Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Velika degradacija guma kod Ferrarija je dobar znak za RB, jer one lap pace trenutno nije idealan, al opet ovo je trening i ne znam da li su išli do maksimuma (nisu ni ostali, ali čim su se gume derale znači da je bilo pritiskanja).
Merc opet imao finu brzinu na treningu, zanimljivo svakako.
Za Maxa je bitno da se nalazi na podijum pozicijama u utrkama koje više odgovaraju konkurentima, a ako može do pobjede, zašto da ne, naravno ovako on ne razmišlja jer u glavi ide na pobjedu, ali svakako bodovno sa podijumom ostaje u borbi za šampionat i sa drugim i trećim mjestom, dok ne dodje neki GP gdje je RB u prednosti.
Bottas nije nikako odvozio FP2, Alpha Tauri skroz slab na pravcima djeluju dosta tanko.
Merc opet imao finu brzinu na treningu, zanimljivo svakako.
Za Maxa je bitno da se nalazi na podijum pozicijama u utrkama koje više odgovaraju konkurentima, a ako može do pobjede, zašto da ne, naravno ovako on ne razmišlja jer u glavi ide na pobjedu, ali svakako bodovno sa podijumom ostaje u borbi za šampionat i sa drugim i trećim mjestom, dok ne dodje neki GP gdje je RB u prednosti.
Bottas nije nikako odvozio FP2, Alpha Tauri skroz slab na pravcima djeluju dosta tanko.
A sta je fazon sa hajpom oko Mercedesa po fbu opet 
Zaostajat ce 5 desetinski za RBom i 7 za Ferarijem u kvalama.
Ponovo prednost dajem Ferariju u kvalama, trka zavisi od setupa i potrosnji guma.

Zaostajat ce 5 desetinski za RBom i 7 za Ferarijem u kvalama.
Ponovo prednost dajem Ferariju u kvalama, trka zavisi od setupa i potrosnji guma.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Žabari su se oglasili nakon današnjeg dana. Vidjet ćemo ima li u ovome istine sutra i u nedjelju. Činjenica je da su popravili topspeed, što je bilo neophodno. Long weekend, long championshipThere is no concern, because the car has shown great potential
At the end of the second hour of free practice, Ferrari did not show great concern; there was the awareness that, with the introduction of such an important package of changes, something might not go in the right direction with some extra work after FP2, therefore estimated. Most importantly, however, the novelty package brought to the track appears to have worked

“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”
Ovo je “last chance” za Mercedes a ocigledno je da nema nista od ove sezone.
Kolega mi otisao na utrku, jedva cekam slike sa tribine
Kolega mi otisao na utrku, jedva cekam slike sa tribine
Sta je sa meckom, nesto previse dobro izgledaju 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Kakva kretenska sesija RedBula, proveli u garaži jedno 50 minuta. Uopšte nisu radili simulacije utrke, Maksmilijanu dali samo 11 krugova
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Baš sam to htio napisati. Izašao na stazu na pola sesije i brze krugove vrtio, dok je Ferrari simulaciju radio. I to drastično su bolji nego jučer.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:10Kakva kretenska sesija RedBula, proveli u garaži jedno 50 minuta. Uopšte nisu radili simulacije utrke, Maksmilijanu dali samo 11 krugova
Biće kvalifikacije zanimljive danas, nisam nešto siguran da će Mercedes uspijeti ispred ijednog Ferrarija ili RedBulla završiti. Ali opet, pofino su se približili što se racepacea tiče.
“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”
Ferrari ide na 1:18.500 u q3 100%, mozda cak i ispod
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Mislim da su motori Ferarija i Red Bula bili u niskom napajanju, danas će ih odvrnuti u kvalifikacijama, biće to opet jedno +800 u odnosu na ostaleHernandor je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:17Baš sam to htio napisati. Izašao na stazu na pola sesije i brze krugove vrtio, dok je Ferrari simulaciju radio. I to drastično su bolji nego jučer.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:10Kakva kretenska sesija RedBula, proveli u garaži jedno 50 minuta. Uopšte nisu radili simulacije utrke, Maksmilijanu dali samo 11 krugova
Biće kvalifikacije zanimljive danas, nisam nešto siguran da će Mercedes uspijeti ispred ijednog Ferrarija ili RedBulla završiti. Ali opet, pofino su se približili što se racepacea tiče.
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
1. Leclerc
2. Sainz
3. Verstappen
4. Russel
5. Alonso
6. Perez
2. Sainz
3. Verstappen
4. Russel
5. Alonso
6. Perez
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Sutra izgleda dva stajanja zbog ogromne potrošnje guma. Ovo će Ferrari spušit ako ne zaključaju prvi red. A i ovako bih tipovao na Maxa jer je nenadjebiv u tyre managementu.
Za kvale djeluje Leclerc prvi favorit.
Za kvale djeluje Leclerc prvi favorit.
Zamalo Fernando. 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Kako Magnusen vozi, definitivno vozac sezone za sada pored ovih gore u vrhu
-
- Kontakt:
I opet blokiraju Alonsa. Strašno.
Nije bio u brzom krugu ...ko mu je kriv sto ceka zadnju sekundu da uleti u brzi krug....i ne samo on nego svi ...
-
- Kontakt:
Nema to veze. Pripremao se za brzi krug kao i svi. Imaju inžinjere koji im trebaju reći da se sklone. A ako mu je rekao, onda je do vozača.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ferari nema nista novo za ponuditi izgleda.
Merc leti
Pa svi su pripremali brzi krug , tu se niko nikom ne sklanja ha ja ...usao je u brzi krug samo je bio preblizu nekom ...Bundesliga je napisao/la: ↑21 maj 2022, 16:30Nema to veze. Pripremao se za brzi krug kao i svi. Imaju inžinjere koji im trebaju reći da se sklone. A ako mu je rekao, onda je do vozača.
Mecke na novim gumama ...Ferrari i Max na starim
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, ronaldo99 i 1 gost.