Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Brkooo
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 06 dec 2021, 18:28

Dario je prosjecan igrac a uz to i stranac. Uvijek sam pisao da stranac mora ali mora biti ozbiljna prevaga na terenu a ne da bude neki mrtvi prosjek..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 dec 2021, 17:01

Brkooo je napisao/la:
06 dec 2021, 18:28
Dario je prosjecan igrac a uz to i stranac. Uvijek sam pisao da stranac mora ali mora biti ozbiljna prevaga na terenu a ne da bude neki mrtvi prosjek..
Ne bih se složio sa tobom. Mi sebi kvalitetnog stranca ne možemo dovesti niti priuštiti trenutno, a nismo mogli ni onda kad smo imali para a nije da nije bilo pokušaja (Matjašič) gdje je zapelo oko 1000€. Koliko smo para dali raznim pokušajima od igrača (Husić, Hervas, Pozdrer, Halvadžić, Elsner, Mladenović, Kajkut) mogli smo dovesti superstar igrača. Nyema 2015 tražio sedam hiljada eura a potpisali smo jednog igrača tad za cifru od 11000KM mjesečno a Nyema je za njega Gattuso lično. A što se tiče Darija njemu je mjesto uzeo Ćosić koji je dobio i poziv u reprezentaciju ponajviše ga je izbacio iz prvih 11 zbog evropskih utakmica. Tamo je igrao odlično uz Ovčinu na desnoj strani. Dario bi glat uzeo mjesto Anti na desnoj strani a ako zatreba može igrati i lijevo. Po meni nepotrebno smo nagomilali broj bekova a većinski broj njih nema kvalitet recimo dovoljna su tri Malić, Blažević, Dario i jedan junior Musić možda ili neko od bivših omladinaca recimo Beširević. Draže mi je gledati ne toliko kvalitetnog Beširevića nego Kovačevića i Višticu.

Za Stjepanovića, Jahića, Kovačevića i Mujića se traže klubovi za posudbu. Milićević (golman) najvjerovatnije ide u Slaviju na posudbu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 maj 2022, 20:18

Red bi bio da se tema aktivira ponovo.

Istek ugovora - 31.5.2022
Bender, Blažević, Hajdarević, Ćerimagić, Vučenović, Cocalić, Galić, Hodžić, Kovačević, Bekrić, Zec, Osmanović, Muftić, Vištica i Kaljić.
Istek ugovora - 30.6.2022
Mekić, Resić, Gasal, Beća, Drina, Štilić, Kočević i Duraković.
Aktivni ugovori - 2023, 2024
Kosorić, Subašić, Šehić, Fatai i Mujić.
Većina igrača kojima ističe ugovor ima opciju produženja na još jednu sezonu. Pojedinim igračima je poručeno da mogu tražiti sebi novi klub i da stručni štab ne računa na njihove usluge u narednoj sezoni. Prema natpisima medija to su Blažević, Ćerimagić, Vučenović, Vištica, Kovačević, Osmanović, Resić i Fatai.

Što se tiče produženja ugovora očekujem da produže Bender, Cocalić, Hajdarević, Galić, Drina, Hodžić, Muftić, Kočević, Beća, Mekić, Štilić i Duraković. Očekujem produženje ugovora također Bekriću, Zecu i Gasalu iako nisam za tu opciju, više sam za to da se Bekriću ponudi neka funkcija u omladinskom pogonu a da se Zecu i Gasalu da se zahvalimo na saradnji.

Pojačanja će sigurno biti, ipak će nas napustiti veći broj igrača. Pozicije na kojima su pojačanja prioritet su krila i napadači. Najmanji broj datih golova od kako se igra zajednička liga (samo 27). Malo bolje je bilo u sezonama 08/09 i 04/05 (30 i 31 dati gol). Ali opet ova sezona je statistički najlošija osim ako ne dobijemo Slobodu u zadnjem kolu sa 4 gola razlike.

Što se tiče odbrane tu smo dobri, druga odbrana lige nakon Zrinjskog naravno. Zrinjski je ove sezone primio samo 14 golova, dok smo mi primili duplo tj. 28 i opet smo druga najbolja odbrana lige.

