FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 08 feb 2011, 17:46

ellaxaz je napisao/la:
pile87 je napisao/la:"U Istri sam da gledam svog Želju. Viđenim na pripremama u Puli nisam uopće razočaran. Dobro je da igrači počinju shvatati da lopta treba brže ići. Polako, i naši fudbaleri počinju prihvatiti zapadnjačke i tokove modernog fudbala. U Premijer ligi BiH daleko smo još od njihovog nivoa. Međutim, ovo što vidjeh od Želje u Puli raduje me".

IVICA OSIM
Drago mi je što švabo ovako misli. ;)
Oni stari znaju sta znaci od Osima bilo kojeg dobiti kompliment za igru, et Viscu je pohvalio i ukazao mu na par stvari u kojima grijesi, Stanica je dobio rijeci hvale od Ivice nakon ovih njegovih rijeci mirnije se spava :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 08 feb 2011, 17:47

Željo- Čelik finale :)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 feb 2011, 17:50

ellaxaz je napisao/la:Željo- Čelik finale :)
vidovita dzemila ? :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 08 feb 2011, 17:51

pile87 je napisao/la: Oni stari znaju sta znaci od Osima bilo kojeg dobiti kompliment za igru, et Viscu je pohvalio i ukazao mu na par stvari u kojima grijesi, Stanica je dobio rijeci hvale od Ivice nakon ovih njegovih rijeci mirnije se spava :mrgreen:
E švabo, švabo
a ovamo lafo kaže da ga sad ne boli glava zbog drugih, tj. kojekakvih igrača.
(u krvi je to)
8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 feb 2011, 17:52

19TM87 je napisao/la:znam ali ovde 90% nece igrat, jbg on zna najbolje sta treba uraditi...a bil mu zeljo davao platu ako bi otisao na posudbu ?
Velaz, Zvijezda ili vec neko treci ako misli da igra, mislim da je sto se tice njega i Zelje zavrsena prica a od njega se puno ocekivalo, njegov najveci problem je to sto je sklon povrjedama...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 08 feb 2011, 18:03

Perak: U kupu ćemo naplatiti dugove!

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pe ... iti-dugove

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 08 feb 2011, 18:08

Mislim da H.Bešlija nakon vraćanja iz Gradačca nikada nije ni dobio priliku da odigra dvije do tri utakmice u kontinuitetu.Tačno je da ga je povreda prije tri -četiri godine zeznula u razvoju,al ipak smatram da je trebalo da mu se da više prostora kao i mnogima i prije i danas.Pa nemože tek tako lako zaboraviti igrati lopte pa on je još relativno mlad igrač 24-25 godina.Jer meni je još u glavi njegova tekma protiv Dinama iz Zagreba kad je bio ubjedljivo najbolji na terenu,sjećam se da ga je i Kuže tadašnji trener Dinama posebno istakao.Volio bih da ga sada povedu na pripreme u Međugorje.
TM87

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 feb 2011, 18:17

tm-ovac iz mase je napisao/la:Mislim da H.Bešlija nakon vraćanja iz Gradačca nikada nije ni dobio priliku da odigra dvije do tri utakmice u kontinuitetu.Tačno je da ga je povreda prije tri -četiri godine zeznula u razvoju,al ipak smatram da je trebalo da mu se da više prostora kao i mnogima i prije i danas.Pa nemože tek tako lako zaboraviti igrati lopte pa on je još relativno mlad igrač 24-25 godina.Jer meni je još u glavi njegova tekma protiv Dinama iz Zagreba kad je bio ubjedljivo najbolji na terenu,sjećam se da ga je i Kuže tadašnji trener Dinama posebno istakao.Volio bih da ga sada povedu na pripreme u Međugorje.

