Mostar u srcu, Velez do groba.
RŠD Velež Mostar
-
tersnakvadrat
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Odvadite malo. Neka idu, njihov izbor. Svako ide gdje misli da ce mu bolje biti. Nase je da respektujemo one koje pokazu postovanje prema klubu i navijacima a za ove koji ne spadaju u tu grupu, nema potrebe ni za vrijedjanjem. Otisli pa sta ? Mislim da ne zavisimo previse od njih. Igramo opet Evropu, stvaramo neki takmicarski i financijski kontinuitet. Mi smo pred gasenjem bili prije pet godina, ovom uzlaznom putanjom za tri godine mi cemo biti ti cije ponude ostali premijerligasi nece odbijati. Namjere i ambicije ljudi u vrhu kluba su najbitnije. Lako je zamijeniti igrace i trenere. Njima na obraz, nase je da gospodski i dostojanstveno primimo i otpratimo iste. I u tome se ogleda velicina kluba i sredine iz koje dolazimo. Najlakse je drvljem i kamenjem. Time samo sebe ponizavamo. Ko su bola oni ? Oni misle da je ovo iskorak u karijeri a nase je da dokazemo da su se grdno zajebali. I da nije sve u soldima.

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ova raja ovdje ko neka treba, kad je frajer napusti, pa ne moze da dodje sebiBalorda je napisao/la: ↑01 jun 2022, 23:44Majstore treneri dolaze i odlaze iz klubova svakodnevno, zašto misliš da bi jedan Dudić trebao biti drugačiji i uopšte koliko misliš da je trebao ostati? Već ove tri godine kod nas se čine kao astronomski velike za uslove u BH fudbalu. I njemu i stručnom štabu hvala za svaku radost koju su nam donijeli, a bilo ih je puno. Neke stvari je mogao pametnije odraditi, ali je tu očito falilo malo snage i intelektualne zrelosti. Na nama je da okrenemo novi list, Dudića da ostavimo po strani i započnemo novu priču. Od kmečanja nema ništa.JimmyPage je napisao/la: ↑01 jun 2022, 23:36Nije smak svijeta, treba ići dalje i idemo dalje ali isto tako nije baš ni glupost da likove treba veličati kako neki predstavljaju situaciju.
Ja očekujem objašnjenje u najmanju ruku, to je najmanje što možemo dobiti. Buraz nosaš kamen par godina pa kad ga izbaciš bude ti neobično,
ova ekipa je bila porodica i svi smo je tako doživljavali. Idemo dalje ali nije u dure, mnogo je pitanja.
Ostavit klub tako na cjedilu, nije lako ni ljudima u odboru u ovoj situaciji.. treba imati razumjevanja, baš bezveze.
Ja ne znam koji vam je ****? Naravno da nije htjeo reci da ide nakon kupa, jer je bila jos jedna utakmica. Odmah nakon te zadnje utakmice je rekao da ce vidjeti nakon sastanka da li ostaje ili ne.
Mozda ni sam nije bio siguran, jer je bila teska odluka. Odlucio je sigurno u zadnji momenat, i to je to. Nije stao u pola sezone, nije izradio Velez. Rekao da zeli ici i to je to, zavrsena prica! Zasto vam treba rto mahalanje i trac?
Fedja ocigledno sam ne vjeruje da moze vise sa ovim timom. Ako je tako, za mene je to dovoljan razlog da ide, i da rizikuje sa Sarajevom. Sarajevo jeste rizik, i on to zna, ali sigurno misli da sa Velezom nebi mogao ispuniti ocekivanja, i napraviti iskorak. Znaci, misli da ne moze biti prvak....a sto se evrope tice, zna da sanse za neki veliki uspjeh su male. Ponudu Sarajeva mozda nece imati za 6 mjeseci. Zato se predpostavljam odlucio za ovaj korak.
Velez ide dalje. Treba naci zamjenu, i ja sam siguran, da ce Velez biti jos bolji sljedece godine, i zavrsiti ispred Sarajeva!
-
THOMASSHELBY
- Kontakt:
Dudicu iskreno cu se radovat svakom tvom neuspjehu
Zizu1981 je napisao/la: ↑02 jun 2022, 08:22Ova raja ovdje ko neka treba, kad je frajer napusti, pa ne moze da dodje sebiBalorda je napisao/la: ↑01 jun 2022, 23:44Majstore treneri dolaze i odlaze iz klubova svakodnevno, zašto misliš da bi jedan Dudić trebao biti drugačiji i uopšte koliko misliš da je trebao ostati? Već ove tri godine kod nas se čine kao astronomski velike za uslove u BH fudbalu. I njemu i stručnom štabu hvala za svaku radost koju su nam donijeli, a bilo ih je puno. Neke stvari je mogao pametnije odraditi, ali je tu očito falilo malo snage i intelektualne zrelosti. Na nama je da okrenemo novi list, Dudića da ostavimo po strani i započnemo novu priču. Od kmečanja nema ništa.JimmyPage je napisao/la: ↑01 jun 2022, 23:36
Nije smak svijeta, treba ići dalje i idemo dalje ali isto tako nije baš ni glupost da likove treba veličati kako neki predstavljaju situaciju.
Ja očekujem objašnjenje u najmanju ruku, to je najmanje što možemo dobiti. Buraz nosaš kamen par godina pa kad ga izbaciš bude ti neobično,
ova ekipa je bila porodica i svi smo je tako doživljavali. Idemo dalje ali nije u dure, mnogo je pitanja.
Ostavit klub tako na cjedilu, nije lako ni ljudima u odboru u ovoj situaciji.. treba imati razumjevanja, baš bezveze.![]()
Ja ne znam koji vam je ****? Naravno da nije htjeo reci da ide nakon kupa, jer je bila jos jedna utakmica. Odmah nakon te zadnje utakmice je rekao da ce vidjeti nakon sastanka da li ostaje ili ne.
Mozda ni sam nije bio siguran, jer je bila teska odluka. Odlucio je sigurno u zadnji momenat, i to je to. Nije stao u pola sezone, nije izradio Velez. Rekao da zeli ici i to je to, zavrsena prica! Zasto vam treba rto mahalanje i trac?
Fedja ocigledno sam ne vjeruje da moze vise sa ovim timom. Ako je tako, za mene je to dovoljan razlog da ide, i da rizikuje sa Sarajevom. Sarajevo jeste rizik, i on to zna, ali sigurno misli da sa Velezom nebi mogao ispuniti ocekivanja, i napraviti iskorak. Znaci, misli da ne moze biti prvak....a sto se evrope tice, zna da sanse za neki veliki uspjeh su male. Ponudu Sarajeva mozda nece imati za 6 mjeseci. Zato se predpostavljam odlucio za ovaj korak.
Velez ide dalje. Treba naci zamjenu, i ja sam siguran, da ce Velez biti jos bolji sljedece godine, i zavrsiti ispred Sarajeva!
siguran sam da ovo nije tacno, iz razloga sto ako je istina to sto su mu nudili sve uvjete i vise nego sto je trazioali sigurno misli da sa Velezom nebi mogao ispuniti ocekivanja, i napraviti iskorak
ako ima pravo da dovede 5 igraca koji mu trebaju sigurno onda nije razlog da misli da ne moze raditi iskorak, sa 5 igraca to je pola tima, cuda se mogu napraviti....jednostavno receno siguran sam 100% da je toliko dobra plata mu ponudjena u sarajevu da nije mogao to odbiti.
ako je mu je plata u velezu 7000 km, a Mirvic mu ponudi 15000 km mjesecno, heeeeej hajde ti ostani na nekom poslu za 7000 u tudjem gradu, a u svom gradu imas 15000km , sad bubam sa ciframa ali recimo da je tako nekako....Duda je svoj dio poslao skroz korektno obavio i ne mozemu se nista zamjeriti.
Sad je na upravi kluba sto prije dobrog trenera dovesti i kvalitetna pojacanja....Kodro bi bio extra ako bi se prihvatio posla.
KO je jos sa Dudicem iz strucnog staba otisao u Sarajevo?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Otišao je Mustafa Kodro (nikakva šteta za nas zbog toga) i Jaso Trnovac (možda ima neke štete tu).