Što se tiče pojačanja može se sastaviti ogromna lista, pa krenimo redom. Najprije igrači kojima ističe ugovor na kraju sezone.
Armin Hodžić, Mićo Kuzmanović, Dženis Beganović, Haris Ovčina, Adnan Bašić, Gedeon Guzina, Zvonimir Kožulj, Miljan Govedarica, Avdija Vršajević, Omar Pršeš, Dženan Haračić, Edin Šehić, Benjamin Hadžić, Nikola Dujaković, David Čolić, Mirza Mustafić, Matej Senić, Ivan Ikić, Matija Katanec, Tonći Mujan, Darick Kobie Morris, Kristijan Tojčić, Dario Miškić, Emil Velić, Nermin Haljeta, Enes Sipović, Ajdin Hasić, Izet Hajrović i Lovro Grajfoner.
Dalje igrači ekipa koje su ispale iz elitnih takmičenja kod nas i u regionu. Svi igrači iz ekipa koje ispadnu automatski imaju slobodne papire.
Clarismario, Ajdin Redžić, Jovan Pavlović, Nikola Mandić, Đorđe Pantelić, Azir Muminović, Damjan Krajišnik i Armin Đerlek.
Igrači koji su slobodni od prije.
Advan Kadušić, Goran Karačić, Ervin Zukanović, Dženan Bureković, Marko Obradović, Gabrijel Boban, Ivan Močinić i Amir Dervišević.
Igrači koji ne igraju u svojim klubovima.
Azur Mahmić, Vladimir Bradonjić, Nemanja Nikolić, Damir Sadiković i Amer Ordagić.
Federalna i liga manjeg entiteta.
Armin Bešagić, Kemal Mujarić, Kenan Delić, Samir Burić, Zvonimir Mikić, Amel Šehić, Irman Sejmenović, Amar Kovčić, Slobodan Mrzić, Džafo Hadžić, Edin Kesić, Nikola Bjeloš, Aleksandar Petrović, Valentin Alvarez, Srđan Ružičić, Petar Šoškić, Berin Ćatić.
Evo ovdje sam nakucao svega i mladih i starih, realnih, nerealnih, skupih, jeftinih, krila, bekova, štopera, golmana, napadača ama baš svega. Moje mišljenje je da se uz solidan/normalan budžet od ovih imena može sastaviti jedna dobra ekipa, sa kombinacijom mlađih igrača koji imaju određeno iskustvo ali još trebaju da rade i iskusnih igrača koji će svoje znanje prenositi na njih a da se pritome može ostvariti neki rezultat (npr. osigurati evropu za početak ili recimo osvojiti kup). Normalno problem je što nemamo sportskog direktora i skaute koji bi obilazili ove niželigaše i juniorske, kadetske, pionirske ekipe gdje bi tražili pojačanja i za prvi tim a i za ostale selekcije. Nadam se da će i to uskoro biti riješeno i da će ljudi izabrati sportskog direktora i dati mu potpuno odriješene ruke za sklapanje tima i dovođenje igrača i trenera u vremenski određenom periodu od npr. dvije do pet godina. Moje mišljenje je da bi tek tada vidili rezultate tog rada, naravno pod uslovom da imamo adminstracijski i upravno sposoban i jak klub koji neće dolaziti u situaciju da igrači ne prime platu po nekoliko mjeseci ili da cijelu sezonu ne dobiju premiju i stvari slične tome.

Ja sam i dalje mišljenja da klub mora proizvoditi vlastite igrače bez obzira na to što u zadnjih par generacija nije izašao jedan igrač da valja. Mi moramo odraditi reorganizaciju omladinskog pogona od vrha najprije od direktora pa do trenerskog kadra. Najveći problem omladinskog pogona je mahala definitivno. Ovaj igra na osnovu poznanstva sa ovim, ovaj sa onim, ovaj sklonjen, ovaj prebačen, ovaj ode i tako dalje. Vidjeli smo na primjeru Gutovića, čim je krenuo sa poštenim i predanim radom gdje igraju oni najkvalitetniji odmah je počeo da dobija naređenja ko mora igrati i čovjek se GOSPODSKI povukao. Drugi problem je naravno neadekvatan trenerski kadar i neadekvatan rad. Sa djecom treba znati, djetetu moraš biti i brat, drug, kolega, prijatelj, otac, pedagog i sve ostalo a ne da ti djetetu od 10 godina psuješ Boga, galamiš zbog toga što je izgubio loptu ili loše centrirao. Uredu treba nekad i zagalamiti ali to treba raditi minimalno. Tu imamo i problem nerada gdje trener baci loptu djeci i kaže igrajte se dok on nešto ovamo završi, i onda kada se prebacuje iz selekcije u selekciju drugi trener ima problem a i sam igrač ima problem. Prvo jer dijete ne zna osnove fudbala, banalne stvari a drugo što se nije igrački i fizički razvio da bi mogao igrati na većem nivou.

