UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- ASD
- Kontakt:
Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Pa logično kad je 5 put veći talenat od njih. Momak je ko kadet bio jedan od glavnih igrača u juniorima.
Ovaj brat što su mu litijaši zapalili kombi u Podgorici će na kraju najbolje proći 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ti mislis ako napises dug post da si pametniji, ako zaviris po netu ko je kada odigrao tekmu da nisi povrsan:-)hurem je napisao/la: ↑12 jun 2022, 17:42Vidi se da postaješ površan. Mozda si uvijek bio ali nisam toliko primjećivao jer si mi bio drag.
Da, prije Peteva je Dzeko redovno igrao za Romu u prvenstvu i LP(EL)...uz to bio mladji, okretniji, opasniji.
Trenutno je u najlosijoj formi u karijeri. Najgora polusezona, ne samo golovima nego i igrom (1 gol u zadnjih 12 utakmica, od novembra i Ukrajine nikakva forma). Nije isto 36 godina i 34 i manje.
Da, prije Peteva je Pjanic godinama bio jedan od glavnih igrača prvaka Italije, Juventusa...Redovno igrao u Seriji A i LP.
Da, prije Peteva je Kolasinac poprilično redovno igrao u Arsenalu i imao nekakav status, pogotovo kod Emeryija. Bas zadnje 2 godine ima NIKAKAV status na fudbalskoj sceni i u klubovima.
Krunic se nesto kao koprca ali je nama potrebniji Krunic iz Empolija nego ovaj iz Milana.
DA, Petev ima najlosijeg Dzeku, najlosijeg Pjanica, najlosijeg Kolasinca u njihovim karijerama. Krunic ni tam ni vam.
Dodaj tome da ima najlosijeg Sehica. Besica ni nema. Komplet odbrana nova faktički. Ostao bez Visce. Vratio Stevanovica i na njega se oslanja. Klupirani Gojak koji ima najlosiju sezonu iza sebe. Menalo klupiran. Duljevic nesto kao počeo igrati. Hadzikadunic počeo igrati. Sanicanin u padu forme. Cimirot, Prevljak, Hotic bez utakmica 2 mjeseca.
Mislim, da ti ne nabrajam dalje. Postajem dosadan sam sebi.
Uz to, svako normalan će pohvaliti promjene postave (5,6 igraca) u 4 utakmice u 10 dana. To ko ne moze razumjeti to je njegov problem.
A ako misliš i na kvalifikacije, igra je bila vrlo dobra u vecini utakmica, rezultat je nije pratio.
Ja ne znam sta vi hocete...da ubijamo Crnu Goru, Finsku, Rumuniju 2,3,4:0...kao da je kod nas sve med i mlijeko. Ne znam samo u kojem svijetu živite.
istina je nesto drugo, a to si napisao nekoliko postova ranije...
nisi pisao o formi nasih zvijezda prije peteva, sto sada uvlacis u diskusiju kako bi me prikazao povrsnim, napisao si kako petev na pocetku nikada nije imao sve njih na okupu, a sada kada ih ima, oni su u nikad losijem stanju...
slobodno otidji na svoj post od jutros i reci da nije tako:-)
osvrnuvsi se na to tvoje pisanje, rekao sam eto nabrojani su bili u boljoj formi unazad 1-2 godine (citaj na pocetku tutinog mandata). Naravno da nisu, dzeko bi los u romi, pjanic se svadjao za zutokljuncem u barsi, kolasinac bio navijac arsenala, krunic smetalo u milanu itd.
eto ja hajvan pa ne znam da je pjanic briljirao u juventusu do zadnje sezone, da je dzeko vodio romu do zavrsnice lige prvaka, ili kolasinac znao odigrati dobro kao wing back u arsenalu..
