FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

-Barcelona-
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la -Barcelona- » 08 feb 2011, 21:35

Mandrak je napisao/la:
-Barcelona- je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Nista se ti ne sikiraj za dugove

Sjajno da je Pep produzio, samo ne znam zasto sve po godinu produzuje, al ajd, uglavnom dobro je i ovako jer ovaj nas sjajni orkestar sigurno ne bi bio isto dobar bez velikog maestra
ma to on sigurno da malo podgrije nadu dusmanima da se ponadaju da ce otici,pa im ga na kraju sukne i produzi jos godinu i osvoji sve zivo i tako jos 30 godina :mrgreen:
Bice da je tako :mrgreen: ;) znate li da su mu i rusi i arapi nudili po 21 milion po sezoni.
Ovim kratkim ugovorima se osigurava da mu Rosell (ili bilo ko sa vrha) nebi nametao svoju volju jer se uvijek može pokupiti dogodine.
koliko se sjecam da je jednom izjavio da nece dugorocne ugovore u slucaju da klubu krene lose,da se uvijek moze pokupiti i prepustit nekom drugom klupu bez velikih obestecenja........
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 feb 2011, 21:40

Sve to stoji, a šta ako uskoro dođe na njegovu adresu neka nemoralna ponuda Man.Utd ili Čelzija, na 5-6 godina na primjer...šta onda?? hajd ga zadrži...mislim, ovi kratki ugovori mogu biti mac sa dvije oštrice.

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 08 feb 2011, 21:54

Mandrak je napisao/la:Sve to stoji, a šta ako uskoro dođe na njegovu adresu neka nemoralna ponuda Man.Utd ili Čelzija, na 5-6 godina na primjer...šta onda?? hajd ga zadrži...mislim, ovi kratki ugovori mogu biti mac sa dvije oštrice.
Da mu je do para, otis'o bi u CSKA,. ako se ne varam oni su mu nudili 20 mil. po sezoni.
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 feb 2011, 22:00

Kop je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Sve to stoji, a šta ako uskoro dođe na njegovu adresu neka nemoralna ponuda Man.Utd ili Čelzija, na 5-6 godina na primjer...šta onda?? hajd ga zadrži...mislim, ovi kratki ugovori mogu biti mac sa dvije oštrice.
Da mu je do para, otis'o bi u CSKA,. ako se ne varam oni su mu nudili 20 mil. po sezoni.
Tacno, ali znamo kakva je razlika voditi tim u Rusiji ili u Engleskoj...ambicije i sve to...sam Pep je govorio da bi jednog dana volio voditi neki engleski tim.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 08 feb 2011, 22:03

'Ajde baš lijepo, vidim da se vodi konstruktivna rasprava slika Što se tiče ekipe za sljedeću sezonu, mislim da FCB ima najbolju ekipu na svijetu, ali opet bi bilo dobro dovesti "svježu krv" tamo gdje je to potrebno.

OBRANA
Pozdraviti se s Militom, najbolje rješenje za obje strane. Ostaju Puyol i Pique kao prvi izbor, te Bartra i Fontas, ali oni su još neiskusni, zbog toga se treba dovesti jedan stoper, ili Abidala prebaciti s LB na stopera, onda dovesti jednog LB-a (Bale?). Nadam se ostanku Alvesa, RB= Alves i Adriano, LB= Abidal (Bale ili netko drugi) i Maxwell.

VEZNI RED
Cesc mi je najveća želja na ljeto, ali i nije toliko potreban pokraj Xavia. Ukoliko dođe, mislim da bi se trebali pozdraviti s Keitom ili Mascheranom. Prva postava: Busquets, Xavi i Iniesta. Klupa: Mascherano ili Keita, Thiago i Cesc.

NAPAD
U napadu ne trebaju promjene, možda jedino zamjena za Bojana. Pošto je on dijete kluba, nisam siguran da će ga se prodati, možda posudba. Standardna trojka u napadu: Messi, Pedro i Villa. Klupa: Afellay, Jeffren, Nolito, Bojan ili novi napadač. Taj novi napadač bi po meni trebao biti neki stariji i da je jeftin (5-10 mil. €), Kanoute, Forlan...Ne bih volio nekog od 2x godina kao zamjenu za Villu, jer mislim da FCB ima u La Masi dosta omladinaca koji obećavaju, oni imaju prioritet ;)
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 22:08

