FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

19fkz21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19fkz21 » 30 maj 2022, 11:21

StrikeWarzone je napisao/la:
30 maj 2022, 10:41
19fkz21 je napisao/la:
30 maj 2022, 10:38
Biti trener Želje u situaciji kakva je sad i biti trener Želje sa bogatim stranim investitorom su dva različita posla. Skoro svaki trener u ligi bi se volio oprobati u ovom drugom, “novom” Želji, poigrati se sa milionima i sklapati ekipu prema svojim željama. Ako ostane ovakva situacija teško ćemo boljeg od Sablje naći. Ekipu koju je zimus sklopio nije diktirao kvalitet igrača već oskudni budžet.

Postoje validni argumenti i za njegov odlazak i za ostanak kakvu god odluku donese klub neće biti pogrešna.
A šta je druže sklopio?
Bekrić doveo malog Hodžića,ovaj potpisao Fataia Vučenovića, Resića( 0 golova ) plus Osmanović, i došao Cocalić. Bas je vala sklopio.
Činjenica je da mu povratnici Coca i Štila izvlače prosjek tog prelaznog roka. Doveo je i Ćerimagića ali eto taj peh sa povredom ga je udaljio sa terena. Dovođenje Osmanovića i Vučenovića su fule, a nisu imali neku zapaženu minutažu bolje bi bilo da su neki juniori to odigrali umjesto njih. Benjo Šehić je ok odradio svoju minutažu. Resić je na pripremama bio među boljim, Edis je tu kriv sto smo igrali protiv slabijih ekipa. Hodžića ko god da je doveo bio je dobar. Ima Sablja propusta, ali imao ih je i Tomo (Kovačević, Vištica). Ne pokušavam da ga opravdam, mislim da on nema trenerskog potencijala da vodi dobro posloženog Želju, ali kad je oskudica tu se dobro uklapa.

Kod nas navijači slabo pamte, ali poslije pobjede u derbiju mu se skandiralo. Isto tako i poslije pobjede nad Veležom na Grbavici. Znači da je ipak uradio neke stvari dobro.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 maj 2022, 13:36

Sezona počinje za mjesec i po, pripreme bi trebale za maksimalno 20-ak dana startovati, trenutna situacija je takva da ne možemo praviti nikakve drastične rezove. Umjesto Edisa, sve da ga otjeramo ili sam ode, možemo dovesti sličnog ili goreg trenera. Ja prvi sam za to da, ako ikada stanemo na noge, napravimo velike promjene od omladinskog pogona do prvog tim što se tiče struke, ali mi još nismo blizu tome, a sezona nova je pred vratima.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2022, 14:31

Ljudi ne trebaju isto da zaborave kako smo prosli sa Sliskovicem. Vodio nas 2 utakmice i to jako lose, onda nas napustio radi privatnih problema, medjutim vidjen u Neumu sa gemistom u dobrom raspolozenju. Tako je sa trenerom iz vana, i to je normalno, ako nemas uslove samo napusti, dok je ipak drugacije sa nasim covjekom.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 maj 2022, 14:53

Tristan10 je napisao/la:
30 maj 2022, 14:31
Ljudi ne trebaju isto da zaborave kako smo prosli sa Sliskovicem. Vodio nas 2 utakmice i to jako lose, onda nas napustio radi privatnih problema, medjutim vidjen u Neumu sa gemistom u dobrom raspolozenju. Tako je sa trenerom iz vana, i to je normalno, ako nemas uslove samo napusti, dok je ipak drugacije sa nasim covjekom.
Pravi primjer kad nas vodi stranac. Evo realno i Ivković, došao je jer ga nije niko htio i čim je došla bilo kakva ponuda, pobjegao je.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 30 maj 2022, 15:27