Posudba dedica je nesto najbolje sto su mogli uradit za njega... jasic isto... u tim godinama je za njih najbitnije da igraju redovno I da sticu rutinu a kvalitet I talenat ce kad tad doci do izrazaja...zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:55Gledam ovaj Benjamin Sesko 19godina Red bull Salzburg 24utakmice ,a nase po posudbama salju i Jasica i DedicaJonSnow je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:32Baš gledam utakmicu. Pa nas bi ova Slovenija oplodila i porodila. U odnosu na nas, ljudi igraju ko man City.zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
- ASD
- Kontakt:
Sve i nekako. Ali je Kolašinac baš bio odron kao wing-back u Arsenalu. A i u repci je bio tanak.babino je napisao/la: ↑12 jun 2022, 23:11ti mislis ako napises dug post da si pametniji, ako zaviris po netu ko je kada odigrao tekmu da nisi povrsan:-)hurem je napisao/la: ↑12 jun 2022, 17:42Vidi se da postaješ površan. Mozda si uvijek bio ali nisam toliko primjećivao jer si mi bio drag.
Da, prije Peteva je Dzeko redovno igrao za Romu u prvenstvu i LP(EL)...uz to bio mladji, okretniji, opasniji.
Trenutno je u najlosijoj formi u karijeri. Najgora polusezona, ne samo golovima nego i igrom (1 gol u zadnjih 12 utakmica, od novembra i Ukrajine nikakva forma). Nije isto 36 godina i 34 i manje.
Da, prije Peteva je Pjanic godinama bio jedan od glavnih igrača prvaka Italije, Juventusa...Redovno igrao u Seriji A i LP.
Da, prije Peteva je Kolasinac poprilično redovno igrao u Arsenalu i imao nekakav status, pogotovo kod Emeryija. Bas zadnje 2 godine ima NIKAKAV status na fudbalskoj sceni i u klubovima.
Krunic se nesto kao koprca ali je nama potrebniji Krunic iz Empolija nego ovaj iz Milana.
DA, Petev ima najlosijeg Dzeku, najlosijeg Pjanica, najlosijeg Kolasinca u njihovim karijerama. Krunic ni tam ni vam.
Dodaj tome da ima najlosijeg Sehica. Besica ni nema. Komplet odbrana nova faktički. Ostao bez Visce. Vratio Stevanovica i na njega se oslanja. Klupirani Gojak koji ima najlosiju sezonu iza sebe. Menalo klupiran. Duljevic nesto kao počeo igrati. Hadzikadunic počeo igrati. Sanicanin u padu forme. Cimirot, Prevljak, Hotic bez utakmica 2 mjeseca.
Uz to, svako normalan će pohvaliti promjene postave (5,6 igraca) u 4 utakmice u 10 dana. To ko ne moze razumjeti to je njegov problem.
A ako misliš i na kvalifikacije, igra je bila vrlo dobra u vecini utakmica, rezultat je nije pratio.
Ja ne znam sta vi hocete...da ubijamo Crnu Goru, Finsku, Rumuniju 2,3,4:0...kao da je kod nas sve med i mlijeko. Ne znam samo u kojem svijetu živite.
nisi pisao o formi nasih zvijezda prije peteva, sto sada uvlacis u diskusiju kako bi me prikazao povrsnim, napisao si kako petev na pocetku nikada nije imao sve njih na okupu, a sada kada ih ima, oni su u nikad losijem stanju...
osvrnuvsi se na to tvoje pisanje, rekao sam eto nabrojani su bili u boljoj formi unazad 1-2 godine (citaj na pocetku tutinog mandata). Naravno da nisu, dzeko bi los u romi, pjanic se svadjao za zutokljuncem u barsi, kolasinac bio navijac arsenala, krunic smetalo u milanu itd.
eto ja hajvan pa ne znam da je pjanic briljirao u juventusu do zadnje sezone, da je dzeko vodio romu do zavrsnice lige prvaka, ili kolasinac znao odigrati dobro kao wing back u arsenalu..
Danas su se neke stvari promijenile. Bolji je igrač daleko nego tada. A ova dva nabrojana su u padu.
