Drugi vlasnici mogu samo od.****, ako je to tako.Ovo sto radi GS je njihova poslovna odluka i tu nema niko pravo da se petlja.Brokula je napisao/la: ↑08 jun 2022, 16:58Iza ove izjave je frustracija zato sto se iza kulisa prica i ljubomorise od drugih vlasnika fransiza kako GSW trosi enorman novac na luxury. U biti nekima se ne svidja sto postoji vlasnik koji ce dati i 200 miliona vise da zadrzi sve dobre igrace.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 jun 2022, 16:47Sta je ovo izjavom zelio reci? Pa vec ti je dozvoljeno da trosis na VLASTITE igrace. Sa "svojim" igracima uvijek prilikom potpisa mozes ici preko capa, "svojim" igracima timovi mogu ponuditi vise novca nego bilo moja druga fransiza, "tvoji" igraci su prakticno "zakljucani" prvih 7-8 godina karijere ako to zelis itd itd.
Iza ove izjave je u pozadini da su GSW do guse u luxury taxu (mislim da su samo ove sezone platiti 171mil luxurya), da su svakom svom igracu dali max i sad pomalo kontaju da to bas tako nije izdrzljiv tempo, pa bi on odvojio placanje "vlastitih" igracs od ovih drugih.Liga je i svjesno bas to napravila i salary cap je nesto najbolje sto sport moze imati da bi svi imali kakvu takvu jednakost. Na fransizama je da pokusaju davati sto racionalnije ugovore, a i na igracima da uzimaju makar malo manje, ako zele biti sa nekim na okupu i u istom timu. Vrlo prosto.
Bob je najavio vec da ce potpisati i Poolea i GP-a, da im novac ne predstavlja prepreku
Ipak, mislim da je moja verzija blize istini cim Bob prica o necemu s indicijom da bi se trebalo promijeniti, jer ocigledno nije zadovoljan sto se i "vlasititi" igraca tj. njihovi ugovori regularno racunaju u cap.