Jedini sam u porodici koji voli BiH i navija za našu reprezentaciju. Kada kažem rodbini ili prijateljima to, ljudi kontaju da nisam normalan i da se šalim, ali zar nije normalno voljeti državu koja je tvoja, osjećati se Bošnjakom čak i onda kad nisi musliman, jer šta sam drugo ako nisam Bošnjak, Bošnjanin, Bosanac.Bale11 je napisao/la: ↑31 maj 2022, 00:48Potpuna neistina svi normalni ljudi vole reprezentaciju pa nebitno koji je grad u pitanju. Ovakve izjave mogu samo otjerati neke igrače. Za reprezentaciju trebaju igrati najkvalitetniji igrači odakle god da su.Imajednabrigada je napisao/la: ↑31 maj 2022, 00:14Ja ovdje ne zelim nista puno pametovati. Samo zelim naivnim ....da se drukcije pogrdnije ne izrazim ...sarajlijama reci da konacno otvore oci i da nikad vlaha a ni rvatinu ne mogu kovat u zvijezde niti pravit veceg bosanca od normalnih. Oni su tu dok nas mogu iskoristiti ti vas a dok im vise ne treba pokazu pravo lice...a vi sarajlijice glumite marhamet **** vas Vladan i svi oni sa Pala koji vas jebu u zdrav mozak.
Upamtite jednom za sva vremena...opet bi nas ubijali i klali da im sve pozlatimo i to svaki od njih koji ne zivi u sarajevu ili federaciji.
Ne bih sad da likujem...ali znao sam da ce do ovog doci, a sarajlije svrsavale kada se spomene ime ovog vlaskog licemjera.
U BiH skoro niko ne voli državu i reprezentaciju do nas Bošnjaka, nebitno koje vjeroispovijesti. Shvatite to vi iz Federacije BiH.
Žao mi je što pišemo o ovakvim stvarima ovdje. Vladan ima pravo na svoj izbor, ako je taj izbor Srbija, okej, poštovaću, jer sam i sam iz mješovite porodice, gdje se BiH smatrala samo silom prilika, a ne domovinom i gdje smo učeni da je ne volimo, iako je naša!
Ljubav prema nečemu je teško objasniti. Trebate shvatiti da Srbi i Hrvati će u 99% slučajeva uvijek birati ove 2 reprezentacije. Propaganda čini svoje, obrazovni sistem, porodica. Zamislite svaki dan da se budite i slušate propagandu sa RTRS-a kao dijete, zatim odete u školu i slušate nastavnike srpskog, geografije, istorije kako vam ispijaju mozak sa pričama o tamo nekim muslimanima koji vas mrze, dahijama, pa zatim na istoj toj školi vidite raznorazne murale i grafite ljudi koji su vaš narod ponizili užasnim djelovanjem 90ih, ukratko moje djetinjstvo, a siguran sam i Vladanovo. Zatim zainteresuje vas taj bošnjački narod, upoznate nekog Bošnjaka u vašoj sredinu, popijete kafu, odete malo do ozloglašene Federacije, provedete neko vrijeme u Teheranu (Sarajevu), vidite da ništa nije tako i da taj bošnjački narod ne odrasta na mitovima i lažima i da uopšte nije tako loš, već ste primljeni i poštovani bolje nego u "vašoj" sredini, taj bošnjački narod vas zastidi, osjećate se privilegovano, iako je vaš otac, djed "osvajao" po toj istoj Bosni. Ja sam kroz ovo sve prošao.
Igranje za bilo koju drugu reprezentaciju nije vrijedno toga, ali svako ima pravo na svoj izbor.
Nek nam je vječna naša Bosna!