Ne bih ja nešto mnogo pametovao.Al ovom prilikom ću dati jednu sugestiju na račun tadašnjeg Barcinog rukovodstva,naime, obožavao sam dan kada su se na terenu pojavili momci kakvi su Bojan Krkic i Giovani Dos Santos.Nažalost ovaj drugi je ubrzo napustio Barcu,možda je i otjeran to sad niko ne zna.Medjutim,moje mišljenje je da je Pep tada bio trener da se to sigurno ne bi desilo,jer mislim da je mali Giovani tada dosta obećavao,e sad otišao je u Tottenham,a potom njegova karijera je u padu,iako je za Mexico igrao sasvim pristojno.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 feb 2011, 22:09

Sredinu ne dirati ni pod razno, to je to...Afellay je vezni igrac, zapravo ta 10-tka prednji vezni (to je igrao godinama u PSV-u) samo što je u Barsi sve to naopako :mrgreen: nema tih klasicnih šema, tako da ta funkcija gubi svoj smisao u tom sistemu...jedan stoper treba, to obavezno i jedan klasican napadac, ali opet kažem, pošta Barsa forsira neki novi stil onda klasicna 9-tka sidraš kakav je bio Zlatan ne ide u tom sistemu, vec neki divlji hibrid brzog krila koji može igrati na obje strane...pa Barsa je jedini tim na svijetu koji non stop igra bez klasicnog centarfora :mrgreen:

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 08 feb 2011, 23:31

Mislim da ce Affelay u buducnosti postati odlican igrac... ;)...Drago mi je da je Pep produzio ugovor do 2012...
sto se tice sredine ja mislim da u veznom redu ne treba nista mijenjat,ako Cesc dodje,super,ako ne nikom nista,samo dovesti jos jednog napadaca kao zamjenu i to je to... :mrgreen:
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 09 feb 2011, 00:34

Mandrak je napisao/la:Sredinu ne dirati ni pod razno, to je to...Afellay je vezni igrac, zapravo ta 10-tka prednji vezni (to je igrao godinama u PSV-u) samo što je u Barsi sve to naopako :mrgreen: nema tih klasicnih šema, tako da ta funkcija gubi svoj smisao u tom sistemu...jedan stoper treba, to obavezno i jedan klasican napadac, ali opet kažem, pošta Barsa forsira neki novi stil onda klasicna 9-tka sidraš kakav je bio Zlatan ne ide u tom sistemu, vec neki divlji hibrid brzog krila koji može igrati na obje strane...pa Barsa je jedini tim na svijetu koji non stop igra bez klasicnog centarfora :mrgreen:

Ma ne vidi to puno ljudi Mandrak, svi se dive potezima, ali mnogi to ne analiziraju bas na takav nacin! Ja svaku utakmicu, gledam sa velikom paznjom i najradije bih odmah posle opet gledao snimku da bolje vidim neke stvari...
Ono sto radi Barca, daleko je od nekih sema koje koriste klubovi inace, zbog toga ih je i tako tesko pobijediti...
A i kad ne ide to, onda individualizam preuzima ulogu ;)
Messi igra tog nekog centarfora, ali prije bih rekao da je to ''lazni centarfor'' koji je vise kao poluspic, napada iz drugog plana, dok su nam krilni napadaci u stvari jedini pravi napadaci! To dosta zbunjuje protivnike, da ne govorim o odbrambenim igracima koji su cesto na protivnickoj polovini, prave visak igraca! A na kraju, najvise me fascinira, kolektivna odbrana, cijela ekipa ''juri'' na protivnicke igrace, koja je to zelja, disciplina, nevjerovatno...
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 feb 2011, 00:46

RE-SU je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Sredinu ne dirati ni pod razno, to je to...Afellay je vezni igrac, zapravo ta 10-tka prednji vezni (to je igrao godinama u PSV-u) samo što je u Barsi sve to naopako :mrgreen: nema tih klasicnih šema, tako da ta funkcija gubi svoj smisao u tom sistemu...jedan stoper treba, to obavezno i jedan klasican napadac, ali opet kažem, pošta Barsa forsira neki novi stil onda klasicna 9-tka sidraš kakav je bio Zlatan ne ide u tom sistemu, vec neki divlji hibrid brzog krila koji može igrati na obje strane...pa Barsa je jedini tim na svijetu koji non stop igra bez klasicnog centarfora :mrgreen:

