FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nakon 20 sati, i polu hladne glave, mozese zakljucit sledece.
Ovaj gubitak evrope i kupa, moze bit dobra stvar ako se desi sledece;
Igraci se odreknu primanja za 40%
Igraci poput ahmeta krstea se razidju sa klubom na svoju stetu, i da preko Te dvije stavke nadomirimo bar 50% izgubljeni para od evrope..
Drugo koje je vaznije od prvog je da MIRVIC i ljudi (zene) oko njega, izadju u javnost ili na neki drugi nacin da stupe u kontakt sa navijacima, da im ponude u grubo plan i da im zatraze (dogovorese) odredjen broj godina (lupam 2 godine) da naprave klub da bude naj organizovani u bih ako imaju stedstva mogucnosti u bivsoj jugi (mozda je ona zena mislila naj organuzivani klub u regijonu, sto nije tesko posebno ako se ubaci u taj konteks TAN) da za 3 godine cemo imat naj jacu ekipu u drzavi da cemo bit prvaci da cemo uc u grupi konfederizacije a da navijaci smire istok nepale baklje da dolaze u sto vecem broj da podrze igrace kad zapne svremena na vrijeme i da se napravi neki hajc svake godine za uclanjenje godisnje karte itd..
Neznam veci nas pise nekad iz neke frustracije vruce glave al realno MIRVIC JE ULOZIO ZA 8 mjeseci preko 7 m km u klub, nemozemo reci da nas napilju ceka kolina ljudi koji su spremni da nas uzme i da ulaze vise.
Takodje vidi se da mu je stalo da fakticki zivi u sarajevu,, malo je takvi ljudi
Ovaj gubitak evrope i kupa, moze bit dobra stvar ako se desi sledece;
Igraci se odreknu primanja za 40%
Igraci poput ahmeta krstea se razidju sa klubom na svoju stetu, i da preko Te dvije stavke nadomirimo bar 50% izgubljeni para od evrope..
Drugo koje je vaznije od prvog je da MIRVIC i ljudi (zene) oko njega, izadju u javnost ili na neki drugi nacin da stupe u kontakt sa navijacima, da im ponude u grubo plan i da im zatraze (dogovorese) odredjen broj godina (lupam 2 godine) da naprave klub da bude naj organizovani u bih ako imaju stedstva mogucnosti u bivsoj jugi (mozda je ona zena mislila naj organuzivani klub u regijonu, sto nije tesko posebno ako se ubaci u taj konteks TAN) da za 3 godine cemo imat naj jacu ekipu u drzavi da cemo bit prvaci da cemo uc u grupi konfederizacije a da navijaci smire istok nepale baklje da dolaze u sto vecem broj da podrze igrace kad zapne svremena na vrijeme i da se napravi neki hajc svake godine za uclanjenje godisnje karte itd..
Neznam veci nas pise nekad iz neke frustracije vruce glave al realno MIRVIC JE ULOZIO ZA 8 mjeseci preko 7 m km u klub, nemozemo reci da nas napilju ceka kolina ljudi koji su spremni da nas uzme i da ulaze vise.
Takodje vidi se da mu je stalo da fakticki zivi u sarajevu,, malo je takvi ljudi
- LutakSutko
- Kontakt:
Zar se ti nebi odrekao da ti je plata 10 k km mjesecno i radis neki posao pogresno i kostas 25% godisnjeg budzeta firme da ti plata bude 6 k km.. moralno znam da to nece al vjerujem kad bi to uradili 50% igraca automadki bi jos 50% pristalo (povuklo bi ih).LutakSutko je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:46zamisli da ti u firmi direktor kaze odrekni se 40% primanja jer .........
ko ce to prihvatiti?
Ja razumijem da covjek od 1000 marak to nemoze nece priustit, al covjek sa 7-10 k km mjesecno to moze i treba ako ima imalo morala
Jer ovaj ne izlazak u evropu nije krivica mirvica ni vadovskig ni uscuplica vec igraca, za 14 kola osvoili 14 bodova izgubili derbi izgubili sve utakmice protiv ekipa uz gornjeg doma dobili sansu u kupu protiv ekipe koja je hljeba gladna..
