Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Selektor Srbije, Dragan Stojković- Piksi, objavio je danas širi spisak fudbalera na koje računa za predstojeće četiri utakmice u Ligi nacija koje se igraju od 2. do 12. juna.
Piksi je na širi spisak uvrstio i Erhana Mašovića, defanzivca Bochuma, za kojeg je postojalo interesovanje i iz Bosne i Hercegovine da zaigra za Zmajeve, a navijači su se nadali da će do toga doći.
Ipak, nedavno su saradnici Stojkovića gledali lično na djelu Mašovića, te se uvjerili u njegove kvalitete i žele da ga testiraju u ovim utakmicama da vide da li mogu da računaju na njega na Svjetskom prvenstvu, s obzirom na to da je nakon povrede Uroša Spajića Srbiji potreban štoper za Katar.
Jest Miske, Musa ikad bili na nekoj utakmici?
Piksi je na širi spisak uvrstio i Erhana Mašovića, defanzivca Bochuma, za kojeg je postojalo interesovanje i iz Bosne i Hercegovine da zaigra za Zmajeve, a navijači su se nadali da će do toga doći.
Ipak, nedavno su saradnici Stojkovića gledali lično na djelu Mašovića, te se uvjerili u njegove kvalitete i žele da ga testiraju u ovim utakmicama da vide da li mogu da računaju na njega na Svjetskom prvenstvu, s obzirom na to da je nakon povrede Uroša Spajića Srbiji potreban štoper za Katar.
Jest Miske, Musa ikad bili na nekoj utakmici?
Zašto bi se miješali komšijama u selekciju igrača? Pa valjda je jasno da niko iz saveza ne smije ni pogledati prema igračima koji igraju za Hrvatsku ili Srbiju, kao i da će svaki igrač koji igra za BiH kojeg oni požele imati otvorena vrata da nas napusti. Nije Vico Zeljković bezveze na čelu Saveza...
Pa kad su Adema Ljajica istjerali sto nije htio ojevat himnu sta ima Erhan trazit u reprezentaciji isto je to sve nego im treba pa ko veli daj ga na vrijeme kaparisi jer ako igra.danas u Bochumu sutra ce i u Dortmund preci ko zna
Nisu ga istjeraLI, nego ga je Mihajlović istjeraO. Znaci hir pojedinca. Isto kao sto nije htio zvati Matića, Kolarovu oduzeo br. 11 i jos niz fix ideja...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Svi se pitaju kad ce propali i vec poznati spisak, propale repke i nagadjanja ko ce biti pozvan a ko ne a niko ne pita da li su nasi skauti i selektori (propaliteti) obavili konkretan razgovor sa malim Jašicem koji je jucer zabio gol za pobjedu wolfsbergera i plasman u EL. Niti se ko pita dokle se doslo sa malim Omicem koji vec uveliko trenira sa prvom ekipom Juventusa.
A kad ih Austrija pozove u A repku pa kad se onda Bosnje upale i fate se diskusija kako je i sta trebalo, ima da padne forum.
A kad ih Austrija pozove u A repku pa kad se onda Bosnje upale i fate se diskusija kako je i sta trebalo, ima da padne forum.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Bice veoma interesantno vidjeti gdje Hasic nastavlja karijeru. Nazalost povrede su ga zayabele od prelaska u Besiktas. Ono sto je igrao i za Besiktas i ovaj Umryijespor (
@igrajlopte 🐦
Sigurno da ga ne treba otpisivati.
Momak je talentovan, treba mu samo par dobrih odluka i bice na putu ka najmanje pristojnoj karijeri.
Možda mu je potrebna i promjena pozicije. Nekako mislim da bi bio najbolji na poziciji ofanzivnog veznog.
Sto se tiče transfera, nadam se da će napraviti nešto slično kao Musa. Opet ne poredim njihove talente, nego transfer. Neka nađe slabiji klub u solidnoj ligi u kojem ce standardno igrati i ako se pokaže napredak u karijeri i bolji ugovori su skoro zagarantovani. Sjedenje na klupi u ovoj fazi razvoja može ga koštati karijere.
