Jeste imao dobar tempo, ali nije bio na nivou Maxa. Pratio sam i taj period kad je Max otisao na soft, mislim da je dobio 5 sec u tom periodu u odnosu na Lewisa. Malo me iritira sto spominjes Lewisovo proklizavanje, a iskusno presutis Maxov 31 krug gdje je s vanjske strane obilazio Bottasa pa otud krug prije i poslije ispod 1.26 a ovaj 1.27. I to sto iskusno izbjegavas prve krugove.AshburtonG je napisao/la: ↑23 maj 2022, 20:26
Po tebi, impozantni krugovi maxa na softu. Znaci cijeli taj njegov stint. Prazna staza ispred.
Hamilton koji je u 22 isao u box i uzeo Medium.
Saberi sve(bez 43 kruga gdje je Hamilton isao presiroko mislim u trecem zavoju) i vidjet ces da ti impozantni krugovi nisu protiv starijih Hamiltonovih srednje tvrdih guma Maxu u 12 krugova nisu donijele niti 3sec. Cak je Hamilton 3 ili 4 kruga brze vozio. Zar je tesko prihvatit da je covjek imao brutalan tempo?![]()
btw. Mislim da se nakon ove trke Toto sam udara po glavi sto nije odmah na pola sezone prosle godine uzeo Russela. Covjek je defanzivno 3 lige iznad Bottasa. Uzeo bi Lewis titulu s 30 bodova prednosti da je on vozio zadnjih 5 utrka, a ne indisponirani Finac.

Bottas se i ovdje svima sklonio. Koliko god ne volim defanzivce ala Magnussen koji nista ne pustaju, toliko ne volim ni Bottasa koji nista ne brani. Koliko god su ti lose gume nemoj bjezati sa staze kad te preticu.