Zna lola da moze odbraniti titulu i onda otici
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Hajmo nas dva da sacekamo kraj mrecata pa cemo iznjeti nasa ocekivnja
Jedino sto ce od januara biti drugacije je to da ce biti 3 izmjene po tekmi, to ce dosta smanjiti rotaciju nekim igracima
To ce nama i goditi, znas da su govorili da nemamo sirok rosterronaldo99 je napisao/la: ↑24 maj 2022, 20:42Hajmo nas dva da sacekamo kraj mrecata pa cemo iznjeti nasa ocekivnja, ove smo vjerovali u titulu od prvog dana, iduce svakako ocekujem da odbrane, jer ova ekipa samo moze biti jaca nikako slabija
Jedino sto ce od januara biti drugacije je to da ce biti 3 izmjene po tekmi, to ce dosta smanjiti rotaciju nekim igracima
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Jel definitivno vraćaju na 3 izmjene? Bas bez veze, 5 izmjena u 3 termina je prava stvar.
Il Club più titolato al mondo!
Da poslije svjetskog prvenstva se vraca na 3, a to znaci od januara, prvih 15-17 kola koliko se odigra do Novembra ce biti sa 5 izmjena, osim ako fifa i uefa opet nesto ne promjene
Budale su ako vrate na 3, koliko se samo dobilo na intenzitetu u zadnjih pola sata, kada inače opada tempo
Il Club più titolato al mondo!
Ovo bi bio vrh i nekako se nadam ovom transferu jer fkt se uklapa u ono sto su radili prethodne 2-3 sezone. Plus De Keteleare moze igrati i kao ofanzivni vezni i kao napadacAC Milan have been impressed by the reports they have gotten on Club Brugge star Charles De Ketelaere and are considering a move, it is claimed.
According to a report from Daniele Longo of Calciomercato.com on Twitter, De Ketelaere is a player that the Milan management have grown to ‘very much like’ thanks to some good scouting reports from none other than former Rossoneri man Ibrahim Ba.
0 seconds of 10 secondsVolume 0%
Continue watching
Ba has been on a mission in the Netherlands and in Belgium as he now works as a scout for the club, and he followed the 21-year-old attacking midfielder ‘again’ on behalf of the Rossoneri after there had been direct contact in Milano with his agents.
De Ketelaere can play either as a No.10 or as a centre-forward and he stands at 192cm tall making him a physically imposing presence. He had 18 goals and 10 assists in 49 appearances across all competitions this season, and is regarding as a top talent.
- Beduin
- Kontakt:
Lucas je daleko od prej3benog igraca, a ako cemo realno u Lyonu to i nije toliko tesko za razliku od ozbiljnijih klubova/liga.meepo je napisao/la: ↑24 maj 2022, 17:10Kessie je bio blizu odlaska u Monaco , ostao i pokazao da je odlican igrac. Leao je isto visio i mediji su ga napadali , ali imalo se strpljenja i danas je najbolji igrac. Paqueta u Lyonu je preyeben igrac i vjerovatno ce vec ovo ljeto da ode ili u PSG ili u EPL.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2022, 17:04Lucas bi 90-ih bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji.
Po meni je dobio više nego dovoljno šanse da se pokaže, jednostavno nije to to.
Sa druge strane, to sto igra daleko bolje nego u Milanu ne znaci da smo mi kiksali i nismo ga dovoljno cekali ili dali mu daleko vecu minutazu, vec da se vrlo moguce nije snasao u klubu/ligi, da je liga daleko zahtjevnija (fizicki i takticki) za njega kao igraca i njegove mogucnosti.
Ne moze Milan cekati svakog ubogog igraca i svakom igracu davati minutazu koliku igrac zeli. To je do trenera, Boze moj. Ko god je pratio Milan, Seria A, Lyon i Paquetu zna da bi ofanzivno Paqueta vjerovatno daleko vise ponudio Milanu nego Diaz, Krunic, pa mozda i Hakan (mada je imao dosta asistencija i kod nas nakon prebacaja na 10ku), ali zato defanzivno bi daleko manje pruzio sve trojice nabrojanih. A znas i sam koliko su svi nasi veznjaci pomagali u defanzivi, presingu. Paqueta to nije, njegova tehnika ne bi bila presudna za ovaj sampionski tim.
Hvala Pioliju na tome, na procjeni i selekciji zajedno sa ostatkom struke.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Hvala na zanimljivom postu. Po mome je ovo šok scudetto, možda i najveći šok zadnje tri decenije. Jedini veći šok u tom periodu, onako iz prve, je birvaktile Chievo, koji je dugo vodio ligu ali ne i osvojio. Možda i Viola, ali su imali 2 WC igrača u Rui Costi i Batistuti, u prajmu.Juventinisimo je napisao/la: ↑24 maj 2022, 17:13Nakon sto se sve "sleglo" ....red je, da vam cestitam za scudettu...![]()
Drugu godinu za redom vas "prognoziram" kao sampione...i evo, pogodio sam..![]()
Iz razno raznih "razmisljanja", jos prosle godine sam vas vidio kao prvake, mada je to i mnogima vama izgleda cudno, "ludo" (...)
Ova Piolijeva ekipa apsolutno nije građena za najvećih dometa, te su tri ekipe jače na papiru (i po kladionicama/koef.), i po platama, igračima, trenerima (Pioliju prvi trofej u karijeri, #PioliOut je bio gigatrend kad je se saznalo da on preuzima nakon seoskog trenera Giampaola, sjetimo se 0-5 vs Atalante).
