Ruska invazija na Ukrajinu
Moderator/ica: insider
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pentagon objavio spisak: Koje će naoružanje Ukrajina dobiti u narednom periodu
Ministarstvo odbrane SAD-a objavilo je spisak naoružanja u vrijednosti od 700 miliona dolara koje bi se u narednom periodu trebalo proslijediti Ukrajini kao nastavak vojne pomoći u borbi protiv ruske invazije.
Zvaničnik Pentagona Todd Breasseale izjavio je kako je Ministarstvo odbrane SAD-a dobilo odobrenje predsjednika Bidena za aktiviranjem 700 miliona dolara pomoći Ukrajini koja bi trebala zadovoljiti potrebe vojske ove države.
Ujedno, ovo je jedanaesti paket pomoći koji Pentagon proslijeđuje Ukrajini od augusta 2021. godine, a posljednji koji je odobrio američki predsjednik sadržavat će:
Višecijevni raketni sistemi HIMARS
Pet protivartiljerijskih radara
Dva radara za zračni nadzor
1.000 komada protivtenkovskih sistema Javelin
6.000 komada protivoklopnog oružja
15.000 granata kalibra 155 milimetara
Četiri helikoptera Mi-17
15 taktičkih vozila
Rezervni dijelovi i oprema
Također, Ministarstvo odbrane SAD-a saopćilo je kako je Pentagon izdvojio oko 5,3 milijarde dolara za sigurnosnu pomoć Ukrajini od početka mandata američkog predsjednika Bidena kao i 4,6 milijardi dolara od početka ruske invazije na Ukrajinu.
"Sjedinjene Američke Države nastavljaju raditi sa svojim saveznicima i partnerima na identifikaciji i obezbjeđivanju kapaciteta Ukrajine kako bi ispunila svoje potrebe na bojnom polju", saopćeno je iz Pentagona.
Ministarstvo odbrane SAD-a objavilo je spisak naoružanja u vrijednosti od 700 miliona dolara koje bi se u narednom periodu trebalo proslijediti Ukrajini kao nastavak vojne pomoći u borbi protiv ruske invazije.
Zvaničnik Pentagona Todd Breasseale izjavio je kako je Ministarstvo odbrane SAD-a dobilo odobrenje predsjednika Bidena za aktiviranjem 700 miliona dolara pomoći Ukrajini koja bi trebala zadovoljiti potrebe vojske ove države.
Ujedno, ovo je jedanaesti paket pomoći koji Pentagon proslijeđuje Ukrajini od augusta 2021. godine, a posljednji koji je odobrio američki predsjednik sadržavat će:
Višecijevni raketni sistemi HIMARS
Pet protivartiljerijskih radara
Dva radara za zračni nadzor
1.000 komada protivtenkovskih sistema Javelin
6.000 komada protivoklopnog oružja
15.000 granata kalibra 155 milimetara
Četiri helikoptera Mi-17
15 taktičkih vozila
Rezervni dijelovi i oprema
Također, Ministarstvo odbrane SAD-a saopćilo je kako je Pentagon izdvojio oko 5,3 milijarde dolara za sigurnosnu pomoć Ukrajini od početka mandata američkog predsjednika Bidena kao i 4,6 milijardi dolara od početka ruske invazije na Ukrajinu.
"Sjedinjene Američke Države nastavljaju raditi sa svojim saveznicima i partnerima na identifikaciji i obezbjeđivanju kapaciteta Ukrajine kako bi ispunila svoje potrebe na bojnom polju", saopćeno je iz Pentagona.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Reuters objavio da iz izvora saznaje da USA salje svoje dronove u Ukrajinu. Big if true
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Turska krenula sa svojom invazijom na Siriju
Mislim da to nije sigurica, i da se radi o direktnoj prodaji u ovom slucaju. Taj potez moze kongres i dalje da blokira, ali uskoro cemo saznati vise.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vladimir Putin and Russia have suffered another blow as yet another colonel has been killed during combat in Ukraine.
Lt-Col Zaur Dimayev was deputy commander of the 4th battalion of the Akhmat Kadyrov special forces regiment.
