FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne znam samo kako sisoje svoje pare ulaze vec godinama i to vec u dva kluba.. Nije ni sisoje vlasnik Tuzle, kao sto nije bio ni Slobode.. A ovog naseg prate cia i fbi.. Zivimo li mi u istoj drzavi? Meni se cini da smo mi u ovolikom ocaju spremni popasti i previse lazi i supljiranja..
Pročepit će negdje.
Na Grbavici tragaju za pojačanjima, no zbog cjelokupne situacije ne žele govoriti o imenima.
Jasno je da se to odnosi na pozicije napadača, lijevog beka, desnog krila, a sve bi trebalo biti kompletirano do odlaska na pripreme u Zlatibor.
Zna li se kad naši putuju na Zlatibor?
Mekić ostaje, Drina još tri godine!
Jasno je da se to odnosi na pozicije napadača, lijevog beka, desnog krila, a sve bi trebalo biti kompletirano do odlaska na pripreme u Zlatibor.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- NerminFatic
- Kontakt:
Kako se zove onaj vlasnik Europlakata sto je gazdovao Olimpikom? Cim je maznuo lovu od Evrope (440 000 KM) razgulio nakon par mjeseci. Ovaj u Tuzli zaradjuje puno vise i nece garant razguliti kad pokupi skoro pa sigurnih 800000 KM ove godine on Conference League jer obrce milionima vec dugo, ali "princip je isti, sve su ostalo nijanse".MojaMalenkost je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:26Ne znam samo kako sisoje svoje pare ulaze vec godinama i to vec u dva kluba.. Nije ni sisoje vlasnik Tuzle, kao sto nije bio ni Slobode.. A ovog naseg prate cia i fbi.. Zivimo li mi u istoj drzavi? Meni se cini da smo mi u ovolikom ocaju spremni popasti i previse lazi i supljiranja..
Meni nije jasno sad kad imamo i taj izlozen pehar prvaka YU 1972 da se ne osmisli kad dijaspora dodje, bar ovog ljeta, neka vrsta obilaska stadiona, setnje kroz plavi salon, Fan shop jer doslo bi ljudi mozda i mimo utakmica za neku kartu koju pravi navijaci nikad ne bi zalili platiti. Nismo Barca, ali imamo sta pokazati i na tome treba raditi a ne cekati da Digislic dodje i kaze "ovako bi to Amerikanci"..
Nijaz Gracic se zove čovjek, godinama ulagao u Olimpik, itekako je uložio dosta svojih para, možda čak više nego i Husic. Sve što se iole kvalitetno pojavljivalo na fudbalskom tržištu, on je kupio.NerminFatic je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:59Kako se zove onaj vlasnik Europlakata sto je gazdovao Olimpikom? Cim je maznuo lovu od Evrope (440 000 KM) razgulio nakon par mjeseci. Ovaj u Tuzli zaradjuje puno vise i nece garant razguliti kad pokupi skoro pa sigurnih 800000 KM ove godine on Conference League jer obrce milionima vec dugo, ali "princip je isti, sve su ostalo nijanse".MojaMalenkost je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:26Ne znam samo kako sisoje svoje pare ulaze vec godinama i to vec u dva kluba.. Nije ni sisoje vlasnik Tuzle, kao sto nije bio ni Slobode.. A ovog naseg prate cia i fbi.. Zivimo li mi u istoj drzavi? Meni se cini da smo mi u ovolikom ocaju spremni popasti i previse lazi i supljiranja..
Meni nije jasno sad kad imamo i taj izlozen pehar prvaka YU 1972 da se ne osmisli kad dijaspora dodje, bar ovog ljeta, neka vrsta obilaska stadiona, setnje kroz plavi salon, Fan shop jer doslo bi ljudi mozda i mimo utakmica za neku kartu koju pravi navijaci nikad ne bi zalili platiti. Nismo Barca, ali imamo sta pokazati i na tome treba raditi a ne cekati da Digislic dodje i kaze "ovako bi to Amerikanci"..
