Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Chinaglia
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2022, 00:27

najbolja moguca stvar za "serie a" je to sto su tri razlicite ekipe osvojile scudetto u posljednje tri sezone, to ce uciniti ligu gledanijom i zanimljivijom, jer neutralnim gledaocima nije interesantno gledati kako inter 5x u nizu osvaja scudetto ili kako juve 9x u nizu osvaja isti

i dalje tu nema ozbiljnog kvaliteta kakav bi trebao biti u "serie a", ali, nadajmo se da ce doci bolja vremena, a to ce se postici s vecim ulaganjima u igrace i trenere, samim tim ce i kvalitet fudbala biti na puno visem nivou, a samim tim i vise publike na stadionima

nazalost, salernitana je ostala u ligi, cagliari koliko god mi bio drag, bas su nesposobni i zasluzili su ispadanje u "serie b" i krajnje je vrijeme da se "serie a" i "serie b" preurede, 18 ekipa u "serie a" i da 16 ekipa ide u doigravanje s 3 ekipom "serie b" (playoff ukinuti), takodjer skratiti ligu s 24 na 20 klubova, mozda cak i na 18, po uzoru na nijemce, jer ne mogu talijani nikad biti pametniji od nijemaca, cije su lige na mnogo visem nivou

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 00:34

GeriOldman je napisao/la:
22 maj 2022, 13:42
Kiksat će milan.
Ajhhhššš hjjjoooooj, baš te neće.
Dojam je da su najviše tvoji kiksali s tobom.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 23 maj 2022, 01:55

Beduin je napisao/la:
22 maj 2022, 23:54
Hvala svima na cestitkama.
I da je Inter uzeo titulu, bila bi i vise nego zasluzena s obzirom da su dobar dio sezone igrali najbolji i najefikasniji fudbal u ligi. Sami su sebe pobijedili na kraju.

Ima li neko podatak, da li je sampion ikada imao neefikasnijeg najboljeg strijelca u ekipi do ovog Milana (11 golova najbolji strijelac)?
Da osvojis titulu gdje ti je najbolji strijelac postigao tek 11 golova, ja se fakat ne mogu sjetiti.
Matri je dao 10 golova za ove crnobijele iz torina kad su "osvojili" svoju prvu titulu u ovom svom zadnjem nizu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2022, 07:13

Raonffa je napisao/la:
23 maj 2022, 00:23
Beduin je napisao/la:
I da je Inter uzeo titulu, bila bi i vise nego zasluzena s obzirom da su dobar dio sezone igrali najbolji i najefikasniji fudbal u ligi. Sami su sebe pobijedili na kraju.

Ima li neko podatak, da li je sampion ikada imao neefikasnijeg najboljeg strijelca u ekipi do ovog Milana (11 golova najbolji strijelac)?
Da osvojis titulu gdje ti je najbolji strijelac postigao tek 11 golova, ja se fakat ne mogu sjetiti.
Ovaj i podatak o najmlađoj ekipi, gledajući prosjek godina igrača, koja je osvojila Scudetto (makar u zadnjih 20-30 godina) su dvije stvari koje bih volio znati, odnosno da li je ovo najmlađa ekipa koja je osvojila titulu.

Prilično sam siguran da su oba pitanja potvrdna :)
Jes, ovo je najmladja ekipa koja je osvojila skudeto, barem kako sam ja procitao zvanicni podatak :)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2022, 10:07

Dobro jutro, mislim kako kome :)

slika

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 maj 2022, 10:29

hurem je napisao/la:
22 maj 2022, 19:21
Prezasluzena titula za Milan!!!

vs.
Inter 4 boda (1:1 i 2:1)
Napoli 3 boda (0:1 i 1:0)
Juventus 2 boda (1:1 i 0:0)
Lazio 6 bodova (2:0 i 2:1)
Roma 6 bodova (2:1 i 3:1)
Fiorentina 3 boda (3:4 i 1:0)
Atalanta 6 bodova (3:2 i 2:0)

Samo dva poraza u 14 derbija i čak 30 bodova.
Inter u derbijima osvojio 24 boda,
Napoli 22,
Juventus tek 18 bodova od mogucih 42.
Evo na jednom mjestu kratki statisticki podaci i za Salernitanu i izboren ostanak u Seriji A:

Zadnji put kad je 31 bod bio dovoljan za ostanak u ligi je u sezoni 2005/2006 kada je Messina imala toliko a Lecce 29 na 18.poziciji.
Inače te sezone je Juventus imao 0 bodova, znamo zbog čega. :)
U medjuvremenu su timovi s 39 bodova znali ispasti jer im nije bilo dovoljno.