Ma ne vidi to puno ljudi Mandrak, svi se dive potezima, ali mnogi to ne analiziraju bas na takav nacin! Ja svaku utakmicu, gledam sa velikom paznjom i najradije bih odmah posle opet gledao snimku da bolje vidim neke stvari...
Ono sto radi Barca, daleko je od nekih sema koje koriste klubovi inace, zbog toga ih je i tako tesko pobijediti...
A i kad ne ide to, onda individualizam preuzima ulogu ;)
Messi igra tog nekog centarfora, ali prije bih rekao da je to ''lazni centarfor'' koji je vise kao poluspic, napada iz drugog plana, dok su nam krilni napadaci u stvari jedini pravi napadaci! To dosta zbunjuje protivnike, da ne govorim o odbrambenim igracima koji su cesto na protivnickoj polovini, prave visak igraca! A na kraju, najvise me fascinira, kolektivna odbrana, cijela ekipa ''juri'' na protivnicke igrace, koja je to zelja, disciplina, nevjerovatno...
Barca napada protivnika se 8 igraca, a brani se na centru (u 70% utakmica)...pa koji to tim može u današnjem fudbalu?? :?: :?: pa koji?? neka ga neko navede ako zna...nema ga danas takvog u svijetu.
Zato kod njih i ne važi ove dosadašnje šeme, pozicije igraca, formacije i ostalo...Pique i Puyol brane svoj gol fakticki na centru :!: ne obicnim utakmicama vec u El clasicu, uprati malo pažljivije (ako imaš snimak utakmice) pa pogledaj gdje su proveli vecinu utakmice dva stopera Barcelone - na 40 metara od svog gola :!: :!: pa zato i jest posjed lopte na strani Barce uvijek oko 70% - nebitno ko je protivnik :!: ...jel to klasicna odbrana?? naravno da nije...kao što ni veza nije ,a napad pogotovu.
A za to sve se prolilo i znoja i krvi na treninzima, da bi se došlo do tog nivoa...samo nije sa neba palo.

Barcaa_
Kontakt:

Post Postao/la Barcaa_ » 09 feb 2011, 06:21

Welcome ;)[/quote]

takodze pozdrav i dobrodoslica[/quote]

dobrodoslica i od mene... ;) :D[/quote]

hvalaaa :))

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 09 feb 2011, 08:25

mandraX je napisao/la:Guardiola produžio ugovor do juna 2012 ;)
Mashallah 8-) 8-) 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 09 feb 2011, 11:15

Barcaa_ je napisao/la:Welcome ;)

takodze pozdrav i dobrodoslica[/quote]

dobrodoslica i od mene... ;) :D[/quote]

hvalaaa :))[/quote]

nema na cemu,lijep boravak na forumu... ;) :D :D

P.S.Barcelonina formacija je specificna i zato je protivnicima tesko igrati sa nama... :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 09 feb 2011, 13:20

Pozdrav svim, prije nisam davao komentare al cu se malo od sada ukljuciti. Po mom nekom skronom misljenju barsa nema neku specijalnu taktiku ili formaciju nego se sve zasniva na kretanju i kreativnosti, jer svakog igraca (osim štopra mada i njih ima) na svim djelovima terena mozete vidjet i to je po meni jedna jako dorba formula za uspjeh. Sto se tice Fabregasa volio bih da dođe a sto se tice mjesta nasao bi on sebi mjesto u prvih 11, a Bojana treba mjenjati pod hitno sa nekim igracem slicnim Villi.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 feb 2011, 13:32

passa007 je napisao/la:Pozdrav svim, prije nisam davao komentare al cu se malo od sada ukljuciti. Po mom nekom skronom misljenju barsa nema neku specijalnu taktiku ili formaciju nego se sve zasniva na kretanju i kreativnosti, jer svakog igraca (osim štopra mada i njih ima) na svim djelovima terena mozete vidjet i to je po meni jedna jako dorba formula za uspjeh. Sto se tice Fabregasa volio bih da dođe a sto se tice mjesta nasao bi on sebi mjesto u prvih 11, a Bojana treba mjenjati pod hitno sa nekim igracem slicnim Villi.
...ne slazem se s tvrdnjom da bi fabregas sebi nasao mjesto u prvih 11...barca ima odlican vezni red,a fabregas ako dodje nema sanse da zaigra u prvih 11...mozda kad bi se netko od veznih igraca ozljedio ili kad bi se mu forma naglo promijenila na gore...ekipa koja pobijedjuje se ne mijenja...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 09 feb 2011, 14:03

