FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ako su ti treninzi dudica bas tako zahtjevni volio bih vidjeti kako bi nase balerine to izdrzale mozda bi i sami trazili raskide ugovora hahah
Iako sam misljenja da dudic nije neki wow trener i da nama treba mnogo bolji prihvatio bih ga samo nek muci ove pic.kice
Iako sam misljenja da dudic nije neki wow trener i da nama treba mnogo bolji prihvatio bih ga samo nek muci ove pic.kice
Do smrti odani!
Ne znam, nisam neki preveliki optimista oko ovog Basica. Koja je njemu referenca osim sto pusta dronove na treningu, koji uspjeh ima iza sebe?SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑30 maj 2022, 10:40Husref ili Bašić samo nek je na 2 godine ugovora + 1
Niko da ne sere i da podrzimo novog trenera do kraja
Prije bih volio vidjeti Dudica, dokazan je vec trener u ovoj ligi, a nasim igracima treba dobar motivator ocigledno. Vinko, sablic, vasoski, sve su to nekakvi mlitavi tipovi, daj ba nekoga da ih razdrma i nabrije malo da gledamo kako grizu...
kakav husref da mi place po ekranu opet . Niko od bivsih trenera nam ne treba. Samo Dudic pa da nase balerine povracaju po terenuSviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑30 maj 2022, 10:40Husref ili Bašić samo nek je na 2 godine ugovora + 1

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
-
- Kontakt:
Koga god postave za trenera treba covjku dati vrijeme. Ogroman je posao, ozbiljan remont u ekipi se mora uraditi, isto tako ne moguce je dovesti novi 10 igraca i da to odma sve funkcioniše. Ja da sam u klubu postavio bi ambicije ove sezone europa i rekonstrukcija ekipe, a tek sljedeće ili za 2 godine imperativ titule, naravno mora se imati plan, strategija, ulagati pravilno u naredne 2 godine i rezultat ce doci. Promjene trenera svaki 6 mjeseci su odlike neorganizovani klubova koji lutaju i nikad ništa ne naprave.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 30 maj 2022, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Basica se ja sjećam iz vremena kad je vodio Metalleghe, sjecam se da ih je ostavio u ligi ako nisam nesto fulao. Znam sigurno da je nas pobjedio nasred koseva.spezial je napisao/la: ↑30 maj 2022, 10:47Ne znam, nisam neki preveliki optimista oko ovog Basica. Koja je njemu referenca osim sto pusta dronove na treningu, koji uspjeh ima iza sebe?SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑30 maj 2022, 10:40Husref ili Bašić samo nek je na 2 godine ugovora + 1
Prije bih volio vidjeti Dudica, dokazan je vec trener u ovoj ligi, a nasim igracima treba dobar motivator ocigledno. Vinko, sablic, vasoski, sve su to nekakvi mlitavi tipovi, daj ba nekoga da ih razdrma i nabrije malo da gledamo kako grizu...
Generalno u Sloveniji se najbolje pokazao, pogotovo sad u ovoj polusezoni.
Iako sam i ja vise za Feđu. Ne znam kakav je Kruno Rendulić ( čuo sam dobre stvari za njega, ali nisam nikad gledao njegove timove kako igraju )
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Meni taj Bašić bi bio posljednja opcija, pun sebe, nesto forsiran od novinara kao nasljednik Čire a ustvari nula. Doduše ubio se za nas kod nas su u upravi i ove zene u tom fazonu prodavanja magle.
bas tako,ali eto opet bi njega prije nego Husrefa,Vinka i ostale prijasnje trenere i tog nekog vaseg hrvata sto ga hvalitebordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:00Meni taj Bašić bi bio posljednja opcija, pun sebe, nesto forsiran od novinara kao nasljednik Čire a ustvari nula. Doduše ubio se za nas kod nas su u upravi i ove zene u tom fazonu prodavanja magle.

-
- Kontakt:
Golmani :Dizdarević, Šahinovic
DB :Ševelj, pojacanje?
CB :Trako, Lazić i pojacanje?
Lb: Mujakić - Salčin
Vezni red: Djokanovic, Ramic, Buljubašić, Varesanovic, Kapić i 2 pojacanja??
Krilo Suljic, Avramovski i pojacanje ?
Napad Cataković i 2 pojacanja
Znači jedno 6-7 novi igraca na ovu ekipu i to moze biti dobar tim.
DB :Ševelj, pojacanje?
CB :Trako, Lazić i pojacanje?
Lb: Mujakić - Salčin
Vezni red: Djokanovic, Ramic, Buljubašić, Varesanovic, Kapić i 2 pojacanja??