Pomalo nevjerovatno da Salernitanu nisu koštali primljeni gol u 100.minuti protiv Cagliarija, promašeni penal u finišu protiv Empolija, pa ni vecerasnjih 0:4.
Cagliari u poslednjih 11 utakmica od moguća 33 boda osvojio samo 5 i tu leži ključ neuspjeha.
Gledam sastav i nije mi jasno kako su uspjeli ispasti.

Naravno, drago mi je zbog Đurića ali su bezveze ekipa u odnosu na Cagliari u svakom smislu.

Čestitke Milanu, Krunicu i Đuriću. :bih:
...i @Pogbi i Juventusu za izborenu LP. :mrgreen:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 maj 2022, 10:34

Jos mi je malo drago zbog Trutha, Mage i Siama :mrgreen:

Nisu nesto toliko glasni, ali hajde.

Zasluzena titula osvojena sa 86 bodova :kafa:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 maj 2022, 10:48

Koliko god mi je drag Milan ali za ligu treba biti crveni alarm titula ovako limitiranog i mladog kadra.

Pogotovo činjenica da će veliki klubovi prije pokupovat ono što je valjalo nego što će se na ovu ekipu dodati netko.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 23 maj 2022, 11:13

Ne znam jel jučer itko zamjetio i postao ovdje budući da je fokus sigurno bio na većim stvarima.

Jučer je u Seriji A za Speziu debitirao mladi golam iz BiH Petar Zovko, prije 2-3 godine otišao iz Širokog u Sampdoriju.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2022, 11:29

Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 10:48
Koliko god mi je drag Milan ali za ligu treba biti crveni alarm titula ovako limitiranog i mladog kadra.

Pogotovo činjenica da će veliki klubovi prije pokupovat ono što je valjalo nego što će se na ovu ekipu dodati netko.
Vidi ti hocel i kad Arsenal barem u Lp, a Milan i njegove igrace pusti kraju

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 maj 2022, 11:36

ronaldo99 je napisao/la:
23 maj 2022, 11:29
Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 10:48

Vidi ti hocel i kad Arsenal barem u Lp, a Milan i njegove igrace pusti kraju
Tako je! :thumbup:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 maj 2022, 11:39

Nažalost nedostatak IQa za neku diskusiju.
Možemo i o Arsenalu ako ste kompetentni,dodite na temu naravno :D

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 11:51

Jbg, u startu napišeš blasfemiju a zatim bi konstruktivno, ne ide.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 maj 2022, 11:53

OldFashioned je napisao/la:
23 maj 2022, 11:51
Koju?
Kessie već odlazi,Giroud i Ibra su na izlaznim vratima.
Leao,Maignan i Hernandez vruca roba na pozicijama koje će dosta klubova traziti..

Tomori top prospekt.

Ni jedan od tih igrača neće biti tezak za dovest bilo kome iz EpLa

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 11:55

Dobro.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2022, 12:04

Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 11:53
Koju?
Leao,Maignan i Hernandez vruca roba na pozicijama koje će dosta klubova traziti..

Tomori top prospekt.

Evo procitam opet ovo i onda kaze ako ste za diskusiju

Bravo sve si upravu

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 maj 2022, 12:16

Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 11:39
Nažalost nedostatak IQa za neku diskusiju.
Možemo i o Arsenalu ako ste kompetentni,dodite na temu naravno :D
Evo brate ti napises da za ligu treba biti alarm , a ja i Ronaldo i mozda jos neko od forumasa od pocetka vjerujemo u ovu ekipu sto li ?