Što se tiče direktora omladinskog pogona spominju se mnoga imena i zvanična i nezvanična. Dosta tu ima i nagađanja i mahalskih priča. Kako KANA reče jedan od kandidata za direktora omladinskog pogona je i jedan trener iz Srbije. Ako je tačno ime koje imam mislim da je pravi izbor, prije svega jer ima dosta iskustva u radu sa mladim igračima. Recimo moj neki prijedlog za direktora omladinskog pogona ili za jednog od trenera u omladinskom pogonu bio bi Nemanja Miljanović.

Nakon imenovanja direktora on mora uraditi kompletnu analizu trenerskog kadra i dostaviti prijedlog izmjena i ostanaka trenera i u kojim kategorijama. Ima par njih koji rade dobar posao. Ima fin broj slobodnih trenera koji imaju iskustva u radu sa mladim i koji bi se fino uklopili kod nas npr. Zlatko Krmpotić prošlogodišnji prvak juniorske lige sa ekipom Zvijezde 09, gore navedeni Nemanja Miljanović, iskusni Milan Gutović, Nedim Omerović ili Amir Spahić iz Slobode i još par trenera koji posjeduju određeni nivo znanja sa težnjom da to znanje još više unaprijede i dovedu do vrhunca.

Dalje treba težiti da se uspostavljaju saradnje sa niželigaškim klubovima gdje imamo veliku bazu naših navijača i tamo gdje su veliki rasadnici talenata poput Željezničara iz BL ili Budućnost Banovići. Smatram da se ne treba libiti i uspostaviti saradnju sa još nekim niželigašima tamo gdje se radi dobar posao i gdje je sve na vrhunskom nivou npr. Gornji Rahić i tako ti klubovi gdje su uslovi na jednom zavidnom nivou.

Jedno pojačanje je već završeno za narednu sezonu. Uglavnom radi se punom parom što je najbitnije. Uskoro ćemo dobiti i strateškog partnera pa konačno možemo krenuti u tu fazu oporavka i uspona kluba.

Malo je duži post ali eto. Kad nema Brace onda moram ja. Nadam se da će se još vas pridružiti pa da diskutujemo o mogućim pojačanjima našeg Želje!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 maj 2022, 20:20

Svaka cast kolega! :salut:
@igrajlopte 🐦

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 27 maj 2022, 21:22

Po meni je najbitnije prvo da neko u klubu napravi analizu Edisa i druge polusezone, da se vidi gdje smo bili u utakmicama u kojima nas je on vodio i treba li on zajedno sa strucnim stabom ostati ili treba traziti nekog drugog. Ako u klubu odluce da Edis nije trener koji ce nas voditi i iduce sezone, onda sto prije traziti novog trenera i njemu dati da odlucuje ko mu treba, a ko ne. Nemamo para da produzujemo ugovore Bekricu, Zecu, Gasalu, Resicu i ostalima, a da onda novi trener dodje i trazi novih pet igraca, a ove ostavi negdje po strani. Bilo bi dobro kad bi mogli igracima davati ugovore po ucinku, vjerujem da bi puno bolje igrali. Takav ugovor je imao i Krpic pa je prepisao ligu tad. Imamo i par mladih igraca koji su zasluzili puno vise sanse nego sto su je dobili i nadam se da ce iduce sezone Kocevic, Durakovic i Sehic igrati malo vise. Bar prijateljske pa ako nogomet nije za njih, bar znas na cemu si. Poslije toga treba srediti omladinski pogon i rastjerati vecinu ljudi iz OP-a. Ako je istina to za Gutovica, onda nam je svima valjda jasno kakva je tamo situacija.
Svi bi mi voljeli da se vrate Zukanovic i Dado, da dodje Bradonjic, ali imamo bitnijih problema :D

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 maj 2022, 17:12

Igrački kadar - sezona 22/23.

