FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
98
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 208

ZileZile
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZileZile » 07 jun 2022, 23:51

NerminFatic je napisao/la:
07 jun 2022, 23:34
“ Naime, Željezničar je dostavio najbolju ponudu za igrača koji takođe ima veliku želju da zaigra na “Grbavici“.
Odakle sad da mi s ponudama presisamo Velez koji je u suficitu poslovao proslu a i ovu ce godinu!? Ne kontam, ali welcome Brazilcu, ako je istina!
Ne mora znaciti da je finansijski najbolja ponuda. Mozda mu je ponudjena minutaza, jer opet bolje igrati u Zelji 30 utakmica, nego u Velezu 10 za vece pare. Lakse ce se prodati.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 08 jun 2022, 00:38

Kako se meni čini po snimcima na you toube ovaj brazilaC NIJE UOPŠTE LOŠ, MOŽDA ČAK ODMAH IMAO MJESTO NA LIJEVOM KRILU.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 08 jun 2022, 01:04

bojamora je napisao/la:
08 jun 2022, 00:38
Kako se meni čini po snimcima na you toube ovaj brazilaC NIJE UOPŠTE LOŠ, MOŽDA ČAK ODMAH IMAO MJESTO NA LIJEVOM KRILU.
Ma nema odma, u ovakvoj konkurenciji nema sanse odma, nek se strpi malo.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 08 jun 2022, 01:25

Ko vodi transfer politiku? Zar nismo nista naucili iz prvog Mulalicevog mandata kada su mu nabacali igraca, bumovi se lupali, okretala janjad...na kraju kyrko. Kuca se gradi od temelja, a tim od trenera.
Sve dok je ubleha na klupi, dzaba nam da pola lige dovedemo.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 jun 2022, 01:58

bojamora je napisao/la:
08 jun 2022, 00:38
Poucen ranijim iskustvima ja cu reci da je ubleha koja se nece naigrati a ni dugo zadrzati...rado cu se posuti pepelom ako me demantuje...al cisto sumnjam
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

legendarni
Kontakt:

Post Postao/la legendarni » 08 jun 2022, 03:14

Ja samo ne mogu da vjerujem kako neki ljudi gledaju sve crnjaka, mrš navijaj za drugi onda klub..
Ne valja Edis, ne valjaju igraci, ne valja mu niko...
Mi volimo i zivimo za ovaj kluc, kakav je god..
Došite nekad na stadion a ne preko tema navijat.
U SRCU NOISIM TE JA

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 jun 2022, 07:21

Santos još Karlosa dovest i samba bamba karamba.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 jun 2022, 08:49

1921boy je napisao/la:
07 jun 2022, 23:18
Gdje mi je moderator sad? Do juče svaki dan pljuje nema igrača, ne produžuju se ugovori a gledaj sad situacije igrači se redaju kao na traci i dolaze i odlaze.
Koji igraci se redaju kao na traci? Mislim na te sto dolaze? Daj jednog koji je zvanicno potpisao?

Krajnje je vrijeme da vas par prestanete furati raju..
Pročepit će negdje.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 jun 2022, 08:58

MojaMalenkost je napisao/la:
08 jun 2022, 08:49
1921boy je napisao/la:
07 jun 2022, 23:18
Gdje mi je moderator sad? Do juče svaki dan pljuje nema igrača, ne produžuju se ugovori a gledaj sad situacije igrači se redaju kao na traci i dolaze i odlaze.
Koji igraci se redaju kao na traci? Mislim na te sto dolaze? Daj jednog koji je zvanicno potpisao?

Krajnje je vrijeme da vas par prestanete furati raju..
Tri igrača su već dogovorena. Sa još tri, četiri se pregovara.
Clarismario je eto dogovoren odavno, čovjek je odbio puno jače ponude financijski od boljih klubova da pređe kod nas.

Zbog čega postoje predugovori? Ne mora značiti da je igrač potpisao tek onda kada se na zvaničnoj objavi. Još dva igrača su produžili ugovor pa nije objavljeno na zvaničnoj i šta sad?
mosa lošmi stićko tit-ula!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 jun 2022, 09:06

Ponovicu. Da li je jos iko od tih potencijalnih novih zvanicno potpisao ugovor sa nasim klubom? Ako si dogovorio pojacanje zasto ga onda ne potpises zvanicno?

Sve dok ne potpisu oni nisu nasi igraci i postoji mogucnost da sebi dizu cijenu, kao sto se to radi godinama.. Dakle, da dolaze kao na traci ne dolaze.. Ako cemo konkretno niko jos nije dosao, a da ne govorimo o dolascima kao na traci.. A kad zvanicno dodju tad mozemo i o njihovoj kvaliteti ili nekvaliteti..

To da je izabrao nas prije Zrinjskog mi i ima smisla ako mu menadzer ima mozga.. Kod nas ce igrati bez obzira na sve, dok ce u Zrinjskom, s obzirom na konkurenciju u rosteru, biti zakovan na klupu posle jedne-dvije lose partije..

Ako dovedu tog prvog strijelca federalne onda ce to biti ekstra potez.. Biti prvi strijelac bilo koje seniorske lige nije mala stvar i sigurno ce biti pojacanje u odnosu na one koju su bili napadaci u prosloj sezoni..
Zadnja izmjena: MojaMalenkost, dana/u 08 jun 2022, 09:13, ukupno mijenjano 1 put.
Pročepit će negdje.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 jun 2022, 09:10

Ne treba praviti ni euforiju ni crnjačiti. Niti smo dobili neke pare pa se rasipamo, a nećemo ni biti sa 5 igrača na prozivci. Skupiće se ekipa, kao što se skupila i prošlo ljeto, pa i na zimu sada kada su nas mnogi napustili. Jesmo u lošoj situaciji ali mi smo Željo i uvijek možemo na to privući nekoga da dodje, jer Grbavica, navijači i tradicija u nekim situacijama prevagnu na našu stranu kod izbora. Što se tiče ambicija, treba ići kao i prošle sezone, od utakmice do utakmice, ako se šansa ukaže za izlazak u Evropu pokušati je iskoristiti, ali realno je da je barem pet ekipa ovako na papiru ispred nas.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 jun 2022, 09:17

Dejan1921 je napisao/la:
08 jun 2022, 09:10
Ne treba praviti ni euforiju ni crnjačiti. Niti smo dobili neke pare pa se rasipamo, a nećemo ni biti sa 5 igrača na prozivci. Skupiće se ekipa, kao što se skupila i prošlo ljeto, pa i na zimu sada kada su nas mnogi napustili. Jesmo u lošoj situaciji ali mi smo Željo i uvijek možemo na to privući nekoga da dodje, jer Grbavica, navijači i tradicija u nekim situacijama prevagnu na našu stranu kod izbora. Što se tiče ambicija, treba ići kao i prošle sezone, od utakmice do utakmice, ako se šansa ukaže za izlazak u Evropu pokušati je iskoristiti, ali realno je da je barem pet ekipa ovako na papiru ispred nas.
Brate Grbavica i navijajaci ce presuditi kada su pare ublizu sa ostalim ponudama.. Ako ti neko daje 7000, a mi ne mozemo vise od 3000 onda ta fasciniranost Grbavicom i navijacima pocne blijediti cak i medju onima koji su svoje prve fudbalske korake napravili na Grbavici i cije su dede navijale za nas klub..

I ja ne crnjacim zbog igraca.. Crnjacim jer se pitam da li ce navijaci i sledece godine morati organizovati akcije kako bi klub obezbijedio licencu..
Pročepit će negdje.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 jun 2022, 09:24

08 jun 2022, 09:17
Dejan1921 je napisao/la:
Brate Grbavica i navijajaci ce presuditi kada su pare ublizu sa ostalim ponudama.. Ako ti neko daje 7000, a mi ne mozemo vise od 3000 onda ta fasciniranost Grbavicom i navijacima pocne blijediti cak i medju onima koji su svoje prve fudbalske korake napravili na Grbavici i cije su dede navijale za nas klub..

I ja ne crnjacim zbog igraca.. Crnjacim jer se pitam da li ce navijaci i sledece godine morati organizovati akcije kako bi klub obezbijedio licencu..
Pa o takvim slučajevima i govorim, ne kažem ja da možemo se nositi sa ovim iz vrha za igrače. Ali u situaciji gdje igrač bira izmedju nas i ovih ostalih u ligi da Željo kao ime prevagne u izboru.
A ovo drugo, ne bude li investitora, organizovat će se sigurno. Jednostavno je, ili ćemo dobiti investitora ili nastaviti po starom.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 jun 2022, 09:30

Sve nam se svodi na to "ako" i to vec nekoliko godina.. E upravo zbog toga crnjacim.. Zbog te neizvjesnosti koja u pitanje dovodi i prezivljavanje kluba..
Pročepit će negdje.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 jun 2022, 09:33

08 jun 2022, 09:30
Sve nam se svodi na to "ako" i to vec nekoliko godina.. E upravo zbog toga crnjacim.. Zbog te neizvjesnosti koja u pitanje dovodi i prezivljavanje kluba..
Željo će preživjeti za to ne treba da se sekiramo. A da li ćemo biti mrtvi prosjek ili ćemo se izdići iz toga, tu može da vlada neizvjesnost.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jun 2022, 09:39

Znal se kad i kako se počinju puniti e-karte za GRAS, @čarapo?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 08 jun 2022, 09:48

Dejan1921 je napisao/la:
Izvini ali vecu mitomaniju dugo nisam procitao, i dobrica cosic bi pozavidio. Grbavica i navijaci prevaga nekome ko zivi od fudbala, pa ce sigurno zivjeti od podrske navijaca i nece otici tamo gdje mu ponude vise. Stavi sebe u njihovu situaciju. Pare ne znace nista mozda stilicu, 90% igraca kod nas nema osiguranu ekzistenciju

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 jun 2022, 09:58

Bradao1 je napisao/la:
08 jun 2022, 09:48
Dejan1921 je napisao/la:
Izvini ali vecu mitomaniju dugo nisam procitao, i dobrica cosic bi pozavidio. Grbavica i navijaci prevaga nekome ko zivi od fudbala, pa ce sigurno zivjeti od podrske navijaca i nece otici tamo gdje mu ponude vise. Stavi sebe u njihovu situaciju. Pare ne znace nista mozda stilicu, 90% igraca kod nas nema osiguranu ekzistenciju
Očigledno nećeš da čitaš. Govorim o igračima koji biraju izmedju dvije slične finansijske opcije i u toj situaciji izaberu nas a ne recimo Posušje.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 jun 2022, 10:41

Ljudi, zar ovaj Santos nije prije par mjeseci porucio da se vraca u Brazil kad je dobio par ponuda iz PL BiH? Sjecam se da ga je trazio Velez. Zanimljiv preokret a mogao bi nam posluziti odmah jer umije probiti po strani i asistirati.
Bem-Vindo, Santos!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 jun 2022, 10:46

Dobrodošao Santos!!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.