvezde, šta je največi kapital Crvene zvezde u njegovom mandatu, čovjek ko iz topa - koeficijent na UEFA listi.Kod nas ako su Hadžija, Sabrina, Nam i Kasum, odnosno danas Mirvić i Ajla znali koje privilegije i benefite može klubu donijeti dobar koeficijent, ja ću sebi grkljan prerezati.
Haskić.bordobijeli je napisao/la: ↑20 maj 2022, 00:50, ne znam koje drugi kod njih šutirao isto prstima dirao Dizdarević.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Kao što sam i očekivao, izgubljeno finale. Odavno već govorim da sam pesimista, jer stvarno su me uvukli u to stanje da mi je bilo suludo očekivati osvajanje. Ružno za reći, ali tako je.
Previše debilnih postova, previše presseravanja. Razumijem bijes i razočarenje, ali psovati Mirviću mrtve i slične stvari, debilno je. Da ima grešaka, ima, ali malo poštovanja pokazati. Prvom meni se ne sviđaju neke stvari, ali je previše psovati čovjeku koji te je izvadio iz vanago. S takvim ponašanjem, samo pokazujete da mi ništa drugo i nismo zaslužili.
Što se tiče Evrope, jedino mi je žao zbog tog koeficijenta, sve ostalo manje-više. Nije smak svijeta, ovo Mirviću može biti samo jedan dobar šamar da se uozbilji i vidi šta ima u i oko ekipe, tj. da uvidi da ovdje treba pravovremeno reagovati i otkloniti korov.
Ono što bih ja najviše volio vidjeti i što bi mi dalo nadu za bolje sutra je dovođenje odličnog trenera i SD-a. Druga stvar, rastjerivanje i raskid saradnje s amebama tipa Hebib i Krste. Uz njih, nogirati Bodula, Kobiljara, Bagarića, Cmiljanića, Dala, Dupovca. Ahmetoviću se fino zahvaliti za sve i ponuditi mu plaćeno školovanje za trenera
Sve dok to ne vidim, ne vjerujem u bolje sutra. To je ono što ja trubim mjesecima. Možeš ti biti ne znam ti kakav trener, ti ako vodiš hablečine kao što su gore pobrojani, nema rezultata. Vi ne kontate da jednog Hebibovića s 30 godina ne može naučiti i ispraviti mu neke stvari. Sad da uzmeš i probaš nabrojati tri školovana igrača iz ekipe, ne bi mogao. Skupina neznalica, penzionera, uhljeba i tik tokera.
Nek nam je Bog na pomoći. Ukoliko se ne dese korjenite promjene, nastavlja se sve isto. Novi trener do decembra, pa onda drugi do maja, pa možda malo Dženo opet uleti, pa havarija, pa rekonstrukcija i sve tako. Što neko reče, jadno je kad vidiš da nam je sve isto kao i 2014. godine.
Previše debilnih postova, previše presseravanja. Razumijem bijes i razočarenje, ali psovati Mirviću mrtve i slične stvari, debilno je. Da ima grešaka, ima, ali malo poštovanja pokazati. Prvom meni se ne sviđaju neke stvari, ali je previše psovati čovjeku koji te je izvadio iz vanago. S takvim ponašanjem, samo pokazujete da mi ništa drugo i nismo zaslužili.
Što se tiče Evrope, jedino mi je žao zbog tog koeficijenta, sve ostalo manje-više. Nije smak svijeta, ovo Mirviću može biti samo jedan dobar šamar da se uozbilji i vidi šta ima u i oko ekipe, tj. da uvidi da ovdje treba pravovremeno reagovati i otkloniti korov.
Ono što bih ja najviše volio vidjeti i što bi mi dalo nadu za bolje sutra je dovođenje odličnog trenera i SD-a. Druga stvar, rastjerivanje i raskid saradnje s amebama tipa Hebib i Krste. Uz njih, nogirati Bodula, Kobiljara, Bagarića, Cmiljanića, Dala, Dupovca. Ahmetoviću se fino zahvaliti za sve i ponuditi mu plaćeno školovanje za trenera
Sve dok to ne vidim, ne vjerujem u bolje sutra. To je ono što ja trubim mjesecima. Možeš ti biti ne znam ti kakav trener, ti ako vodiš hablečine kao što su gore pobrojani, nema rezultata. Vi ne kontate da jednog Hebibovića s 30 godina ne može naučiti i ispraviti mu neke stvari. Sad da uzmeš i probaš nabrojati tri školovana igrača iz ekipe, ne bi mogao. Skupina neznalica, penzionera, uhljeba i tik tokera.