He is said to be a close ally of the Chechen warlord Ramzan Kadyrov.
He died in a hail of artillery fire from the Ukrainians, reported the Baza media outlet.
Reports said he was killed in the village of Komyshuvakha, in Ukraine’s Zaporizhzhia region, making him the 49th colonel to die since the start of the invasion.
He was in a UAZ Patriot SUV vehicle which came under fire. His driver was also killed on the spot, it has been reported.

Lt-Col Zaur Dimayev was deputy commander of the 4th battalion of the Akhmat Kadyrov special forces regiment.
He is said to be a close ally of the Chechen warlord Ramzan Kadyrov.
He died in a hail of artillery fire from the Ukrainians, reported the Baza media outlet.
Reports said he was killed in the village of Komyshuvakha, in Ukraine’s Zaporizhzhia region, making him the 49th colonel to die since the start of the invasion.
He was in a UAZ Patriot SUV vehicle which came under fire. His driver was also killed on the spot, it has been reported.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Niko i ne razmišlja o prekidu rata. Ukrajinci ga ne mogu zaustaviti jer bi to i bio kraj njihove suverene države a ruska gamad ne želi jer bi to iz njihovog ugla gledanja bilo kao da poginju glavu pred Zapadom.
Sve to Ameri gledaju sa oduševljenjem jer im je to jedinstvena prilika da bukvalno svojim oružjem tamane Ruse.
U svemu tome, mi i države slične nama koje kubure sa ekonomijom, ćemo dobiti jednu veliku kitu. Jutros opet nove cijene goriva. Za 50 maraka se ne možeš dva puta polukružno okrenuti, već se pali lampica.
Vidim ovaj idiot Kalabuhov će mlatiti praznu slamu u skupštini RSa u ponedjeljak. Haj ja bi razumio da oni imaju neku korist od Rusa pa hajd jbga, moraš ih podržati. Ali sve kroz što mi prolazimo, prolaze i oni zbog te agresije. I oni opet ližu ruske kur.čeve. Rijetko rijetko neinteligentan narod.
Sve to Ameri gledaju sa oduševljenjem jer im je to jedinstvena prilika da bukvalno svojim oružjem tamane Ruse.
U svemu tome, mi i države slične nama koje kubure sa ekonomijom, ćemo dobiti jednu veliku kitu. Jutros opet nove cijene goriva. Za 50 maraka se ne možeš dva puta polukružno okrenuti, već se pali lampica.
Vidim ovaj idiot Kalabuhov će mlatiti praznu slamu u skupštini RSa u ponedjeljak. Haj ja bi razumio da oni imaju neku korist od Rusa pa hajd jbga, moraš ih podržati. Ali sve kroz što mi prolazimo, prolaze i oni zbog te agresije. I oni opet ližu ruske kur.čeve. Rijetko rijetko neinteligentan narod.
41:34
najmanja cijena koju možemo platiti za ovu borbu je da se ne vozimo autima. Ako ni toliko danas nismo spremni podnijeti za neku našu sutrašnjicu i budućnost onda svijetlu budućnost i ne zaslužujemo. Svi govore skočilo gorimo a parkinzi u gradu puni. Što se mene tiče neka ide litar i na pet maraka ne smeta mi, izdržaće se. Lakše ću to podnijeti neko da mi spodobe tipa Putina i Erdogana budu za vratom.BenWhite je napisao/la: ↑02 jun 2022, 09:50Niko i ne razmišlja o prekidu rata. Ukrajinci ga ne mogu zaustaviti jer bi to i bio kraj njihove suverene države a ruska gamad ne želi jer bi to iz njihovog ugla gledanja bilo kao da poginju glavu pred Zapadom.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Joj jeste vi naivni kao francuske sobarice. Nek ide moj qrac na 5 maraka. Tu vam pricu serviraju bogatasi i ljudi kojima je svejedno koliko sta kosta. To ona Fadilova sipaj manje goriva jel? Vec sada su cijene nenormalne, a kako ce penzioner preziviti zimu? Vidite li koliko kosta ogrjev, hrana, brasno, ulje? Mislite da ce Ukrajini nesto pomoci ako vama bude gorivo 5 KM? Njima jedino moze pomoci kada se Amerika i Rusija dogovore i da rat zavrsi sto prije. Kako ste tako lakovjerni i moze se vama manipulisati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kako je lahko trgovat tudjim zivotima zarad malo ugodnosti. A onda isti vi pisete i kukate kako Bosni niko nije htio pomoci, kako si nam ovi ili oni trebali pomoci.