Dalje, povrede i covid, svako malo nam je falilo pola prvotimaca, krpili smo sa Calabriom u veznom redu, dalje da ne pričamo.... Veliki Ibra je propustio pola utakmica, Kjaer odigrao manje od trećine - to su dva glavna igrača, lidera ove squadre. Zbog AKN su 6 utakmica (gotov šestinu sezone!) propustili Bennacer i Kessie. Isto toliko utakmica je Maignan propustio (redovno plivao Tataruşanu - koštao nas poena, primio ogromnih 10 golova u 6 kola, dakle tri puta (!) veći prosjek primljenih od Maignana]. Dok je Handanović propustio samo jednu, pa je Inter itekako to osjetio...
Zimski mercato: niko nije došao, dok je recimo Juve skršio ogromne pare.
Sudije su nas pokrale, jedan plakao, drugog suspendirali zbog kardinalnih grešaka. Veliki nemir u ekipi zbog ugovora Kessiea i Romagnolia, dodali benzin vatri (Dollarboy+Šabanoglu), dodatni nemir u vidu glasina o prodaji kluba arapima, amerima, vanzemaljcima...
Summa summarum: prebroditi sve ovo[/i], i osvojiti Scudetto pored svega - nadmašili su sva moguća objektivna očekivanja
- OldFashioned
- Kontakt:
The American fund are aiming to raise Milan’s level in Europe and they see the club as having a historic and prestigious brand known the world over like the New York Yankees of Major League Baseball.
They will continue on the path already traced by the Singer family, so there will be no crazy expenses, but they are ready to announce themselves with a big purchase.
Ne znam šta novinari misle pod sulude kupovine, ali dopizdilo mi je da se sitnjičavi.
Ne mogu se uvijek otkrivati nove zvijezde, nekad moraš i potegnuti duboko u novčanik i dovesti gotov produkt koji će ti dignuti ekipu za dobar procenat.
They will continue on the path already traced by the Singer family, so there will be no crazy expenses, but they are ready to announce themselves with a big purchase.
Ne znam šta novinari misle pod sulude kupovine, ali dopizdilo mi je da se sitnjičavi.
Ne mogu se uvijek otkrivati nove zvijezde, nekad moraš i potegnuti duboko u novčanik i dovesti gotov produkt koji će ti dignuti ekipu za dobar procenat.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Što se tiče prodaje, novih ulaganja i količine novca, medijima ništa ne vjerujem. Jer očito lupetaju samo da bi se nešto pisalo.
Budžet koji je realno za očekivati znamo i sami, to je oko 120M. Manje više.
Vođeni povećanim prihodima i potrošnjom lani koja je iznosila oko 90M. Tako da ce biti ovo ljeto više novca sigurno.
Budžet koji je realno za očekivati znamo i sami, to je oko 120M. Manje više.
Vođeni povećanim prihodima i potrošnjom lani koja je iznosila oko 90M. Tako da ce biti ovo ljeto više novca sigurno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Ja isto uzimam sa dozom rezerve ova piskaranja u medijima i nagađanja, ali pošto su Ameri u pitanju, siguran sam da ima tu i istine oko toga koliko će se trošiti. Investcorp vrati se u utrku 
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ili misle na to da nece trositi 200+ miliona po prelaznom roku ili 80-100+ miliona na jednog igraca.OldFashioned je napisao/la: ↑25 maj 2022, 13:24Ne znam šta novinari misle pod sulude kupovine, ali dopizdilo mi je da se sitnjičavi.
Ima tu svega ali da nije medija realno ne bi znali ni 1% stvari. Samo je pitanje kojim izvorima vjerovati.Romagnoli13 je napisao/la: ↑25 maj 2022, 13:29Što se tiče prodaje, novih ulaganja i količine novca, medijima ništa ne vjerujem. Jer očito lupetaju samo da bi se nešto pisalo.
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma ja, vrijedi nam čekati, ali realno ako želimo dobar mercato bilo bi dobro da se imena novih vlasnika završe što prije.
Novinari trenutno o budžetu i transfer planovima znaju otprilike jednako kao i mi. Eventualno saznaju za neke stvari kad su već pregovori u poodmakloj fazi, ali sve ove stvari zasad uzimam sa rezervom.
Jedino što su dugo vazili o Sanchezu i Botmanu, vidjeti ćemo jesu li bili u pravu.
Bitno je da se prodaja odigra što brže, samo će nam stopirati merkato.
Jedino što su dugo vazili o Sanchezu i Botmanu, vidjeti ćemo jesu li bili u pravu.
Bitno je da se prodaja odigra što brže, samo će nam stopirati merkato.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Ma j3be mi se, nek smo titulu osvojili kad se od nas najmanje nadalo.
Sve ce to biti OK.
Sve ce to biti OK.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kakav marketinški bum je napravio skudeto. Najbolje se vidi po izvještajima da je Milan store pun svaki dan, redovi su ogromni, a to se može vidjeti i na Instagramu recimo, broj followersa je za 3 dana skočio sa 12.1M na 12.4M. a i profili najvećih zvijezda Milana su buknuli, da se tako izrazim.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Titula je već prošlost.
Što prije iskristalizirati situaciju sa novim vlasnicima i juriš po neophodna pojačanja za iskorak u LP.
Što prije iskristalizirati situaciju sa novim vlasnicima i juriš po neophodna pojačanja za iskorak u LP.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Vrijeme slavlja je prošlo. To je tako.
Veliki posao čeka Maldinija i društvo. Ekipa se okuplja već početkom jula. Tako da bi bilo poželjno imati sve nove igrače na raspolaganju već do početka priprema. Dakle u sljedećih 6-7 sedmica očekujem da uprava odradi 90% posla.
Veliki posao čeka Maldinija i društvo. Ekipa se okuplja već početkom jula. Tako da bi bilo poželjno imati sve nove igrače na raspolaganju već do početka priprema. Dakle u sljedećih 6-7 sedmica očekujem da uprava odradi 90% posla.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.