FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Zamisli nama Dudić ne valja, ispadosmo Real Madrid yebote, zapravo jaki kao ona blago gazirana kisela 
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Al veliko bure zahtjeva i veliku pipu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:25Profulio je, ulaže iznad pravog mjesta![]()

- BegovicRamiz
- Kontakt:
sto kaze jedan komsijaMaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:25Profulio je, ulaže iznad pravog mjesta![]()
kaze ispod brda dobar kukuruz raste
doduse gori je od Dudica pa se tjesi vjerovatno

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Brate, jeste on vadio igrače u trećoj minuti ali to je zato jer mu klub nije nikoga obezbjedio. Šta bi ti uradio na njegovom mjestu? U Sarajevu imaš mnogo više izbora kad pričamo o mladim igračima. Njegova najbolja vrlina je to što igrači moraju dati 110% od sebe i od toga se ne odstupa. Pisao sam prije, nije mi on prvi izbor ali od ponuđenih je najbolji poslije Brune. Njegov grad i njegov klub, maximalno korektan i dobar čovjek. Fali tog nekog iskustva ali realno on nema ni 40 godina i uradio je solidne stvari. Jbg, znam da je protiv nas izgledao očajno prvo poluvrijeme i da je činjenica da su imali dosta poraza ove sezone ali mi imamo bolji igrački kadar, valjda se to posloži ako dođe.PapirnaMarka je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:22Nije ni bitno ko mi valja kad je Dudić novi trener svakako. Eto ti mi daj razlog zbog kojeg je on dobar izbor.
Općenito je teško naći trenera koji je dobar za nas, a i ako ima barem malo kvalitete ne da mu se prava prilika. Po meni Sablić, Vasoski ili Dudić isto je, nijedan nije napredak u odnosu na ostale, u jednom od prijašnjih postova sam objasnio zašto.
Nemoj me pogrešno shvatiti, Dudić će vjerovatno biti solidan, neće biti neki ogromni promašaj, ali nikakav velestručnjak nije, niti mislim da ima tog nekog znanja i iskustva koje nam kroz par godina može donijeti borbu za grupe evropskih takmičenja. Dudić ako dođe vjerovatno ćeš imati jednog rivala manje u borbi za Evropu, a to je Velež, ali pored toga ne vidim kako nam može donijeti on neki veliki napredak. Također, govorimo o treneru koji je vadio iz igre igrače do 21 godine u 3. minuti utakmice, a ako je nama cilj promocija igrača iz Akademije onda ne vidim zbog čega dovodimo trenera ovog tipa.
Suštinski problem je čitava organizacija sportskog dijela kluba, jer ne vidim neku šansu za napredak ni ako ti dođe Klopp, a Hadžić ti sportski direktor. Također, djeluje mi i kao da nemamo uopšte definisan cilj, šta želimo u narednih godinu, dvije, tri, da li je cilj promocija Akademaca, pa zarada na njihovoj prodaji, ili pravljenje ekipe koja će za 2-3 godine napasti grupe evropskih takmičenja, ili je jednostavno cilj samo osvajanje titula pa koliko god trošili ko god nam igrao?
Neki treneri koje bi ja volio vidjeti kod nas su npr Ante Šimundža, Simon Rožman, Goran Tomić, Zoran Zekić, ali koliko je bilo koji od njih realna opcija ne znam.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Jeste vadio mlade momke u 3. minuti, ali isto tako kad su oni pokazali da su napredovali, on ih je pustio da igraju. Ovaj mali Šikalo je odigrao finu minutažu protiv borca i protiv nas, cak je i 1 gol zabio.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Istina. Ali jedanput u godiniBegovicRamiz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:27sto kaze jedan komsija
doduse gori je od Dudica pa se tjesi vjerovatno![]()

