FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
77
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 218

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 27 maj 2022, 13:42

FCUM je napisao/la:
27 maj 2022, 13:30
miky_hz je napisao/la:
27 maj 2022, 13:24
preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.
Veliku cifru i mi dajemo za udio u izgradnji terena.Iskreno se nadam da ce opština ili grad pokriti ovu cifru s obzirom da se mi ne vodimo ko vlasnici,pa mi nema logike ovoliku cifru da izvalimo a sutra npr ti opstina ili ko vec dogovori neki koncert.
Upravo to, jedan jedini koncert bi unistio travnjak . Nadam se da se ne planira vise
Qrac ne planira, Merlin vec najavio ljeto 2023. koncert na Kosevu
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 maj 2022, 13:45

Sto cemo mi placati pola miliona?Nek idiotska opstina sto nas godinama yebe i zavlaci plati to.Znaju uzimati kes od koncerata,a sad ce se usutiti.Jedino ako je stadion 1/1 100% u nasem vlasnistvu,onda ok.

Odlicno sto se radi teren,ali sve osim fudbala zabraniti potpuno.Cijene odrzavanja su astronomske.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 27 maj 2022, 13:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 maj 2022, 13:46

Krajnji rok za početak izvodjenja radova kraj godine. Realno je da ako ne pocne tokom ljeta, nema se sta pocinjati ni u oktobru/novembru/decembru jer se takvi radovi tada ne izvode.
Super vijest
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2022, 13:46

napoleon72 je napisao/la:
27 maj 2022, 13:42
FCUM je napisao/la:
27 maj 2022, 13:30
miky_hz je napisao/la:

Veliku cifru i mi dajemo za udio u izgradnji terena.Iskreno se nadam da ce opština ili grad pokriti ovu cifru s obzirom da se mi ne vodimo ko vlasnici,pa mi nema logike ovoliku cifru da izvalimo a sutra npr ti opstina ili ko vec dogovori neki koncert.
Upravo to, jedan jedini koncert bi unistio travnjak . Nadam se da se ne planira vise
Qrac ne planira, Merlin vec najavio ljeto 2023. koncert na Kosevu
Teren se može lako zaštititi i trošak za to treba snositi organizator koncerta ili da u tome sudjeluje Općina Centar.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 13:47

MortemHz je napisao/la:
27 maj 2022, 13:10
USKORO POTPUNO NOVI TRAVNJAK NA STADIONU KOŠEVO

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine.
Ni jedan od obećanih terena nije ni započet. Čak ni busen.
Uskoro je kad? Krajni rok kraj godine....idealno bi bilo da se počne odmah sa radovima, pa da novu sezonu dočekamo sa tepihom, ali sve su prilike da će to završiti sa ovim tekstom.
Kako FKS može imati obavezu kad nije u našoj nadležnosti da održavamo. Nismo završili stadion da ga mi održavamo, dakle...
Koševo Zapad

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 27 maj 2022, 13:48

MortemHz je napisao/la:

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine.
Ne razumijem sto se ne krene odmah sad teren pa da imamo odmah za sljedecu sezonu al haj neka je hairli. Ja cu biti sretan ako se zavrsi do pocetka 2024te.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 13:49

NajvecaRadosti je napisao/la:
27 maj 2022, 13:45
Sto cemo mi placati pola miliona?Nek idiotska opstina sto nas godinama yebe i zavlaci plati to.Znaju uzimati kes od koncerata,a sad ce se usutiti.Jedino ako je stadion 1/1 100% u nasem vlasnistvu,onda ok.

Odlicno sto se radi teren,ali sve osim fudbala zabraniti potpuno.Cijene odrzavanja su astronomske.
Pa dok god je CSR-u u nadležnosti, mogu dovoditi koga hoće, mi tu ništa ne možemo.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 27 maj 2022, 13:51

FRANK RIBERY je napisao/la:
27 maj 2022, 12:31
Najveći problem ovog kluba su navijači, dok se to jasno i javno ne kaže, ovdje hajra neće biti. Klub je taoca navijačke grupe, ko god dođe za trenera otići će zbog istih. FK Sarajevo, koliko god ga volio je postao mahalski klub gdje mahala vedri i oblači. Jedino rješenje je da se spriječi svaki uticaj navijača na klub i zaposlenike, ovo je privatna firma i tako treba i da se vodi. Bujrum brate, ako ti je stalo do kluba, učlani se, dođi i podrži klub.

Onaj izlijev primitivizma na forumu i stadionu poslije utakmice kupa je slika i prilika stanja oko kluba.
1000% :thumbup:

Sve kvalitetne ljude je mahala uz "navijače" otjerala.

JavierBosnia je napisao/la:
27 maj 2022, 13:46
Krajnji rok za početak izvodjenja radova kraj godine. Realno je da ako ne pocne tokom ljeta, nema se sta pocinjati ni u oktobru/novembru/decembru jer se takvi radovi tada ne izvode.
Super vijest
Zamisli počnu radovi u oktobru i onda moraš čekati proljeće da nova trava izraste :rol:
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2022, 13:52

Shategabri je napisao/la:
27 maj 2022, 13:47
MortemHz je napisao/la:

Ni jedan od obećanih terena nije ni započet. Čak ni busen.
Uskoro je kad? Krajni rok kraj godine....idealno bi bilo da se počne odmah sa radovima, pa da novu sezonu dočekamo sa tepihom, ali sve su prilike da će to završiti sa ovim tekstom.
Kako FKS može imati obavezu kad nije u našoj nadležnosti da održavamo. Nismo završili stadion da ga mi održavamo, dakle...
Mislim da su iz saveza rekli da će to biti prvo u maju (ništa od toga još) i onda u augustu iako se tada Koševo nije spominjalo već Tuzla, Banja Luka i Mostar.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 27 maj 2022, 13:57

slika
Sarajevo ljubavi moja.

