Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Dres reprezentacije BiH
Ma dobar je dres..jos kad stavis na kosu gela ili tafta,puno to drugacije izgleda...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ja stvarno ne znam sa cim vi nas smatrate da mislite da ce nam ljudi praviti unikatne dresove. Niti imaju neke zarade od nas, niti ima nekog uspjeha.
Man City, Milan, Dortmund.. nastupaju u istim dresovima, a neko ocekuje da ce se za BiH praviti unikatni.
Man City, Milan, Dortmund.. nastupaju u istim dresovima, a neko ocekuje da ce se za BiH praviti unikatni.

"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"
Mislim da griješiš, jer oko prodaje dresova ne odlučuje nužno uspjeh te ekipe ili repke. Uzmi za primjer recimo Jamajku, koje nema nigdje na fudbalskoj mapi. Dizajn njihovog dresa je nesto sto ih prodaje, a ne uspjeh. Također, Nigerija, koja jeste uspješnija od Jamajke, ali su im i dresovi boli glava.
Pogledaj drugi (crni) I treci (bijeli sa mapom) dres Atletico Mineira, po meni jedni od najljepših dresova danas, proizvodi Le Coq Sportif.
Dres Hrvatske, ružan ili lijep - kako kome, ali prepoznatljiv.
Primjera milion.
Dres Holandije će se prodavati taman da sutra svi prestanu igrati fudbala u toj zemlji, dok dres Belgije ja ne znam ko bi kupio.
Nas "maskirni" plavo žuti dres rukometne reprezentacije se prodavao pravo dobro.
Plus ako na to dodamo da Adidas inače ne pridaje tome značaj, tu smo gdje jesmo.
Po meni, mjenjati nesto. Zaganjati Nike ili nekoga sa malo mašte.

Ima uspijeh itekako veze, a i trziste zemlje kojoj se prave dresovi. Moramo prihvatiti cinjenicu da nismo neka nacija, pa da nam se prave ekstra dresovi za nas 2 miliona.
Kako napisa jedan forumas davne 2013te: Sta vam je ljudi nemamo mi para da nam Adidas pravi dresove.