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Da li je mahalska ili ne..Kodrino ime se spominje.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Nema ništa od Kodre.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
eh to bi smirilo situaciju, a idealna situacija za Kodru da preuzme iz razloga sto je velez finansijski stabilan, ide se u evropu, plus stogodisnjica se slavi....znaci ne preuzima klub iz donjeg dijela tabele da ga spasava.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Nagađaš ili..
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ili.
Ma ne nagađam, provjereno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ili mladog perspektivog trenera, kao sto je bio Dudic, ili starog provjerenog.
Ja nebi volio da dodje Kodro. Nije mi ostavio utisak kao dobar trener. Mozda grijesim....nisam mu proucavao rad, ali ono malo sto sam vidio, nije to to...
Da Barbarez dodje, to bi bio show....
Ja nebi volio da dodje Kodro. Nije mi ostavio utisak kao dobar trener. Mozda grijesim....nisam mu proucavao rad, ali ono malo sto sam vidio, nije to to...
Da Barbarez dodje, to bi bio show....
Barba bi se znao hrvat sa budalama, mislim na savez, sudije i ostale. Nije naivan lik a ima zivotno igracko iskustvo. Bolje njemu dati sansu nego eksperimentisat sa nekim koji nije dijete naseg kluba koji ce nas opet nazigu ovako isto ha stane na noge. Nadam se da klub moze smiksat neku dobitnu kombinaciju sa Sergejom te da nas on preuzme.
Znam da nema trenerskog iskustva ali nije imao ni ovaj sada pa je dobio sansu i iskalio se.
Znam da nema trenerskog iskustva ali nije imao ni ovaj sada pa je dobio sansu i iskalio se.
-
Mostarac1974
- Kontakt:
DA SADA NEKO NAPRAVI ANKETU MEĐU NAVIJAČIMA VELEŽA KOGA BI VOLILI ZA TRENERA?MISLIM DA BI NJIH 90٪ BILO ZA SERGEJA BARBAREZA.JER MISLIM DA TRENUTNO VEĆEG MOTIVA I UGLEDA OD SERGEJA NEMA NIKO I ZA BUDUĆE DOLASKE IGRAČA KAO POJAČANJE OVE SEZONE.I UBJEĐEN SAM DA JE SERGEJ VEĆI ZNALAC OD DUDIĆA A MOSTARSKO DJETE I MISLIM DA BI TEK TAD GRAD I KLUB DOŽIVIO JOŠ VEĆU KATARZU I VEĆU ARMIJU NAVIJAČA OKUPIO U ZAJEDNIČKOM NASTUPU.
-
fudbalfudbal
- Kontakt:
Meni nije loš uopšte Karačić, jer kada imaš stabilne plate možeš dosta dobrog da uradiš. Plus imali bi prednost kod Ikića i Mujana.
Ti si naša ljubav jedina!
-
opalaopala
- Kontakt:
Dudicu hvala i sretno ipak je navijač i želja mu je da vodi Sarajevo . Al zato Kodru i Jasu treba svak pljunut na ulici , i od jednog i od drugog napravili neku ličnost i na tako supacki način se ispalit . Jaso nije znao šta je fudbal dok nije došao u Velež vodio sam plivački klub , istrpili ga i čekali dok je pozavršavao sve . Zato svak hrakac im , zaslužili su .
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles
#Fuckthenobles
-
Mostarac1974
- Kontakt:
A vjerujem da nebi ništa imao protiv da dođe u nas i čak šta više to bi bilo ko šlag na tortu da ljudi iz uprave kontaktiraju BENJU TATARA jer je slobodan igrač i mislim da bi se našao zajednički jezik oko plate a da bi bili ubice u napadau HASKIĆ TATAR ANĐUŠIĆ. 
Barbarez trener
Meho kodro i Avdo pomoćni

Meho kodro i Avdo pomoćni
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Dudić je imao još godinu dana ugovor sa Veležom.
Ovo zabijanje noža u leđa od prijatelja iz Sarajeva treba dobro naplatiti.
Ovo zabijanje noža u leđa od prijatelja iz Sarajeva treba dobro naplatiti.
E ovo sam skroz zaboravio
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.