Brkooo je napisao/la: ↑01 jun 2022, 00:09
braco je napisao/la: ↑31 maj 2022, 21:41
Brkooo je napisao/la: ↑31 maj 2022, 17:12
Svrha stavljanja igraca na ovu temu bi trebala da se ogleda u kvalitetu tih igraca, odnosno da oni imaju kvalitet za Zelju. Stavljati igrace poput Sadikua ili Nargalica ili golmane poput Cemana ili Bukvica jednostavno nema nikakvog smisla.
Sto se tice krila, drago mi je sto su ljudi na forumu shvatili(postavljanjem Pantelica i Santosa na ovu temu) da krilo mora ali mora imati i brzinu i prodornost. Volio bih obojcu vidjeti u Zelji jer mi godinama nemamo normalna krila..
-----------Novi špic---------
--Santos--Subašić--Pantelić--
--------Mekić--Hodžić---------
Ovo ne bi bilo loše. Samo je pitanje koliko realno. Ali kao što sam davno napisao na ovoj temi, moto ove teme je :"Što kokuz može maštat, ne može niko"
Ja mislim da su Santos i Pantelic u svojim sadasnjim klubovima imali male plate. Njima je bio primarni cilj da igraju i da napreduju. Mislim da ne bi bio problem sto se tice plata njih dvojce a svakako bi trebali da se rijesimo Resica, Gasala, Vucenovica, Fataia itd..
Dovodjenjem Santosa i Pantelica, imali bi vjerovatno najbrza krila u ligi, ne bi bili monotoni i bezopasni kao sto smo sad a bili bi i puno raznovrsniji u fazi napada..
E sad zavisi kakvog napadaca trazimo. Da li bi uz ova krila zeljeli nekog poput njih, da je brz i da onda imamo tri jako brza igraca u fazi napada, takav napadac iz nase lige, bio bi neko poput Mandica ili mozda mozemo na neku foru dovesti Krpica kojem istice ugovor krajem juna ili treca opcija, ako udje Eldin u klub i onda izdvoji novac za nekog bas zestoko dobrog napadaca..
Evo nekoliko krupnijih špiceva, ne kažem da su kvalitet i da bih doveo svako od njih ali čisto da imamo i drugačiji profil napadača u kartoteci, a ne samo brzance.
- Luka Juričić na kapaljku dobiju minute u J. Koreji, neće on još dugo tamo
- Semir Smajlagić ima 23 godine, visok 1,91 ove sezone u Uzbekistanu 15 utakmica, 0 golova, dakle ne može more s broda pogodit što znači da plače za povratkom u Bosnu

Ima u CV-u Astanu, ne znam kako. Nekad je bio dobar u Sloveniji, sve poslije toga je mrka kapa ali izgleda da ima dobrog menadžera čim mu nalazi angažmane po Kazahstanu i Uzbekistanu.
- Nardin Mulahusejinovic 1,90 visok samo 3 gola za Muru ove sezone i to posljednji go prošle godine zabio, dakle njemu je pušing rođo. Treba vidjet možel' kakva posudba da se osevape. Još je igrao nekad u našim kadetima, taman sad i za prvi tim.
- Ante Živković 7 golova ovo proljeće za Radnik. I on visok haman 1,90, prije 3 godine u prvoj slovenskoj zabio 15 golova i 5 asistencija u jednoj sezoni. Dobar u odlaganju lopti i razigravanju saigrača, Bruno Petković za ultra kokuze.
- Almir Aganspahić također 1,90 visok, 18 golova u Super ligi Srbije dao u posljednje 2 sezone igrajući za Novi Pazar. Ove zime prešao u Čuku i 0 golova.
- Reda radi da spomenem i Mirsu Ramića, najbolji je strijelac Slobode ove sezone.
- Stipe Jurić ove sezone u drugoj poljskoj ligi 2 gola, znači ovog će sasjeć' tamo ko što su i Galića. Jurić ne pripada baš ovoj klasi grmalja s obzirom da je 1,85 visok ali je imao fine brojke dok je igrao u Širokom. Prošle sezone je kao špic Širokog zabio 10 golova što nije loše.
- Adnan Bašić, Veležovo dijete, ove sezone najbolji strijelac crnogorske lige sa 14 golova. Igrao za Petrovac, ističe mu ugovor sad. '96 godište, visok 1.85. Crnogorcima uspjeva da imaju ligu čak goru i od naše tako da ne bih nešto ozbiljno uzimao ove brojke ali nek' se nađe.
- Nedim Hadžić će vjerovatno nogu dobit u Belupu jer se ni na posudbi u Slobodi nije dokazao. Mislim to je moja pretpostavka. Ni on ne spada u ove grmalje ali možda bi vrijedilo pokušat "oživit" ga iako se nije u Slobodi pokazao. Sloboda je igrala anti fudbal ovo proljeće i mislim da se on tamo ne uklapa kao profil napadača nego više im leži Ramić, zato mislim da jednostavno posudba u Slobodu nije bila kvalitetan fit za njega.