Samo znam da bi sutra, ako kojim slučajem pobijedimo Finsku, završili posao u ovoj grupi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jasic je igrac Wolfsberga.zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:55Gledam ovaj Benjamin Sesko 19godina Red bull Salzburg 24utakmice ,a nase po posudbama salju i Jasica i DedicaJonSnow je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:32Baš gledam utakmicu. Pa nas bi ova Slovenija oplodila i porodila. U odnosu na nas, ljudi igraju ko man City.zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Sesko mozda ima 24 nastupa, ali koliko od toga je odigrao cijeli susret? Dedic je u Wolfsbergu skoro sve jednu odigrao 90 minuta. Vidjecemo hoce li ga Salzburg sad posuditi kad je otisao Kristensen.
Bas tako,ogroman posao bi uradili s pobjedom sutra.95% bi zavrsili prvi u grupi.Al poznavajuci nas,ne bi me cudilo da sutra izgubimo,pa da se moramo vadit u Rumuniji
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Lulic? Jel se ti salis...pa nije covjek igro 1974 pa da se ne sjecamo...Covjek je proveo deceniju u Laziju igrajuci beka/krilo i nikad nije znao centrirati..imao je drugih kvaliteta al vala centarsut nije bio jedan od njih..zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Ako cemo posteno njemu je onaj gol u finalu da jos 3/4 sezone ubleharenja u Laziu jer daleko od toga da im je nesto bio previse koristan
Tadic nije dobro krilo Tadic je igrac kakvog nez jesmo li ikad imali tako da suvisno je pricati
Ovi sto pisu da bi nas neko oducio...da da bi sigurno ko sto su nas oducili francuska ili italija.
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=
Ne spori se toliko da Petev ima poslabu grupu igrača, ali realno nije to ni toliko slabije od onoga što je imao Prosinečki. Ako nije i bolje.ASD je napisao/la: ↑12 jun 2022, 23:45Sve i nekako. Ali je Kolašinac baš bio odron kao wing-back u Arsenalu. A i u repci je bio tanak.babino je napisao/la: ↑12 jun 2022, 23:11ti mislis ako napises dug post da si pametniji, ako zaviris po netu ko je kada odigrao tekmu da nisi povrsan:-)hurem je napisao/la: ↑12 jun 2022, 17:42
Vidi se da postaješ površan. Mozda si uvijek bio ali nisam toliko primjećivao jer si mi bio drag.
Danas su se neke stvari promijenile. Bolji je igrač daleko nego tada. A ova dva nabrojana su u padu.
Petevu ja najviše zamjeram što ne koristi to što ima. Evo OK Rade nije na vrhuncu, ali je igrač kojem je forma u uzlaznoj putanji u prvaku Italije. Zašto ne maksimiziraš potencijale tog igrača? Umjesto toga ti ga zavaljuješ da igra u nekom sistemu za koji se ne zna da li je sa krilima ili bez, a njega stavis da igra to krilo u tom bućkurišu.
Hotić također slična situacija. I ASD je o tome govorio, a i statistika iz kluba to pokazuje. Čovjek nije baš za krila jer nema brzinu, a i u klubu gdje je dobio nagradu za najboljeg igrača sezone najveći dio te sezone je odigrao na poziciji ofanzivnog veznog. Znači ponovo zašto poništavaš igrača koji je u malo boljoj formi tj. zašto ne maksimiziraš ono sa čime raspoložeš. Hotić je trebao igrati poziciji Gojaka za kojeg si eto i sam rekao da je klupiran i imao lošu sezonu iza sebe, a ne da Gojak bude, čini mi se, po 90 minuta.
To bi bila dva igrača koja su imala bolju sezonu iza sebe. Bilbija također priča za sebe. Ljudi ismijavaju domaću ligu, a koliko je igrača CG iz njihove lige?