niko sem laze nije dobio priliku u spicu i tako ce bit i ovaj proljetni dio to je jedina stvar sto mi smeta ali hajde...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 feb 2011, 18:36

nick je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:Mislim da H.Bešlija nakon vraćanja iz Gradačca nikada nije ni dobio priliku da odigra dvije do tri utakmice u kontinuitetu.Tačno je da ga je povreda prije tri -četiri godine zeznula u razvoju,al ipak smatram da je trebalo da mu se da više prostora kao i mnogima i prije i danas.Pa nemože tek tako lako zaboraviti igrati lopte pa on je još relativno mlad igrač 24-25 godina.Jer meni je još u glavi njegova tekma protiv Dinama iz Zagreba kad je bio ubjedljivo najbolji na terenu,sjećam se da ga je i Kuže tadašnji trener Dinama posebno istakao.Volio bih da ga sada povedu na pripreme u Međugorje.

niko sem laze nije dobio priliku u spicu i tako ce bit i ovaj proljetni dio to je jedina stvar sto mi smeta ali hajde...
Naviki se najlakse ti je :D vidi ima nesto sto se zove trening i sto Ivica kaze vise volim gledat treninge vidi se ko je kakv igrac bolje nego na utakmici e pa nas strucni stab prati treninge za razliku od nas koji pogledamo po koji trening znaci oni imaju bolji uvid u stanje a imaju i znanje :D

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 feb 2011, 18:46

pile87 je napisao/la:
nick je napisao/la:

Naviki se najlakse ti je :D vidi ima nesto sto se zove trening i sto Ivica kaze vise volim gledat treninge vidi se ko je kakv igrac bolje nego na utakmici e pa nas strucni stab prati treninge za razliku od nas koji pogledamo po koji trening znaci oni imaju bolji uvid u stanje a imaju i znanje :D
gledaj takvih je ukupno 9 , stvarno nemam nista protiv laze ali ako u cjeloj sezoni spic 4 puta opuca u okvir gola nesto nije uredu, vjerujem ja da se on trudi i vidim i na utakmicama ali to vidim ja i jos 20 ljudi ostali samo cekaju priliku da pocnu prozivat... koliko god nekom bio drag mora bit realan i reci da covjeka nesto ne ide...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 08 feb 2011, 18:51

Sve imamo nešto napola,onako srednja žalost,5 ili 6 igrača malo odskaču,gdje su nam igrači,pa mi sem stačesog nikog ne dovedesmo,pa nemože sve ni đaba zaboga,pa gdje je onaj haskić iz banovića,pa gdje su nam ti jki snažni igrači da se drugi odbijaju od njih da to ekipa izgleda čvrsto i jako i da se zna ko kako i šta igra,a ne da strahujem na svakoj utakmici trčanje ganjanje izgubi loptu,pa svašta nešto ;)

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 08 feb 2011, 18:56

Blagoje Bratić je napisao/la:Sve imamo nešto napola,onako srednja žalost,5 ili 6 igrača malo odskaču,gdje su nam igrači,pa mi sem stačesog nikog ne dovedesmo,pa nemože sve ni đaba zaboga,pa gdje je onaj haskić iz banovića,pa gdje su nam ti jki snažni igrači da se drugi odbijaju od njih da to ekipa izgleda čvrsto i jako i da se zna ko kako i šta igra,a ne da strahujem na svakoj utakmici trčanje ganjanje izgubi loptu,pa svašta nešto ;)
Prevedi nam ovaj post sviju ti :lol: :roll:
1921-2011

Il Capitano
Kontakt:

Post Postao/la Il Capitano » 08 feb 2011, 18:57

Blagoje Bratić je napisao/la:Sve imamo nešto napola,onako srednja žalost,5 ili 6 igrača malo odskaču,gdje su nam igrači,pa mi sem stačesog nikog ne dovedesmo,pa nemože sve ni đaba zaboga,pa gdje je onaj haskić iz banovića,pa gdje su nam ti jki snažni igrači da se drugi odbijaju od njih da to ekipa izgleda čvrsto i jako i da se zna ko kako i šta igra,a ne da strahujem na svakoj utakmici trčanje ganjanje izgubi loptu,pa svašta nešto ;)
Ja mislim da se raspadamo :oops:

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 08 feb 2011, 18:58

Žao mi je Hareta ali i ja mislim da je on svoje u Želji odigrao. :roll:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 08 feb 2011, 19:02