Prezivio se rat, mogu se prezivjeti i visoke cijene par mjeseci.
Prezivio se rat, mogu se prezivjeti i visoke cijene par mjeseci.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Rusija na Balkanu ima ozbiljne interese jos od druge polovine 19. stoljeca. Izmedju ostalog sto se BiH tice, tu je npr. onaj izvjestaj britanskog kozula - kako Rusi pravoslavne svestenike koriste za svoje ciljeve, citat iz 1866. Ni dan danas taj uticaj ne jenjava, samo sto su sada vjerski poglavari spone da preko politickih sluzbenika djeluju na narod, stvarajuci time tenzije.
Istina imamo i zapadnu sfera interesa, samo sto su tu uticaji nama prihvatljivi jer nas guraju ka politickoj stabilnosti koja je opet temelj ekonomskog prosperiteta.
Ovo samo kratak osvrt zbog kojekakvih proziviki na racun podrske Ukrajini te vojnoj pomoci, prije svih Amera.
Ja ne vidjoh da nam neka Vlada Rusije donira moderne helikoptere niti da se islamski svijet zalaze za ove prostore u bilo kojem pogledu.
Inace, Arapi su spremni povecati proizvodnju nafte u slucaju i kada ruski izvoz opadne, zbog nametnutih sankcija. Clanice OPEC-a uz prosireni format OPEC+ su ti koji kontrolisu cijenu ovog energenta, te u mogucnosti su najranije za godinu dana da dijelom stabilizuju ove šokove. Arabija ce izgleda ipak pronaci zajednicku sa Bidenovom administracijom, a bili su nesto hladniji odnosi, sjetimo se optuzbi zbog ubistva Kasogija. Cak je moguce da se polako ali sigurno umanje sankcije Iranu.
Sto se tice plina, pa ovdje smo imali svakakih upisa do onih gdje se jasno navodi kako je nemoguce pronaci alternativu za ruski i onda se ismijava zelena energija. Obnovljivi izvori ce biti potpora a alternativa je u povecanju potrosnje uglja i ukapljenom plinu. Istina prijelaz je nemoguce odmah izvrisiti plus cijena drugog plina ce biti nesto veca, ali razuman dio svijeta, koji se barem dijelom vodi principima prosvjetiteljstva, biti ce spreman podnijeti zrtvu.
Istina imamo i zapadnu sfera interesa, samo sto su tu uticaji nama prihvatljivi jer nas guraju ka politickoj stabilnosti koja je opet temelj ekonomskog prosperiteta.
Ovo samo kratak osvrt zbog kojekakvih proziviki na racun podrske Ukrajini te vojnoj pomoci, prije svih Amera.
Ja ne vidjoh da nam neka Vlada Rusije donira moderne helikoptere niti da se islamski svijet zalaze za ove prostore u bilo kojem pogledu.
Inace, Arapi su spremni povecati proizvodnju nafte u slucaju i kada ruski izvoz opadne, zbog nametnutih sankcija. Clanice OPEC-a uz prosireni format OPEC+ su ti koji kontrolisu cijenu ovog energenta, te u mogucnosti su najranije za godinu dana da dijelom stabilizuju ove šokove. Arabija ce izgleda ipak pronaci zajednicku sa Bidenovom administracijom, a bili su nesto hladniji odnosi, sjetimo se optuzbi zbog ubistva Kasogija. Cak je moguce da se polako ali sigurno umanje sankcije Iranu.
