FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 27 maj 2022, 18:47

Primjer pravog profesionalca u ovakvoj ligi. Momak trenira, odrađuje svoj dio posla na utakmici i kući. Nadam se da je i sljedeće sezone tu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 27 maj 2022, 19:05

:tralala:
Tristan10 je napisao/la:
27 maj 2022, 16:28
Cestitke Hajdarevicu. 100. nastup. Fino napredovao kod nas.

slika
Druze nemoj se ljutiti, ali ti previse hvalise nase, a nema nekog materijala..nit je Mulalic dobar trener, nit je Hajdar dobar igrac. Drugo je to sto mi nemamo para pa se uklapa daj sta das, Hajdar igra 3 godine vec i vise, i nije naucio sutati, a kad primi loptu ko da je bomba u nogama..napretka apsolutno nikakvog nema. Na stranu to sto je dobar momak, i solidan defanzivni vezni, dobro krade lopte, ali pricato o napretku je smijesno..tako i za Edisa, napredak 0. U bilo kakvog klubu sa normalnom finansijskom situacijom ni jedan ni drugi ne bi bili dio ekipe..druga je stvar finansijka situacina al treba razgraniciti. Za nase trenutne mogucnosti su oni sasvim oke, ali za neku buducnost nikako..

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 27 maj 2022, 19:33

Haris prekuco derbi na Grbavici

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 27 maj 2022, 20:14

Azzuri je napisao/la:
27 maj 2022, 19:05
:tralala:
Tristan10 je napisao/la:

slika
Druze nemoj se ljutiti, ali ti previse hvalise nase, a nema nekog materijala..nit je Mulalic dobar trener, nit je Hajdar dobar igrac. Drugo je to sto mi nemamo para pa se uklapa daj sta das, Hajdar igra 3 godine vec i vise, i nije naucio sutati, a kad primi loptu ko da je bomba u nogama..napretka apsolutno nikakvog nema. Na stranu to sto je dobar momak, i solidan defanzivni vezni, dobro krade lopte, ali pricato o napretku je smijesno..tako i za Edisa, napredak 0. U bilo kakvog klubu sa normalnom finansijskom situacijom ni jedan ni drugi ne bi bili dio ekipe..druga je stvar finansijka situacina al treba razgraniciti. Za nase trenutne mogucnosti su oni sasvim oke, ali za neku buducnost nikako..
Slažem se. Trebamo dovesti Griliša iz City nema druge.. ili da predložis nekog zadnjeg veznog što zabija golove s 20 metara, da je cijena do 15 milioja eura.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 27 maj 2022, 21:20

Malo uozbiljiti temu ne bi bilo zgoreg.

Sigurno da ima par igrac koje možda treba zaganjati..

Mujan iz Širokog.

Mandic iz Rudara

Acimovica iz Leotara

Ili vratiti Dzenisi Beganovica.

Mujan bi nam sigurno legao, a inače smo uvijek imali dobre igrače kad dodju uz Širokog,rijetko kad je bila fula.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 27 maj 2022, 21:34

Treba vratiti Zajmovica :urnebes:
Pročepit će negdje.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 27 maj 2022, 21:35

Dzeno ide u ligu petice ..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 maj 2022, 21:56

Blažević ide u Levski najvjerovatnije.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 27 maj 2022, 22:04

1921boy je napisao/la:
27 maj 2022, 21:56
kojom prevarom al ozbiljno ako ide tamo jesu li ti ljudi imali oci :mrgreen: :urnebes:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 27 maj 2022, 22:29

Robust je napisao/la:
27 maj 2022, 22:04
1921boy je napisao/la:
27 maj 2022, 21:56
kojom prevarom al ozbiljno ako ide tamo jesu li ti ljudi imali oci :mrgreen: :urnebes:
Nije on bio toliko loš ove sezone. Više je imao dobrih utakmica nego loših, po meni.
Željezničar za život cijeli!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 27 maj 2022, 22:30

Tristan10 je napisao/la:
27 maj 2022, 18:35
SudoHusika je napisao/la:
27 maj 2022, 17:42
Tristan10 je napisao/la:

slika
Možda on "ne zna" ali je po meni dijete za primjer, i nikada neču imati ništa protiv ovakvih igrača. Nadam se da će bar malo popraviti svoje dodavačke sposobnosti pa da opet uzmemo koji dinar za njega.
Čestitam Hare.
Dobro bi bilo ga zadrzati u narednoj sezoni. Ovo nekoliko kola igra sa dosta vise rutine. Kad je tek poceo djelovao mi je dosta povucen na terenu, uvjek je on svoj zadatak obavljao prema nazad ali djelovao je povucen. Medjutim protiv Sirokog se vidio njegov razvoj, da on uzima odgovornost na sebe, komunicira sa ostalim igracima i daje upute itd. Nama treba ovakvih igraca koji ulaze u neke ozbiljnije godine, nisu vise juniori, a imaju prostora i motivacije za vise.
Joj oplakao sam a nije ga tesko zadrzati vjeruj mi brate (nece ga nikooo) :plac: :plac: Nego fakat dok mi danima zamisljamo neke milione ,kamione ....nama ekipa u nedjelju pravo iz autobusa na utakmicu :rol: svakako zadnju godinu I pol bezveze idemo ranije,placamo hotele a ni cajnoslu ne mozemo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 maj 2022, 00:07

Statisticki gledano Ivkovic ima nesto bolje rezultate od Mulalica. Ivkovic iz 20 utakmica 1,3 boda po utakmici, dok Mulalic iz 13 utakmica 1,23 boda po utakmici. Ovde sam izbrisao kup utakmicu protiv Rudar Han Bila koju je Ivkovic vodio.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 28 maj 2022, 07:55

Ivkovic koji je obicna kanta je za klasu bolji trener od Sablje, i to valjda govori nesto i o našem sadašnjem, onaj znaš, treneru... jos je u prvoj polusezoni imao lošiju ekipu, koja je obavila pripreme maltene samo da ih obavi, gdje se nije znalo ko ce uopste igrati i ostati u ekipi, a Sablja je imao i jaču ekipu, bolje igrače, kud i kamo bolje finansijske uslove i ništa, izdalo ga jedino ono sto zna a to je ho-ruk i na prepad vodjenje ekipe... on prvi treba letiti, naravno uz dobar dio stručnjaka i moj do mojega experata u klubu jer ih vecina nije u stanju donijeti marku u klub ali eto stvar je prestiza da mogu mahalisati po kafi da su u upravi Zelje...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 maj 2022, 08:50

Problem je kod nas sto ljudi opcenito ne pricaju o cinjenicama, nego licnim misljenjima. Nema se tu nekih argumenata, nego mi Mulialic nesto smeta, pa cu onda ovako argumentovati, ili Ivkovic mi smeta pa cu onako argumentovati. Ustvari to nisu ni neki argumenti nego spinovanje. Mislim da sam prvi napisao jednostavan ucinak obadva trenera, a vjerujem da je rijetko ko od nas to i pogledao do sada, a svi smo kao imali stav Mulalic ili Ivkovic. Medjutim, moze se isto napisati da je Mulalic ostvario rezultat kao Ivkovic, sa jeftinijom ekipom, jer svi skuplji igraci su dobili slobodne papire. A svakako ne vjerujem da smo imali kvalitet da ostvarimo plasman na tabeli koji vodi u Evropu. Isto se cesto moze procitati da je Ivkovic davao veci prostor juniorima od Mulalica. Medjutim, i to se moze analizira i imam feeling da to nije tacno. Evo npr je Crncevic na sredini terena bio jedan od igraca sa najvecom minutazom kod Ivkovica, a tu je vecu minutazu dobio Hajdarevic/Beca. Isto tako je odlazak Mujezinovica je znacilo veci prostor mladjim krilima. Mozda je Ivkovic radio kvalitetnije sa juniorima, niko to od nas ne zna, ali nisam siguran da im je davao veci prostor za igru.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 maj 2022, 09:17

Ako ne racunamo ovu zadnju utakmicu protiv Slobode, obadva trenera nisu uspjela da ostvare barem jednu pobjedu na strani, i kad obadva trenera to nisu onda je sigurno za dublju analizu relevantnih osoba u klubu. Iako bih rekao, a to je moje licno misljenje, da je kod Mulalica izgledala bolje igra, gdje smo vise i stvarali i imalo smo vise da zalimo u pojedinim utakmicama, nego kod Ivkovica.

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 28 maj 2022, 09:50

Sablja je definitivno unaprijedio igru, izgledali smo kao Zeljo i izazvali opet respekt drugih ekipa, ali su u odnosu na Tomu oscilacije bile dosta vece.
To je ta energetska potrosnja na neke utakmice pa ispuses za sljedecu, odigras top i totalno izdominiras Velez na strani i Sarajevo kuci i onda nemas kuveta da uzmes na strani neke levate. Ruku na srce u drugoj polusezoni nam je i sreca okrenula ledja, Leotar smo zgazili a bod odnijeli, sva ostala gostovanja smo igrali takodje otvoreno al nismo nagradjeni, zadnja tri kola kola koliko precki i stativi smo pogodili i penali nisu svirani, mislim moze se napraviti dublja analiza, ali sve u svemu korektno smo igrali.
Kod Tome ne mogu podrzati onaj nacin igre nikako, iako sam mu zaista zahvalan na toj polusezoni.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 28 maj 2022, 10:02

elevenblues je napisao/la:
28 maj 2022, 09:50
Sablja je definitivno unaprijedio igru, izgledali smo kao Zeljo i izazvali opet respekt drugih ekipa, ali su u odnosu na Tomu oscilacije bile dosta vece.
To je ta energetska potrosnja na neke utakmice pa ispuses za sljedecu, odigras top i totalno izdominiras Velez na strani i Sarajevo kuci i onda nemas kuveta da uzmes na strani neke levate. Ruku na srce u drugoj polusezoni nam je i sreca okrenula ledja, Leotar smo zgazili a bod odnijeli, sva ostala gostovanja smo igrali takodje otvoreno al nismo nagradjeni, zadnja tri kola kola koliko precki i stativi smo pogodili i penali nisu svirani, mislim moze se napraviti dublja analiza, ali sve u svemu korektno smo igrali.
Kod Tome ne mogu podrzati onaj nacin igre nikako, iako sam mu zaista zahvalan na toj polusezoni.
:thumbup:
Slažem se,žao mi je samo Ćerimagića,mislim da bi nama valjao itekako na toj krilnoj poziciji,al ne dade se.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 28 maj 2022, 10:33

ne znam za vas al mene malo raduje sto mi sutra zavrsava ova redovna terapija 2 lexiliuma sedmicno :opaopa: :urnebes:
Mi smo Željini, Željo je naš !

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 28 maj 2022, 11:01

Može li neko konkretno napisati bez okolisanja više ? Sta se spominje za 5 dana, sta se spominje 1.6, sta se spominje evo ovaj brat sutra s terapijom završava, budite direktni hebo ga, Eldin dolazi 1.6????????
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 28 maj 2022, 11:26

CrazySouth1987 je napisao/la:
28 maj 2022, 11:01
Može li neko konkretno napisati bez okolisanja više ? Sta se spominje za 5 dana, sta se spominje 1.6, sta se spominje evo ovaj brat sutra s terapijom završava, budite direktni hebo ga, Eldin dolazi 1.6????????
Ma to niko ne zna moj brate i raja samo lupeta i nagadja.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.