Nije poenta jel’ stranac ili nije, Ivković i Baka su bili veliki igraci, igrali za velike klubove, igrali velika takmicenja, i oni nece ili nmg da se snadju da rade u uslovima kakvi su trenutno u Želji, tj da se vise prica o plati nego o taktici. Baki su vrata otvorena širom Yuge da bude trener, kao i Tomi… Edisu je dobitak na lotu da trenira Želju uzeti u obzir njegovo trenersko znanje

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 maj 2022, 15:44

Dejan1921 je napisao/la:
30 maj 2022, 13:36
Sezona počinje za mjesec i po, pripreme bi trebale za maksimalno 20-ak dana startovati, trenutna situacija je takva da ne možemo praviti nikakve drastične rezove. Umjesto Edisa, sve da ga otjeramo ili sam ode, možemo dovesti sličnog ili goreg trenera. Ja prvi sam za to da, ako ikada stanemo na noge, napravimo velike promjene od omladinskog pogona do prvog tim što se tiče struke, ali mi još nismo blizu tome, a sezona nova je pred vratima.
:urnebes: brat uvijek brutalan( 1 dan kako je prosla zavrsena a ti si nam se vec posrao i na iducu) ali sto je najgore sve si tacno napisao -Samo da mi je docekati dan da ne budes upravu :pray:

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 30 maj 2022, 15:45

Grbavica786 je napisao/la:
30 maj 2022, 15:27
Nije poenta jel’ stranac ili nije, Ivković i Baka su bili veliki igraci, igrali za velike klubove, igrali velika takmicenja, i oni nece ili nmg da se snadju da rade u uslovima kakvi su trenutno u Želji, tj da se vise prica o plati nego o taktici. Baki su vrata otvorena širom Yuge da bude trener, kao i Tomi… Edisu je dobitak na lotu da trenira Želju uzeti u obzir njegovo trenersko znanje
Ne bih se složio s navedenim.
Slišković i Ivković jesu bili veliki igrači, ali, trenerska karijera im nije ni blizu u odnosu na njihovu igračku.
Slišković više cuga i kocka nego što se bavi trenerskim poslom, Ivkoviću krajnji domet ŽLJ hrvatski klubovi s kojim je, po pravilu, ispadao u drugu ligu.
Ne vidim da se baš nešto regionalni velikani otimaju za njihove usluge. Previše mi sami sebe potcjenjujemo, a druge volimo uzdizati.
Što se tiče Mulalića, nije neka sreća, ali, u sadašnjoj konstalaciji snaga, nužno prihvatljiv.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 30 maj 2022, 15:55

100 puta ponovljena laž postane istina posebno na forumima. Ljudi koji su u klubu treba da se već jednom pobrinu oko nekih stvari. Mulalic kad je došao pričao jednu priču, a ostatak sezone pričao drugu. Skupili se,nemamo para,igramo dzaba, pa odeš u Rudar koji isto nema plate ne možeš meda, pa odeš i dodje ti Radnik koji tek nema nista,gori od tebe i opet ne možeš ništa. Ako ćeš kukat idi jarane,svakako ti igra ne liči ni na sta.

Osim prva dva kola kad smo vidjeli neku promjenu u igri,kasnije se to izgledalo jako lose. Ovdje više nije problem što nisi otišao u Evropu,problem je što na terenu izgledaš lošije od onih koji su ispali.

Pa nećemo svake sezone istu priču vrtiti. Nije ništa uradio, a pri tome doveo.igrave koje nije koristio..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 maj 2022, 16:15

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 30 maj 2022, 16:27

Eh sad možemo ući u sezonu jaci sa ovih 45k.Je li ono Mbappe produžio ugovor?
Onda samo Di Maria ostaje iz PSG :rol: :opaopa:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 maj 2022, 16:50

