Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa ako ti je potreban auto svaki dan, npr. za odlazak na posao, kako da te ne ubije.
Zato i kazem ,najgore sto moram na posao autom ,ne moze brate imam utisak da svako 3 dana sipam po 50 KM ,bas bas razlika,i fkt izvuce mi se plata ja nista sebi konkretno ne kupim,cigara kafa ,gorivo i opet tegobadscile je napisao/la: ↑14 jun 2022, 21:01Pa ako ti je potreban auto svaki dan, npr. za odlazak na posao, kako da te ne ubije.
Pa j*bote svaki dan cu zbog posla i obaveza napraviti makar 20 kilometara. 30 dana po 20km je 600 kilometara, a prosjecna potrosnja mi je 6l, znaci 36l. I to je minimum minimuma, posto predjem sigurno i daleko vise od ovih 20 kilometara dnevno. I malo je reci da se osjeti razlika kad je gorivo bilo 1.8 i sada kada je 3.3.
do sredine jula i preko toga kad dijaspora dodje svake godine podignu dodatno u to doba
Ja se zajebah početkom ovog rata, prodadoh auto na plin a bio rahat. Do Sandžaka i nazad bi pređi oko 700-750km sa 50-60KM uz cijenu plina 1.71 na Petrolu, sad kad vidim dizel 3.56 nije mi dobro. Ma kakav crni SCC, nedjeljom u BBI parking 0.50KM, i ljepotaRobust je napisao/la: ↑14 jun 2022, 21:32do sredine jula i preko toga kad dijaspora dodje svake godine podignu dodatno u to doba![]()
jbt kad covjek razmislja da uzme xiaomi skuter da po gradu ide umjesto auta jos kod mene pezo 207 1.6 nepoderiva kanta al i njega vozati je vise postalo previse![]()
ono covjek se pita ima li smisla na kafu il do scca ici sa autom sa ovim cijenama a mogu misliti kako je likovima koji zive u kuci i na peletu su bas **** vakat je dosao
nece se ovo vise nikad vratiti ne bi ovo bio problem sa cijenama da i plate rastu jok sad npr ko ima milju maraka to je kao prije tri godine sedam glava nista ni s cimDerdiyok je napisao/la: ↑14 jun 2022, 21:57Ja se zajebah početkom ovog rata, prodadoh auto na plin a bio rahat. Do Sandžaka i nazad bi pređi oko 700-750km sa 50-60KM uz cijenu plina 1.71 na Petrolu, sad kad vidim dizel 3.56 nije mi dobro. Ma kakav crni SCC, nedjeljom u BBI parking 0.50KM, i ljepotaRobust je napisao/la: ↑14 jun 2022, 21:32do sredine jula i preko toga kad dijaspora dodje svake godine podignu dodatno u to doba![]()
jbt kad covjek razmislja da uzme xiaomi skuter da po gradu ide umjesto auta jos kod mene pezo 207 1.6 nepoderiva kanta al i njega vozati je vise postalo previse![]()
ono covjek se pita ima li smisla na kafu il do scca ici sa autom sa ovim cijenama a mogu misliti kako je likovima koji zive u kuci i na peletu su bas **** vakat je dosao
Cijena peleta nije normalna, pogotovo kad skontaš da za tonu istog treba 2m drva da se napravi. Pelet oko 600km tona, a drva ja mislim 2m oko 260KM.
Hajde, razumijem da su povećane cijene goriva, životnih namirnica poput brašna i ulja, ali kad vidim kesa obična 30feninga syebem se. Sve je iskorišteno do maksimuma i čisto sumnjam da će se ovo išta vratiti u normalu.
a i ti nasao metropolis koji je jedan od najskupljih u grBosniaBoston je napisao/la: ↑15 jun 2022, 00:20U centru makarske kolač 13 kuna odnosno ni 3.5 markeU metropolisu i tesli za 3.5 marke mores kiselu dobit ako si dobar sa konobarom
Ne znam kako cetveroclana porodica danas moze ne zivjeti, vec prezivjeti bez bar 2500 maraka kod nas
Istina. Komicno je sto bas siromasni imaju vise djece.BosniaBoston je napisao/la: ↑15 jun 2022, 00:20U centru makarske kolač 13 kuna odnosno ni 3.5 markeU metropolisu i tesli za 3.5 marke mores kiselu dobit ako si dobar sa konobarom
Ne znam kako cetveroclana porodica danas moze ne zivjeti, vec prezivjeti bez bar 2500 maraka kod nas
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.