Ferrari becomes the first team to lockout the front row in Monaco and not win since Ferrari in 2008.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Formula 1
Pozvani Max i Perez zbog mogućeg prelaska preko žute, kakva komedija iskreno 
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Kakav fejl Ferrarija, nema ovdje titule još dugo
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- AshburtonG
- Kontakt:
Zbog cega komedija? U Monacu su uvijek rigorozna pravila, jer je staza neoptimalna za moderne bolide.
Da je prilagodio brzinu izlaska stazi, ne bi izgubio zadnji kraj, ali bi zato i zavrsio iza Leclerca. Lec je bio na 2 duzine bolida razmaka.
Abdulah jeb ni Skaka uz Totto Wolfa.Israfile puhni...vakat kraj svijeta ajmooo razlaz
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Realno ako si vec postavio liniju koju ne smijes preci prilikom izlaska iz boxa, onda treba da tu nema pitanja oko kazne ako se predje preko te linije, u suprotnom koja je korist od nje? Cak i ako je Max morao korigovati to je zato sto nije prilagodio brzinu sto je opet krivica vozaca.
Ne bi Lec izašao ispred Maxa, mislim ako si gledao njegov POV, nije bio uopšte toliko blizu da znači Maxovo pozicioniranje pri izlasku, niti mu je donijelo prednost, otkud to uopšte?AshburtonG je napisao/la: ↑29 maj 2022, 20:00Zbog cega komedija? U Monacu su uvijek rigorozna pravila, jer je staza neoptimalna za moderne bolide.
Da je prilagodio brzinu izlaska stazi, ne bi izgubio zadnji kraj, ali bi zato i zavrsio iza Leclerca. Lec je bio na 2 duzine bolida razmaka.
Pa Lewis je u Turskoj imao sličnu situaciju pa je prošao bez kazne, Lando u Sočiju? Čak je Lec u Džedi gazio pa je Max kukao na radiju da se provjeri, al nakon što je utrka gotova treba da idu penali, nevjerovatno.
I previše je bilo blizu da se ustanovi da su gazili, protest nalaže da se dvojac nije nalazio na desnoj strani prilikom izlaza, a ne da su gazili, bukvalno hvatanje za slamku.
- AshburtonG
- Kontakt:
Kakve veze sve te staze imaju s Monakom?
Ponavljam, covjek je ocito prebrzo usao u taj izlaz i njegova je krivica sto nije uspio smirit bolid i izaci pravilno. Lec je u Dzedi presao na ulazu liniju, kao sto je radilo jos jedno 10 vozaca tog vikenda. Nemaju sta ustanovit jesu li gazili, jer jest Max definitivno gazio i to ne zadnjim krajem, nego je usao prednjim dijelom preko linije, nego ce ustanovit da li to vodi do kazne ili ne. Zalba da se nisu nalazili na desnoj strani, zapravo znaci da se zale zbog gazenja.
Mislim da je bilo ocito i trebalo se reagirat odmah tokom utrke. Nisam fan odluka nakon utrke, pogotovo za nesto sto se desilo mnogo ranije.
Ponavljam, covjek je ocito prebrzo usao u taj izlaz i njegova je krivica sto nije uspio smirit bolid i izaci pravilno. Lec je u Dzedi presao na ulazu liniju, kao sto je radilo jos jedno 10 vozaca tog vikenda. Nemaju sta ustanovit jesu li gazili, jer jest Max definitivno gazio i to ne zadnjim krajem, nego je usao prednjim dijelom preko linije, nego ce ustanovit da li to vodi do kazne ili ne. Zalba da se nisu nalazili na desnoj strani, zapravo znaci da se zale zbog gazenja.
Mislim da je bilo ocito i trebalo se reagirat odmah tokom utrke. Nisam fan odluka nakon utrke, pogotovo za nesto sto se desilo mnogo ranije.
Pa bio je noted incident tokom utrke, zar nije? Nisu prikazali Pereza, ali Maxa jesu.
Isto tako Monako je dio kalendara, što mu ne daje nikakvu manju/veću prednost po pitanju koliko su pravila stroga.
Ako već traže konstantnost kao što Binotto govori, zašto se dosad nije upražnjavala? I opet, sve ovo osim ako imaju dokaz da su gazili pada u vodu, dva kadra su bila, Leclercov i Maxov POV, učinilo mi se da je Max nagazio prednjim lijevim, ali bio je na T liniji bukvalno i ništa nije dobio istim potezom, ne da je bio namjeran, na svježoj komponenti, a uslovi takvi kakvi jesu.
To je za Landa bilo tako, zašto bi Max bio kažnjen onda?
Ako se već sitnice čupaju, RB može da preispituje Sainza na treningu, kao i nakon incidenta sa Perezom, ako će već tako.
Meni nije za kazne, ali eto vidjećemo.
Isto tako Monako je dio kalendara, što mu ne daje nikakvu manju/veću prednost po pitanju koliko su pravila stroga.
Ako već traže konstantnost kao što Binotto govori, zašto se dosad nije upražnjavala? I opet, sve ovo osim ako imaju dokaz da su gazili pada u vodu, dva kadra su bila, Leclercov i Maxov POV, učinilo mi se da je Max nagazio prednjim lijevim, ali bio je na T liniji bukvalno i ništa nije dobio istim potezom, ne da je bio namjeran, na svježoj komponenti, a uslovi takvi kakvi jesu.
To je za Landa bilo tako, zašto bi Max bio kažnjen onda?
Ako se već sitnice čupaju, RB može da preispituje Sainza na treningu, kao i nakon incidenta sa Perezom, ako će već tako.
Meni nije za kazne, ali eto vidjećemo.
Leclerca je kazu Albon zadrzao jedno pola kruga nakon druge promjene.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Lec je u Saudiji gazio u toku utrke ...ne pri izlasku iz boksa ...tako da nije ista stvar ..i da bio je odma iza njega ...na pola sekunde , da nije max korigovo mozda bi ga i presao
Zadnja izmjena: jelle, dana/u 29 maj 2022, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam gledao trku, vidim sad veselo bilo, kako su ovi "inzinjeri" uspjeli sjebati Leklera?
Ebat ga ovi bolidi su jednostavno preveliki za ovaj Monaco, jedino ukinuti ovu Novel sikanu i ubaciti drugu drs zonu od tunela pa dalje onaj pravac, mozda se tu dobije neko preticanje. Ali radije bih da vidim krace bolide.
Ma ne mogu kraci biti radi sigurnosti nikako ...
Kakav refleks
Odbijeni protesti feraria
Ovdje stoji da je Max prednjim/zadnjim lijevim gazio žutu, a ne da je cijelim točkom prešao preko iste.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Što onda ta linija ima uopšte ako je smiješ preći. Ali, to služi da se kazne manji timovi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.