Krilo Suljic, Avramovski i pojacanje ?
Napad Cataković i 2 pojacanja
Znači jedno 6-7 novi igraca na ovu ekipu i to moze biti dobar tim.
-
- Kontakt:
Bgm Vinko i Husref su dobri bili, taj period od 2018 do 2021 bio baš uspjesan,dok Nam i Sabra nas nisu zavali u crno.FCUM je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:04bas tako,ali eto opet bi njega prije nego Husrefa,Vinka i ostale prijasnje trenere i tog nekog vaseg hrvata sto ga hvalitebordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:00Meni taj Bašić bi bio posljednja opcija, pun sebe, nesto forsiran od novinara kao nasljednik Čire a ustvari nula. Doduše ubio se za nas kod nas su u upravi i ove zene u tom fazonu prodavanja magle.![]()
Imali su dosta kvalitetniju ekipu.bordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:10Bgm Vinko i Husref su dobri bili, taj period od 2018 do 2021 bio baš uspjesan,dok Nam i Sabra nas nisu zavali u crno.FCUM je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:04bas tako,ali eto opet bi njega prije nego Husrefa,Vinka i ostale prijasnje trenere i tog nekog vaseg hrvata sto ga hvalitebordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:00Meni taj Bašić bi bio posljednja opcija, pun sebe, nesto forsiran od novinara kao nasljednik Čire a ustvari nula. Doduše ubio se za nas kod nas su u upravi i ove zene u tom fazonu prodavanja magle.![]()
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Ja mislim da je potpuno svejedno ko kod dodje od nabrojanih jer nema tu neke bas drasticne razlike.
Evo potrosismo par trenera al ne vidjesmo neka prevelika odstupanja u igri ni kod jednog.
Evo potrosismo par trenera al ne vidjesmo neka prevelika odstupanja u igri ni kod jednog.
Ko god dodje, kljuc je dati mu podrsku da bude iznad igraca. Jer ako ga pocnu bojkotovati ove tetkice poput hebiba i krste kojima je mrsko trcati i trenirati, moraju biti sankcije za njih, a ne da trosimo trenera svako 3 mjeseca
Samo ne Husref, nismo valjda spali na to da uzimamo otpatke Tuzle City i predstavljamo ih kao spasioce.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Ja ne znam sto se fakat ne probaju pogledati igraci malo po Africi, svaki prelazni rok dovesti par njih na probu pa sta bude bude, uboli bi bar sa jednim u svakih 5 godina ako nista. Dosta ih je mladih tamo sto su zeljni dokazivanja, a pojeli bi po nasim terenima, jos bi im mi dosli kao klub da se izbore ici dalje po Evropi
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Samo da ne bude neko od wanna be legendi
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Koga god da izaberu a pri tome ga misle ocjenjivati bez dvije sezone i minimalno 4 prelazna roka bit ce besmisleno,ja iskreno u svoje ime cu reci da ja isto grijesim pa donosim zakljucke prebrzo i mjenjao bi nesto nakon par utakmica ali klub mora da se ogradi od toga i u slucaju nekog loseg trenutnog perioda treba da se oglusi skroz na pricu navijaca vec ako da vec ugovor na lupam dvije godine da taj ugovor se ispostuje te dvije godine pa cemo tad donositi zakljucke dali smo pogrijesili ili nismo.Dakle ja kazem pocinjem od sebe kada kazem da grijesim i iz te neke najbolje namjere hocu to sve preko noci,ali proslost nas je uvjerila da od toga nema nista i da moramo uciti iz gresaka.
Dakle ugovor treneru dvije sezone,nek puste nas da lajemo mi smo Bošnje i navijaci rezultata koji nemamo strpljenja za nista i hocemo odmah i sad.Iskljucite se iz tih prica i pustite toga koga ste izabrali da radi.Vi ste ga izabrali i ispostujte onda to,nas pustite da seremo i furajte svoj film.
Uzet cu i ovog Dudica za primjer u Velezu je cca 3 godine,j.ebavali su navijaci i njega tjerali ga,kod njih je carsija slicna nasoj.I on je los start imao sjecam se da su izgubili prve tri utakmice sa njim u PL ,on je davao kasnije ostavke i svasta nesto,ali uprava je stala iza njega i ostavila ga i dobili sta su dobili.
Pustite trenera da radi,zaj.ebite mahalske komentare raje u slucaju kad ne bude sve med i mlijeko.Stanite iza njega i na kraju iza svoje odluke jel vi ste postavili tog trenera.
Dakle ugovor treneru dvije sezone,nek puste nas da lajemo mi smo Bošnje i navijaci rezultata koji nemamo strpljenja za nista i hocemo odmah i sad.Iskljucite se iz tih prica i pustite toga koga ste izabrali da radi.Vi ste ga izabrali i ispostujte onda to,nas pustite da seremo i furajte svoj film.
Uzet cu i ovog Dudica za primjer u Velezu je cca 3 godine,j.ebavali su navijaci i njega tjerali ga,kod njih je carsija slicna nasoj.I on je los start imao sjecam se da su izgubili prve tri utakmice sa njim u PL ,on je davao kasnije ostavke i svasta nesto,ali uprava je stala iza njega i ostavila ga i dobili sta su dobili.
Pustite trenera da radi,zaj.ebite mahalske komentare raje u slucaju kad ne bude sve med i mlijeko.Stanite iza njega i na kraju iza svoje odluke jel vi ste postavili tog trenera.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Da bi klub imao bilo kakvog uspjeha, nephodno je iz temelja promijeniti perspektivu i razmišljanje. Prvo i osnovno, ne vraćati nikad više igrače i trenere koji su nekad igrali u klubu, privrtili se vani i sad bi nazad. Od tog hljeba nema. Igrači se moraju praviti i kvalitetno distribuirati. Jbga, kad kupiš proizvod u radnji, uočiš grešku - vratiš ga tamo gdje si kupio. Distrubucijom robe s greškom, radnja dovoljno kazuje sama o sebi, pogotovo ako taj proizvod nastavi koristiti kao ispravan. Dakle, ODMAH prestati biti groblje iluzija, neuspjeha i neostvarenih snova.
Drugi; pročešljati sve ugovore o radu - od administracije do igrača. Proglasiti višak i ponuditi sporazumne raskide ugovora s kim se mora. S kim ne mora - otkaz sa promjenjenim uslovima (administracija) i ako neć, vozdra.
Treće; sva sredstva, ili bar veliku većinu istih, uložiti u rad akademije. To je bazen iz kojeg moramo crpiti igrače. Ti igrači neće uvijek biti vrhunski. Neće biti uvijek čak ni prosječni, ali se mora uspostaviti kontinuum u kojem će mlad igrač, polaznik, biti svjestan da ima realnu šansu da zaigra za prvi tim.
Četvrto; Menadžment akademije. Mladi, angažovani i obrazovani ljudi koji će učiti osnovne korake igrače. Tim u napadu - tim u odbrani, sinhoronizacija, pravilno korištenje resursa, vannastavne aktivnosti i kontrolu kvaliteta života fudbalera.
Peto; debitovanje za prvi tim. Već sa 17, najdalje 18 godina, igraču omugućiti debi. Da li je to kup ili prvenstvena utakmica, nevažno. Prvi put ga uvesti najmanje 20min , a drugu već nek bude starter. Nakon 3-4 utakmice, uz pravilan rad od samog početka, igrač bi se trebao profilirati, odnosno ustanoviti da li je materijal za prvi tim, posudbu, prodaju, ili raskid ugovora.
Šesto; finansije. Svakom igraču dati fixan iznos uz mogućnost premija, bonusa, nagrada i sl. Ustanoviti sistem igrača sedmice i igrača mjeseca,npa shodno tome stimulirati pojedinca uvećanjem plate za 20% taj mjesec. Golove, asistemcije i ključne pasove dodatno nagraditi.
Sedmo; šef stručnog štaba. Osoba koja mora predočiti pissni plan sa strategijom i ciljevima u periodu od najmanje 2 godine. Takav plan bi se dokumentovao i arhivirao u klubu i imao daljnju upotrebnu korist i kad dotični ne bude više član FKS. U zimskoj pauzi, takvu osobu treba slati na periodična usavršavanja u poznatije europske klubove. Također imenovati pomoćne trenere sa specifičnim zadacima; odbrana, napad, kondicija, snaga, individualni rad i oformiti tim ljudi kojimće se baviti ishranom, načinom života, psihom, socijalnim uslovima, zdravljem isl., ali ne po potrebi, nego kao stalna aktivnost.
Naravno, ima toga još, ali ovo je pod must, da se ooet ne bi resetivali nakon šest mjeseci i ispadali neozbiljni.
Drugi; pročešljati sve ugovore o radu - od administracije do igrača. Proglasiti višak i ponuditi sporazumne raskide ugovora s kim se mora. S kim ne mora - otkaz sa promjenjenim uslovima (administracija) i ako neć, vozdra.
Treće; sva sredstva, ili bar veliku većinu istih, uložiti u rad akademije. To je bazen iz kojeg moramo crpiti igrače. Ti igrači neće uvijek biti vrhunski. Neće biti uvijek čak ni prosječni, ali se mora uspostaviti kontinuum u kojem će mlad igrač, polaznik, biti svjestan da ima realnu šansu da zaigra za prvi tim.
Četvrto; Menadžment akademije. Mladi, angažovani i obrazovani ljudi koji će učiti osnovne korake igrače. Tim u napadu - tim u odbrani, sinhoronizacija, pravilno korištenje resursa, vannastavne aktivnosti i kontrolu kvaliteta života fudbalera.
Peto; debitovanje za prvi tim. Već sa 17, najdalje 18 godina, igraču omugućiti debi. Da li je to kup ili prvenstvena utakmica, nevažno. Prvi put ga uvesti najmanje 20min , a drugu već nek bude starter. Nakon 3-4 utakmice, uz pravilan rad od samog početka, igrač bi se trebao profilirati, odnosno ustanoviti da li je materijal za prvi tim, posudbu, prodaju, ili raskid ugovora.
Šesto; finansije. Svakom igraču dati fixan iznos uz mogućnost premija, bonusa, nagrada i sl. Ustanoviti sistem igrača sedmice i igrača mjeseca,npa shodno tome stimulirati pojedinca uvećanjem plate za 20% taj mjesec. Golove, asistemcije i ključne pasove dodatno nagraditi.
Sedmo; šef stručnog štaba. Osoba koja mora predočiti pissni plan sa strategijom i ciljevima u periodu od najmanje 2 godine. Takav plan bi se dokumentovao i arhivirao u klubu i imao daljnju upotrebnu korist i kad dotični ne bude više član FKS. U zimskoj pauzi, takvu osobu treba slati na periodična usavršavanja u poznatije europske klubove. Također imenovati pomoćne trenere sa specifičnim zadacima; odbrana, napad, kondicija, snaga, individualni rad i oformiti tim ljudi kojimće se baviti ishranom, načinom života, psihom, socijalnim uslovima, zdravljem isl., ali ne po potrebi, nego kao stalna aktivnost.
Naravno, ima toga još, ali ovo je pod must, da se ooet ne bi resetivali nakon šest mjeseci i ispadali neozbiljni.
-
- Kontakt:
miky_hz je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:39Koga god da izaberu a pri tome ga misle ocjenjivati bez dvije sezone i minimalno 4 prelazna roka bit ce besmisleno,ja iskreno u svoje ime cu reci da ja isto grijesim pa donosim zakljucke prebrzo i mjenjao bi nesto nakon par utakmica ali klub mora da se ogradi od toga i u slucaju nekog loseg trenutnog perioda treba da se oglusi skroz na pricu navijaca vec ako da vec ugovor na lupam dvije godine da taj ugovor se ispostuje te dvije godine pa cemo tad donositi zakljucke dali smo pogrijesili ili nismo.Dakle ja kazem pocinjem od sebe kada kazem da grijesim i iz te neke najbolje namjere hocu to sve preko noci,ali proslost nas je uvjerila da od toga nema nista i da moramo uciti iz gresaka.

samo Dudic i pustiti ga . Plus pare od Mirvica ide grupna faza 

-
- Kontakt:
Sve na mjestu, samo mala ispravka. Dudic je dosao nakon sto su izgubili prva tri kola, a psovali mu mater jesu od starta jer su smatrali da su igraci bojkotovali klupsku legendu Ibru Rahimica da bi ga smijenili.miky_hz je napisao/la: ↑30 maj 2022, 11:39Koga god da izaberu a pri tome ga misle ocjenjivati bez dvije sezone i minimalno 4 prelazna roka bit ce besmisleno,ja iskreno u svoje ime cu reci da ja isto grijesim pa donosim zakljucke prebrzo i mjenjao bi nesto nakon par utakmica ali klub mora da se ogradi od toga i u slucaju nekog loseg trenutnog perioda treba da se oglusi skroz na pricu navijaca vec ako da vec ugovor na lupam dvije godine da taj ugovor se ispostuje te dvije godine pa cemo tad donositi zakljucke dali smo pogrijesili ili nismo.Dakle ja kazem pocinjem od sebe kada kazem da grijesim i iz te neke najbolje namjere hocu to sve preko noci,ali proslost nas je uvjerila da od toga nema nista i da moramo uciti iz gresaka.
Ostatak posta sve na mjestu i potpisujem.
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Homelander, keli, laznokrilo, Proximic, Samozdravlje i 57 gostiju.