A platu uslove su imali kao i u zrinjskom koi im je pobjegao 50 bodova
Suljic
Catakovic
Secerovic
Pidro
Mujakic
Lazic
Hebibovic
Avramovski
To su igraci i primanja koja oni imaju morali bar evropu izvuc
Pobjedit borac leotar zelju 2x uzet kita city bod eto te u evropi ti od ovih svih utakmica uzo 3 boda
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 20 maj 2022, 13:58, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Sta mislit o ovom:
SD- Krste Velkoski
Trener- Merudin Ahmetovic (pomocnici Heba i Oremus)
Ne bi me iznenadilo
SD- Krste Velkoski
Trener- Merudin Ahmetovic (pomocnici Heba i Oremus)
Ne bi me iznenadilo
-
- Kontakt:
Definitivno najveci profesionalac u ekipi unazad par godinaFCUM je napisao/la: ↑20 maj 2022, 11:43nas najbolji igrac. Istice mu ugovor i jedini je on zasluzio da dobije produzenjespezial je napisao/la: ↑20 maj 2022, 11:39Darko Lazic je nas najbolji igrac i uvjerljivo najveci profesionalac u ekipi! (Doduse to nije tesko jer je mozda i jedini). Decko koji vodi racuna, trenira individualno, oporavlja se kako treba, ne hoda okolo i ne pije i ne zdere ko ostali seljacici. Da zauzima mjesto dva stranca treba ga ostavit!mnon46 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 10:05Prvo, ko god misli da je Ismir kriv za ono sinoć je debil.
Drugo, svi MI (prvi ja) koji smo tjerali Vinka, Gorana ili Aleksandra smo debili.
Treće, igrači su zaslužili pred svaku tekmu da se ode u Butmir i da se lekcija očita (ne fizički naravno).
Četvrto, zna li neko na koji način se izabralo ovih pet igrača da pucaju? Je li bilo ko digne ruku ili je ranije odlučeno? Ako se dizala ruka, pichke su i Dupovac i Bagarić što kao iskusniji i stariji nisu pucali prije Oremuša koji lopte nije dohvatio kako treba ove polusezone ili Dala. Ako je ranije odlučeno, onda yebiga.
Peto, penali nisu lutrija, udari je ko Asmir ili Adnan i da su dvojica na golu ne bi je skinuli, dakle il znaš, il ne znaš, kakva sreća i lutrija, šta treniraš čitav život ako penal ne znaš zabit.
Šesto, DARKO LAZIĆ!
I da, trebo je pucat penal i on, nista gore od babinog sina ne bi opucao. I po cemu oremus puca penal ispred bagarica. Ili kad su vec radjene izmjene maksuz za penale zasto catakovic nije usao? Koliko god ih je profulao, ja bih i krsti dao da puca. Kapiten je, iskusan je, igrao je velike meceve, pa i ako fuli zna se nositi s tim.
Poceo lose ali sad je beton.Vratio se u klub kad nije bilo feninga,vjerujem da mu nije plata nesto velika.Produziti momku ugovor,zasluzio je.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 20 maj 2022, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
posto su nam igraci **** najveca oni mogu samo traziti povecanje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Kad radiš za platu, tj kad si uposlenik (čitaj fudbaler) ne znam kad bi pristao na smanjenje plate, već naprotiv, osluškivao bi kad će biti neko povećanje.Pitar6785 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:53Zar se ti nebi odrekao da ti je plata 10 k km mjesecno i radis neki posao pogresno i kostas 25% godisnjeg budzeta firme da ti plata bude 6 k km.. moralno znam da to nece al vjerujem kad bi to uradili 50% igraca automadki bi jos 50% pristalo (povuklo bi ih).LutakSutko je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:46zamisli da ti u firmi direktor kaze odrekni se 40% primanja jer .........
ko ce to prihvatiti?
