AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 maj 2022, 13:31

nextterrain je napisao/la:
27 maj 2022, 13:21
Ne znam bas da bi ljudi potrošili 1.1 milijarde na Milan, a da ne vide neku korist od kluba i da zarade mesto i vrate investiciju.

To se samo moze postići dobrim rezultatima u Seriji A i u LP.

A ako neko uzme Leaoa za 150M, bujrum :mrgreen:
1.3 milijarde :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 maj 2022, 13:54

Jojj Rope brate tebe, tako kukas citavu godinu, a uzeli smo titulu, evo svi slave, a ti nas poceo opet bobrdovati nekakvom negativom i predrasudama, hajd brate sezona je godisnjih i fudbaleri odose odomori i ti malo od negative :)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 maj 2022, 14:08

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 maj 2022, 14:10

Rope prihvati se ti kakve seke i izbacuj tu negativu iz sebe pod hitno. 😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2022, 14:57

Pa nisam uopšte negativan, samo diskutujemo o onome što je Maldini rekao. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 maj 2022, 15:05

Kessie confirms his departure on Instagram: “After five years I couldn’t end this great experience in a better way! A unique feeling: we are the champions of Italy! I am proud to have worn this glorious shirt and shared this journey with fantastic teammates…

Thanks for everything! Thanks to everyone!

Your ‘President’.”

Nisi vise konstitutivan, hvala na skudetu i prijatno :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 27 maj 2022, 15:07

Kessieu hvala puno :bow: Jedan od kljucnih igraca u ovom uzdizanju.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 maj 2022, 15:08

Paolo Maldini:

“Rafael Leao? Da li je nedodirljiv sto se tice prodaje? Naravno, on je dijamant koji se jos uvek brusi. Igrac koji je mnogo napredovao izmedju dve sezone. Doveli smo ga sa klupe Lillea i momentalno stavili klauzulu od €150m, jer smo Boban, Massara i ja verovali u njega. Potencijalno, on je uvek bio sampion. Samo je morao da prati put, koji doduse, ni sada nije zavrsen. Ekstremno je inteligentan i samo mu je trebala mala pomoc. Dosta sam razgovarao sa njim. Sto se price o odlasku tice, jasno je da ako u buducnosti Milan ne bude dovoljan nivo za Leaoa ili Leao ne bude dovoljan nivo za Milan - stvari se mogu promeniti. Ali u ovom trenutku, njegov napredak je krucijalan i za klub i za njega samoga.”

Iz svega rečenog, gdje Maldini hvali igrača, te potvrđuje da je nedodirljiv u trenutnim okolnostima, Rope je uspio prodati Leaoa i otpustiti Maldinija. :mrgreen:

Ja sam iz cijelokupne izjave shvatio da Maldini želi šampionski Milan i samo na to pristaje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2022, 16:17

Pa isto to sam i ja shvatio, nisam ništa izmislio. Puno toga će nam otkriti narednih mjesec dana i da li će Maldini ostati ili ne.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 27 maj 2022, 16:36

Nije Rope otpustio Maldinija nego ga izgleda otpustaju vlasnici. Maldini nije sarlatan pa da prica u javnosti nesto napamet. Ako je on morao dati ovakav intervju i ovo sve ispricati, znaci da sada stvari definitivno nisu ok, da nesto smrdi.. Mozda na kraju i bude sve ok, ali sad sigurno nije jer je primoran ovako pricat. A na forumu glavni problem Rope, a ne cinjenica da s Maldinijem 30 dana do isteka ugovora niko ni ne razgovara.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 27 maj 2022, 16:41

Ja shvatam da vlasnici trebaju da se promjene i da će se to uskoro desiti pa je zbog toga možda i nelogično da trenutni vlasnici pričaju o ostanku Maldinija i Massare, ali isto tako mi nije jasno ako je već elliott rekao da želi imati određeni procenat Milana u svom vlasništvu, zašto onda ne izađu sa saopštenjem da se oni zalažu da postojeća garnitura ostane iako se oni neće o tome pitati uskoro, ali eto da mu dadnu podršku. Možda se Maldini osjeća izdanim trenutno.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 27 maj 2022, 16:48

Leao gave an interview from Portugal’s training retreat where he has joined up with the national team ahead of their UEFA Nations League games in June, and he was asked by A Bola what he thought about Paolo Maldini’s interview in La Gazzetta dello Sport during which he labelled the winger as unsellable.

