FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

CityCity
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 01 jun 2022, 15:27

Kad je u pitanju trenutni igrački roster onda po mom mišljenju :

Fejzić - ostaviti
Brajlović -ostaviti
Šukilović-ostaviti
Čeliković-ostaviti
Morris-vani
Hasanović- vani
Mehidić-ostaviti (rezerva)
Ferreyra-ostaviti
Nukić-ostaviti
Tomašević-ostaviti
Karjašević-ostaviti
Mendeš-ostaviti
Gavrić- vani
Mehanović-ostaviti
Doffo-već je vani
Mešinović-posudba
Mišić-ostaviti
Krpić-ostaviti
Džafić-ostaviti (ako želi)
Ramić-vani
Vukušić-izgleda već vani
Mehmedović-vani

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 01 jun 2022, 17:58

Neko upita za teren na Tušnju.
Danas se počelo sa radovima prvo u Banja Luci.
Mislim da kod nas kasni jer grad jos nije potpisao što je trebalo, vidjeli smo da Banja Luka jeste i evo već se radi.
Ne znam koliko će to dugo trajati i hoće li paralelno moći raditi dva stadiona ali mislim da smo mi sledeći i da bi početak sezone trebao biti na novoj podlozi.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 03 jun 2022, 11:32

Hajde Balja, vrijeme je da nam daš neku informaciju.
Pozitivnu naravno.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 03 jun 2022, 12:43

Beledija je napisao/la:
03 jun 2022, 11:32
Hajde Balja, vrijeme je da nam daš neku informaciju.
Pozitivnu naravno.
Haha drug, niko sretniji od mene nije kad se desi nesto "lijepo" kad potpisemo odlicnog igraca. Pauza, malo svi odmaraju, ali ne bukvalno, zaduzeni za ugovore i pojacanja su aktivni. Ide ubrzo, moramo se jos malkice strpiti.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 jun 2022, 13:12

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
01 jun 2022, 17:58
Mislim da kod nas kasni jer grad jos nije potpisao što je trebalo, vidjeli smo da Banja Luka jeste i evo već se radi.
Ne znam koliko će to dugo trajati i hoće li paralelno moći raditi dva stadiona ali mislim da smo mi sledeći i da bi početak sezone trebao biti na novoj podlozi.
Pričalo se da radovi na hibridnoj podlozi traju 45 dana. Pošto je ostalo baš 45 dana do početka prvenstva a do evropskih utakmica još manje mora da radovi na dva terena baš napreduju. Presjednik je rekao dva završiti pa još dva odmah poslije njih. Informacije o radovima prestižu jedna drugu i ako se nastavi ovom dinamikom Borac će dobiti travnjak do zime a ostali do 2032g. Živi bili pa vidili

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 04 jun 2022, 17:17

Zna li neko koliko ima istine da je otac onog Mehmedovića iz kluba X ponudio našem klubu? Valjda je momak iz Podrinja pa eto ima želju.
Mozda ga neko lično poznaje pa zna nešto više.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 04 jun 2022, 17:19

Beledija je napisao/la:
04 jun 2022, 13:12
01 jun 2022, 17:58
Pričalo se da radovi na hibridnoj podlozi traju 45 dana. Pošto je ostalo baš 45 dana do početka prvenstva a do evropskih utakmica još manje mora da radovi na dva terena baš napreduju. Presjednik je rekao dva završiti pa još dva odmah poslije njih. Informacije o radovima prestižu jedna drugu i ako se nastavi ovom dinamikom Borac će dobiti travnjak do zime a ostali do 2032g. Živi bili pa vidili
Baš tako, nešto se odužilo. Čak ni iz Borca se ne hvale sa radovima više, sigurno je pravo usporilo ili čak stalo.
Bitno je da bude gotov naš teren do početka lige, evropske svakako igramo na Grbavici.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 06 jun 2022, 11:21

[/media]
04 jun 2022, 17:17
Zna li neko koliko ima istine da je otac onog Mehmedovića iz kluba X ponudio našem klubu? Valjda je momak iz Podrinja pa eto ima želju.
Mehmedovic nista nije pokazao kao mlad i perspektivan igrac. Koliko se sjecam protiv nas je totalno podbacio, usao sa klupe i nakon par minuta nije ispratio svog igraca kod naseg gola, iako je bio svjez i odmoran. Trenutno Sloboda nema igraca vrijednog nase paznje i angazovanja. Sa druge strane jeste se preko Salke (otac) Eldara Mehmedovica nudio da dodje, vidjecemo sta ce "sef" odluciti.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 06 jun 2022, 12:00