Ma manite se vi vise Fabregasa,evo direktor Barcelone Raul Sanllehi je reko da Barcelona na leto ce potrositi max 45 miliona na pojacanja,tako da najverovatnije nece dovesti fabregasa jer im nije potreban,kaze da postoje prece pozicije koje se trebaju pojacati.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 feb 2011, 14:52

losmi je napisao/la:Ma manite se vi vise Fabregasa,evo direktor Barcelone Raul Sanllehi je reko da Barcelona na leto ce potrositi max 45 miliona na pojacanja,tako da najverovatnije nece dovesti fabregasa jer im nije potreban,kaze da postoje prece pozicije koje se trebaju pojacati.
Prioritet bi trebala biti obrana po meni. Stoper ili LB, nije toliko bitno. U vezi smo i bez Cesca dobro popunjeni, već je "doveden" Thiago, tako da u vezi ima 6 igrača, 2 za svaku poziciju. U napadu isto tako nema tolike potrebe za novim napadačem, ako ostane Bojan, mislim da se neće ništa dovoditi. Ako ode ili bude posuđen, onda vjerojatno hoće.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 feb 2011, 15:33

Formaciaj koju igramo otkako je Pep trenet je vrlo specificna, po meni su to dvije-tri razlicite formacije koje se izmjenjuju tokom utakmice, nekad je to klasicna 4-3-3, nekad 3-5-2 a nekad i 4-4-3, i to te ceste izmjene i zbunjuju protivnika. Sve se to moze zato sto su nam igraci polivalentni i sto se dobro krecu.

Messi igra nekad klasicnog spica, nekad lijevo krilo, a nekad se povuce ui sredinu i onda Vilja i Pedro nam dodju spicevi, dok recimo i bekovi cesce budu krila nego bekovi, i zadnji vezni bude cesto stoper. Sve to izgleda mocno jer je tako dobro uigrano i onda priotivnika s tim izludjujemo, ako recimo igraju flaster na messiju, on se kao protiv Reala povlaci u vezni red i pretvara se u sjajnog asistenta za vilju i pedra.

Posto nam je stil igre tako specifican zato moramo i dovoditi igrace koji su polivalentni. Prioriteti su jedan u napadu i jedan u odbrani, a sto se tice sredine terena tu ne treba niko, jedino eto ako Pep bude insistirao na cescu.

Sto se tice napadaca da bi se uklopio u nas specificni sistem mora biti nesto kao Vilja, pokretljiv, da zna i asistirati ali i da je dobar realizator. To bi mogao biti Pato recimo ili neko slican njemu, klasicni sidras kako stvari stoje nije nam potreban, jer se ovakav brzi napad pokazao kao najbolji sto smo ikad imali.

sto se tice odbrane, pitanje je samo dal cemo dovoditi stopera, ili ce Abidal na tu poziciju (sto je po meni najlogicnije), a da onda dovedemo vrhunskog top lijevog beka, ali da bi se uklopio u ovu nasu specificnu igru mora biti podjenkako dobar i kao bek i kao krilo, a kako stvari stoje najbolji igrac trenutno je tu Bale koji bi nama savrseno odgovarao, a alternative bi mogli biti recimo Bastos ili Coentrao.

U situaciji kakva jeste Bale i Pato bi bvjerovatno bili najbolja pojacanja, a Cesc onog tamo ljeta taman. Pata bi mogli dakle skoro bez ikakvih para od Milana zbog duga od Ibre, dok bi pare za Bale bile iznadjene prodajom nekih igraca koji ne igraju ili su na posudbama, tako da klub ne bi uopste se nesto potrosio.

Ali opet to su samo ideje, vidjet cemo sta ispasti od svega
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 09 feb 2011, 16:32

Moje Mišljenje je da se barca ne bih i nema uopste potrebe puno pojačavati na ljeto,osim u dva slučaja ?..

Odbrana: Pike Puyol štoperi po potrebi ABIDAL(ljevak velika prednost) a čovjek na obe pozicije rastura.
Maxvel kad igra Abidal na stoperu.Adriano mi djeluje bolje na desnom beku.

? u slučaju da ode Alves dovesti desnog beka na njegovu poziciju.(da čujem vaše prijedloge...ako ode..

? ako milanezi pristanu trampa Ibra- Pato maksimalno u račun dati Milita ili Bojana....i to je to +plus mladi dečki iz mladog tima koji obećavaju.Ostale pozicije u timu mislim dobro popunjene vezni i napad....

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 feb 2011, 16:35

Nema ništa od Fabregasa, to vam je valjda jasno , bezveze se potencira ta prica...prvo što je preskup - to osnovno, drugo što nema gdje igrati u pocetnoj postavi :!: pa ko je lud da placa po 50 miliona igraca koji ce sjediti na klupi :o :shock: pa nisu ni u Barsi sisali vesla.
Uostalom, podpredsjednik kluba je licno izjavio da od tog posla nema ništa...e jedino ako mi forumaši imamo neke bolje informacije.

http://www.****.com/faus-imamo-45-m ... -1640.html
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 09 feb 2011, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.