Ja razumijem da covjek od 1000 marak to nemoze nece priustit, al covjek sa 7-10 k km mjesecno to moze i treba ako ima imalo morala
Problem oko tih primanja i inace plata igraca su ugovori, ugovori koji su sastavljeni u vrijeme Sabrine. Ono cemu treba ovaj klub da tezi je da se konkretno sastavljaju drugaciji ugovori. Plata ne moze da bude ista kad igrac igra i kad ne igraa nikako, bilo to zbog povrede ili neceg desetog. Da igraci imaju mogucnost na bonuse za golove i inace za uspijeh ekipe. Da postoji neki vid kazni (novcanih) za lose uspijehe u ekipi. To je ono sto mora da bude, jer u suprotnom, kao sto je sad, imas neke igrace koje boli ona stvar kako ce oni odigrati neku tekmu, kad mu se da trcat ce na svaku loptu, kad mu je mrsko valjat ce se po travi i mahat rukama citavu utakmicu.
Mora se napraviti jednostavno neki iskorak gdje se nece dozvoliti da uopste kroci u klub neko ko nece ostaviti srce za isti u bilo kojem smislu, i u svakom slucaju!
Mora se napraviti jednostavno neki iskorak gdje se nece dozvoliti da uopste kroci u klub neko ko nece ostaviti srce za isti u bilo kojem smislu, i u svakom slucaju!
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
- LutakSutko
- Kontakt:
NIKADPitar6785 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:53Zar se ti nebi odrekao da ti je plata 10 k km mjesecnoLutakSutko je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:46zamisli da ti u firmi direktor kaze odrekni se 40% primanja jer .........
ko ce to prihvatiti?
-
- Kontakt:
Kakve veze ima sto nikad nije radio.Ako ima dobre veze,a sigurno ima i ako zna pregovarati dobrodosao majstore.
Spahica ne poznajem licno i ne znam kakav je ustvari privatno ali imao je prejaku karijeru sto do prije nijedan nas sd nije imao.Ako ce posao raditi posteno i kako treba nemam nista protiv
Skroz svejedno ko ce biti trener jer ce mu se poslije prvog X yebavati sav zenski dio familije.Apsolutno se ne isplati davati neke velike pare na to mjesto.Moze Gvardiola doci ali treba vremena.Ja tek sad vidim da sam pogrijesio i da nije bilo do Sablica ni do Vasoskog.Vinka nikad nisam ni tjerao.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Igraci,da vam se i ovog finog dana sjetim najmilijih za ovu a i proslu sezonu,bijednici neka vas je stid onakve podrske kakva je bila juce grmili smo 90 minuta klosari raspali. Namjeravate li uci u bus kad budu pripreme ako vam odbije od plate? K.... bi vi meni vise igrali cak bi vam i trening sa prvim timom bio premija. Bilo je svakakvih razocarenja od Zubanovica,Cluja itd. al ova dva zadnja derbija i ovo nocas je vrhunac,gomila bezmudih levata,sevap je ovo isamarat nek prica ko sta hoce
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 20 maj 2022, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
To apsulutno podrzavam i o tom sam pisao prije 3-4 godine.. Neznam dali su nam ugovori sklopljeni u ovom fazonu.Chony533 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 14:00Problem oko tih primanja i inace plata igraca su ugovori, ugovori koji su sastavljeni u vrijeme Sabrine. Ono cemu treba ovaj klub da tezi je da se konkretno sastavljaju drugaciji ugovori. Plata ne moze da bude ista kad igrac igra i kad ne igraa nikako, bilo to zbog povrede ili neceg desetog. Da igraci imaju mogucnost na bonuse za golove i inace za uspijeh ekipe. Da postoji neki vid kazni (novcanih) za lose uspijehe u ekipi. To je ono sto mora da bude, jer u suprotnom, kao sto je sad, imas neke igrace koje boli ona stvar kako ce oni odigrati neku tekmu, kad mu se da trcat ce na svaku loptu, kad mu je mrsko valjat ce se po travi i mahat rukama citavu utakmicu.
Bolje da mirva digne budzet (plate igraca ss za 1 m km) a da bude po ucinku nego da je 1 m km manji a da je fiksno, i jakirovic je to bas rekao da je u kod zrinjskig tako zato i posle titule deru sve redom
Kako nema veze? Imao je u kmelji Papac odlicnu karijeru, pa sta je uradio?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 maj 2022, 14:02Kakve veze ima sto nikad nije radio.Ako ima dobre veze,a sigurno ima i ako zna pregovarati dobrodosao majstore.
