Brokula je napisao/la: ↑31 maj 2022, 22:02
merdanovic je napisao/la: ↑31 maj 2022, 21:37
Brokula je napisao/la: ↑31 maj 2022, 19:17
Zao ti sto nisam odgovarao, a iz mene neznanje sjaji? Cilj ti raspravljati se sa nekim ko ne zna? Priznajes da trolas i provociras na temi?
Nekako osjećam da ne postoji direktiniji način kako našem narodu reći neke stvari , on samo razumije direktno.
Uputio si dvije jako neprimjerene rečenice svojstvene nositeljima civilizacijakih vrijednostima i povukao se u nedostatku argumenata . Realnost , malo više adekvatnih ulaznih podataka , dobra analiza , i analitčko promišljanje je nešto što može dovesti do dobrih argumenata. Ja kako sam pratio u tvom pisanju , toga jednostavno nema. Ali ti nešto moram priznati , imaš poželjno mišljenje koje naš narod voli taman ono bilo tako neargumentovano.
Pa izvoli reci mi direktno, i iznesi te argumente koje imas? Nisi prvi koji si pokusao uci u licni obracun sa mnom na ovoj temi pa na kraju nestao bez traga.
Isprazne fraze i floskule ostavi za neki drugi forum, po mogucnosti sjevernije gore
Šta ti imam reći argumentovano za stanje u Ukrajini , osim da se edukuješ oko ruskih i američkih doktrina.I tek na tome , mozes konstruisati ozbiljniju priču sa stanjem na Istoku. Do tad je ozbiljnost veoma upitna .
Sve je to znao tim Zelenskog i znao je kako će Rusija djelovati.
Evo ti malo nekih podataka o sukobu u Gruziji . Tadašnji predsjesnik Sakašvili (vidi gdje se školovao,oženio Nizozemku , lijepa priča za šire narodne mase) je vodio isto prozapadnu politiku sa ciljem ulaska zemlje u NATO(mislim da je NATO cak i vjezbe izvodio sa gruzijskom vojskom). Naravno Rusija to sebi nije mogla dopustiti te je izazvala unutarnji problem u dvije pokrajine , da bi kasnije stanovnistvu tih pokrajina podijelili i pasose Ruske Federacije i tako opravdala svoju vojnu intervenciju. Naravno, pored brojnih obećanja , pored retorike zapada i svega , izostala je vojna podrška Gruziji .Naravno ta je država danas daleko od svega , zemlja zaleđenog sukoba kakva će biti i Ukrajina najvjerovatnije.Nakon sporazuma Rusija će htijeti uvrstiti kontrolni mehanizam preko svojih ljudi i garanciju vojne neutealnosti. Uporedi sam sukobe, istraži , pa donosi sud koliko se slažeš sa mnom .
Argumenti su veoma jasni . Niko ne želi sukob sa Rusijom , pa ni NATO . I NATO i EU nisu tako homogene organizacije iznutra. U slučaju napada Rusije/Kine na neku zemlju članicu NATO pakta , ne znam da bi recimo Erdoan baš po sporazumu.
NATO nema garanciju da recimo budući ministar odbrane Crne Gore neće biti ruski čovjek. Širenjem NATO i EU neprirodnim, unutar tih organizacija se stvorio ruski uticaj , koji je neminovan. Hrpu stvari još bih mogao navesti ali sam na telefonu , pa mi dosta teže ide.