Mehmedović će biti odličan igrač. Ako ne bolji onda ništa lošiji od Mešinovića za U21 igrača. Uz to i mlađi.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 06 jun 2022, 12:11

h1a2s3o4 je napisao/la:
06 jun 2022, 12:00
Mehmedović će biti odličan igrač. Ako ne bolji onda ništa lošiji od Mešinovića za U21 igrača. Uz to i mlađi.
Mesinovic je velika fula, od njega i nije tesko biti bolji, jer momak igra bez glave (ne korist je) Sobzirom da igra za Solidna/mala primanja, ne predstavlja nekakav ozbiljan teret klubu, samo zbog toga je i dobio novi ugovor.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 06 jun 2022, 14:02

elvirbaljic je napisao/la:
06 jun 2022, 11:21
[/media]
04 jun 2022, 17:17
Mehmedovic nista nije pokazao kao mlad i perspektivan igrac. Koliko se sjecam protiv nas je totalno podbacio, usao sa klupe i nakon par minuta nije ispratio svog igraca kod naseg gola, iako je bio svjez i odmoran. Trenutno Sloboda nema igraca vrijednog nase paznje i angazovanja. Sa druge strane jeste se preko Salke (otac) Eldara Mehmedovica nudio da dodje, vidjecemo sta ce "sef" odluciti.
Znam da nije neki kvalitet, ali obzirom da se nekim čudom ipak vrti oko reprezentacije mozda bi ga trebalo potpisati za neke sitne pare kad se već nudi. U svakom slučaju može godinu dvije u Srebrenik na kaljenje.
Znam da oni nemaju igrača koji bi nama bio zanimljiv ali evo nude se sami. Nije to nikakvo čudo jer pogledaj gdje naši igraci i kako provode odmor i pauzu a njihovi nisu primili niti jednu platu iz ove godine. Ipak svi oni na kraju igraju za novac zato je treba da čudi.

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 06 jun 2022, 22:30

06 jun 2022, 12:11
h1a2s3o4 je napisao/la:
Mesinovic je velika fula, od njega i nije tesko biti bolji, jer momak igra bez glave (ne korist je) Sobzirom da igra za Solidna/mala primanja, ne predstavlja nekakav ozbiljan teret klubu, samo zbog toga je i dobio novi ugovor.
Nemoguce da je Mesinovic produzio 3 godine do 2025 jer ono sto je pokazao je nivo 1 TK lige a svi znamo ko je to zavrsio

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 06 jun 2022, 22:54

mirza24 je napisao/la:
06 jun 2022, 22:30
06 jun 2022, 12:11
h1a2s3o4 je napisao/la:
Nemoguce da je Mesinovic produzio 3 godine do 2025 jer ono sto je pokazao je nivo 1 TK lige a svi znamo ko je to zavrsio
Prosle godine se razmisljalo da ga posaljemo u Gradinu, mislim da ove godine to treba uraditi bez razmisljanja. Malo na pozajmicu, da se dozove pameti (ako je to uopste moguce)

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 07 jun 2022, 08:49

CityCity je napisao/la:
01 jun 2022, 15:27
Kad je u pitanju trenutni igrački roster onda po mom mišljenju :

Fejzić - ostaviti
Brajlović -ostaviti
Šukilović-ostaviti
Čeliković-ostaviti
Morris-vani
Hasanović- vani
Mehidić-ostaviti (rezerva)
Ferreyra-ostaviti
Nukić-ostaviti
Tomašević-ostaviti
Karjašević-ostaviti
Mendeš-ostaviti
Gavrić- vani
Mehanović-ostaviti
Doffo-već je vani
Mešinović-posudba
Mišić-ostaviti
Krpić-ostaviti
Džafić-ostaviti (ako želi)
Ramić-vani
Vukušić-izgleda već vani
Mehmedović-vani
Slazem se za veliku vecinu toga.

Posebno se nadam da ce nas napustiti, Hasanovic, Vukusic i Mehmedovic.
Mesinovic, los do bola - slazem se sa svima, ali s obzirom da mu je ovo zadnja u21 sezona, mozda ima smisla ostaviti ga tu jos ovu godinu kao neku zadnju mogucu u21 opciju...

Nemam nista protiv da Gavric ostane...

Mehidic, Tomasevic, - volio bih da samo jedan od njih ostane kao rezerva i da dodje bolji startni lijevi bek.
Doduse, jesu se obojica malo popravili pred kraj sezone, ali hebes to ako 80% sezone prespavaju i onda kao malo pocnu igrat na kraju - kad treba valjda dobit novi ugovor...