Milan kao tim je uigran, mlad i talentovan i to su stvari koje se podcjenjuju. Za par godina , kad mnogi ovi igraci izrastu, pricat ce se kakav je tim imao Milan. Tonali nije Pirlo da se razumijemo , ali jest Tonali i siguran sam da ce napraviti ime za sebe da li u rangu nekih legendi u Seria A ili ne , vidjet cemo.
Leao je strasan i sto se tice krilnih napadaca u narednim godinama vidim ga u top 5 ako ne i u top 3.
Theo predobar , predobar lijevi bek , pogotovo u ofanzivi. Tomori je jos u Championshipu pokazivao da je veliki talenat i Chelsea ga se olahko odrekao (ne zaboravimo da se taj Chelsea olahko odrekao Salaha, De Bruynea i Lukakua takodjer). Kalulu je vrh i ko zna gdje mu je granica.

I za kraj Maignan i mozda Bennacer. Ovo ostalo je vecinom u prolazu. Calabria je nivo Abatea , jako zahvalan igrac ali ne za najvece domete. Saelemakers zna lopte , ali previse komplikuje , sporo razmislja i ako to ne promijeni bit ce max squad player i to je to. Diaz je bojim se jos jedan Bojan Krkic , mada rano je za zakljucke. Rebic je onako nelos igrac , zna lopte , ali radi nekad glupe stvari. Krunic klasicni squad player. Messias, Kjaer , Giroud, Florenzi i Ibra stara garda koja je tu cisto zbog iskustva i ko god od njih ostane bit ce tu cisto kao zamjena iduce sezone.

Isto tako ovo je najmladji tim ikad koji je uzeo skudeto. Ako si gledao Milan mogao si vidjeti da igraju visoki presing i da su jako pokretljivi. Za ligu su mnoge te stvari su super.

I evo jedan argument. Znaci Liverpool je 2x igrao s Milanom i Milan im je postigao 3 gola a primio 5. Arsenal je igrao 2x primio 6 komada a nije dao nijedan. I uz to sve Milan u drugoj utakmici je igrao s izmjesanim sastavom zbog povreda.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 23 maj 2022, 12:47

Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 11:53
Koju?

Tomori top prospekt.

Ti igraci koji odlaze samo Kessie je igrac koji je trebao ostati i ima kvaliteta da bude clan udarne postve (Giroud moze biti zamjena, Ibra nazalsot je svoje zavrsio u profesinalnom fudbalu na ovom nivou i zadnjih 10-15 utakmica gotovo da nije ni igrao).
Ostali igraci koji su pod ugovorom niti ce ih lahko neki klubovi dovesti niti ce biti lako kupljeni - pogotovo nakon sampionske sezone - gdje se treba napraviti tim za jos vece stvari - Mozda da ih pozove Real, Barca, ili Liverpool, Citiy da bi bilo tesko Milanu da ih zadrzi - mozda bi ovi javno izrazili zelju da idu (ali bi ovi morali istresti dobru lovu) - ali ne bih rekao da su pobrojani klubovi zainteresovani za ove igrace. Ostali klubovi mislim da nemaju nikakve sanse - i ovo govorimo sve u predpostavci da ce Milan prihvatiti ponudu - mislim da projekti koje bi ti klubovi nudli ne bi bili zanimljivi i bolji od ovog trenutnog kojeg imaju u Milanu (ja ne znam u kakvoj je finansijskoj situaciji Milan i mora li prodavati igrace, ali ako ne mora ne vidim kako bi ijedan od njih zavrsio u nekom klubu ako Milan nece da ga pusti)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 maj 2022, 13:08

celikmilan je napisao/la:
23 maj 2022, 01:55
Beduin je napisao/la:

Matri je dao 10 golova za ove crnobijele iz torina kad su "osvojili" svoju prvu titulu u ovom svom zadnjem nizu.
Jel on bio najbolji strijelac sampionskog Juveta? Ne mogu vjerovat da niko nije postigao vise golova tad kod njih. Samo 10, wtf?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 13:11

Yup, Matri 10, Marchisio 9, Vučinić 9...

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.