- manijacikonjic87
- Kontakt:
- NerminFatic
- Kontakt:
E pa sad da je ulozio vise od Husica...Kome je on to davao plate po 20 000 KM kao on u Slobodi i TC? Djeca igrala za 1000 KM u Olimpiku. Husic ima dokumentovano ulaganje u Slobodi od prije 5 godina od 3 miliona KM i vreba priliku da kod privatizacije bude vecinski vlasnik.mavi je napisao/la: ↑16 jun 2022, 10:14Nijaz Gracic se zove čovjek, godinama ulagao u Olimpik, itekako je uložio dosta svojih para, možda čak više nego i Husic. Sve što se iole kvalitetno pojavljivalo na fudbalskom tržištu, on je kupio.NerminFatic je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:59Kako se zove onaj vlasnik Europlakata sto je gazdovao Olimpikom? Cim je maznuo lovu od Evrope (440 000 KM) razgulio nakon par mjeseci. Ovaj u Tuzli zaradjuje puno vise i nece garant razguliti kad pokupi skoro pa sigurnih 800000 KM ove godine on Conference League jer obrce milionima vec dugo, ali "princip je isti, sve su ostalo nijanse".MojaMalenkost je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:26Ne znam samo kako sisoje svoje pare ulaze vec godinama i to vec u dva kluba.. Nije ni sisoje vlasnik Tuzle, kao sto nije bio ni Slobode.. A ovog naseg prate cia i fbi.. Zivimo li mi u istoj drzavi? Meni se cini da smo mi u ovolikom ocaju spremni popasti i previse lazi i supljiranja..
Logično.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Ja znam da lik postoji ali je imaginaran za nas i ovo nadanje njegovim parama nas moze zakopati jer se nista mimo toga ne radi na stabilizaciji kluba.
Ako uprava nema nista u vezi pregovora, sta onda rade ti ljudi? Koji je plan, ja sam vjv glup pa ne kontam sta mi hocemo. Meni to sve izgleda kao jedno veliko rasulo u sistemu samo sto se suti i niko nista ne govori da bi ispalo da rade u tisini, a plodovi tog "rada"nikako da se pojave. Da nije bilo onih akcija clanarine i derbija donji bi bili, a sta je osim toga uradjeno?
Fazon moje kritike je u tome da treba jasno posloziti stvari, mi smo prije mjesec dana trebali imati neku viziju za narednu sezonu:
Plan1: sa amerikancem.
Plan2:bez amerikanca.
E mi smo se oslonili na ovo prvo i nek nas voda nosi, a ako ne dodje Sloboda2 ili Celik.
Rekao sam ne bi bio problem cekati jos malo da je sad april i da klub bar ima plan za slj sezonu i bez tih para, ali ako usmjeris citavu politiku kluba u smjeru neizvjesnog kapitala, sta ako on ne dodje?
I ne znam kako to mi sa foruma mozemo uticati na atmosferu u klubu, pa ovo su nasa licna razmisljanja i rasprave, nismo valjda klub na nivou mahale da forum diktira atmosferu kluba.
Ako uprava nema nista u vezi pregovora, sta onda rade ti ljudi? Koji je plan, ja sam vjv glup pa ne kontam sta mi hocemo. Meni to sve izgleda kao jedno veliko rasulo u sistemu samo sto se suti i niko nista ne govori da bi ispalo da rade u tisini, a plodovi tog "rada"nikako da se pojave. Da nije bilo onih akcija clanarine i derbija donji bi bili, a sta je osim toga uradjeno?
Fazon moje kritike je u tome da treba jasno posloziti stvari, mi smo prije mjesec dana trebali imati neku viziju za narednu sezonu:
Plan1: sa amerikancem.
Plan2:bez amerikanca.
E mi smo se oslonili na ovo prvo i nek nas voda nosi, a ako ne dodje Sloboda2 ili Celik.
Rekao sam ne bi bio problem cekati jos malo da je sad april i da klub bar ima plan za slj sezonu i bez tih para, ali ako usmjeris citavu politiku kluba u smjeru neizvjesnog kapitala, sta ako on ne dodje?
I ne znam kako to mi sa foruma mozemo uticati na atmosferu u klubu, pa ovo su nasa licna razmisljanja i rasprave, nismo valjda klub na nivou mahale da forum diktira atmosferu kluba.
vecu glupost dugo nisam procitao, kakva bolan americka ambasada, sta oni imaju s tim?? Ne ulaze covjek drzavne pare vec svoje, moze s njima sta hoce. Gdje ta ambasada bila kad je mirvic preuzimao pitare? Lupate ovdje samo gluposti, a u stvari niko ne zna dokle je sve doslo i sta je. Da je ne znam sta, transakcija ove velicine se davno trebala zavrsiti. I upravo to jer doticni ne kupuje klub, vec ce biti strateski partner, sto je jos lakse za odraditi, dodje ti haman kao sponzor.BarbareZeljin je napisao/la: ↑16 jun 2022, 08:51Onu informaciju koju ja imam,i ono sto mogu da zakljucim na osnovu svih ovih dugih cekanja,a ne znam sad mnoge detalje,nego cista logika.
Citav posao oko ulaska Eldina nadzirala je pratila sve detalje i americka ambasada. A znamo kako su oni rigorozni u zastiti prava svoj gradjana.