Sto se tice plina, pa ovdje smo imali svakakih upisa do onih gdje se jasno navodi kako je nemoguce pronaci alternativu za ruski i onda se ismijava zelena energija. Obnovljivi izvori ce biti potpora a alternativa je u povecanju potrosnje uglja i ukapljenom plinu. Istina prijelaz je nemoguce odmah izvrisiti plus cijena drugog plina ce biti nesto veca, ali razuman dio svijeta, koji se barem dijelom vodi principima prosvjetiteljstva, biti ce spreman podnijeti zrtvu.
A smooth sea never made a skilled sailor.
-
Bundesliga
- Kontakt:
De ba ne poredi Bosnu sa Ukrajinom, ne sramoti se bezveze. Ukrajini čitav svijet pomaže, kako u oružju tako i u drugim stvarima, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Nas su ostavili kao kurbane da nas kolju, uveli nam embargo na oružje. Da nije bilo naših očeva, djedova ne bi ni nas bilo. Jer oni su iz ničega odbranili ovu državu. Pravili oružje od nekakvih cijevi, otimali od neprijatelja. Tri ili četiri čovjeka bilo na jednoj pušci. Taj licemjerni zapad bira kome će pomagati i kad će pomagati jer gledaju svoje interese. A ovi luđaci s istoka furaju svoje luđačke ideologije. Neće Macronu, Ursuli i ostalim zafalit ništa, ali hoće onoj sirotinji. I neće niko od njih ići u rat već siromasi u Ukrajini i ginuti. Da tim ljudima dragi Bog pomogne i da se rat što prije završi, da ne ginu.
I zato j'ebeš Putina, j'ebeš NATO
NE RATU MEĐU NARODIMA, NE MIRU MEĐU KLASAMA! (STAV O RATU U UKRAJINI)
Do 1914. godine vladao je konsenzus među članovima socijalističkih i radničkih partija protiv militarizma, protiv imperijalističkih ratova. Svi u glas su deklarativno propagirali da su socijalisti, pripadnici radničke klase i braća koja imaju zajedničkog neprijatelja - privatni kapital, bio da je on ,,pruski, kineski ili francuski", kako je to opisao Paul Lafargue, zet Karla Marksa.
Međutim, kako se datum konačnog obračuna velikih sila približavao, tako je počelo i pripremanje javnosti na ono što slijedi: ,,Država je ugrožena", ,,Sudbina našeg naroda je u pitanju“, „Napadnuti smo, moramo da se branimo“, „Ako i nismo napadnuti, mi moramo napasti prvi da oni ne bi napali nas". Metoda pripreme za rat u enciklopedijama propagandista nikada nije nedostajalo. Predratna psihoza je učinila svoje i dovela je do rascjepa među prpadnicima Druge internacionale. Oduprijeti se zovu svojih nacionalnih buržoazija pokazalo se u praksi mnogo izazovnije i samo su pojedini bili u stanju da to urade.
Nakon početka rata, sve veće socijalističke i radničke partije zaraćenih strana podržale su rat. Među dotadašnjim saveznicima pojavile su se tri frakcije - oni koji su podržavali imperijalizam Sila Antante, imperijalizam Centralnih sila i grupa koja je gurnuta u stranu, a koja se zadržala na izvornim antiimperijalističkim i antimilitarnim principima. Među ovom grupom bili su Lenjin sa bolješevicima, Roza Luksemburg, Karl Libkneht i Ema Goldman sa dijelom anarhista.
Danas se međunarodni radnički pokret našao u sličnoj situaciji kao i prije 108 godina, tačnije u predvečerje Prvog svjetskog rata. On se ponovo primorava od kapitalističkih vlastodržaca da odabere jednu od kapitalističkih strana u ovom sukobu. Ratovi su potrebni kapitalističkom sistemu kako bi se profitiralo, a najviše u trenucima krize kao što je ova danas. Radnička klasa se razbija nacionalizmom i umjesto da se pobuni protiv ropstva kapitala šalje se u rovove da gine za interese bogatih. Siromašni ginu, dok bogati profitiraju iz ovakvog vida rata. Sjetite se da smo i mi devedesetih prošli kroz pakao rata gdje su se pojedini enormno obogatili. Šta smo mi običan narod dobili od istoga? Srušene kuće, nezaposlenost, siromaštvo, jad i bijedu. Bogati se i dalje bogate, a siromašni ginu. Da li je potrebno stati na stranu ruskih imperijalističkih oligarha koji sada spašavaju svoje mnogobrojne jahte ili na stranu zapadnih kapitalista koji rade za interese sopstvenog imperijalizma, a koji i ukrajinski narod koriste kao sredstvo za te ciljeve? Antifašisti BiH u ovom sukobu staju na stranu ukrajinske i ruske radničke klase koja treba da se u zajedničkoj borbi obračuna sa svim kapitalistima i da se oslobodi od kapitalističkog ropstva.
Ne ratu među narodima, ne miru među klasama!
Do 1914. godine vladao je konsenzus među članovima socijalističkih i radničkih partija protiv militarizma, protiv imperijalističkih ratova. Svi u glas su deklarativno propagirali da su socijalisti, pripadnici radničke klase i braća koja imaju zajedničkog neprijatelja - privatni kapital, bio da je on ,,pruski, kineski ili francuski", kako je to opisao Paul Lafargue, zet Karla Marksa.
Međutim, kako se datum konačnog obračuna velikih sila približavao, tako je počelo i pripremanje javnosti na ono što slijedi: ,,Država je ugrožena", ,,Sudbina našeg naroda je u pitanju“, „Napadnuti smo, moramo da se branimo“, „Ako i nismo napadnuti, mi moramo napasti prvi da oni ne bi napali nas". Metoda pripreme za rat u enciklopedijama propagandista nikada nije nedostajalo. Predratna psihoza je učinila svoje i dovela je do rascjepa među prpadnicima Druge internacionale. Oduprijeti se zovu svojih nacionalnih buržoazija pokazalo se u praksi mnogo izazovnije i samo su pojedini bili u stanju da to urade.
Nakon početka rata, sve veće socijalističke i radničke partije zaraćenih strana podržale su rat. Među dotadašnjim saveznicima pojavile su se tri frakcije - oni koji su podržavali imperijalizam Sila Antante, imperijalizam Centralnih sila i grupa koja je gurnuta u stranu, a koja se zadržala na izvornim antiimperijalističkim i antimilitarnim principima. Među ovom grupom bili su Lenjin sa bolješevicima, Roza Luksemburg, Karl Libkneht i Ema Goldman sa dijelom anarhista.
Danas se međunarodni radnički pokret našao u sličnoj situaciji kao i prije 108 godina, tačnije u predvečerje Prvog svjetskog rata. On se ponovo primorava od kapitalističkih vlastodržaca da odabere jednu od kapitalističkih strana u ovom sukobu. Ratovi su potrebni kapitalističkom sistemu kako bi se profitiralo, a najviše u trenucima krize kao što je ova danas. Radnička klasa se razbija nacionalizmom i umjesto da se pobuni protiv ropstva kapitala šalje se u rovove da gine za interese bogatih. Siromašni ginu, dok bogati profitiraju iz ovakvog vida rata. Sjetite se da smo i mi devedesetih prošli kroz pakao rata gdje su se pojedini enormno obogatili. Šta smo mi običan narod dobili od istoga? Srušene kuće, nezaposlenost, siromaštvo, jad i bijedu. Bogati se i dalje bogate, a siromašni ginu. Da li je potrebno stati na stranu ruskih imperijalističkih oligarha koji sada spašavaju svoje mnogobrojne jahte ili na stranu zapadnih kapitalista koji rade za interese sopstvenog imperijalizma, a koji i ukrajinski narod koriste kao sredstvo za te ciljeve? Antifašisti BiH u ovom sukobu staju na stranu ukrajinske i ruske radničke klase koja treba da se u zajedničkoj borbi obračuna sa svim kapitalistima i da se oslobodi od kapitalističkog ropstva.
kakva je ovo ponjava od teksta radnicka komunisticka klasa je izumrla padom berlinskog zida i hvala bogu da je palaRajaz je napisao/la: ↑02 jun 2022, 12:29I zato j'ebeš Putina, j'ebeš NATO![]()
jbt komunizam samo na papiru je savršen a i tu ima mana prevelikih il hoces mi reci da je radnik i radnicki sindikat imali nekog uticaja na staljinisticki ussr
borba od kapitalističkog ropstva
Bundesliga je napisao/la: ↑02 jun 2022, 12:02De ba ne poredi Bosnu sa Ukrajinom, ne sramoti se bezveze. Ukrajini čitav svijet pomaže, kako u oružju tako i u drugim stvarima, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Nas su ostavili kao kurbane da nas kolju, uveli nam embargo na oružje. Da nije bilo naših očeva, djedova ne bi ni nas bilo. Jer oni su iz ničega odbranili ovu državu. Pravili oružje od nekakvih cijevi, otimali od neprijatelja. Tri ili četiri čovjeka bilo na jednoj pušci. Taj licemjerni zapad bira kome će pomagati i kad će pomagati jer gledaju svoje interese. A ovi luđaci s istoka furaju svoje luđačke ideologije. Neće Macronu, Ursuli i ostalim zafalit ništa, ali hoće onoj sirotinji. I neće niko od njih ići u rat već siromasi u Ukrajini i ginuti. Da tim ljudima dragi Bog pomogne i da se rat što prije završi, da ne ginu.
Pa evo ti bi prvi da im se ne pomaze. Ako si ti iz mog odgovora zakljucio da ja poredim Bosnu i Ukrajinu onda si ocigledno promasio poentu.
Poenta je da ti smeta da zrtvujes komfor u kojem zivis zbog "tamo nekog ukrajinskog naroda". Ukrajina je strateski vazna zemlja, a ti i milioni drugih bi ih rado bacili pod voz da bi nastavio zivjeti ugodno kao i dosad. Iz tog razmisljanja izvuci poentu o tome kako je svijet gledao na neku Bosnu 90tih, a svima nam je krivo sto nam nisu pomagali, i svi pljujemo razne zemlje sto nam nisu pomagale.
Te price o okoncanju rata su za malu djecu. Vi ako mislite da ce se Putin povuci i odustati, ne znam sta bi vam rekao, a opet ako mislite da je dobra ideja da se Ukrajina prestane boriti, onda se ne ljutite jer postoji Republika Srpska. I Srebrenica se predala pa smo vidjeli sta znaci zlotvorima to.
U Ukrajini se odlucuje buducnost Evrope i buducnost Balkana. Mnogi problemi u Bosni postoje jer im Rusija daje podrsku, a ako nakon rata ojaca ocekujte da cete i vi sa puskama braniti cjelovitost Bosne
-
Bundesliga
- Kontakt:
O kakvom komforu ti pričaš de ti meni reci? Je li brašno, ulje, hrana, higijena komfor? Vi ste ljudi previše naivni ako mislite da je ovo samo obični rat. Jednom ste pali na koronu, i sad opet padate na istu stvar. Niko ne govori da se Ukrajina treba predati nego vi ne kontate da kad se nekome tamo digne čitav svijet treba ispaštati. Rusija neće biti više ista niti će imati neku veliku ulogu u dogledno vrijeme, kako god se ovo završilo. Da nije buknulo u Ukrajini buknulo bi kod nas jer bi Rusi to pokrenuli, a licemjerni zapad nije rješio situaciju ovdje koju su oni zakuhali od rata. Zato i imamo sada probleme kakve imamo. Puštalo se previše rušiocima države.
Znaci na ovoj temi je bilo i ima svakakavih likova, ali ovaj Foste95 mi je najjaci lik. Vjerovatno 95. godiste a a pisanje ko dijete od 11 godina.
Sta kazu, pricaju o ulju i brasnu kao komforu, cude se sto su parkinzi puni, vjerovatno kad vide Porsea na putu kazu kako se dobro zivi, a kod nas najcesce auto na putu golf dvica.. Pa sta ocekujete, da ljudi popale svoja auta? Gdje vi radite, koliko ste udaljeni od posla? Je l imate kakav dodir sa selom, znate li koliki uticaj imaju ove cijene goriva i djubriva na poljoprivredu i stocarstvo? Vjerovatno ne znate, cim tako pisete.
Znate li kako je zivjela prije niza klasa, a kako zivi sada? A ne, za nju vas boli k*rac, bitna je Ukrajina. Kakva sizofrenija, da ih vise zanima tudji narod nego sopstveni. Sto ce jos vise ljudi otici iz drzave, sto ce bijeda postati jos veca bijeda..Ma ko to j*be, mlaticemo tudjim k*rcem koprive, neka ga pusi narod Bosne i Hercegovine.
I za mene je izjava godine da najmanje sto mozemo uraditi za narod Ukrajine jeste prestati voziti auta. Alo jarane, za 20km naspem 6 litara, i da hocu i da necu ne mogu voziti auto koliko hocu. Problem je sta ce sipati onaj sto mora sjesti u traktor i orati njivu, idi reci njemu da moze za Ukrajinu parkirati traktor u garazu jednu sezonu.
Sta kazu, pricaju o ulju i brasnu kao komforu, cude se sto su parkinzi puni, vjerovatno kad vide Porsea na putu kazu kako se dobro zivi, a kod nas najcesce auto na putu golf dvica.. Pa sta ocekujete, da ljudi popale svoja auta? Gdje vi radite, koliko ste udaljeni od posla? Je l imate kakav dodir sa selom, znate li koliki uticaj imaju ove cijene goriva i djubriva na poljoprivredu i stocarstvo? Vjerovatno ne znate, cim tako pisete.
Znate li kako je zivjela prije niza klasa, a kako zivi sada? A ne, za nju vas boli k*rac, bitna je Ukrajina. Kakva sizofrenija, da ih vise zanima tudji narod nego sopstveni. Sto ce jos vise ljudi otici iz drzave, sto ce bijeda postati jos veca bijeda..Ma ko to j*be, mlaticemo tudjim k*rcem koprive, neka ga pusi narod Bosne i Hercegovine.
I za mene je izjava godine da najmanje sto mozemo uraditi za narod Ukrajine jeste prestati voziti auta. Alo jarane, za 20km naspem 6 litara, i da hocu i da necu ne mogu voziti auto koliko hocu. Problem je sta ce sipati onaj sto mora sjesti u traktor i orati njivu, idi reci njemu da moze za Ukrajinu parkirati traktor u garazu jednu sezonu.
Bivši Hrvatski min.odbrane i brigadni general Kotromanović:
„Bio sam nedavno u Americi i razgovarao s mnogo bivših časnika i generala američke vojske. Jedan od njih je bio i savjetnik ukrajinske vojske. Američki je cilj sada što više ekonomski i vojno oslabiti Rusiju. Vidimo u zadnjih mjesec dana da je američka vlada izdvojila značajna sredstva za vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini. U ovom trenutku ja ne vidim da će se desiti taj pritisak od strane Bijele kuće prema Zelenskom, da mu se kaže: malo se skuliraj, stani malo, prestani biti Rambo, idemo vidjeti što se da spasiti i koliko možeš izvući u ovoj situaciji. Sve je otišlo predaleko. Rusi pak ne mogu pristati na želju Zelenskog da se prije početka mirovnih pregovora povuku na pozicije na kojima su bili prije početka invazije jer su izgubili jako puno vojnika, više od 20.000 mladih ljudi. Povratak na početne pozicije za Rusiju bi značio poraz”.
„Bio sam nedavno u Americi i razgovarao s mnogo bivših časnika i generala američke vojske. Jedan od njih je bio i savjetnik ukrajinske vojske. Američki je cilj sada što više ekonomski i vojno oslabiti Rusiju. Vidimo u zadnjih mjesec dana da je američka vlada izdvojila značajna sredstva za vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini. U ovom trenutku ja ne vidim da će se desiti taj pritisak od strane Bijele kuće prema Zelenskom, da mu se kaže: malo se skuliraj, stani malo, prestani biti Rambo, idemo vidjeti što se da spasiti i koliko možeš izvući u ovoj situaciji. Sve je otišlo predaleko. Rusi pak ne mogu pristati na želju Zelenskog da se prije početka mirovnih pregovora povuku na pozicije na kojima su bili prije početka invazije jer su izgubili jako puno vojnika, više od 20.000 mladih ljudi. Povratak na početne pozicije za Rusiju bi značio poraz”.
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌
Ovako pišu domaći izdajnici zbog kojih smo i propali načisto.Robust je napisao/la: ↑02 jun 2022, 12:38kakva je ovo ponjava od teksta radnicka komunisticka klasa je izumrla padom berlinskog zida i hvala bogu da je palai niko normalan tu nazadnu ideologiju nece da prihvati od propalih komunjara
jbt komunizam samo na papiru je savršen a i tu ima mana prevelikih il hoces mi reci da je radnik i radnicki sindikat imali nekog uticaja na staljinisticki ussr![]()
![]()
![]()
borba od kapitalističkog ropstva![]()
a pišu na uredjajima koji su stvoreni jer kapitalizam i demokratija postoje il misliš da bi bilo napretka u nauci gdje rigidni komunisticki sistem ne da individui da se razvija i razmislja kako hoce
Nastavi navijati za krvoproliće i rat i budi vjerna kujica jednih ili drugih
Rusija izvrsi agresiju na Ukrajinu -> Ukrajina se brani -> Ukrajina kriva za rast cijena goriva -> Amerika sve to podrzava
Krasna logika. Mozda i podrzava ali ne bi imali sta podrzavati i Ukrajina ne bi bila "kriva" za rast cijena da se nije dogodilo boldirano.
Spinovanje na sve strane. Poznato ?
Krasna logika. Mozda i podrzava ali ne bi imali sta podrzavati i Ukrajina ne bi bila "kriva" za rast cijena da se nije dogodilo boldirano.
Vrhunski si pokazao kako ti i tebi slicne lobanje spinujete. Cestitam, ali stvarno.TheChief je napisao/la: ↑02 jun 2022, 15:14Rusija izvrsi agresiju na Ukrajinu -> Ukrajina se brani -> Ukrajina kriva za rast cijena goriva -> Amerika sve to podrzava
Jos jednom si pokazao kako funkcionise komunikacija na ovoj temi, veoma mi je poznata.
Ko je rekao da je Ukrajina kriva? Evo ja, a vjerujem i ovaj @Bundesliga, se osvrcemo na cinjenicu da ljudi pisu kako je okej da su nam cijene goriva preko tri marke i koji predstavljaju j*beno ulje kao luksuz. U fazonu: "Sta se zalite, mozete se zrtvovati malo".
Alo bolan, vise gledam svoje dupe nego rusko, ukrajinsko, americko ili sjevernokorejsko. Boli me k*rac za sve njih kolektivno. Hocu da se u BiH dobro zivi, da imamo neki normalan standard, a ne da se zrtvujem za Ukrajinu ili Rusiju.. Ko hoce da se zrtvuje nek otkopa djedovu pusku i nek pici tamo, ja nemam namjeru.
Svjestan sam ja da se ovdje prosjecnom forumasu, narocito jednoj grupi prosjecnih forumasa, ne moze objasniti kakav je udar na nas i drzavu ovo sto se desava u Ukrajini. Jednostavno, sta boli k*rac prosjecnog Stefu, Brokulu ili Chiefa kako ce neki seljak uzorati i posijati kukuruz. Njemu je bitno da on moze ustati u 11 i sebi u mesnici kupiti kilu cevapa (cije cijene takodje rastu, da budemo nacisto), a pozivace nekog Muju koji treba sa duplo vecim cijenama goriva i vjerovatno troduplo vecim troskovima oko njive nesto napraviti, da se zrtvuje za Ukrajinu. Ako, ne daj boze, bude susa ko prosle godine, ima da jedete cevape od 20km, ali ostanite doslijedni u tom zrtvovanju, molim vas.
I kad vidite nekog komsiju koji zivi na ivici siromastva, a svako ima takvog komsiju, zahvalite mu se na zrtvi koju pruza. Cijenice to.. ili ce vas eventualno poslati u p*ku materinu zajedno sa Rusijom i Ukrajinom.