“I’m at Milan, I have another two years on my contract. Untouchable? I’m happy with these words. I feel at home, but in at the moment my focus is on the national team,” he said (via MilanNews).

In the last few days Leao’s name has also been linked to Real Madrid and there has been a lot of news surrounding his future, but the former Lille man is currently just focusing on matters on the field.

“I am very happy, but my feet are firmly on the ground. It is a pride to work with highly experienced players. As for my evolution, I left young Sporting CP and went to Lille. People may not know this, but Ligue 1 is a strong league, I have evolved,” he said.

“Then an important step for Milan. The first two years did not go as I would have liked, but now I am more mature and confident, the season has gone as I wanted. I hope to do great things in the future.”

Leao was asked by the Portuguese **** what he wants his future to be, to which he responded: “Being a point of reference in my club and in the national team… the highest point is, for example, winning a World Cup.”

Ne djeluje mi uvjerljivo ovo ali nimalo. Vidit ćemo, ako krene odugovlačiti sa ugovorom i sa ovim diplomatskim odgovorima, onda znamo da od produženja nema ništa. Prebrzo lete današnji igrači.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 maj 2022, 18:02

Cijena je 150M, pa ko voli nek' iskešira. Nema tu rasprave oko Leaoa.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 maj 2022, 19:43

slika

Evo ti Rope, smiri se malo :mrgreen:

Elliott ostaje sa 30% u klubu a Gazidis je njihov čovjek. A, svakako se previše novca vrti oko prodaje, tako da gubitak Maldinija, Massare i Gazidisa ne dolazi u obzir. Kao što sam napisao danas, uspjeh se gradi u čuvanju najvećih kvalitete i dodavanju novih. Tako se diže i cijena kluba. A ne tjeranjem ljudi iz kluba.

Maldini je sve to lijepo sročio i ne sumnjam u kvalitetan mercato, te inshallah druga zvijezda iznad grba naredne godine. Samo opušteno.

Edit: Šta mislite jel Maldini aludira na RW, AM i CMF kad je rekao da želi tri velika pojačanja? Jedino su te tri pozicije u zaostatku kvalitetom u odnosu na ostatak tima.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 27 maj 2022, 22:23

Meni sve ovo izgleda kako treba, Maldini radi po svom planu kao i do sad. Ako su mediji sta znali do sad, znaju i sad. Covjek je uvijek tri koraka ispred a njima ostaje da nagadjaju i sakupljaju klikove i lajkove na svoja nagadjanja. Samo opusteno..
Mediji su vec potpisali, on odigrao dvije sezone i haman prodali Botmana a Maldini hladno kaze da ima puno igraca koje prate na toj poziciji. Znaci, nemaju pojma sta on radi.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 maj 2022, 00:12

Milan management met with the agent of Club Brugge’s forward Noa Lang and his father Jeffrey Lang on Wednesday at Casa Milan to discuss a deal. An economic agreement was found on the base of a 5-year contract. His €22M price tag won’t be an obstacle either
The role of Noa Lang in the Milan team was also discussed during the meeting. He was offered the role of the central attacking midfielder. Lang can play in all three positions behind the striker
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 maj 2022, 11:58

Everything is ready for Milan’s change of ownership. The signature of the club sale to RedBird Capital Partners could be announced shortly. Next week will be very intense

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 28 maj 2022, 16:21

Izgleda da ce Noa Lang biti novi igrac Milana od iduce sezone. U narednim danima ce potpisati ugovor. Gledao sam ga par utakmica u Brizu, mislim da ce biti odličan igrac za Milan i konacno ce Milan imati nekog uz Rafu. Igrao bi AMF-a i može pokrivati sve 3 pozicije :kafa:

Spominje se i De Ketelaere, koji ce po mnogim skautima biti WC igrac za koju godinu. Vise bih volio vidjeti njih dvojicu, nego Berardija i Zaniola.

Neki insajderi suskaju da ce se Milan ukljucit u borbu za Bremera, vidjet ćemo.

U ponedjeljak se potpisuje ugovor sa RedBirdom koji preuzima Milan :mrgreen:

Rebic i Hauge ce finansirati Langa i Sancheza.

Ovo ljeto je najbitnije ljeto za budućnost kluba, hocemo li napraviti veliki iskorak ili cemo se boriti iduce sezone za top 4

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 maj 2022, 16:53

Bolje se boriti za top 4 pa zavrsiti prvi, nego se boriti za skudeto pa zavrsiti cetvrti :D

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 28 maj 2022, 18:06

Još 38 kola do osiguravanja LP.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.