Odlasci :
Ante Blažević - Levski Sofia

Dolasci:

Kraj posudbe:

Posudba:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 maj 2022, 17:36

1921boy je napisao/la:
27 maj 2022, 20:18
Očekujem produženje ugovora također Bekriću, Zecu i Gasalu iako nisam za tu opciju, više sam za to da se Bekriću ponudi neka funkcija u omladinskom pogonu a da se Zecu i Gasalu da se zahvalimo na saradnji.
Mislim da je Bekrić u nekom intervjuu nedavno rekao da bi volio da odigra još sljedeću sezonu i da se oprosti, tako da mislim da će potpisat novi ugovor.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 maj 2022, 20:22

Evo i nekih prijedloga vezanih za novog šefa stručnog štaba.

* Thomas Brdarić - Dobro poznato bundesligaško ime. Igrao je za Stuttgart, Hannover, Bayer Leverkusen i Wolfsburg. Što se tiče trenerske karijere promijenio je dosta klubova. Svoju trenersku karijeru je započeo u niželigašu Union Solingen, pa je radio kao pomoćnik u omladinskim selekcijama Bayer Leverkusena. Zatim se okušao kao sportski direktor u Dinamo Minsku i Bunyodkoru. Zatim je preuzeo ekipu TSG Neustrelitza gdje se zadržao sezonu, a ekipu je napustio nakon poraza od Mainza u razigravanju za treću ligu. Vodio je još veliki Wolfsburg II, TSV Steinbach, Shkendiju, TeBe Berlin, Rot-Weiß Erfurt i KF Vllazniu. U svojoj trenerskoj karijeri ima dva trofeja, kup Albanije iz sezone 20/21 i prvak četvrte njemačke lige - sjeveroistok iz sezone 13/14. Možda je malo nerealna opcija za nas u ovom trenutku, ali ako se ovo sa partnerom ozvaniči zašto ne. Kad je mogao raditi u Albaniji i Sjevernoj Makedoniji onda ne vidim razlog zašto se ne bi okušao u najboljem bosanskohercegovačkom klubu. Ovo govorimo hipotetički kada bi se stvari posložile. Sigurno bi sa sobom donio neke novitete i ono što je po meni ključno tu njemačku disciplinu.

* Bruno Akrapović - još jedno bundesligaško ime. Nekadašnji igrač Čelika, Armenije iz Hannovera, Wolfsburga, Mainza, Rot-Weiß Erfurta, Energije iz Cottbusa i još nekih njemačkih prvoligaša i niželigaša. Baš kao i Brdarić svoju trenersku avanturu je započeo u Njemačkoj u SSV Vorsfeldeu gdje se zadržao dvije godine. Zatim je bio pomoćnik Berndu Hollerbachu u Wolfsburgu II pa Jürgen Röberu u Saturnu. Onda je vodio DJK Wolfsburg isto dvije godine. Zatim je radio u Hrvatskoj, kao trener niželigaša HBDNK Mosora, Vala, Solina i Neretve iz Metkovića. Nakon epizode u Neretvi dolazi poziv sa Gibraltara iz ekipe Europa sa kojom je uspio osvojiti kup te zemlje. Nakon toga slijedo povratak na naše prostore prvo kao trener Shkendije sa kojom također osvaja kup a u ligi završava drugi ispod Vardara. Iako je u toj polusezoni uspio upisati 12 pobjeda i samo po jedan remi i poraz nažalost nije se uspio okititi titulom prvaka Sjeverne Makedonije. Onda slijedi neslavna epizoda u Splitu, to je ujedno i posljednja sezona u kojoj je RNK Split igrao HNL. Nakon nekog vremena slijedi odlazak u Bugarsku u ekipu Lokomotiva iz Plovdiva kojeg je predvodio na 116 utakmica i gdje je osvojio tri trofeja - dva kupa i superkup te države. Nakon silnih uspjeha dolazi poziv CSKA iz Sofije gdje je uspio pobijediti Romu sa 3:1 u Ligi Evrope. Zadnju epizodu je imao ponovo u Shkendiji. Bruno mi je isto tako jedan od dražih likova, treba istaknuti da je bio jedan od kandidata za selektora ali je odbio zbog ponude CSKA iz Sofije.