Sutra pripreme... djeluje mi ovo prebrzo...ja bi ih ostavio jos koji dan na odmoru...
Valjda cemo sa pocetkom priprema dobit konacno vise informacija ko dolazi a ko odlazi.

Takodje prizeljkujem I neku prvu, nadam se opsirniju izjavu novog trenera... Tip jos nije ni slova rekao za medije otkako je imenovan za trenera...
Nadam se da u tom smislu (slabe komunikacije sa medijima) nece glumit Musemica.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 jun 2022, 21:57

Pozdrav za Dragana Jovića, novog trenera .Dobro došao u Tuzlu gospodine iz vezirskog Travnika.Koliko trajalo da trajalo, neka bude lijep fudbal.Jović će definitivno biti naše najveće pojačanje.Trofejni trener.Očekivao sam predsjednika Almira Husića na presici ,da prestavi u ime kluba gosp.Jovića i poželi mu zvaničnu dobrodošlicu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 09 jun 2022, 16:23

Doffo, Tomasevic, Dzafa..... Los potez Azmira, razmisljanje i nacina funkcionisanja. Ova tri igraca smo trebali i morali zadrzati. Na ekipu od prosle godine, dovesti jos tri pojacanja, a ne rasipati ekipu. Mislim da ne idemo dobri putem, konstantno mjenja 5/6 igraca ne vodi nigdje. Bez obzira ko dodje, promjena standardne ekipe nije dobra, ali eto, ima neko ko odlucuje i finansira. Konstantno nam "pojacanja" kasne na pripreme, automatski zaostaju, treba im duze vremena da se uklope. Imamo utakmicu za malo vise od mjesec dana, vec bi trebalo da smo "sklopili" ekipu za evropu. ZNALI SMO prije mjesec dana da igramo evropu, zasto se ovoliko razvlacilo. Neke stvari se moraju mjenjati, ovako ne vjerujem da mozemo se dici ili izdici iznad nivoa premijer lige. Sobzirom na ulozeni novac, mora se poraditi i na drugim stvarima u i oko kluba.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 09 jun 2022, 17:08

09 jun 2022, 16:23
Doffo, Tomasevic, Dzafa..... Los potez Azmira, razmisljanje i nacina funkcionisanja. Ova tri igraca smo trebali i morali zadrzati. Na ekipu od prosle godine, dovesti jos tri pojacanja, a ne rasipati ekipu. Mislim da ne idemo dobri putem, konstantno mjenja 5/6 igraca ne vodi nigdje. Bez obzira ko dodje, promjena standardne ekipe nije dobra, ali eto, ima neko ko odlucuje i finansira. Konstantno nam "pojacanja" kasne na pripreme, automatski zaostaju, treba im duze vremena da se uklope. Imamo utakmicu za malo vise od mjesec dana, vec bi trebalo da smo "sklopili" ekipu za evropu. ZNALI SMO prije mjesec dana da igramo evropu, zasto se ovoliko razvlacilo. Neke stvari se moraju mjenjati, ovako ne vjerujem da mozemo se dici ili izdici iznad nivoa premijer lige. Sobzirom na ulozeni novac, mora se poraditi i na drugim stvarima u i oko kluba.
Nažalost Doffa i donekle Džafića nije bilo moguće zadržati a Tomaševića nije ni potrebno ako on to ne želi.Njima su ugovori istekli.Možda jedino da su im se ponudile neke nerealno velike pare međutim pitanje je da li je to mudro a i pametno preplaćivati nezadovoljne igrače koji nisu lojalni i neće da ostanu u klubu i koji vjerovatno ne bi dalje igrali sa punim angažmanom.
Doffo nam je bio bitan kao spona u sredini terena međutim ne treba sad preuveličavati ni njegovu ulogu previše jer ima jedan gol i par asistencija u dvije sezone.Tu treba pronaći sada zamjenu.Nije lahko ali je moguće.Džafić je takođe znatan gubitak ali i on je ušao u 33 godinu i očito smatra da mu je trenutno zadnji voz da uzme neku veću kintu. Prošle sezone je bio odličan i efikasan ali ne zaboravimo da smo i njega poprilično dugo tolerisali i čekali da proradi i da mu je u prva sezona kod nas bila daleko slabija.
Što se tiče Tomaševića on je bio na posudbi i nije bio neki ključni igrač sa nekim previše bitnim učinkom.Da je ostao možda bi tek iduće sezone pokazao više.Njegovo odsustvo se može lagano zamijeniti jer je u pitanju prosječan igrač.
Uglavnom treba raditi sada na adekvatnim pojačanjima i ne osvrtati se na prošlost.Životne situacije se mijenjaju i treba mirno i racionalno reagovati.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 09 jun 2022, 17:28

CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 17:08
Nažalost Doffa i donekle Džafića nije bilo moguće zadržati a Tomaševića nije ni potrebno ako on to ne želi.Njima su ugovori istekli.Možda jedino da su im se ponudile neke nerealno velike pare međutim pitanje je da li je to realno a i pametno preplaćivati nezadovoljne igrače koji nisu lojalni i neće da ostanu u klubu i koji vjerovatno ne bi dalje igrali sa punim angažmanom.
Doffo nam je bio bitan kao spona u sredini terena međutim ne treba sad preuveličavati ni njegovu ulogu previše jer ima jedan gol i par asistencija u dvije sezone.Tu treba pronaći sada zamjenu.Nije lahko ali je moguće.Džafić je takođe znatan gubitak ali i on je ušao u 33 godinu i očito smatra da mu je trenutno zadnji voz da uzme neku veću kintu. Prošle sezone je bio odličan i efikasan ali ne zaboravimo da smo i njega poprilično dugo tolerisali i čekali da proradi i da mu je u prva sezona kod nas bila daleko slabija.
Što se tiče Tomaševića on je bio na posudbi i nije bio neki ključni igrač sa nekim previše bitnim učinkom.Da je ostao možda bi tek iduće sezone pokazao više.Njegovo odsustvo se može lagano zamijeniti jer je u pitanju prosječan igrač.
Uglavnom treba raditi sada na adekvatnim pojačanjima i ne osvrtati se na prošlost.Životne situacije se mijenjaju i treba adekvatno reagovati.
Pisem sa aspekta da ne vodi nigdje konstantno mjenjanje igraca. Nisam rekao da su ne zamjenjivi, ali moje misljenje je da se mora stvoriti okosnica tima, i onda samo nadogradjivati sa dva tri igraca. Dzafa je dokazao da zna igrati fudbal, u nasoj ligi nisu presudne godine, to je dokazao i Bilbija. Doffo onako, igrac koji "dize" ekipu svojim potezima i lucidnoscu. Nije davao golove, ali znam da je dizao moral igracima. Tomasevic je igrac sa 22 god, moze napredovati sigurno. Mozda se prije par mjeseci trebala rjesavati ova situacija, a znam da nije. Nismo mozda na vrijeme zadrzali ovu trojicu igraca, a iskreno ja bih volio da jesmo. Radije bih se odrekao druge trojice iz ekipe.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 09 jun 2022, 18:15

09 jun 2022, 17:28
CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 17:08
Nažalost Doffa i donekle Džafića nije bilo moguće zadržati a Tomaševića nije ni potrebno ako on to ne želi.Njima su ugovori istekli.Možda jedino da su im se ponudile neke nerealno velike pare međutim pitanje je da li je to realno a i pametno preplaćivati nezadovoljne igrače koji nisu lojalni i neće da ostanu u klubu i koji vjerovatno ne bi dalje igrali sa punim angažmanom.
Uglavnom treba raditi sada na adekvatnim pojačanjima i ne osvrtati se na prošlost.Životne situacije se mijenjaju i treba adekvatno reagovati.
Pisem sa aspekta da ne vodi nigdje konstantno mjenjanje igraca. Nisam rekao da su ne zamjenjivi, ali moje misljenje je da se mora stvoriti okosnica tima, i onda samo nadogradjivati sa dva tri igraca. Dzafa je dokazao da zna igrati fudbal, u nasoj ligi nisu presudne godine, to je dokazao i Bilbija. Doffo onako, igrac koji "dize" ekipu svojim potezima i lucidnoscu. Nije davao golove, ali znam da je dizao moral igracima. Tomasevic je igrac sa 22 god, moze napredovati sigurno. Mozda se prije par mjeseci trebala rjesavati ova situacija, a znam da nije. Nismo mozda na vrijeme zadrzali ovu trojicu igraca, a iskreno ja bih volio da jesmo. Radije bih se odrekao druge trojice iz ekipe.
Sve je to tačno što si napisao i u pravu si da je potrebna stabilnost,uigranost itd ali kad igrač želi da ode i kad nema volju da ostane bez obzira na sve ranije pozitivne elemente onda nema druge nego prihvatiti realnost,okrenuti novi list u životu i krenuti dalje.Kao kod razvoda braka.Preboliš starog,tražiš novog partnera i uklapaš se u hodu.

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 09 jun 2022, 18:39

Pregovarate sa Mujanom,izgleda da ce kod vas.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.