Nije Petev ni sav loš, a ovo što smo prvi je nekako više sreća. Mada, neka nekad i nas sreća pogleda. Ima on dobrih stvari to je sigurno, ali zato ima i nekih da se ibretiš. Niko od njega ne očekuje da nabubamo Njemačku ili Francusku ili Finsku

P.S. Da li je moguće da se sa čovjekom uradi intevju na njegovom maternjem jeziku, a da se kasnije nama ubaci prevod? Ovo stvarno pitam iz dobre namjere, jer očigledno je da se čovjek na našem jeziku ne može izraziti kako treba. Svaka njemu čast i za ovo što priča, jer ja npr. bugarski ne znam ni riječ. Neka se čovjek objasni kako treba, a ne da bude "lost in translation".
Meni nikad nece biti jasno kako isti igraci mogu odigrat protiv Francuske ili Italije i to u gostima super utakmice,a onda protiv osrednjih reprezentacija toliko znaju kiksat,da covjek ne povjeruje... I tako je od kad imamo reprezentaciju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Zato sto nemamo toliko kvalitetnih igraca koji mogu u kontinuitetu igrati na visokom nivou, cak i u toku utakmica ima mnogo oscilacija iz dobrog u loše i obrnuto, a uz to sva ova losa atmosfera u i oko reprezentacije, plus selektor koji ruku na srce nije neka klasa da moze uciniti igrace i ekipu boljom tako da se dobije ovo, od utakmice do utakmice, pa na koju stranu prevagne. Ni u kojem slucaju nije do Peteva sve da se zna isto
Nismo vise tako igracki mocni da mozemo dominirati i stvarati sanse kao nekada. Sada je svaki nas napad patnja i svaki protivnikov strepnja.
Zato sto se protiv favorita iskljucivo branis, sa 10 igraca, stojis u liniji, pokusavas da napravis sto manje gresaka, da budes disciplinovan a naprijed ako se desi sta desi. Ides da sacuvas nulu. U tom sistemu lakse je igrati, jer se od tebe ne ocekuje vise nego da ne primis gol. Takodjer prostor izmedju napada-veznog-defanzivne linije je limitiran sto znaci da ti je lakse igrati jer ne rastezes ekipu i strijepis hoce li pasti neka kontra ili slicno. U slucaju da tebi s druge strane ispadne neka kontra, neka sansa iz greske protivnika, korner ili slobodnjak gdje mozes zabit gol super, ako ne, mirna Bosna a vala i Hercegovina.
Protiv srednjih i losijih reprezentacija taj model igre ne pije vode. Od tebe se ocekuje da radis SVE ono suprotno sto si radio protiv velikana jer sad ti moras graditi napad, kreirati sanse, probati otvoriti protivnika itd, itd. Eh to je dosta teze za prosjecne igrace a pogotovo kada imas limitirane trenere koji nisu u stanju da igraju tu vrstu fudbalu. I zato ispadne da lutas, da kofol nesta stvaris, nesto radis a ustvari samo zujis.
Nadam se da sam bio jasan.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
2 najgora centaršuta sa strane u historiji reprezentacije su imali Lulić i Salihović.Victor je napisao/la: ↑13 jun 2022, 10:43Lulic? Jel se ti salis...pa nije covjek igro 1974 pa da se ne sjecamo...Covjek je proveo deceniju u Laziju igrajuci beka/krilo i nikad nije znao centrirati..imao je drugih kvaliteta al vala centarsut nije bio jedan od njih..zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Ako cemo posteno njemu je onaj gol u finalu da jos 3/4 sezone ubleharenja u Laziu jer daleko od toga da im je nesto bio previse koristan
Tadic nije dobro krilo Tadic je igrac kakvog nez jesmo li ikad imali tako da suvisno je pricati
Ovi sto pisu da bi nas neko oducio...da da bi sigurno ko sto su nas oducili francuska ili italija.
Steta sto nas radi Bh retardinjosa kazniše sa 1500 praznih mjesta na stadionu jer vidim po guzvi ispred poslovnice da bi bilo konacno pun stadion 13-14 000..