Kunem ti se, bog nije iz zayebancije izmislio tačku.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 feb 2011, 19:12

ellaxaz je napisao/la:Žao mi je Hareta ali i ja mislim da je on svoje u Želji odigrao. :roll:
Da...i ja tako mislim...zao mi je momka,on je imao mogucnost da uspije i da izraste u velikog igraca bar po potencijalu kojeg je imao kada je bio Zoloticevih godina...to je dokaz da nije pravilo da ce igrac koji ima takav potencijal uspijeti i izgraditi solidnu karijeru...
Ja se sjecam dobro pred rat u onoj ligi kada je Admir Adzem sa svojih 17-18 godina bio proglasen od strane svih trenera lige za igraca koji bi mogao imati veliku karijeru i sve je nagovjestavalo da ce tako biti...kao mladic borio se sa mnogim jacim i iskusnijim krilima tadasnje lige i imao je velikog uspjeha...i kada razmislim kako je njegova karijara tekla i da je najveci domet bio neki osrednji poljski ligas,prosto covjek shvati da mnoge stvari uticu na razvoj karijere i na njen uspjeh...mnogi iz tadasnje generacije su imali vece karijere od najveceg talenta Adzema,vjerovatno se jos neko od malo starijih sjeca te generacije koja je osvojila omladinski kup tadasnje drzave,i osam ih je potpisalo profesionalne ugovore sa Zeljom ..
Bice jos sudbina poput ove od Harisa Beslije,nije on ni prvi ni zadnji...rastanak sa Zeljom u ovakvim okolnostima ne obecava da ce imati nesto vise od prosjeka u ovoj ligi i to kada nadje ekipu u kojoj ce igrati...njegov razvoj je stao sa ucestalim povredama bas u momentima gdje je trebao najvise dati u izgradnji svoje karijere...steta!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 feb 2011, 20:05

boccaccio je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Žao mi je Hareta ali i ja mislim da je on svoje u Želji odigrao. :roll:
Da...i ja tako mislim...zao mi je momka,on je imao mogucnost da uspije i da izraste u velikog igraca bar po potencijalu kojeg je imao kada je bio Zoloticevih godina...to je dokaz da nije pravilo da ce igrac koji ima takav potencijal uspijeti i izgraditi solidnu karijeru...
Ja se sjecam dobro pred rat u onoj ligi kada je Admir Adzem sa svojih 17-18 godina bio proglasen od strane svih trenera lige za igraca koji bi mogao imati veliku karijeru i sve je nagovjestavalo da ce tako biti...kao mladic borio se sa mnogim jacim i iskusnijim krilima tadasnje lige i imao je velikog uspjeha...i kada razmislim kako je njegova karijara tekla i da je najveci domet bio neki osrednji poljski ligas,prosto covjek shvati da mnoge stvari uticu na razvoj karijere i na njen uspjeh...mnogi iz tadasnje generacije su imali vece karijere od najveceg talenta Adzema,vjerovatno se jos neko od malo starijih sjeca te generacije koja je osvojila omladinski kup tadasnje drzave,i osam ih je potpisalo profesionalne ugovore sa Zeljom ..
Bice jos sudbina poput ove od Harisa Beslije,nije on ni prvi ni zadnji...rastanak sa Zeljom u ovakvim okolnostima ne obecava da ce imati nesto vise od prosjeka u ovoj ligi i to kada nadje ekipu u kojoj ce igrati...njegov razvoj je stao sa ucestalim povredama bas u momentima gdje je trebao najvise dati u izgradnji svoje karijere...steta!
Zao ti uvijek bude nekoga ko srcem voli Zelju a ne uspije,takvih sam se ja momaka nagledao godinama.Sjecam se perioda kada su kao 2 najtalentovanija igraca u BiH ,Hadzic i Beslija,dosli u Zelju.Realno Beslija je od potencijala samo imao nevjerovatnu brzinu,i nista vise,godinama su ljudi pokusavali cak i promjeniti mu nacin trcanja,pa je to zivi cirkus bio.Ne znam ,po meni nije ni cudo sto nije uspio,jer jedina stvar koju je posjedovao,je ta nevjerovatna brzina,sve ostalo nista posebno ni vrijedno pomena.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Simpatizer67
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer67 » 08 feb 2011, 20:40

rtm86 je napisao/la:@Simpatizer67
http://www.multiupload.com/OFS6F5GO21

Kompletan članak na stranici 48. ;)
Hvala,ima zanimljivih stvari-jedino mi nije jasan onaj dio s terminima odigravanja-srijeda i četvrtak???
Vjerojatno je mislio na prvu probnu godinu,gdje bi se igrao kup sa 8 klubova(6 prvaka i 2 kluba s pozivnicom),dok bi kasnije proširenjem natjecanja na još 12 klubova taj kup vjerojatno prerastao u ligaško natjecanje koje bi se igralo vikednom...To mi se čini nekako najlogičnije,jer sumnjam da je izvedivo da Dinamo ili Željo igraju 3 različita natjecanja u jednoj sezoni-domaće prvenstvo,regio.liga i EL ili LP...
Ugl.nadam se da će bit nešto od ovoga,a vama svima koji ste protiv samo jedno retoričko pitanje:mislite li da investitori u novi stadion Želje(25-30tis) grade taj stadion zbog BiH lige i 2 europske utakmice godišnje? ;)

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 08 feb 2011, 20:58

Simpatizer67 je napisao/la:
rtm86 je napisao/la:@Simpatizer67
http://www.multiupload.com/OFS6F5GO21

Kompletan članak na stranici 48. ;)
Hvala,ima zanimljivih stvari-jedino mi nije jasan onaj dio s terminima odigravanja-srijeda i četvrtak???
Vjerojatno je mislio na prvu probnu godinu,gdje bi se igrao kup sa 8 klubova(6 prvaka i 2 kluba s pozivnicom),dok bi kasnije proširenjem natjecanja na još 12 klubova taj kup vjerojatno prerastao u ligaško natjecanje koje bi se igralo vikednom...To mi se čini nekako najlogičnije,jer sumnjam da je izvedivo da Dinamo ili Željo igraju 3 različita natjecanja u jednoj sezoni-domaće prvenstvo,regio.liga i EL ili LP...
Ugl.nadam se da će bit nešto od ovoga,a vama svima koji ste protiv samo jedno retoričko pitanje:mislite li da investitori u novi stadion Želje(25-30tis) grade taj stadion zbog BiH lige i 2 europske utakmice godišnje? ;)
Pa sto se mene tice ja sam ZA regionalnu ligu, naravno ona nebi bila za 1-2 nego najranije za neke 3-4 godine, a mi sa ovim tempom necemo puno zaostajati za klubovima tipa CZ, partizan dinamo i hajduk, istina zaostajat cemo ali ne puno, mogli bi se ipak borit za gornji dio tabele (ako bi liga imala nekih 12-18 clanova ) i naravno tu bu ekonoski ojacali i mi ali i citav fudbal na balkanu.

Mislim da ovo nije NIMALO losa ideja (naravno za nekih 3-5 godina) kao sto kaze Osim svi nesto rade samo Fudbal stoji. Mislim da smo mi svi zeljni velikih derbija, velikih utakmica, velikih igraca, ne samo na Grbavici nego na citavoj Yugi. Jbg na pocetku bi mozda bili slabiji od pomenute cetvorke ( mozda ) a kasnije uz pravilan rad (cjelokupan rad ) mogli bi biti bara-bara uz cetvorku.

A realno ko ne bi volio vidjet i pogledat derby Željo-Crvena zvezda ili Željo -Hajduk

A to sto se tice navijaca i belaja to se moze rijesiti pravilnom promocijom i policijim i ovim nekim kamerama.

Sve u svemu ja sam ZA, i volio bih da ovo uspije.
Razumijes ti mene burazere moj :)

Ragazzidelsud87!
Kontakt:

Post Postao/la Ragazzidelsud87! » 08 feb 2011, 22:51

Ko je onaj kjosevski ?
VOLIM TE Ž E L J O!

AMAR OSIM !

; GLORY , GLORY MANCHASTER UNITED ;

CCCCHHHHICCCHHHHAARRIIIITTTTOOOO !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Grbavica786, Orvel, svemalim1, zeljovolimte i 88 gostiju.