Momak je talentovan, treba mu samo par dobrih odluka i bice na putu ka najmanje pristojnoj karijeri.
Možda mu je potrebna i promjena pozicije. Nekako mislim da bi bio najbolji na poziciji ofanzivnog veznog.
Sto se tiče transfera, nadam se da će napraviti nešto slično kao Musa. Opet ne poredim njihove talente, nego transfer. Neka nađe slabiji klub u solidnoj ligi u kojem ce standardno igrati i ako se pokaže napredak u karijeri i bolji ugovori su skoro zagarantovani. Sjedenje na klupi u ovoj fazi razvoja može ga koštati karijere.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ne znam Kosarku, koja bi ekvivalencija bila Muse i nekog naseg trenutnog ili bivseg fudbalera?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
znam mu oca i porodicu odavde, zive nedaleko od mene, ne sjecam se kad je Ajdin zadnji put dosao u BiH, sigurno zadnjih 15 god nijeWanderson je napisao/la: ↑19 maj 2022, 09:23Hrustic momak iz Srebrenika, sam se nudio da igra jos dok je bio omladinac Schalkea i dok nije bio u planu u Groningenu.
Nasi ga pozvali ko zadnje spadalo u u21, nit ga je ko zvao nit ga je neko nesto pitao, Australija odradila profesionalno, onako kako je Svica odradila s Omeragicem.
Gojak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 14:51Ne znam Kosarku, koja bi ekvivalencija bila Muse i nekog naseg trenutnog ili bivseg fudbalera?
@igrajlopte 🐦
Na osnovu cega ?ReX je napisao/la: ↑26 maj 2022, 14:56Gojak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 14:51Ne znam Kosarku, koja bi ekvivalencija bila Muse i nekog naseg trenutnog ili bivseg fudbalera?
Po kvalitetu Vedo prije povrede.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 14:51Ne znam Kosarku, koja bi ekvivalencija bila Muse i nekog naseg trenutnog ili bivseg fudbalera?
Neiskoristeni potencijal, mahalas, ogroman talenat u mladim godinama, pumpan od strane medija, sve predispozicije za veliku karijeru, dobar klub i okruzenje, slava udarala u glavu nakon malo veceg uspjeha, instagram modeli, auta, cure..
Hoces jos?
@igrajlopte 🐦
Ne bih se slozio.
Prvo da napišem da sam se već ogradio i napisao da ne poredim njih dvojicu kao talente, nego da se Hasiću transfer treba uraditi sličan kao Musi. Ne mora to biti liga ranga Španije (za košarku) gdje je Musa otišao, za Hasića bi npr. Poljska, Švica ili Holandija kao premija bile odlične.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 14:51Ne znam Kosarku, koja bi ekvivalencija bila Muse i nekog naseg trenutnog ili bivseg fudbalera?
A meni je teško porediti Musu sa nekim fudbalerom i to bi moglo voditi do opširnih diskusija.
Ali možda u ranim fazama sa Hajrovićem, Bešićem ili eventualno Kolašinac, a možda kao najbolji primjer je Alen Halilović (znam da ne igra za nas). Razlika je što se Musa trgnuo kada je krenulo silaznom putanjom.
Trenutno ga mozda možeš porediti sa Ahmedhodžićem.
Ovdje se čisto referišem na to da su kao mladi momci pokazali određeni kvalitet koji je privukao velike ili veće klubove.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Cuj ekvivalent Gojaka, a covjek sa 22 godine najbolji igrac najjace evropske lige.
I meni je prvi Besic pao na um, njegovo Svjetsko i Musina U-17 titula prvaka Evrope, mada je dobno tesko porediti.
I meni je prvi Besic pao na um, njegovo Svjetsko i Musina U-17 titula prvaka Evrope, mada je dobno tesko porediti.
Semir Stilic
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.