KANA je napisao/la:
30 maj 2022, 15:44
Dejan1921 je napisao/la:
:urnebes: brat uvijek brutalan( 1 dan kako je prosla zavrsena a ti si nam se vec posrao i na iducu) ali sto je najgore sve si tacno napisao -Samo da mi je docekati dan da ne budes upravu :pray:
:mrgreen: Duga je sezona, pauza zimska pogotovo, može se možda i okrenuti pozitivno u našu korist, ali očekivati nešto spektakularno na startu ili čak više od ovog trenutnog ne možemo.
Ovu polusezonu smo odigrali više loše nego dobro, ne znam napamet ali nisam siguran ni da smo medju prvih šest ako se samo gleda 14 kola odigranih na “proljeće”. Jedino vrijedno pomena su pobjeda na Grbavici u derbiju i činjenica da u dva meča sa Sarajevom nismo poraženi.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 maj 2022, 16:59

Dejan1921 je napisao/la:
30 maj 2022, 16:50
KANA je napisao/la:
30 maj 2022, 15:44
Dejan1921 je napisao/la:
:mrgreen: Duga je sezona, pauza zimska pogotovo, može se možda i okrenuti pozitivno u našu korist, ali očekivati nešto spektakularno na startu ili čak više od ovog trenutnog ne možemo.
Ovu polusezonu smo odigrali više loše nego dobro, ne znam napamet ali nisam siguran ni da smo medju prvih šest ako se samo gleda 14 kola odigranih na “proljeće”. Jedino vrijedno pomena su pobjeda na Grbavici u derbiju i činjenica da u dva meča sa Sarajevom nismo poraženi.
:rol: :rol: :rol: kakav je ovo crnjak od frjaera jedva je i ovo prevalio preko usta

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 30 maj 2022, 17:27

mavi je napisao/la:
30 maj 2022, 15:45
Slišković i Ivković jesu bili veliki igrači, ali, trenerska karijera im nije ni blizu u odnosu na njihovu igračku.
Slišković više cuga i kocka nego što se bavi trenerskim poslom, Ivkoviću krajnji domet ŽLJ hrvatski klubovi s kojim je, po pravilu, ispadao u drugu ligu.
Ne vidim da se baš nešto regionalni velikani otimaju za njihove usluge. Previše mi sami sebe potcjenjujemo, a druge volimo uzdizati.
Što se tiče Mulalića, nije neka sreća, ali, u sadašnjoj konstalaciji snaga, nužno prihvatljiv.
Ma brate daleko od toga da su Klopp i Guardiola, ali ljudi su navikli da vode klubove gdje nije glavna tema kad ce biti plata itd. Ti kad radis negdje gdje su minimalni uvjeti obezbjedjeni, to je druga prica skroz. Zasto ove nase legende nece da vode BH klubove, Meša Safet Faruk itd.. nije što nemaju vremena ili što im se ne svidja grad, nego što ti moraš da pričas o platama, kasni li, kad ce biti, i te zajebancije, onako Francuska 2 liga, sve slozeno, samo radi svoj posao, taktika analiza protivnika bla bla

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 30 maj 2022, 17:48

30 maj 2022, 17:27
mavi je napisao/la:
30 maj 2022, 15:45
Ma brate daleko od toga da su Klopp i Guardiola, ali ljudi su navikli da vode klubove gdje nije glavna tema kad ce biti plata itd. Ti kad radis negdje gdje su minimalni uvjeti obezbjedjeni, to je druga prica skroz. Zasto ove nase legende nece da vode BH klubove, Meša Safet Faruk itd.. nije što nemaju vremena ili što im se ne svidja grad, nego što ti moraš da pričas o platama, kasni li, kad ce biti, i te zajebancije, onako Francuska 2 liga, sve slozeno, samo radi svoj posao, taktika analiza protivnika bla bla
Ma Baka i Ivković su prije svega 2 neuporediva slučaja. Baka je vodio svašta i u kontekstu BH fudbala je dokazani trener. Ivković na račun igračke karijere opstaje kao trener. Ubleha,realno

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 17:59

slika
Evo nam i direktora firme Željezničar d.o.o. Elmira Čaje, slika je sa današnjeg sastanka! :kafa:

