FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Felixians4
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Felixians4 » 12 jun 2022, 21:48

JoeBleck je napisao/la:
12 jun 2022, 21:35
Felixians4 je napisao/la:
12 jun 2022, 20:04
Užasan igrač igra za top5-10 klub i reprezentaciju svijeta? S time da ajde da to izjavi JoeBleck na forumu,donekle je u redu iako je potpuno pogrešno.
Neka onda potpisu i Dalota , igra u Unitedu prvih 11 ili mozda Tavaresa.

Obojica igraju u vrh klubovima , igraju u repki.Vrh , treba biti zadovoljan.

Cuj Marcos Alonso faktor hahaha
To nisu top5-10 klubovi bili zadnjih godina. Pritom,ovaj stiže kao španjolski veteran za rotaciju,a nije skup. 179 partija za Bluese u EPL,26+21.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 jun 2022, 22:42

12 jun 2022, 21:48
JoeBleck je napisao/la:
12 jun 2022, 20:04
Užasan igrač igra za top5-10 klub i reprezentaciju svijeta? S time da ajde da to izjavi JoeBleck na forumu,donekle je u redu iako je potpuno pogrešno.

To nisu top5-10 klubovi bili zadnjih godina. Pritom,ovaj stiže kao španjolski veteran za rotaciju,a nije skup. 179 partija za Bluese u EPL,26+21.
Pa citas li ti sta mi pisemo.Problem i jeste sto nam dolazi igrac za rotacije a u sustini Alba je igrac za rotacije.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 jun 2022, 22:47

JoeBleck je napisao/la:
12 jun 2022, 22:42
12 jun 2022, 21:48
JoeBleck je napisao/la:

Pa citas li ti sta mi pisemo.Problem i jeste sto nam dolazi igrac za rotacije a u sustini Alba je igrac za rotacije.
jel ti čitaš ? m.alonso ne može biti užasan igrač i tko to kaže,laprda u tom trenutku,pogotovo kad to novinar izvali. od jordija albe teško da postoji boljih 10 lijevih bekova u svijetu trenutno

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 13 jun 2022, 08:12

Problem je sto je Alonso igrac od 30+ godina - on nije prevaga da se sa njim mozes boriti za titulu ili da ce donijeti neko poboljsanje ili kvalitet vise od onog sto trenutno imas - ovaj prijevod mozda nije dobro napravljen pa stoji uzasan igrac. Kao igrac nije uzasan sigurno vec solidan/dobar igrac, ali kao transfer jeste uzasan - jer ti nemas ekipu za titulu, daces lovu nekom polovnom igracu, a u klubu vec imas polovnog igraca koji je od njeg realno za klasu bolji - cilj barce treba biti smjena generacije, treba biti projekat koji ce za 3-4 godine da bere plodove, jer gomilanjem polovnih igraca koji realno ne donose napredak ce se tonuti doblje i dublje, jer ce potpisati na 3 godine ugovor i opet ces imati igrace koje niko nece a zbog njih ti ne mozes nikog dovesti jer su ti finansijske knjige katastrofa. Dok recimo transfer Cezara za mene je OK, jer tu imas dedu Alvesa, imas nedorecenog Desta i imas kriminalnog Roberta - i on kao takav je za klasu bolji od svih njih pobrojanih i on ce donijeti neko poboljsanje na toj desnoj strani sigurno.
Problem je sto navijaci Barcelone zive u iluziji da mogu napasti titulu, ali realnost je potpuno drugacija i Barca nema ekipu da napadne titulu pa da cak i Lewandowski dodje.
Barca treba da dovodi mlade igrace talentovane (ne moraju da budu skupi vec se mora dobar, vrhunski skauting da napravi), a ona mjesta gdje ne mogu dovesti tako mladog i talentovanog igraca treba da popune sa iskusnim igracem koji moze donijeti neki napredak u odnosu na trenutno stanje - klasican prepisan recept od Milana.
E sad ako neko misli da Alonso moze ponuditi vise od Albe uredu - ali ja mislim da je Alba za klasu bolji igrac od Alonsa - i zbog tog ja mislim da i taj transfer bio uzasan.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2022, 11:23