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- PapirnaMarka
- Kontakt:
To svakako, kad pogledaš imena koja su bila u igri daleko je najbolji izbor, ako ne računamo Kodru koji je svakako odbio dolazak u startu. Valjda dokaže Dudić pa griješim i napravi dobre rezultate kod nas, niko sretniji od mene ako tako bude.MortemHz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:29Brate, jeste on vadio igrače u trećoj minuti ali to je zato jer mu klub nije nikoga obezbjedio. Šta bi ti uradio na njegovom mjestu? U Sarajevu imaš mnogo više izbora kad pričamo o mladim igračima. Njegova najbolja vrlina je to što igrači moraju dati 110% od sebe i od toga se ne odstupa. Pisao sam prije, nije mi on prvi izbor ali od ponuđenih je najbolji poslije Brune. Njegov grad i njegov klub, maximalno korektan i dobar čovjek. Fali tog nekog iskustva ali realno on nema ni 40 godina i uradio je solidne stvari. Jbg, znam da je protiv nas izgledao očajno prvo poluvrijeme i da je činjenica da su imali dosta poraza ove sezone ali mi imamo bolji igrački kadar, valjda se to posloži ako dođe.PapirnaMarka je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:22Nije ni bitno ko mi valja kad je Dudić novi trener svakako. Eto ti mi daj razlog zbog kojeg je on dobar izbor.
Općenito je teško naći trenera koji je dobar za nas, a i ako ima barem malo kvalitete ne da mu se prava prilika. Po meni Sablić, Vasoski ili Dudić isto je, nijedan nije napredak u odnosu na ostale, u jednom od prijašnjih postova sam objasnio zašto.
Nemoj me pogrešno shvatiti, Dudić će vjerovatno biti solidan, neće biti neki ogromni promašaj, ali nikakav velestručnjak nije, niti mislim da ima tog nekog znanja i iskustva koje nam kroz par godina može donijeti borbu za grupe evropskih takmičenja. Dudić ako dođe vjerovatno ćeš imati jednog rivala manje u borbi za Evropu, a to je Velež, ali pored toga ne vidim kako nam može donijeti on neki veliki napredak. Također, govorimo o treneru koji je vadio iz igre igrače do 21 godine u 3. minuti utakmice, a ako je nama cilj promocija igrača iz Akademije onda ne vidim zbog čega dovodimo trenera ovog tipa.
Suštinski problem je čitava organizacija sportskog dijela kluba, jer ne vidim neku šansu za napredak ni ako ti dođe Klopp, a Hadžić ti sportski direktor. Također, djeluje mi i kao da nemamo uopšte definisan cilj, šta želimo u narednih godinu, dvije, tri, da li je cilj promocija Akademaca, pa zarada na njihovoj prodaji, ili pravljenje ekipe koja će za 2-3 godine napasti grupe evropskih takmičenja, ili je jednostavno cilj samo osvajanje titula pa koliko god trošili ko god nam igrao?
Neki treneri koje bi ja volio vidjeti kod nas su npr Ante Šimundža, Simon Rožman, Goran Tomić, Zoran Zekić, ali koliko je bilo koji od njih realna opcija ne znam.
Jedino što mi je loše sa vađenjem igrača je da se čini da nema strpljenja istrpiti mladog igrača, e sad da li je to samo zbog situacije kakva je bila u Veležu i lošim kvalitetom mladih igrača ili je općenito takav najbolje će se vidjeti kod nas.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
MaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:32Istina. Ali jedanput u godiniBegovicRamiz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:27sto kaze jedan komsija
doduse gori je od Dudica pa se tjesi vjerovatno![]()
![]()
![]()