Inače mnogi smatraju da je upravo Čajo jedan od Eldinovih odanijih ljudi i da je zajedno sa njim uključen u mnoge Eldinove projekte po BiH.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 18:09

Ovo ljeto bi se trebala realizovati dva transfera sa kojim bi naš klub dobio značajnu financijsku podršku. Prvi je onaj Amira Hadžiahmetovića u slavni Udinese za cifru između 6 i 7 miliona eura. U ovisnosti o visini transfera našem klubu bi pripalo oko 20% odnosno između 1.2 i 1.5 miliona eura. Drugi transfer je transfer našeg Riada Bajića u Bresciu, na TM već piše kako ga je Brescia otkupila od Udinesea za cifru od 2.7 miliona eura. Tu bi nam pripalo otprilike oko 4 ili 5% od tog transfera otprilike oko 135.000 eura što bi bila još jedna značajna financijska injekcija pred početak nove sezone.

Ovaj novac bi nam uveliko pomogao u radu naredne sezone i sigurno bi mogli skinuti dobar dio tereta sa leđa. A kad dođe i partner i njemu bi to dosta olakšalo njegov početak rada. Nadamo se da će se oba transfera ostvariti, našem Riadu i Amiru želimo puno sportske sreće u karijeri i da se za par godina sretnemo u nekom takmičenju zajedno ponovo kao nekada!
mosa lošmi stićko tit-ula!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 maj 2022, 18:20

Izvjestan je i transfer Gojaka, spominje se cifra od 2 miliona eura. Ako je istina da od njega imamo 1,5 %,mi bi u tom slucaju trebali dobiti oko 60 hiljada KM..

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 maj 2022, 18:36

1921boy je napisao/la:
30 maj 2022, 18:09
Ovo ljeto bi se trebala realizovati dva transfera sa kojim bi naš klub dobio značajnu financijsku podršku. Prvi je onaj Amira Hadžiahmetovića u slavni Udinese za cifru između 6 i 7 miliona eura. U ovisnosti o visini transfera našem klubu bi pripalo oko 20% odnosno između 1.2 i 1.5 miliona eura. Drugi transfer je transfer našeg Riada Bajića u Bresciu, na TM već piše kako ga je Brescia otkupila od Udinesea za cifru od 2.7 miliona eura. Tu bi nam pripalo otprilike oko 4 ili 5% od tog transfera otprilike oko 135.000 eura što bi bila još jedna značajna financijska injekcija pred početak nove sezone.

Ovaj novac bi nam uveliko pomogao u radu naredne sezone i sigurno bi mogli skinuti dobar dio tereta sa leđa. A kad dođe i partner i njemu bi to dosta olakšalo njegov početak rada. Nadamo se da će se oba transfera ostvariti, našem Riadu i Amiru želimo puno sportske sreće u karijeri i da se za par godina sretnemo u nekom takmičenju zajedno ponovo kao nekada!
vidjeti cemo za Hadziahmetovica da li cemo dobiti tih 20%

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 30 maj 2022, 18:37

1921boy je napisao/la:
30 maj 2022, 17:59
slika
Evo nam i direktora firme Željezničar d.o.o. Elmira Čaje, slika je sa današnjeg sastanka! :kafa:

Inače mnogi smatraju da je upravo Čajo jedan od Eldinovih odanijih ljudi i da je zajedno sa njim uključen u mnoge Eldinove projekte po BiH.
Kazu ne treba suditi po izgledu, ali ovaj mi izgleda kao da je sef sale restorana kojeg drzi eldin :rol:

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 maj 2022, 19:21

KANA je napisao/la:
30 maj 2022, 18:36
1921boy je napisao/la:
30 maj 2022, 18:09

vidjeti cemo za Hadziahmetovica da li cemo dobiti tih 20%
Što ne bi dobili ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: rama21 i 3 gosta.