A Slovenija i Bjelorusija?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ono sto je Puma uradila su drugi - treći dresovi.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
A kakvi su nam bijeli dresovi? Začudo da niko ne pita, pa zar je NFSBIH teško da objavi jedan post sa novim dresovima.
Je li realno da postoji dugogodišnja nezainteresovanost da predstave dres, bar u jednom postu na društvenim mrežama. Evo ne moraju promociju praviti javnu negdje u nekoj sali.
Pa dajte da vidimo i znamo i mi što pratimo repku, bar što nas je ostalo.
Da znamo koji su nam to golmanski dresov?. Koji su nam domaći, koji su nam gostujući?
Koje trenerke su za naredne period?
PA ZAR JE TO TEŠKO, bar toliko da uradite?
Sramota.
Je li realno da postoji dugogodišnja nezainteresovanost da predstave dres, bar u jednom postu na društvenim mrežama. Evo ne moraju promociju praviti javnu negdje u nekoj sali.
Pa dajte da vidimo i znamo i mi što pratimo repku, bar što nas je ostalo.
Da znamo koji su nam to golmanski dresov?. Koji su nam domaći, koji su nam gostujući?
Koje trenerke su za naredne period?
PA ZAR JE TO TEŠKO, bar toliko da uradite?
Sramota.
- Centre forward
- Kontakt:
S obzirom da i nismo država, dresovi su tonbe.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Čitam bas komentare na footyheadlines. Ljudi su razočarani kako nam Adidas daje generičke dresove, pri tome bez imalo autentičnosti. Kao boje BiH su plava, bijela i žuta, te se od tih boja može napravit odlična kombinacija da nismo Švedska, Ukrajina i sl. A ovi su kao da smo Grčka.
Što je naravno tačno, ali ok su ovi zadnji domaći plavi, ali opet dajte post promotivni, koji su to bijeli dresovi? Koje boje su nam golmanski sve u opticaju. Bar nešto, jer uopste javnost nije informirana u vezi dresova. Zašto niti jedan novinar ne pita to na presici ili uputi upit savezu? Isto kao za bitni činjenicu koji su nam ciljevi u ligi nacija? Opstanak? Konkurentna borba za prvo mjesto? Prvo mjesto? Ispadanje jer trebamo istrpiti igrače i selektora? Dakle mi se godinama krećemo u nekim apstrakcijama. Dakle konkretan odgovor, i to je pošteno prema sportskoj javnosti! A ne sta bude, tako ćemo kontekstualizirati stvarnost i prilagoditi izjave, sto zadnja tri ciklusa radimo.
Kad je Pape bio selektor, jasno je rekao prvi u grupi sa francuskom ne možemo niti, idemo na drugo mjesto, sto je uspio i zamalo uzeo Francuze u gostima. Dajte malo jezik konkretnosti.
Što je naravno tačno, ali ok su ovi zadnji domaći plavi, ali opet dajte post promotivni, koji su to bijeli dresovi? Koje boje su nam golmanski sve u opticaju. Bar nešto, jer uopste javnost nije informirana u vezi dresova. Zašto niti jedan novinar ne pita to na presici ili uputi upit savezu? Isto kao za bitni činjenicu koji su nam ciljevi u ligi nacija? Opstanak? Konkurentna borba za prvo mjesto? Prvo mjesto? Ispadanje jer trebamo istrpiti igrače i selektora? Dakle mi se godinama krećemo u nekim apstrakcijama. Dakle konkretan odgovor, i to je pošteno prema sportskoj javnosti! A ne sta bude, tako ćemo kontekstualizirati stvarnost i prilagoditi izjave, sto zadnja tri ciklusa radimo.
Kad je Pape bio selektor, jasno je rekao prvi u grupi sa francuskom ne možemo niti, idemo na drugo mjesto, sto je uspio i zamalo uzeo Francuze u gostima. Dajte malo jezik konkretnosti.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Jbt, tipicni Bosanski mentalitet. Samo nek se ne puca.svrakino1921 je napisao/la: ↑05 jun 2022, 20:02Prijatelju ja ti ne znam ni sta si ti rekao ovdjePirke je napisao/la: ↑05 jun 2022, 19:53To ti ozbiljan?svrakino1921 je napisao/la: ↑31 maj 2022, 16:56
Fantastican dres
Bitno je da za svaki novi ciklus kvalifikacija dobijemo novi dres
Pa imaju obavezu prema UEFi da predstavljaju nove dresove.
Uglavnom, mi smo spali na rang da uđemo u UEFin Kit Scheme gdje nam Errea dostavlja dresove preko UEFinog dobrovoljnog programa kao što rade San Marinu, Andori i Farskim otocima.
Ne znam ja te sheme
Al volim BiH
Meni je dovoljno da vidim nasu reprezentaciju da igra
Koji rezultat na kraju ce bit meni je svejedno
Bili smo na Svjetskom
Dobijemo dresove svaki novi ciklus
I ja prezadovoljan
Ne znam kakav vi ocekujete dres
Da li razumijes da nasa reprezentacija ne dobija nove dresove svaki novi ciklus? Jedino nasa muska A repka igra u novoj "garnituri".
Npr nasa U21 repka neki dan igra u dresovima A-repke iz proslog ciklusa:

Bjezi bolan, ja ocekujem da sve nase reprezentacije, od U15 cura do U21 imaju nove dresove kao ozbiljna repka. Ali jbg, nismo ozbiljna zemlja a kamoli reprezentacija.
UEFA Kit Assistance scheme je program UEFe koji pomaze malim zemljama da imaju unikat dresove.
https://www.footyheadlines.com/2020/12/ ... -kit-.html
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Nisu ni zaslužili ništa bolje od generic trening dresa. Ni oni ni mi, ko nas ****, adidas nam treba pvc kese plave poslati da navuku.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Bjelorusija je u ovom sadaka programu, gdje dobijaju te unikatne dresove, kako god savez dobre pare izvuce od adidasa i nisu ludi sebi iz dzepa bacati.
Sto se Slovenije tice Nike ih je stvarno ispostovao sa Triglavom, ali evo vec novu kolekciju su usrali i dobili su neke obicne trening dresove, kao i vecina.
-
- Kontakt:
Kakav smo mi cirkuz od saveza govori činjenica da 3 reprezentacije igraju u 3 različite garniture dresova. Žene u četvrtoj. Više ne znaš koji je aktuelan dres. Mladi su neki dan igrali u tim sa žutim kragnama od prije 5 godina. Ma cirkuz.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vrijeme je za Umbro ili Macron.
⚜️~⚜️~⚜️