* Simo Krunić - kada su mnogi prolazili i dolazili više puta, mislim da bi bio red da i njemu pružimo drugu priliku. Mislim da bi Simo mogao biti baš pravi izbor za nas. Opet govorim o situaciji kada se sve ovo sredi i kada bi mogao raditi u normalnim uslovima. Mislim da je prvi put prerano bačen u vatru, zato smatram da je zaslužio drugu priliku. Što se tiče njegove trenerske karijere znamo da je najveći period proveo u Srbiji. Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik legendarnom Špancu Javieru Clementeu u reprezentaciji Srbije zajedno sa Ristom Vidakovićem. Prije dolaska kod nas je vodio ekipu BASK Beograda. Onda je bio kod nas. Zatim je predvodio ekipu OFK Beograda do opstanka u Superligi Srbije, gdje je ekipu predvodio u 7 utakmica gdje je u zadnjem kolu jedinom pobjedom protiv direktnog konkurenta Banata iz Zrenjanina uspio osigurati opstanak. Na kraju je ta utakmica i presudila, Banat je imao 31 bod i ispao je dok je OFK Beograd sa 33 boda ostao u ligi. Nakon pola godine odmora preuzima ekipu Čukaričkog koju je također spasio ispadanja, prije njegovog dolaska ekipa je bila na posljednjem mjestu (16) i sa 6 vezanih utakmica bez pobjede (5 poraza i remi). Nakon njegovog dolaska ekipa je ubilježila 7 pobjeda, 3 remija i 5 poraza što je na kraju bilo dovoljno za 13 poziciju na tabeli i osiguran opstanak. Na kraju te sezone nije uspio dogovoriti daljnju saradnju pa je ponovo odmarao. Pred kraj sezone dobija poziv Inđije da po treći put pokuša osigurati treći opstanak u Superligi. Nažalost ovaj put nije uspio, tome je najviše pogodovalo što je njegov prethodnik Zoran Janković u svojih 6 utakmica upisao svih 6 poraza. Simo je u 9 utakmica na klupi Inđije upisao 4 pobjede, 1 remi i 4 poraza. Vrijedi istaći da je u toj sezoni njegov prošli klub Čukarički također ispao u drugu ligu sa svega 5 bodova iz 30 utakmica. U sezoni 11/12 preuzima ekipu Jagodine. Jagodina je tu sezonu završila na visokoj četvrtoj poziciji, ispred njih su bili Vojvodina, Zvezda i Partizan. Nažalost odmah su ispali u prvom pretkolu od Ordabasya. Narednu sezonu su opet završili kao četvrti i kao osvajači kupa Srbije. Nakon te sezone, stiže poziv za odlazak u Kinu. U ekipi DL Aerbina se zadržao samo jednu polusezonu, gdje je došao do polufinala njihovog FA kupa gdje je poražen od Renhea u kojem su igrali Misimović i Muslimović. Nakon te avanture ponovo preuzima Jagodinu sa kojom završava na desetoj poziciji. U sezoni 16/17 preuzima ekipu Radnika iz Surdulice gdje se zadržao malo više od jedne godine. U sezoni 18/19 je preuzeo Čukarički drugi put u svojoj karijeri i kao četvrtoplasirani je uspio izboriti evropu. Na kraju sezone dolazi do raskida saradnje. Za to vrijeme je bio i pomoćnik Mladena Krstajića na klupi Srbije. Kratko je bio na klupi Radničkog iz Niša. I posljednji angažman je imao u Radniku iz Surdulice gdje je dobio otkaz zbog četiri vezana poraza na otvaranju sezone 20/21.

* Stéphane Gilli - dugogodišnji saradnik našeg Meše. I jedno od imena koje se već duže vremena povezuje sa nama, pogotovo nakon informacija kako bi Eldinovim dolaskom Meša preuzeo funkciju sportskog direktora i gdje bi on navodno bio prvi pik naše legende. Gilli je od 2007. godine Mešin pomoćnik. Zajedno su radili u Grenobleu, Sochauxu, našoj reprezentaciji i Parisu. Od avgusta 2020 godine je pomoćnik našeg Vahida Halilhodžića u reprezentaciji Maroka gdje su zajedno uspjeli izborili nastup na svjetskom prvenstvu. Što se tiče njega imamo dvije prepreke, prvi je taj što ima aktivan ugovor sa tamošnjim savezom ali vjerujem ako ga Meša pozove vjerujem da bi se rado odazvao. Druga prepreka je ta što ne govori naš jezik i što bi mu to bio prvi trenerski angažman. Ako su tačne informacije da bi Meša trebao postati sportski direktor onda je logičan slijed okolnosti da postavi svog čovjeka od povjerenja na mjesto šefa stručnog štaba.