FkSa46
Kontakt:

Post Postao/la FkSa46 » 27 maj 2022, 14:00

Zeko87 je napisao/la:
27 maj 2022, 12:56
Sjeverna tribina je ok, zapadna još više. Na istoku imaš 15-20 ljudi koji su rak rana tribine i kluba. Uvijek su na istim mjestima, uvijek imaju negativne komentare, frustracije i na njih se zakači još 15-20 i tako sa generacije na generaciju.

Istok zatvoriti, tu neka bude tribina za omladinski pogon i djecu. Sjever za navijanje, zapad za uživanje. Karte 5 i 10 KM i ići na kompletan rebrending. Dosta je više bolesnika. Zna se gdje je bolesnim ljudima mjesto. Ako se ne možeš kontrolirati, nije ti mjesto na stadionu. Sve ima kodeks ponašanja. Klub je taoc 50- 100 ljudi zbog kojih možda ne dolazi normalnih 1000.
Na derbiju na istoku, negdje na sredini, jedna grupica je odmah pocel psovat cim su krenuli sa centra iz njima nekih poznatih razloga, ušutili su se kad su im počeli ostali dobacivati, al dzaba opet su kasnije počeli. Nije problem toliko ni psovanje, nije pozorište sto se kaže, al ima ljudi dodju i ne gledaju utakmicu samo psuju deru se a nema u tim situacijama nekog razloga za to.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 maj 2022, 14:01

Kodro se mora dovest pod moranje………..ako smo k u r,,,cu zausi spali sa finansijama onda Dudica..

Neznam koliko je moguce dovest Dudica jer igra evropu i ima ugovor jos 2.5 godine sa vrapcicima..

Fedja nije neka pljacka al sa jakom upravom i da Mirvic ga zastiti kad bude imao los rezultat moze vise dat od Husrefa cale varesanovica pasovskog itd cak mozda vise nego Vinko..

Definitivno sanjim podpisat ugovor 1+3 godine, i njega bi vrijedilo potrosit kad uvede svoj stil igre otjerat ga i dovest trenera 2 levela iznad al koji koristi slican stil igre ko i fedja (tika taka). Sa Fedjom FK SARAJEVO nemoze bit prvak al da evropu izbori kup bh da osvoji moze, i Fedjin stil igranja bi bio prihvacen kod navijaca a u klubu.. Jedino sto je covjek ne kvalitetan nema to znanje da osvoji ligu.. zato sam i rekao iskoristitga dok smo u transformaciji igrackog kadra kad smo svjesni da titulu nemozemo uzet naredne 2 godine i kad se to slegne njegov ce se sistem igranja prihvatit (bicemo uigrani) i ako nebude napredovao (budemo vidjeli da je na istom nivou ko sto je danas) noga.

Kodro ako dodje ja bi bio naj sretni odma 5 godina ugovor plata u visini koliko ahmet krste zajedno imaju platu, MIRVIC IZADJE I KAZE ON CE VODIT EKIPU 5 godina taman da ispadnemo iz lige. Ko hoce da podrzi bojrum ko nece nek gleda odkuce dok mi ne procepimo..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 maj 2022, 14:07

sonpenn je napisao/la:
27 maj 2022, 13:57
slika
Idi Meho u pm

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 27 maj 2022, 14:08

Pitar6785 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:07
sonpenn je napisao/la:
slika
Idi Meho u pm
Propade ti analiza :rol:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2022, 14:08

sonpenn je napisao/la:
slika
Jbg,nadao sam se da ce doci iskreno.

Nadam se Dudicu u tom slucaju,nisam apsolutno za ove egzibicije sa Hrvatskim trenerima,vec isprobano fulili svaki put,nije to to.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 maj 2022, 14:10

sonpenn je napisao/la:
slika
Ocekivao sam ovo.Nije covjek budala

Dudic je najrealnija opcija trenutno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 27 maj 2022, 14:11

miky_hz je napisao/la:
Opština će platiti ovaj iznos to je već dogovoreno. To što ćemo "obezbijediti" ne znači da će iz našeg džepa ići.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2022, 14:13

PapirnaMarka je napisao/la:
27 maj 2022, 14:11
miky_hz je napisao/la:
Opština će platiti ovaj iznos to je već dogovoreno. To što ćemo "obezbijediti" ne znači da će iz našeg džepa ići.
Super onda :thumbup: Jedino to je i logicno.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 27 maj 2022, 14:13

Znaci Kodro nista. Bilo je i za ocekivati . Ajde Dudicu sarni i dovedi koga iz Veleza sa sobom
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 14:28

Kakav li je ovo teren od 2.5 mil maraka? Cujem izvodjac blage veze nema sa ovim poslom. Znaci,teren od 2.5 mil kojeg ce da sfusere,jer za ove pare bi trebao da bude vrhunski teren.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, rimljanin90, skoJaa i 48 gostiju.