- napoleon72
- Kontakt:
Al hajd prvo da dodjemo do nivoa evropskog iskoraka i napretka. Mi smo ekipa koja nije u Evropu izasla, u ligi nema dominaciju nikakvu. Hajde da idemo korak po korak, hocemo iskorak u Evropi a nismo ni u ligi napravili nikakav korak naprijed, hocemo da kupimo stan a na birou smo. Jedno po jedno. Vjerujem da je Fedja trener koji nam moze donijet napredak u ligi u odnosu na ovo sto sad imamo. Forsira visok presing uz dosta trke, sto nama bas treba.PapirnaMarka je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:22Nije ni bitno ko mi valja kad je Dudić novi trener svakako. Eto ti mi daj razlog zbog kojeg je on dobar izbor.
A to za mlade igrace, dzaba kad nema kvalitet. Da li bi kod nas na gol stao Plakalo birvaktile i branio cijelu tekmu, ili Faris Handzic igrao, ili Sadiku u taj vakat...? Tesko. Koristit ce mlade kad bude imao kvalitetne mlade igrace
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma nikoga nisu imali, pa mi smo im posudili Salčina na posljednji dan prijelaznog roka..PapirnaMarka je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:33To svakako, kad pogledaš imena koja su bila u igri daleko je najbolji izbor, ako ne računamo Kodru koji je svakako odbio dolazak u startu. Valjda dokaže Dudić pa griješim i napravi dobre rezultate kod nas, niko sretniji od mene ako tako bude.MortemHz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:29Brate, jeste on vadio igrače u trećoj minuti ali to je zato jer mu klub nije nikoga obezbjedio. Šta bi ti uradio na njegovom mjestu? U Sarajevu imaš mnogo više izbora kad pričamo o mladim igračima. Njegova najbolja vrlina je to što igrači moraju dati 110% od sebe i od toga se ne odstupa. Pisao sam prije, nije mi on prvi izbor ali od ponuđenih je najbolji poslije Brune. Njegov grad i njegov klub, maximalno korektan i dobar čovjek. Fali tog nekog iskustva ali realno on nema ni 40 godina i uradio je solidne stvari. Jbg, znam da je protiv nas izgledao očajno prvo poluvrijeme i da je činjenica da su imali dosta poraza ove sezone ali mi imamo bolji igrački kadar, valjda se to posloži ako dođe.PapirnaMarka je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:22
Nije ni bitno ko mi valja kad je Dudić novi trener svakako. Eto ti mi daj razlog zbog kojeg je on dobar izbor.
Jedino što mi je loše sa vađenjem igrača je da se čini da nema strpljenja istrpiti mladog igrača, e sad da li je to samo zbog situacije kakva je bila u Veležu i lošim kvalitetom mladih igrača ili je općenito takav najbolje će se vidjeti kod nas.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
To ti je ono trenerski posao nije stresan i pored slika Dudic 39 godinaMaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:15Ma ibretim se hahaha
Bgm se zapustio pofino![]()

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja uletim malo dok profa ne gledaSarajevoForza je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:24I ja bukvalno tako radim![]()
Gledajući realne opcije s kojima smo se povezivali, Dudić je najbolje rješenje. Još je dva puta nedavno igrao protiv nas i uvjerio se u (ne)kvalitete naše ekipe, pogotovo u Mostaru zadnje kolo što znači bit će tjeranja igrača![]()
![]()
![]()

Realno fin trener za nas stati iza njega pustiti ga neke dvije godine da radi kao što je Klopp za Liverpoolom uradio i gotovo nema tjeranja ma kakav rezultat bio.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
-
- Kontakt:
Mislim da je ovo ipak pokazatelj, naravno ako potpisemo Dudica da je FK Sarajevo ipak prioritet za sve trenere i sportske radnike. Dolazi iz uredenog i stabilnog premierligasa koji ce igrati euro tekmu u sredinu koja je sve, a samo nije to.
- Shategabri
- Kontakt:
Mi smo posljednje dvije sezone doživjeli potpuni reset.
Ko god da dođe, treba da počne ispočetka.
U narednoj sezoni mi nismo nikakav favorit, borba za Evropu je realni cilj.
Da li ćemo se uključiti možda u borbu za titulu, kup, ovisi o tome kako se bude radilo.
Ko će nas pojačati, koji igrači će otići, kako će budući trener voditi ekipu, kako će se raditi u ostalim aspektima kluba...
Koševo Zapad
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A što onda većina navodi da je lakše biti trener nego igračmiky_hz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:36To ti je ono trenerski posao nije stresan i pored slika Dudic 39 godina![]()
Igrači će odmah na trening.
- Shategabri
- Kontakt:
Realno izgleda bar 10 godina stariji od menemiky_hz je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:36To ti je ono trenerski posao nije stresan i pored slika Dudic 39 godina![]()

Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Kome leti glava ako rezultati nisu dobri?MaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:39A što onda većina navodi da je lakše biti trener nego igrač
Igrači se samo pregrupišu.
Nekog prodaju, al opet i tamo dobije ugovor.
Daleko manji pritisak je igračima nego ŠSŠ.
Koševo Zapad
Ja nikad to nisam cuo iskreno a obratnih primjera sam cuo milionMaroonBjelave je napisao/la: ↑01 jun 2022, 11:39A što onda većina navodi da je lakše biti trener nego igrač

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Pozdravljam dovodjenje Dudica ako se uspiju dogovorit. Covjek koji zna izvuci max iz prosjecne ekipe. Vjerujem da bi sa kvalitetnim pojacanjima napravio i vrhunske rezultate. Pustit ga da radi i nece biti problema.