Spahica ne poznajem licno i ne znam kakav je ustvari privatno ali imao je prejaku karijeru sto do prije nijedan nas sd nije imao.A
Ne znaci to nista.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
Nek neko sjedne sa Mirvicem i objasni mu da se plate daju po zasluzi plus da kao Husic daje 1000 ugovor ostalo na ruke
ove cijene iduce godine tokom citave sezone treba da bude. Bagro placenicka
FC United Of Manchester !
Fudbalska karijera nema nikakve veze sa pozicijom sd..
Papac muratovic varesanovic naljic kodro nalic svi su oni bili u velikim klubovima i bili su treneri sd i bili teski corci a mnogo su skuplji nego bosanske amatercine koje nista losije radili.
Spahica kad cujes kako prica i onaj hrapavi glas dokaz ti je da je covjek seljacina teska..
Kao igrac bio prosjecan dosta ga je izvlacino srce znanje fudbalski na nivou limenog bilo
Papac muratovic varesanovic naljic kodro nalic svi su oni bili u velikim klubovima i bili su treneri sd i bili teski corci a mnogo su skuplji nego bosanske amatercine koje nista losije radili.
Spahica kad cujes kako prica i onaj hrapavi glas dokaz ti je da je covjek seljacina teska..
Kao igrac bio prosjecan dosta ga je izvlacino srce znanje fudbalski na nivou limenog bilo
Normalno da ima veze i normalno je tražiti SD koji je radio taj posao ili barem naći lika koji je nešto radio vezano za fudbal u posljednje vrijeme. Spaha je prestao igrati prije 5 godina i od tada nikakve veze nema sa fudbalom. Pročitaj šta je Topić rekao vezano za SDNajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 maj 2022, 14:02Kakve veze ima sto nikad nije radio.Ako ima dobre veze,a sigurno ima i ako zna pregovarati dobrodosao majstore.
Spahica ne poznajem licno i ne znam kakav je ustvari privatno ali imao je prejaku karijeru sto do prije nijedan nas sd nije imao.Ako ce posao raditi posteno i kako treba nemam nista protiv
Skroz svejedno ko ce biti trener jer ce mu se poslije prvog X yebavati sav zenski dio familije.Apsolutno se ne isplati davati neke velike pare na to mjesto.Moze Gvardiola doci ali treba vremena.Ja tek sad vidim da sam pogrijesio i da nije bilo do Sablica ni do Vasoskog.Vinka nikad nisam ni tjerao.
"sportski direktor je drugi čovjek kluba koji drži sve pod kontrolom i ima najodgovorniji posao u klubu. Odgovoran je za trenere, igrače, menadžere, javnost i ostalo. FK Sarajevo nema takvu osobu u klubu i zbog toga se dešava to što se dešava. Trener je odgovoran za igrače i za treninge, a za sve ostalo je odgovoran sportski direktor."
Nije to baš ako zna pregovarati onda nek radi. Da se razumijemo, nisam ja za Topića ali objektivno treba reći da Spaha koji ne radi ništa od 2017 ne može tek tako preuzeti takvu važnu poziciju u klubu.
Nema nesto partija da direktorica organizuje,vidim cak i kaze Vasovski nije znao i drago mi je da je preko noci postala fudbalski mag,nadam se da jos ima kolekciju dresova od kona. Ofalili su sa debilizmima na Insagramu,mozda bi im trebali pogledat malo u fildzan da lakse podnesu ove blamaze. Generalno igrace trebamo gledat kao placenike i tako se odnositi prema njima inace u suporotnom dobijes Hebibovica,Krstu i slicne
Hahah pa pogledaj za koga je sve igrao on je za 90 posto fudbalera iz BH pojam sto se tice karijerePitar6785 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 14:27Fudbalska karijera nema nikakve veze sa pozicijom sd..
Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, mavi, Napapijri, pitara, Proximic i 60 gostiju.