Nek nam je Bog na pomoći. Ukoliko se ne dese korjenite promjene, nastavlja se sve isto. Novi trener do decembra, pa onda drugi do maja, pa možda malo Dženo opet uleti, pa havarija, pa rekonstrukcija i sve tako. Što neko reče, jadno je kad vidiš da nam je sve isto kao i 2014. godine.
-
- Kontakt:
Trubis ti u mog Hasimagu
Kad mogu tražiti papire i tužbe ganjat kad nema plata, mogu vala i sad tražiti papire da napuste klub, ali neće plaćenici. Nema tu ljubavi prema klubu sekunde, nema to obraza da kažu halo ja sam invalid, ja sam za GOŠKa, daj ti meni papire da ne ispadnem pakšu. Dosta sam izmuzo Sarajevo.
Sve što se može prodati, prodati, nema ovdje dva tri igrača koji su za Sarajevo.
Dolaze valjda taj golman, i lijevi bek crnac sigurno.
Spahić pred potpisom.
Ne znam jel bio sastanak Hordi i Mirvića znam da se spominjao. Znam da će fasovat svaki igrač kojeg zateknemo iza 10h vani. Moglo bi se i na trening uletiti da se malo prepadnu. Tražit će oni papire na koljenim.
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO, VI ŽIVITE OD SARAJEVA!
Sve što se može prodati, prodati, nema ovdje dva tri igrača koji su za Sarajevo.
Dolaze valjda taj golman, i lijevi bek crnac sigurno.
Spahić pred potpisom.
Ne znam jel bio sastanak Hordi i Mirvića znam da se spominjao. Znam da će fasovat svaki igrač kojeg zateknemo iza 10h vani. Moglo bi se i na trening uletiti da se malo prepadnu. Tražit će oni papire na koljenim.
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO, VI ŽIVITE OD SARAJEVA!
🇵🇸
žalosno je da nam je Borac uzeo najvažniju titulu u historiji ispred nosa i sa 13 bodova prednosti, a ovo sinoć je žalosno da su nam igrači uzeli kup i evropu takvog kvaliteta kao što smo mi bili prije investitora u klub, što znači malo plaćeni polovnjaci koji spašavaju "polukarijere".
12. igrač kluba iz Titove 38b
-
- Kontakt:
Koefcijent nam je bio 7.250.Sada se brise onaj is sezone 2017/2018 kada smo ispali od Zarije,znaci od ove gore cifre odbijamo 0.250 i koefcijent za sezonu 2023/2024 eventualno u Evropi bit ce nam 7.000.Opet nije lose ali sad cemo 0 iz ove sezone morati 5 godina nositi,da smo jucer osvojili imali bi koefcijent minimum 7.750
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Jutro balerine , gdje su slike sa treninga ? Da vidimo kako pobjednička ekipa 2 dobije pobjedničku ekipu 1 , kako Krste prica viceve i puca cvoke , kako Dal pimpla loptu ? Veceras petak , ide lagana shisha u Dibeku i Damasku , neko ce otici i do Mostara otvaranje Daleke obale pa da se ne propusti a i uskoro ce i SFF treba biti spreman za Summer lounga na Skenderiji.
Život je bumerang i sve se vraca kad tad.Bijednici odlazite !!
Život je bumerang i sve se vraca kad tad.Bijednici odlazite !!
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Trebalo bi kakvu gala vecericu organizovati. Malo sampanjac, malo instagram story, pa onda na toj gala vecerici organizovati dodjelu nagrada, npr. "najljepsa uposlenica kluba", "najveca feministkinja" i tako. Ove fudbalske nagrade sto drugi klubovi dodjeljuju kao "najbolji igrac" i slicno, nama to ne treba, mi igraca i nemamo. Imamo hadalje od terena, do vrha kluba.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- napoleon72
- Kontakt:
Nek nam iduce godine za Prvi april napisu kako Nihad, Suljic, Secerovic i slicni igraju za 8-9 stoja a ne one djetinjarije kao ove godine, mozda se neko upeca i bude mu lakse.
Bagro preplacena. Sve u jamu bacit nek se nauce kako je dinar zaradit.
Karte za iducu sezonu trebaju bit 10, 15 i 20 KM. Puno mi serremo, a u svakoj normalnoj drzavi balet i jest skuplji za gledanje od fudbala. Ljudi astronomske cifre placaju, mi nase balerine za petaka gledamo.
Bagro preplacena. Sve u jamu bacit nek se nauce kako je dinar zaradit.
Karte za iducu sezonu trebaju bit 10, 15 i 20 KM. Puno mi serremo, a u svakoj normalnoj drzavi balet i jest skuplji za gledanje od fudbala. Ljudi astronomske cifre placaju, mi nase balerine za petaka gledamo.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
najjaci su ovi sto podrsku daju Dalu na FB , pa **** vam sve , ko da imamo talenta kojeg cemo prodati za 5 mil a ne babinog sina.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !