San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kugla3
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 21 maj 2022, 02:23

@nezalaganje stvarno steta za onu gore sliku sa lottery drafta, da je bar opet ponovilo onda kad je bilo najvažnije ali nismo mi te srece zato su tu SAC, ORL i ostale propale franšize da ugrabe dobar pik. Ovih dana citam bas puno vijesti sto oko drafta sto oko FA, i samo mogu reći da jedva cekam da krene draft i taj Free Agency pa da vidim sta cemo odradit. Uglavnom biti ce jako uzbudljivo.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 21 maj 2022, 05:46

DJ nije izabran u defanzivne petorke, koja smijurija :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 maj 2022, 13:11

Kugla3 je napisao/la:
21 maj 2022, 02:23
@nezalaganje stvarno steta za onu gore sliku sa lottery drafta, da je bar opet ponovilo onda kad je bilo najvažnije ali nismo mi te srece zato su tu SAC, ORL i ostale propale franšize da ugrabe dobar pik. Ovih dana citam bas puno vijesti sto oko drafta sto oko FA, i samo mogu reći da jedva cekam da krene draft i taj Free Agency pa da vidim sta cemo odradit. Uglavnom biti ce jako uzbudljivo.
Bas steta, cuda bi napravili sa top 3-4 pikom, al sta je tu je.

Za DJa me ne cudi neizbor, jer smo imali prosjecnu odbranu ponajvise zbog slabog defanzivnog skoka, iako je tek 5.igrac u historiji lige koji je predovdio ligu u ukradenim loptama, a da nije izabran u defanzivnu petorku.

I samo jos da dodam, pored Easona, da je moj pik i Sochan. Vrlo slican tip igraca i jos jedan igrac koji nam se apsolutno uklapa u trenutni roster.
Ne znam kako ce biti i sta ce se desiti na draftu, sa nama se nikad ne zna, ali jednog od ova 2 igraca MORAMO, al MORAMO imati.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 maj 2022, 23:06

Momci su vec poceli sa individualnim treninzima i to je ono sto uvijek cijenim kod nasih igraca. Takve igrace i draftamo, u pravilu. Radnike.

Upratio sam treninge Vassella, Murraya i Lonniea i to u nasem trening centru. Posebno mi je indikativan trening Lonniea, sto moze biti svojevrstan znak da cemo ga produziti, obzirom da je opstepoznato da PATFO na kraju sezone obavi razgovore sa svim igracima i kaze im se sta mogu ocekivati i sta se od njih ocekuje!? Sumnjam da bi on bio tu, da mu je receno drugacije.

Ako je moja pretpostavka tacna, donekle mi je eventualno produzenje i logicno ako ce biti u nekom nivou MLEa, jer je to ugovor koji se lako moze micati i koji on vrijedi, kad se sve uzme u obzir.Druga stvar, nije pametno ulagati u nekog par godina i pustiti ga da ode za dz kad vec nema nekog bas vrhunskog u FA klasi.

Sve preko MLEa, ako mu se da, sa ove tacke gledista je promasaj.Medjutim, mislim da se to nece desiti, jer ni Poeltl to nije dobio svojevremeno.

Kad smo vec kod Poeltla, iako ima ugovor i za narednu sezonu, moze mu se vec ponuditi novi ugovor koji bi tekao od sezone 23/24.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 jun 2022, 06:33

slika
šta drugo reći osim hvala vam za većinu stručnog štaba i za Derricka, kako god ovo završilo, nadam se da ćete imati sreće sa pickovima više nego iko u draftu :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 03 jun 2022, 07:10

Pop je iznjedrio toliko dobrih trenera i igrača, strašan Legacy i pečat u ligi.
White je momčina, neki dan sam gledao opet njegove klipove i krivo mi bilo što ga ne ide, jer je strašan igrač i prošao je svašta da bi došao u NBA.
Ne sumnjam da će Pop i FO ubosti sa sva 3 picka, a ako uzmemo titulu, neka onaj swap 2028 bude vam top10 pick :P
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 jun 2022, 09:32

Hvala na lijepim zeljama.Pred SAS je ozbiljan posao, a ovo ljeto je jako bitno zbog jacanja pravca u kojem se ekipa treba kretati.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 jun 2022, 13:59

Jos 20 dana pa cemo vidit otprilike gdje smo i u kojem smjeru cemo ic. Drago mi je zbog Whitea sinoc je pokidao sa igrom, perfektna utakmica na oba kraja.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 06 jun 2022, 20:22

@nezalaganje Snyder dogodine kao Coach sta mislis o tom potezu, citam uzima godinu slobodnog i onda vjerojatno dogodine ako Pop odluci da je dosta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2022, 21:24

Kugla3 je napisao/la:
06 jun 2022, 20:22
@nezalaganje Snyder dogodine kao Coach sta mislis o tom potezu, citam uzima godinu slobodnog i onda vjerojatno dogodine ako Pop odluci da je dosta.
Odlican trener. Nas covjek.Nema se tu sta dalje pricati.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 06 jun 2022, 23:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
06 jun 2022, 21:24
Kugla3 je napisao/la:
06 jun 2022, 20:22
Odlican trener. Nas covjek.Nema se tu sta dalje pricati.
To sam i ja odmah pomislio, sistem se ne mijenja, ostaje isti sto je najbitnije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2022, 23:58

Blizi se draft i dosta toga sam vec procitao i analizirao kad je u pitanju igrac kojeg cemo izabrati na 9.poziciji. Iskren da budem, nisam mnogo razmisljao o pikovima 20 i 25, jer se tu nadam da bi ili kombinovali ta 2 pika da se "popnemo" malo na draftu targetirajuci nekog igraca koji nam bude zanimljiv ili vjerovatno iskoristili jedan od ta 2 pika za draft&stash.Treca opcija je da trejdamo jedan od ta 2 pika za neki buduci pik 1.runde.Zaista ne vidim scenario u kojem draftujemo i potpisujemo na roster 3 igraca. Mislim da bi bilo previse.

U pogledu 9.pozicije, nekoliko imena je u opticaju.Da ne bih sad sirio mnogo pricu, cini se, po mnogim mockovima, a i potezima PATFOa koje sam mogao iskopati, da su najizvjesnija 2 imena. To su Johnny Davis i Jalen Duren. Gledano cisto po pozicijama, jedan je bek, drugi centar i to nisu pozicije koje su neophodne nasem trenutnom rosteru, ali mislim da je generalni zakljucak, obzirom da smo jos u rebuildu, da se treba draftovati najbolji dostupni talenat i ne gledati trenutni fit.To se ovakvim pikovima i cini.

Davis je elitni 2way bek koji je fakticki sam nosio napad Wisconsina i do povrede clanka, pred kraj sezone, bio je nevjerovatan.U svakom njegovom scouting reportu, konstantno mu kao najvecu manu pominju sut, sut za 3p i njihove procente svjesno ili nesvjesno ignorirajuci cinjenicu da je decko fakticki bio "one man offense" imajuci daleko najveci usage.Da apsurd bude veci, cesto u tim istim reportima pominju da pogadje suteve kad je sam i kad njemu neko nesto iskreira, da je mehanika suta sasvim ok, da je odlican u midrange igri i kako je "tough shot maker". Sto li Boze? :roll:
Odlican je skakac za svoju poziciju i igra na visokom nivou u oba pravca kako vec rekoh.Mana mu je sto nije pretjerano atletican, ali stize do obruca fakticki kako pozeli, odlicno apsorbira kontakt i zavrsava na obrucu sa obje ruke, tako da to i nije previse bitno.Takodje mu kao manu navode da zbog nedostatka visine moze imati problema u eventualnoj "switch" odbrani, ali obzirom na snagu i voljni momenat koji definitivvno ima u odbrani, ne vidim ni tu neki problem, jer rijetko ko danas od modernih krila ima jaku igru na postu da bi kaznjavao preuzimanje ovakvog defanzivca stalno. Zbog svega navedenog, mnogi ispod radara govore kako je Davis jedini igrac, van top 3-4 pika, koji ima legitimnu sansu da postane AS igrac jednog dana. Ne treba zanemariti ni cinjenicu da smo ga intervjuisali na combineu i da je imao cak 2 workouta za nas.To rijetko radimo.

Evo i kratki video, prije povrede clanka, gdje u direktnom duelu sa Iveyem (projecirani top 4 pik) trpa 37 poena!Ukoliko njega izaberemo, definitivno nemam nista protiv toga.Dapace.

Duren ce vjerovatno biti najmladji pik ovogodisnjeg drafta i ako bi njega izabrali, isli bi stopama Primoa.Radi se o decku nevjerovatnih fizikalija i potencijala.U najmanju ruku bi trebao biti elitni defanzivac i lob prijetnja.Za sve ostalo, potrebno je i vrijeme i razvoj, a zna se da je nas staff odlican u tome.Njegov izbor bi vjerovatno znacilo da trejdujemo Poeltla, jer nema logike da 9. pik potrosis na igraca kojeg ces staviti na klupu, a tamo vec placas Collinsa. Iako nisam za opciju da na bilo koji nacin pustimo Jakoba, mogu razumjeti razmisljanje gdje draftovanjem Durena "ubijas 2 muhe jednim udarcem".Jedna je da Jakoba npr. trejdujes u TOR za Anunobya, kako se vec i pisalo tokom deadlinea, i tako fakticki rijesis pitanje krila, a druga da sacuvas cap fleksibilnost, obzirom da ne bi morali produzavati Jakoba. I Durena smo intervjuisali i bio je poprilcno zagonetan u odgovoru: Asked Jalen Duren about which teams he has worked out with throughout the pre-draft process and if the Spurs are among that group.
Duren says that he “isn’t sure if he can disclose that information.”

Njegov kratki video:

U svakom slucaju, ocekuje nas uzbudljiv cetvrtak, a u medjuvremenu je izasao i nas raspored za SL:

07/08 vs Cavs
07/10 vs Warriors
07/11 vs Rockets
07/14 vs Hawks :cool:

P.S.Ovo ne treba nikako zanemariti u pogledu Durena...Ex Spur coach Larry Brown has been a big advocate of the Duren to SA train.
Brown coached Duren at Memphis last season.

Ako ga Larry Brown cijeni...

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 21 jun 2022, 00:40

Duren ima najveći upisde na draftu jer je najmlađi koji će biti visoko biran, a već se može vidjeti da će biti elitan u odbrani, može ga vas staf fino razviti da uzima pametne mid range šuteve, Šteta što je Leonard odustao od ovogodišnjeg drafta i on bi bio zanimljiv igrač za razvijati, iduće godine mu predviđaju top 15 najmanje.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 21 jun 2022, 10:34

Radije bih Durena kad bi vec mogao birati, ali nesto kontam zasto ne bi mogla cak obojica. Nekako se popeti prema naprijed uz pomoc 20 i 25 pika, ali opet sve zavisi kad ce se ovaj Davis izabrati odnosno oceli se vrtit oko tog 10og mjesta ili sto bi valjalo da padne mozda do 15 pozicije i tu mi da uletimo sa ova 2 pika sto sam spomenuo pomaknemo se prema naprijed i uzmemo obojicu. Vidjet ćemo sta ce se desit nadam se da cemo biti agresivni pa mozda i dodje do nekih tradeova.A ako uzmemo Durena kao sto je @nezz rekao nema smisla Poetla drzati jednostavno se probat dogovoriti sa Torontom oko nekog finog paketa za obe strane. Sto se tice Anonubya volio bih ga kod nas mlad i igra dobro u oba smjera a ta nam je pozicija najkritičnija. Bice zanimljivo vidjeti napredak Prima i Devina.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 jun 2022, 14:01

Ovaj draft se gleda live !
Blizi se draft i dosta toga sam vec procitao i analizirao kad je u pitanju igrac kojeg cemo izabrati na 9.poziciji. Iskren da budem, nisam mnogo razmisljao o pikovima 20 i 25, jer se tu nadam da bi ili kombinovali ta 2 pika da se "popnemo" malo na draftu targetirajuci nekog igraca koji nam bude zanimljiv ili vjerovatno iskoristili jedan od ta 2 pika za draft&stash.Treca opcija je da trejdamo jedan od ta 2 pika za neki buduci pik 1.runde.Zaista ne vidim scenario u kojem draftujemo i potpisujemo na roster 3 igraca. Mislim da bi bilo previse.
Slazem se , iznenadio bi se da biramo bas tri igraca.Poslije bi covjek to analizirao,skautirao al necu gubit vrijeme previse na to.

Sto se tice 9 pika.Nisam ljubitelj svih tih bekova,ako Davies bude izbor,okej,ja bi radije nesto drugo.
Djelom zbog Vassella koji je 2/3 al koji kao "bek" bi mogao imati fine prednosti i djelom zbog Prime.
Nijedan nije razlog preskocimo Daviesa ili bilo kojeg slicnog ako mislimo da je BPA.

Ako Keegan Murray bude dostupan , moze , samo nece vjerovatno biti dostupan kao i par drugih pa ne treba gubit vrijeme.

Na kraju sam dosao do 3 igraca gdje bi bio sretan da izaberemo bilo kojeg ;

- Jeremy Sochan
- Aj Griffin
- Jalen Duren

Svi su klinci (2003 godiste) i ne znam da imam nekog drazeg od drugog,bio bi zadovoljan sa bilo kojim od pomenutih.

Sochan i Griffin mi se savrseno uklapaju u ostatak rostera da Devinom,Dejounteom,Keldonom da upotpunis tu petorku.Potpuno su razliciti i sad zavisi sta ti se vise svidja il sta mislis da se moze lakse popravit u NBA.Sochan je igrac na kojeg sam slab i uvijek cu biti slab u draftu,taj 6-9 frik koji defanzivno brani sve pozicije ovako mlad na ovom nivou,koji moze spustit loptu na parket i donosit dobre odluke,agresivan je,ima motor,ima sve.Osim najvaznije stvari zbog cega nece biti top 5 pik a to je sut,jer suta trenutno nema,problem su i slobodna i tu moras vjerovat Chipu ako ga vec biramo.Do kojeg nivoa ga moze popravit i ucinit ga funkcionalnim spot up suterom da bi mogao pokazati sve ostale kvalitete.

Griffin nije ni priblizno defanzivac kao Sochan,bar to nije pokazao ovu godinu al ima tu dosta faktora.Kao cinjenica da je s povredom usao u sezonu i trebalo mu je vremena da dodje na svoje,neki historijat sa povredama ima sto nije idealno.S druge strane je fenomenalan suter,al fenomenalan,sa svojih 6-6 (7-0 raspon) i sutem koji ima bit ce kvalitetan NBA igrac bez problema,pitanje samo do kojeg levela.Sad analiziras dal se moze lakse popravit sut Sochana ili odbrana i neki fundamenti Griffina.Koji je takodje pokazao da ima jedan kreatorski poenterski kvalitet koji nije mogao puno pokazati na Duku,a znamo kako ide u tim programima i neki najbolji skoreri danas su bili limitirani na tim blue blood programima.Meni se jako svidja ideja Griffina al povrede su zabrinjavajuce,ako bi mogao to ostavit iza sebe imas potencijal da bude ponajbolji igrac klase.