* Nemanja Miljanović - jedan od najsimpatičnijih trenera koji je radio u našoj ligi. Smiren i onako na prvu povučen i tih. Kad se sjetim utakmice na Grbavici protiv Mladosti 4:4, gdje dobijaju dva crvena i gdje mi u zadnjim sekundama postižemo dva gola i utakmica završi 4:4. Svoj rad je započeo u Švedskoj gdje je i imao posljednji igrački angažman u Veležovom prošlogodišnjem protivniku Elfsborgu. Iako je igračku karijeru završio davne 2001. godine na svoj prvi angažman je čekao do 2014. godine kada počinje raditi u omladinskim selekcijama ekipe Syrianske, da bi nakon godinu dana preuzeo i prvi tim istoimene ekipe. Onda je radio kao pomoćnik Magnusa Haglunda u ekipi Elfsborga. Zatim je radio od 2018 do 2019 godine kao trener AFC Eskilstune u drugoj ligi Švedske gdje je bio treći, nakon raskida saradnje postao je njihov sportski direktor gdje je bio sve do 2020 godine. Zatim slijedi dolazak u naš fudbal prvo u ekipu Mladosti sa kojom je izborio opstanak ali gdje je ekipa Mladosti zbog tehničkih i pravnih problema izbačena u niži rang. Na početku sezone 21/22 je dobio ponudu Borca da vodi njihove juniore koje je vodio u samo tri utakmice, prije nego što je preuzeo prvi tim Borca gdje je ostvario 13 pobjeda, 9 remija i 2 poraza. Iako je Borac guran maksimalno od strane sudija i saveza, na mene je Miljanović ostavio jedan pozitivan dojam, pogotovo iz Mladosti gdje je faktički sa svega par igrača izborio opstanak. Vrijedi istaći još da je ta ekipa bila puna mladih igrača do 22 ili 23 godine.

* Boris Pavić - specijalista za ostavljanje klubova u ligi. Prvi angažman je imao u Čeliku iako ekipu nije vodio zvanično zbog problema koje je imao Čelik oko dobijanja radne dozvole. Zatim je vodio Vitez, pa ponovo Čelik gdje ga je spasio od ispadanja uz omjer 6 pobjeda, 4 remija i 0 poraza. Na kratko je vodio Rudar Prijedor, da bi u sezoni 18/19 preuzeo Široki Brijeg i dobio otkaz nakon 9 utakmica iako nije imao poraza u tih 9 utakmica, presudio mu je mali broj pobjeda samo tri. Onda kreću misije opstanka. Prvo je uspio spasiti Solin od ispadanja na stogodišnjicu. Sljedeći klub koji je uspio spasiti od ispadanja bile su Vodice gdje je ekipu preuzeo na polusezoni i na kraju uspio izboriti opstanak. Kao ekspert za spašavanje ekipa od ispadanja preuzima ekipu Mravnica koja je u tom trenutku zauzimala uvjerljivo zadnje mjesto sa samo dva osvojena boda. Na kraju sezone su završili kao četvrti sa 36 bodova. Zadnji angažman je imao u ekipi Croatije iz Zmijavaca gdje se zadržao samo 5 utakmica. Postoji jedna zanimljivost vezana za njega, kao igrač i kao trener nije poražen na Bilinom Polju.