Ali svakako opet i 10 000+ nakon fijaska 2-3 godine gdje jedva dodje 5-6 000 će biti lijepo vidjeti i cuti.
Samo da Bh ratardinjosi opet ne počnu svoje hirove izvoditi te prozivke,psovke, negativna atmosfera, napustanja stadiona itd.
Kako bi pobjeda bila dobra, idealni uslovi sutra. Samo da igrači konacno odigraju dobru utakmicu i da napokon pobjedimo sa 2-3 razlike.
Ali svakako opet i 10 000+ nakon fijaska 2-3 godine gdje jedva dodje 5-6 000 će biti lijepo vidjeti i cuti.
Samo da Bh ratardinjosi opet ne počnu svoje hirove izvoditi te prozivke,psovke, negativna atmosfera, napustanja stadiona itd.
Kako bi pobjeda bila dobra, idealni uslovi sutra. Samo da igrači konacno odigraju dobru utakmicu i da napokon pobjedimo sa 2-3 razlike.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Jao sta neces sve procitati. E bas ce Lazio ga drzati radi jednog gola. Jos u prvi jedanest i kapiten.Victor je napisao/la: ↑13 jun 2022, 10:43Lulic? Jel se ti salis...pa nije covjek igro 1974 pa da se ne sjecamo...Covjek je proveo deceniju u Laziju igrajuci beka/krilo i nikad nije znao centrirati..imao je drugih kvaliteta al vala centarsut nije bio jedan od njih..zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Kako vam ne dosade te lazi vise. Iste price kao za Bicakcica, Prcica itd.
Da nije EU pasosa i da nisu vani odrasli ne bi bili tu gdje jesu. I slicne gluposti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Pa eto vidjeli smo na djelu i jednog i drugog...nema sta obojica prevage, prcic nas nosi u vezi a bicakcic zid u odbraniMaestro je napisao/la: ↑13 jun 2022, 12:22Jao sta neces sve procitati. E bas ce Lazio ga drzati radi jednog gola. Jos u prvi jedanest i kapiten.Victor je napisao/la: ↑13 jun 2022, 10:43Lulic? Jel se ti salis...pa nije covjek igro 1974 pa da se ne sjecamo...Covjek je proveo deceniju u Laziju igrajuci beka/krilo i nikad nije znao centrirati..imao je drugih kvaliteta al vala centarsut nije bio jedan od njih..zgembo89 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 22:27Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Da nije EU pasosa i da nisu vani odrasli ne bi bili tu gdje jesu.
Ex "invincible"
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=
Jel te to Vico opet stavio na platnu listu?avenija je napisao/la: ↑13 jun 2022, 12:20Steta sto nas radi Bh retardinjosa kazniše sa 1500 praznih mjesta na stadionu jer vidim po guzvi ispred poslovnice da bi bilo konacno pun stadion 13-14 000..

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Hajd reci zasto ti igraci igraju tu? To na fine oci jel?Victor je napisao/la: ↑13 jun 2022, 12:23Pa eto vidjeli smo na djelu i jednog i drugog...nema sta obojica prevage, prcic nas nosi u vezi a bicakcic zid u odbraniMaestro je napisao/la: ↑13 jun 2022, 12:22Jao sta neces sve procitati. E bas ce Lazio ga drzati radi jednog gola. Jos u prvi jedanest i kapiten.Victor je napisao/la: ↑13 jun 2022, 10:43
Lulic? Jel se ti salis...pa nije covjek igro 1974 pa da se ne sjecamo...Covjek je proveo deceniju u Laziju igrajuci beka/krilo i nikad nije znao centrirati..imao je drugih kvaliteta al vala centarsut nije bio jedan od njih..
Da nije EU pasosa i da nisu vani odrasli ne bi bili tu gdje jesu.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zašto ljudi raspravljaju s čovjekom kojem je broj zuba jednak koeficijentu inteligencije, negdje oko 15? To je naš Samso.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.