Oko Durena se nema sta posebno pisati , gradjen kao admiral , ovakav spesiment bude jedan po draftu (il nijedan).Spursi su bili 5 ekipa po pacu prosle godine , mogli bi biti prvi s njim , koliko bi Duren bio sretan da ima DeJountea uz sebe da mu olaksa zivot.Nema postup igre i zbog toga ga volim vise,da ne bi gubili probleme tu bespotrebno,samo pik,samo tranzicija,ofanzivni skokovi...ako s vremenom doda sa distance fin sut (super) a da bude DPOY level talenat i jedan od 5 najboljih skakaca lige.Potencijal i gabarite za takvo nesto ima.Poslije uvijek je rasprava koliko vrijedi ovakav igrac i dal mozes ovakvog igraca pronaci za MLE svake godine,centar bez suta i koji je ogranicen na pik.Al ide se iz krajnosti u krajnost s centrima,vidimo jednog Robert Williams koji igra teskaske minute za finalnu ekipu sa istim kvalitetama pa za 9 pik bi bio i vise nego dobar.

And spurs with 9 pick in nba draft 2022 select MarJon Beauchamp...

Jeeee , bilo bi "zabavno" da nam uvale novi Primo slucaj.Necu hejtat Daviesa i slicnog beka al nisam fan,radije bi drugaciji profil.Bilo kod od pomenute trojice i sretan sam covjek.A mozda neko i padne do 9 mjesta kojeg nismo ocekivali pa se draft ima pratit jer me zanima sta cemo radit sa 2 preostala pika...fakat izabrati nekog? ni pik druge runde nije los i to se moze skautirati.Dal ce spakovati dva pika za veci pik,buduci pik,trejd? trejd ovisno od toga koga izaberes na 9 piku? jer eventualni zbor Durenra mora biti povezan sa Jakobm i eventualnim trejdom.

Jos dva dana , hey necu kukati previse zbog prosle godine , godinu prije toga sam zelio Devina i draftovali su Devina.Idemo po 2/3.
I ne da Primo nece postati igrac , vec govorim o onom sto bi ja volio , a ja imam daleko manje informacija nego Spursi.
Koji su radili individualne treninge s njima,intervjue i detaljnu analizu medicinskih kartona i svih drugih potrebnih.

Idemo dodati novog talentovanog klinca na ovu grupu koju vec imamo....Par klinaca?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jun 2022, 02:58

- Jeremy Sochan
:salut:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jun 2022, 03:01

Raul_64 je napisao/la:
24 jun 2022, 02:58

- Jeremy Sochan
Odlican, odlican pik na poziciji koju trebamo.Vjerovatno najbolji defanzivac na draftu i mislim da ce odmah startati.Idemo sad trejd ostalih pikova! :cool:

Ispunise nam se zelje @raule. :D Jos 21.maja sam, ga zelio. :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jun 2022, 03:12

24 jun 2022, 03:01
Raul_64 je napisao/la:

- Jeremy Sochan
Odlican, odlican pik na poziciji koju trebamo.Vjerovatno najbolji defanzivac na draftu i mislim da ce odmah startati.Idemo sad trejd ostalih pikova! :cool:

Ma logican i ocigledan izbor.Mada nekad kad je toliko logican izbor , cekas neko prcanje.

Keldon sa PF zavrsio :pray:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jun 2022, 03:30

Raul_64 je napisao/la:
24 jun 2022, 03:12
24 jun 2022, 03:01
Raul_64 je napisao/la:

Ma logican i ocigledan izbor.Mada nekad kad je toliko logican izbor , cekas neko prcanje.

Keldon sa PF zavrsio :pray:
Ozbiljna je to sad defanzivna petorka, ako je Vassell ojacao. Ne znam koliko smo potentni ofanzivno (zavisimo od razvoja Keeldona i Vassella), ali cemo biti problem defanzivno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jun 2022, 03:41

Ovdje mi se na prvu svidja Wendell Moore i MarJon Beauchamp.

Eason i Liddell vjerovatno nemaju smisla sa Sohanom , jedino ako ih smatraju BPA.Vidjet cemo ko ce biti dostupan za 20 svakako.

Kessler je opcija takodje :hmmmmm:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []