Istekao mu ugovor,otišao besplatno.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
- Kontakt:
Ma zna on to, nego aludira zasto nije prodat, zasto je otisao besplatno.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Teško je iz ove lige nekog igrača prodati. I sam Dofo je vjerovatno došao u TC kao slobodan igrač i dugo je tražio formu. Jedini način da se produži ugovor je ili šarni ili tribine. skoro svi izaberu tribine.Jedino mladi igrači(Čeliković)možda se mogu prodati a za to treba par tekmi u EVROPI.elvirbaljic je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:42Ma zna on to, nego aludira zasto nije prodat, zasto je otisao besplatno.
Da je lahko prodati igrača prodo bi Zrinjski Bilbiju. Niije isto dati 30+ golova u BiH I recimo u Austriji.Ponuditi višegodišnje ugovore mladim igračima(Brajlović, Šukilović, Mendeš) jer oni mogu donijeti profit. Čelikovića sam već spomenuo a ovu trojicu samo treba do utrenirati jer talenta imaju.Šta ZNAČI DO UTRENIRATI.Znači kontrolisati loptu i u trku i statično, poraviti brzinu kako atletsku tako i mentalnu. brzina trka neznači mnogo ako sporo misliš i konačno podići kondiciju za sat ipo ane za pedeset minuta.AKO to postignu eto miliona u protivnom sa30 godina imati će u biografiji 15-20 klubova za koje niko nikad nije čuo osim ako nisu tu blizu.Sa druge strane klub mora imati nekakav renome da bi igrači koji nešto zanače dolazili a da im to nije zadnja opcija. Svi znamo gdje se bilo prije par godina.Ide sporo ali ide. Dokle i do kada vidjeti ćemo.

Kako sada stvari stoje sastav za prvu utakmicu 7. jula mogao bi biti:
Fejzić
Dario, Šukilović, Čeliković, Mehidić,
Karjašević, Mehanović, Gavrić
Nukić, Mehmedović, Mišić
Ovaj sastav mogao bi izboriti opstanak za nešto više nisam baš siguran.
Fejzić
Dario, Šukilović, Čeliković, Mehidić,
Karjašević, Mehanović, Gavrić
Nukić, Mehmedović, Mišić
Ovaj sastav mogao bi izboriti opstanak za nešto više nisam baš siguran.
Stručnjak moj,simptomatično je da smo mi ovog ljeta ostali bez 5 prvotimaca a da smo, kad su pojačanja u pitanju ,počeli nalaziti "izgovore" kojih prethodnih godina nije bilo.Vidjet ćemo, pred nama je.Moj dojam je da nas Husić polahko spušta u "podrum".elvirbaljic je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:36OK, Znaci kosta nas igrac oko 300 000 godinu dana, Hocemo ga uspjeti prodati npr za 400 / 500 000 hiljada, hoces da ti kazem koliko trazi na ruke pored plate, sta nas jos sljeduje pored navedenih obaveza.. Ja bih rado svima pustio jedno mjesec dana da se uhvate u kostac sa obavezama i problemima jednog kluba, da vidi kako je lahko izlaziti na kraj sa obavezama.tuzlac je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:28Vrijedi.Ugovor na 2 godine i prodaš ga idućeg ljeta.U tom slučaju nisi na gubitku.elvirbaljic je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:19
ZbIlja sa tobom se ne moze normalno diskutovati, pa jedan je Zeba, za igraca koji vrijedi niko i ne zali, pa jbt sad koliko traze pojedini, ispade da je Zeba igrao za sicu. Nije stvar cjenkanja, stvar je pretjerivanja, vrijedili Mujan 20 000 hiljada mjesecno, hajde molim te odgovori?
-
- Kontakt:
Mijesas ti babe i zabe, odnosno kako ti kazes izgovore i ucjene/ne realne stvari.tuzlac je napisao/la: ↑11 jun 2022, 09:34Stručnjak moj,simptomatično je da smo mi ovog ljeta ostali bez 5 prvotimaca a da smo, kad su pojačanja u pitanju ,počeli nalaziti "izgovore" kojih prethodnih godina nije bilo.Vidjet ćemo, pred nama je.Moj dojam je da nas Husić polahko spušta u "podrum".elvirbaljic je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:36OK, Znaci kosta nas igrac oko 300 000 godinu dana, Hocemo ga uspjeti prodati npr za 400 / 500 000 hiljada, hoces da ti kazem koliko trazi na ruke pored plate, sta nas jos sljeduje pored navedenih obaveza.. Ja bih rado svima pustio jedno mjesec dana da se uhvate u kostac sa obavezama i problemima jednog kluba, da vidi kako je lahko izlaziti na kraj sa obavezama.
Do sada smo ostali bez 5 igrača :
1.Doffo - gubitak na sredini terena u smislu držanja lopte i borbenosti te liderstva i profesionalizma ali realno nema velikog gubitka u segmentu
defanzive,golova i asistencija.
2.Džafić - veliki gubitak u smislu golova i asistencija,a što je i najvažnije u fudbalu, te mali gubitak u pogledu trčanja,defanzivne igre i pokrivanja
terena i igrača.
3.Tomašević - ne gubimo ništa posebno njegovim odlaskom kao što vjerovatno ne bi ni dobili ništa posebno da je ostao.
4. Morris- ovdje imamo bingo.Nadam se da smo se konačno riješili najveće panjine u odbrani i hroničnog kiksera.Skoro da je uspio povući i
Šukilovića sa sobom u ambis ali srećom na vrijeme se Šuki izvuče iz "partnerstva".
5.Vukušić - njegov odlazak je dobitak za sve.Pogubljen igrač u vremenu i prostoru.Ispran u veš mašini vremena.Pamtiću jedino one njegove "slobodne
udarce nabačaje" -nabijanja lopti visoko u nebo preko svih igrača,navijača i tribina u stilu igrača ragbija kada nakon eseja izvodi udarac
pretvaranja.
1.Doffo - gubitak na sredini terena u smislu držanja lopte i borbenosti te liderstva i profesionalizma ali realno nema velikog gubitka u segmentu
2.Džafić - veliki gubitak u smislu golova i asistencija,a što je i najvažnije u fudbalu, te mali gubitak u pogledu trčanja,defanzivne igre i pokrivanja
terena i igrača.
3.Tomašević - ne gubimo ništa posebno njegovim odlaskom kao što vjerovatno ne bi ni dobili ništa posebno da je ostao.
4. Morris- ovdje imamo bingo.Nadam se da smo se konačno riješili najveće panjine u odbrani i hroničnog kiksera.Skoro da je uspio povući i
Šukilovića sa sobom u ambis ali srećom na vrijeme se Šuki izvuče iz "partnerstva".
5.Vukušić - njegov odlazak je dobitak za sve.Pogubljen igrač u vremenu i prostoru.Ispran u veš mašini vremena.Pamtiću jedino one njegove "slobodne
udarce nabačaje" -nabijanja lopti visoko u nebo preko svih igrača,navijača i tribina u stilu igrača ragbija kada nakon eseja izvodi udarac
pretvaranja.
-
- Kontakt:
Pojedinacni odlasci nisu strasni. Ako pogledamo igrace koji su nas napustili, ja bih rekao nije ne nadoknadivo. Medjutim, mene sto brine je da je od pet gore nabrojanih igraca, tri iz prve postave, plus Tomasevic koji je bio cesto u prvoj postavi. Mjesec dana do prve utakmice, ekipu treba uigrati. U narednih par dana dobicemo sliku i izgled naseg tima, tako ako se odradi ono sto se trenutno zavrsava, nas Tim bice jaci po mojoj procjeni 20/30% u odnosu na proslu godinu.CityCity je napisao/la: ↑11 jun 2022, 11:38Do sada smo ostali bez 5 igrača :
terena i igrača.
pretvaranja.
Ne treba dramiti ni za jednim igračem. Sve je nadoknadio. Važna je klima i ambijent u klubu, dobra struka. Po meni je najvažnije imati oko 5 top mladih ispod 21
Bilo bi jako dobro da neko iz našeg omladinskog pogona prede u prvi tim kako bi se ostavila poruka svima mladim da mogu biti dio prvog tima.
Naravno treba i dva do tri provjerena igrača od čega jednog stopera i jednog napadača obavezno.
Bilo bi jako dobro da neko iz našeg omladinskog pogona prede u prvi tim kako bi se ostavila poruka svima mladim da mogu biti dio prvog tima.
Naravno treba i dva do tri provjerena igrača od čega jednog stopera i jednog napadača obavezno.
-
- Kontakt:
Gradina-TC 0:1 Luis Felipe Alves Fereira (Brazil)
Gradina- TC 1:2 Krpic
2-2 FT
Gradina- TC 1:2 Krpic
2-2 FT
Azur Sehic stoper davno trebao preci u prvi timhusrefbeg je napisao/la: ↑11 jun 2022, 15:12Ne treba dramiti ni za jednim igračem. Sve je nadoknadio. Važna je klima i ambijent u klubu, dobra struka. Po meni je najvažnije imati oko 5 top mladih ispod 21

Da baš iko prenio vijest o utakmici sa Gradinom osim Balje na forumu.
Al eto bar smo saznali da je Krpić još tu kao i taj Brazilac. Valjda do odlaska u Sloveniju bude jasnije svima pa i meni.
Al eto bar smo saznali da je Krpić još tu kao i taj Brazilac. Valjda do odlaska u Sloveniju bude jasnije svima pa i meni.
-
- Kontakt:
Utakmica odigrana cisto da trener vidi sa cim raspolaze, sta mu fali, proba dva tri igraca da vidi trebali im dati ugovor. Mislim da je najavljena i na zvanicnoj na FB. Bila su tu i pojacanja koja nisu nastupila.
-
- Kontakt:
Seha, Nase dijete, dugo je u klubu ako se ne varam dosao iz Bambija 2014/15.mirza24 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 01:07Azur Sehic stoper davno trebao preci u prvi timhusrefbeg je napisao/la: ↑11 jun 2022, 15:12Ne treba dramiti ni za jednim igračem. Sve je nadoknadio. Važna je klima i ambijent u klubu, dobra struka. Po meni je najvažnije imati oko 5 top mladih ispod 21
![]()
![]()
Luis Felipe Alves Fereira -Šta će nam defanzivni ? Imamo Karjaša,Mendeša i Gavrića.
Mendeš je sa ekipom . To me raduje.
-Zadnja linija ispred golmana Fejzića je izgledala :Nukić-Karjašević-Čeliković-Mehidić, u vezi su startala dvojica novajlija i to Senegalac Abidu te Brazilac Filipe, ispred njih Mišić, Mehanović i Mešinović te u vrhu Krpić.
-U nastavku utakmice Jović je uveo novu postavu gdje su od igrača iz prošle sezone bili Gavrić, Brajlović, Ferreyra, Mendeš i Mehmedović, dok su ostatak tima činili igrači koji su uglavnom tu na probi i koji treba da se nametnu treneru.
-Zadnja linija ispred golmana Fejzića je izgledala :Nukić-Karjašević-Čeliković-Mehidić, u vezi su startala dvojica novajlija i to Senegalac Abidu te Brazilac Filipe, ispred njih Mišić, Mehanović i Mešinović te u vrhu Krpić.
-U nastavku utakmice Jović je uveo novu postavu gdje su od igrača iz prošle sezone bili Gavrić, Brajlović, Ferreyra, Mendeš i Mehmedović, dok su ostatak tima činili igrači koji su uglavnom tu na probi i koji treba da se nametnu treneru.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 jun 2022, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.
PUNO IME: ZVONIMIR MIKIĆ
-Mikić: "Ljudi u Tuzli su vidjeli moj rad i nadam se da ću ostati u timu"
- prije 7 dana · Fudbaler Zvonimir Mikić rekao je za **** BH da su mu se rad i trud u ovoj sezoni isplatili pošto je dobio poziv za pripreme FK Tuzla City.

POZICIJA: AM(RLC)zauzima poziciju krilnog i prednjeg veznog igrača.
REJTING: 72
GODINE: 23 (APR 6, 1999)
NACIJA: HRVATSKA
VISINA (CM): 179
WEIGHT (KG): 74
KLUB: OFK GRADINA
IGRAČ JE: LJEVAK
-Mikić: "Ljudi u Tuzli su vidjeli moj rad i nadam se da ću ostati u timu"
- prije 7 dana · Fudbaler Zvonimir Mikić rekao je za **** BH da su mu se rad i trud u ovoj sezoni isplatili pošto je dobio poziv za pripreme FK Tuzla City.

POZICIJA: AM(RLC)zauzima poziciju krilnog i prednjeg veznog igrača.
REJTING: 72
GODINE: 23 (APR 6, 1999)
NACIJA: HRVATSKA
VISINA (CM): 179
WEIGHT (KG): 74
KLUB: OFK GRADINA
IGRAČ JE: LJEVAK
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 jun 2022, 09:08, ukupno mijenjano 1 put.
Autor: Sport Centar
prije 12 minuta
Jedan od najboljih na Pecari: Mujan napušta Široki Brijeg, ali ostaje u Premijer ligi BiH
Jedan od najboljih nogometaša Širokog Brijega Tonći Mujan napušta Pecaru. No, on karijeru sigurno neće nastaviti u hercegovačkom rivalu Zrinjskom kako se to posljednjih dana spominje u kuloarima.
Mujanu je istekao ugovor s Plavima, a za njegove usluge potkraj prošle sezone najviše je bio zainteresiran Velež.
No, prema svemu sudeći Mujan neće ni u Velež, već put Tušnja. Kako piše ****, ovaj krilni napadač blizu je dogovora s Tuzla City čiji bi dres sljedeće sezone trebao nositi.
Mujan je u protekloj sezoni u dresu Širokog Brijega postigao devet pogodaka i upisao pet asistencija.
prije 12 minuta
Jedan od najboljih na Pecari: Mujan napušta Široki Brijeg, ali ostaje u Premijer ligi BiH
Jedan od najboljih nogometaša Širokog Brijega Tonći Mujan napušta Pecaru. No, on karijeru sigurno neće nastaviti u hercegovačkom rivalu Zrinjskom kako se to posljednjih dana spominje u kuloarima.
Mujanu je istekao ugovor s Plavima, a za njegove usluge potkraj prošle sezone najviše je bio zainteresiran Velež.
No, prema svemu sudeći Mujan neće ni u Velež, već put Tušnja. Kako piše ****, ovaj krilni napadač blizu je dogovora s Tuzla City čiji bi dres sljedeće sezone trebao nositi.
Mujan je u protekloj sezoni u dresu Širokog Brijega postigao devet pogodaka i upisao pet asistencija.
-
- Kontakt:
Seeded
1. Shkëndija (MKD)
2. Dinamo Minsk (BLR)
3. Partizani (ALB)
4. SP Tre Penne (SMR)
5. Petrocub-Hîncești (MDA)
Ovo su nam mogući protivnici u izvlačenju sutra.
Nisam optimista. Sugurno će nas snaći Škendija ili Dinamo.
Po običaju, prvo pa muško.
1. Shkëndija (MKD)
2. Dinamo Minsk (BLR)
3. Partizani (ALB)
4. SP Tre Penne (SMR)
5. Petrocub-Hîncești (MDA)
Ovo su nam mogući protivnici u izvlačenju sutra.
Nisam optimista. Sugurno će nas snaći Škendija ili Dinamo.
Po običaju, prvo pa muško.
Ovo sa Veselim je jako skromno za Evropu i vrh. Bar ja tako mislim. Tri koraka nazad u odnosu na Dzafu.
Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, brotherze, Hardzavi, N3R3D, NebeskaSila96 i 36 gostiju.