Ima tu još par finih imena koji se mogu izdvojiti npr. Toni Karačić ili Nermin Bašić. Ova imena su neke moje želje, naravno pod uslovom da se situacija stabilizira. Možda su neki i nerealni ali eto volio bih vidjeti nekog od ovih na našoj klupi uz neki dugoročni projekat. Brzo bi trebao biti poznat Edisov status tako da ćemo pričekati još malo pa onda možemo pričati šta i kako. Šta god da se desi, moramo stati iza trenutnog ili novog trenera i dati mu vremena. Koliko bi mi bilo drago da Edis ode toliko bi mi bilo i žao. Igrački kadar je takav da je ovo maksimum, iako smo morali dobiti neke utakmice ali nedostajalo je i dosta sreće. Nadam se da ćemo uskoro dobiti i sportskog direktora i da će on izabrati novog trenera koji će povesti projekat da li to bio Edis ili neko treći moramo ga podržati i stati iza njega da se taj projekat sprovede do kraja. Od instant rezultata nema ništa, i da nešto bude da uzmemo neku titulu, kup to će biti kratkog vijeka. Evo primjer pitara, dvije godine zaredom titula, duplo veći budžet, novi vlasnik a trenutno su gori od nas. Ni za vrijeme Misimovića nismo došli za sekund na taj nivo da se borimo za trofeje, već je sve išlo postepeno. Iako ne mirišem Ivkovića on je dobro rekao za tzv. olimpijski ciklus.
Olimpijski ciklus, nije to tek prazna priča. Prva sezona selekcija, druga sezona uigravanje i razvoj igre, unutar treće i četvrte nadopuna selekcije i konačno rezultatski iskorak. Svaki drugi ritam je nelogičan i ne donosi dugoročniji napredak.
Čim krenu pobjede i par dobrih rezultata raja će zaboraviti u kakvim smo problemima bili i tražiti će titule, kupove, evropu i ako se to ne ispoštuje tražiti će ostavke, tjerati će, psovati i tako dalje. To je naravno apsolutno pogrešno, već smo jednom prošli kroz to pa gdje smo sada, zadnju godinu dana se borimo za život. Svakako će ulazak investitora umnogo olakšati sve ali ne očekujte da se ova situacija promijeni preko noći, kako nije došla preko noći isto tako neće ni otići. Stvoriti sistem, dovesti kvalitetan trenerski, administracijski i odborni kadar i polahko. Sa kvalitetnim, poštenim i predanim radom sigurno rezultat neće izostati. Zato Željovci, nova sezona će za nas biti ako Bog da prekretnica ka novom Želji, modernom Želji koji će se kroz neko vrijeme opet boriti za sve trofeje, zato Željovci pamet u glavu.

Izvinjavam se na još jednom dužem postu.

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 28 maj 2022, 22:25

Mi, ovdje, dovimo za Pantelica i Clarismaria. :kafa:

Navala; CSR-Subasic-Pantelic. Dodati nekog napadaca da ga pogadjaju lopte

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 maj 2022, 22:27

Obradović prešao kod Slavke u Spartak iz Subotice.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 maj 2022, 22:28

NotOccasionalFan je napisao/la:
28 maj 2022, 22:25

Hrelja

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 28 maj 2022, 22:30

Tristan10 je napisao/la:
28 maj 2022, 22:28

Hrelja
Sto se tice posla u Sarajevu, Hrelja moze samo za KFC da preda dok je vakta

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 maj 2022, 22:32

28 maj 2022, 22:30
Tristan10 je napisao/la:
28 maj 2022, 22:28

Hrelja
Sto se tice posla u Sarajevu, Hrelja moze samo za KFC da preda dok je vakta
Mogla bi haubica iz Gorazda da proradi

braco
Kontakt:

Re: Igrači iz naše lige / potencijalna pojačanja

Post Postao/la braco » 28 maj 2022, 23:44

Uvijek sam cijenio kod tebe što znaš znanje :kafa:

16.05.2021.:
braco je napisao/la:
16 maj 2021, 12:37
Evo za početak od mene jedan interesantan pick koji je zapao za moje scouting oko. :mrgreen:

Riječ je o igraču iz 1. lige RS, Brazilac Clarismario Santos Rodrigus. Ima samo 19 godina, igra često lijevo krilo gdje se izvlači na desnu nogu i što je bitno krasi ga brzina. Ove sezone zabio 7 golova. Također ove sezone je igrao za 2 tima u RS, Kozarsku Dubicu (2 gola) i na zimu došao u Rudar Prijedor (5 golova). Prije toga igrao za zagrebačke Dubrave (imao 2 asistencije u 5 startova u 2. HNL) i Fluminense de Feira Futebol Clube (BA).

Ističe mu ugovor na kraju trenutne sezone.

Evo vidite na klipu iz prve polusezone igrajući za Kozarsku dubicu da umije zabijat golove izvlačeći sa lijevog krila na desnu nogu. Mislim da bi ovakav igrač želio doći kod nas na probu, a uz to je sigurno jeftin.

Mišljenje? :mrgreen:
19.08.2021.:
braco je napisao/la:
19 avg 2021, 22:55

Pantelić (krilo) njihov je agilan igrač prema naprijed, koliko sam ga nešto upratio veoma je brz

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 29 maj 2022, 00:06

Ne bi bilo lose nekome da se ozivi karijera kao Stevanovicu, ima kandidata :hmmmmm:

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 29 maj 2022, 01:03

ha.ra.cic iz goska ? 28 nastupa 21 gol.. mozda bi se mogao uklopiti u ovo sto kazes "da ga pogađaju".. a pogotovo sto gosk vjerovatno nece uci u PL jos je realnije da ga pokupimo.. ima ugovor sa goskom do 30.06.2022 :D
Mi smo Željini, Željo je naš !

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 29 maj 2022, 12:51

Pantelić ima sasvim solidnu statistiku, s obzirom na to gdje igra. Ove sezone 4 gola i 8 asistencija, ima 22 godine moglo bi se reći da je u najboljim godinama za fudbalera. Prema TM mu ističe ugovor, pretpostavljam da nije puno skup.

Slažem se za Haračića trpa nemilice ove sezone, neophodna nam je jedna prava devetka da ima "nos" za golove, ako ništa bar da se dobro snalazi u petercu i pokupi koji odbijanac. Trenutno u klubu nemamo takav profil igrača, čak i da dovedemo nekog tipa Haračić mislim da bi nam trebao još jedan špic.

Treba obratit pažnju na neke igrače iz druge HNL često oni budu solidni u našoj ligi.
Npr:
Ivan Brnić- ove sezone 9 golova i 5 asistencija (lijevo krilo), prosao omladinski pogon Hajduka, sad nastupa za Dugopolje (koliko znam filijala Hajduka) na TM nema podataka kada mu ističe ugovor.

Ante Šuto - desno krilo, ove sezone učinak od 4 gola i 3 asistencije, 21 godina. Prošao omladinske pogone Splita i Hajduka nastupa trenutno za Croatia Zmijavci. Također na TM nema podataka o isteku ugovora.

Filip Dujmović - 20 godina, lijevo krilo, 8 golova postigao. Prošao omladinski pogon Lokomotive, sada igra za Jarun.
Evo ovdje je zabio 2 komada

Nisam siguran koliko je iko od navedenih realna opcija za nas, ali eto ukoliko se stvari sa investitorom poslože što da ne.
U svakom slučaju možemo maštati. ;) :D

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 29 maj 2022, 13:19

Iz BiHPL Ivan Ikic iz Sirokog je meni interesantan igrac. Od igraca iz vana, Nedim Omeragic iz Svicarske bi se mogao pokusati, ili cak Bahrudin Atajic, koji je meni igrao dobro za Mladost. Mislim bolje i Atajic nego Vucenovic.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2022, 14:48

Svim igračima koji su na slici ističe ugovor, Ukoliko sam dobro izbrojao, 21 igrač je na slici, dakle čitavom rosteru nam ističe ugovor. Koga bi zadržali vi jer je jako bitno i radi potencijalnih dolazaka da znamo ko će ostati, da znamo na koje se pozicije treba fokusirati u ljetnom prelaznom roku.

slika

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 29 maj 2022, 14:59

braco je napisao/la:
29 maj 2022, 14:48
Svim igračima koji su na slici ističe ugovor, Ukoliko sam dobro izbrojao, 21 igrač je na slici, dakle čitavom rosteru nam ističe ugovor. Koga bi zadržali vi jer je jako bitno i radi potencijalnih dolazaka da znamo ko će ostati, da znamo na koje se pozicije treba fokusirati u ljetnom prelaznom roku.

slika
Štila je zimus valjda potpisao na jednu i pol sezonu.
Volio bih da ostanu: Bender,Galić,Drina,Hajdar,Beća,Meka,Hodžić(ako će ga tvrdoglava neznalica koristiti na špicu onda neka ide,bolje za njega) Resić( ali da momak igra desno,jedniostavno čitavu karijeru igra desno i dođe kod Sablje a ovaj izmišlja neku toplu vodu i zavali ga lijevo) Ćerimagić, dosta je bio povrijeđen,trebalo bi mu dati još jednu šansu,zavisi od para smatram da bi i Bekrić valjao zadnjih 15ak minuta. Ovo ostalo slobodno može ići.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: PeppermintSA, ristagrad i 44 gosta.