Alonso dolazi (ako uopce dodje) da rastereti Albu, koji nije imao ozbiljnu zamjenu nikad. Da se nece kladiti vise na Albu, isli bi po Gayu ili nekog slicnog mladjeg beka. A realnost je da bi Alba i dalje svakog poslao na klupu (mislim na realno dostupne bekove).
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 13 jun 2022, 11:44

messilla je napisao/la:
13 jun 2022, 11:23
Alonso dolazi (ako uopce dodje) da rastereti Albu, koji nije imao ozbiljnu zamjenu nikad. Da se nece kladiti vise na Albu, isli bi po Gayu ili nekog slicnog mladjeg beka. A realnost je da bi Alba i dalje svakog poslao na klupu (mislim na realno dostupne bekove).
Pa bi isto kao što je Marcelo prve sezone Medija klupirao, odnosno Meni ga je rasteretio. Ne dovodi se zamjena da se automatski izbaci prvotimac već je za to potreban proces gdje ce i prvotimac morati jače da radi i trenira da bi sačuvao svoj status, a i potencijalna zamjena će bude bolja i bolja da bi izborio prvih 11 i taj proces traje 2-3 godine, a ne dovoditi neke likove da rasteretio Albu koji ga ne mogu ugroziti nikako (tj Alba bez jedne noge je bolji igrač) već samo mogu one nebitne utakmice odigrati kup i slicno. Cilj kod smjene generacije je dovesti mladjeg igrača koji će biti dostojna zamjena prvotimca koji ulazi u godine i prve sezone će dijeliti minute u omjeru odprilike 65-35, druge već bi moglo pola pola i onda glavnu riječ preuzima novi igrač. Barca da je htjela Albi dovesti dostojnu i mladu zamjenu mogla je pucati na Hakimija kad je prelazio iz BVB u Inter i izdvojiti 40tak miliona i tada bi Alba imao dostojnu zamjenu i konkurenciju i možda bi već prošle sezone bio okupiran kao i Marcelo. Ali ja da sam u upravi u ovom stanju ne bi mi prioritet lijevi bek bio - jer po meni Alba je još uvijek na zavidnom nivou.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2022, 11:47

Pa i nije prioritet lijevi bek, samo treba neko ko ce barem malo odmorit Albu, jer covjek nema uopce zamjenu. Zato je Alonso taj.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 13 jun 2022, 11:54

messilla je napisao/la:
13 jun 2022, 11:47
Pa i nije prioritet lijevi bek, samo treba neko ko ce barem malo odmorit Albu, jer covjek nema uopce zamjenu. Zato je Alonso taj.
Stani malo. U tom slucaju zasto dovoditi nekog igraca poput Alonsa sto kosta, ima solidnu platu, trazit ce minutazu itd, pogotovo imajuci u vidu koliko poteskoca imaju sa transferima opcenito? Onda fakticki ispade da je bolje dati Baldeu sansu da bude backup ili nekom polovnjaku iz druge lige sta ja znam, da to krpi kad zatreba i nadas se da Alba nece biti povrijedjen.

Sve je to okej sto si rekao da nije situacija kakva jeste pa da mozes dovesti tako nekog da to malo drzi kad nema ovih standardni a la Adriano sto je bio za Alvesa. No imas situaciju da ti je svaki milion bitan ako zelis da dovedes Lewu ili sta ja znam. U tom slucaju ispade glupost da "bacas" pare na igraca poput Alonsoa ako ce biti to sto ti kazes samo da odmori Albu ponekad i zaigra u kojekakvim kup utakmicama i slicno. :hmmmmm:
@igrajlopte 🐦

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 jun 2022, 14:04

Ma potez malih klubova i nista vise.Cuj Alonso i Azpilikueta.Imaju 65 godina minimalno zajedno.

Dovodis igrace kao da popune top pozicije a same te pozicije su odron u timu.

Produzuju ugovor Robertu , pa to Robertova mati ne bi uradila , sramota bi je bilo.Sad taj Roberto krade poziciju makar na klupi nekom potencijalnom Gaviju,Pedriju , Ansu etc.Sad ta stetocina hem sto ubire plodove , tjera jednog mladica da bjezi od kuce jer ni na klupi ne moze da sjedi jer ta garijatrija mora.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2022, 14:57

ReX je napisao/la:
13 jun 2022, 11:54
Stani malo. U tom slucaju zasto dovoditi nekog igraca poput Alonsa sto kosta, ima solidnu platu, trazit ce minutazu itd, pogotovo imajuci u vidu koliko poteskoca imaju sa transferima opcenito? Onda fakticki ispade da je bolje dati Baldeu sansu da bude backup ili nekom polovnjaku iz druge lige sta ja znam, da to krpi kad zatreba i nadas se da Alba nece biti povrijedjen.

Sve je to okej sto si rekao da nije situacija kakva jeste pa da mozes dovesti tako nekog da to malo drzi kad nema ovih standardni a la Adriano sto je bio za Alvesa. No imas situaciju da ti je svaki milion bitan ako zelis da dovedes Lewu ili sta ja znam. U tom slucaju ispade glupost da "bacas" pare na igraca poput Alonsoa ako ce biti to sto ti kazes samo da odmori Albu ponekad i zaigra u kojekakvim kup utakmicama i slicno. :hmmmmm:
Neće se ići preko 10 miliona bar kako sam ja vidio. Svakako ulazi u zadnju godinu ugovora.

Pa probalo se i sa mlađim. Jedne sezone Miranda bio opcija. Pokušali sa Digneom, onda Firpo. Sve ih Alba otreso ko slinu.

Evo i sad Gayu da dovedeš, trese ga Alba u reprezentaciji. I to Lucho nije neki fan Albe. Suludo je misliti da ga pacov ne bi zakucao za klupu.

Što se tiče Baldea, očito da momak nema nekog kvaliteta. Ako je Koeman budala, ne vjerujem da je i Xavi.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2022, 15:19

Pa dobro, hoce li se ikad dovesti igrac koji ce bar zaprijetiti Albi ili cemo gledati pacova kao startera do njegove 40 godine. Mislim, sve vodi ka tome. Alonso ako dodje bice grijac klupe kao što su bili Digne i Firpo, plus frajer je odron u odbrani, gori od Albe.

Nije bas da nema boljeg LB od pacova. Prođoše tolike godine, a pacov i dalje neprikosnoven.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 jun 2022, 15:24

let3 je napisao/la:
13 jun 2022, 15:19
Pa dobro, hoce li se ikad dovesti igrac koji ce bar zaprijetiti Albi ili cemo gledati pacova kao startera do njegove 40 godine. Mislim, sve vodi ka tome. Alonso ako dodje bice grijac klupe kao što su bili Digne i Firpo, plus frajer je odron u odbrani, gori od Albe.

Nije bas da nema boljeg LB od pacova. Prođoše tolike godine, a pacov i dalje neprikosnoven.
Koga bi ti doveo?
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2022, 15:25

xaviesta je napisao/la:
13 jun 2022, 15:24
let3 je napisao/la:

Koga bi ti doveo?
Gaya najbolja opcija, vec smo pricali o tome nekoliko puta.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 jun 2022, 15:29

let3 je napisao/la:
13 jun 2022, 15:25
xaviesta je napisao/la:
13 jun 2022, 15:24
let3 je napisao/la:

Koga bi ti doveo?
Gaya najbolja opcija, vec smo pricali o tome nekoliko puta.
Bolji Alba, možda čak i Alonso jedina prednost godine.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2022, 15:32

Ma Alba se mora ukloniti konacno, to je poenta.
Dosta vise njegovog raspada u svakoj jacoj utakmici.

Hoce li to biti Gaya, Grimaldo ili Eldar Civic, svejedno mi je.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2022, 15:40

Bezveze razglabamo kad je Alba tu još dvije godine sto posto.

Prioritet sad treba biti desni bek i krilo koje može nešto iskreirati. Nedopustivo je da jedino retardirani Dembele može napraviti višak i iskreirati nešto, a vjerovatno i on odlazi. Najgore što nema nekih opcija na tržištu, a i da ima finansijska situacija kaže udarat se nogom sa Di Mariom. :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2022, 15:48

Raphinha je trebao biti zamjena za Osmana, ali Leeds ostade u ligi i sad lupaju cijene preko 50 mil.
Da su ispali, otkup bi bio 25.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2022, 23:41

Dembele OUT :salut:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jun 2022, 00:11

Jel ovo istina da Piketu Barca mora isplatiti 80mil eura :crazy:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 jun 2022, 10:53

messilla je napisao/la:
13 jun 2022, 14:57
ReX je napisao/la:
13 jun 2022, 11:54

Neće se ići preko 10 miliona bar kako sam ja vidio. Svakako ulazi u zadnju godinu ugovora.

Pa probalo se i sa mlađim. Jedne sezone Miranda bio opcija. Pokušali sa Digneom, onda Firpo. Sve ih Alba otreso ko slinu.

Evo i sad Gayu da dovedeš, trese ga Alba u reprezentaciji. I to Lucho nije neki fan Albe. Suludo je misliti da ga pacov ne bi zakucao za klupu.

Što se tiče Baldea, očito da momak nema nekog kvaliteta. Ako je Koeman budala, ne vjerujem da je i Xavi.
A iskreno tek sad vidis kakve su kanturine nabrojani.Najveci podvig jednog od igraca je prosjecan klub u EPLu i to je to.Firpo kanta ,Digne i nije tolika ali je prosjek igrac.

Alba je smizla i pi.zda.Igrac kojeg svako jace krilo siluje .

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.