Njegov advokataki tim je poprilicno detaljan,i jos kad na to sve dodajemo da covjek ne kupuje klub, nego je strateski partner,da mi nemamo zakon o sportu,i da da je ovo neki koncept poslovanja gdje te u Bosni hladno mogu zajebati,plus na sve to i nismo sad neko bajno trzite,ne udi me da sve ovo ovoliko traje.
Kad na to dodamo da sredstva ocito moraju ici preko posrednicke firme,a ne direktno preko kluba. Ne cudi me.
Sta vam je cudno sto covjek ne da pare,a do jucer u klubu bio covjek koji je upravljao svim parama u kkubu kako je htio i da za to nema nikakvu odgovornost niti krivicno gonjenje.
Mozda se u miru radi sa covjekom,jer nama gori a ima potencijalnih politickih zohara koji bi nas rado za sitne interese uvalili nekom drugom,da bi nam uzeli imovinu.
Svima nam je pun k urac cekanja,i sto kad smo mi u pitanju vazda neki k urac u zadnjem momentu nesta promijeni.
Nadati se najboljem i sto prije.
Ja se samo bojim da ovaj eldin ne odugovlaci namjerno, sve ovo traje predugo za partnera, da se nije ili predomislio ili ne planira da uleti sa puno love.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
-
- Kontakt:
Naredne godine realna ocekivanja su max 5. Mjesto, nece se niko naigrati protiv nas.
Realno gledajuci usli smo u pripreme bez strucnog staba, sa malo igraca jer ne mkze 15 igraca ovog kapaxiteta iznijeti sezonu plus ako bude povreda, kartona itd..
Mualic vodi pripreme i kondiciju, mozda i bolje kondiciju nego tu taktiku ali hajde eto NADAM SE da ce ove sezone polazati da smo pogrijesili mi koji kritikujemo neke njegove odluke.
Odziv navijaca na produzenje clanarine nece biti kao prosle godine ALI nadati se slicnoj posjeti na stadionu. I uz to da igramo 2 derbija na Grbavici, sa Borcem i Zrinjskim isto ako je ikako moguce.
Nadati se potpisima mladih igraca na 2+ godina kao Drina jer ako nam i to ode slj sezone, otisli bi za dzaba ili bas sitno jer kako stvari stoje nista od Europe. Za 2 godine ko zna, valjda ce i finansije biti ok i bude nesto od nas pa.mognemo prodati nekog iz nase skole.
Pozitivnu stvar vidim to sto su nas napustili igraci koji nisu dobili priliku ili se nisu pokazali.
Ostao je kostur, mozda prestar kostur ali bar su igraci na okupu i ne moram uciti novu postavu napamet svakih 6 mjeseci.
Najpozitivnija stvar su MANIJACI jer su se u navijackom svijetu postavili na broj 1 sada zvanicno u drzavi gledajuci brojnost na domacim i gostujucim utakmicama i ova zadnja desavanja. Sa takvom podrskom nikome nece biti lako igrati na Grbavici.
Zna li se kada ce ostali klubovi dobiti nove travnjake, je li poceo taj proces? Vidjeli smo i kod nas pad u igri kad smo presli sa onog terena na ovaj moderni da se i dan danas ne mozemo bas naviknuti, tako ce vjerovatno biti i sa drugim klubovima ali sto je bitnije, takvi tereni pruzaju priliku da se mladi igraci lakse razviju da igraju normalam fudbal a to nama treba s obzirom na broj mladih u ekipi.
Realno gledajuci usli smo u pripreme bez strucnog staba, sa malo igraca jer ne mkze 15 igraca ovog kapaxiteta iznijeti sezonu plus ako bude povreda, kartona itd..
Mualic vodi pripreme i kondiciju, mozda i bolje kondiciju nego tu taktiku ali hajde eto NADAM SE da ce ove sezone polazati da smo pogrijesili mi koji kritikujemo neke njegove odluke.
Odziv navijaca na produzenje clanarine nece biti kao prosle godine ALI nadati se slicnoj posjeti na stadionu. I uz to da igramo 2 derbija na Grbavici, sa Borcem i Zrinjskim isto ako je ikako moguce.
Nadati se potpisima mladih igraca na 2+ godina kao Drina jer ako nam i to ode slj sezone, otisli bi za dzaba ili bas sitno jer kako stvari stoje nista od Europe. Za 2 godine ko zna, valjda ce i finansije biti ok i bude nesto od nas pa.mognemo prodati nekog iz nase skole.
Pozitivnu stvar vidim to sto su nas napustili igraci koji nisu dobili priliku ili se nisu pokazali.
Ostao je kostur, mozda prestar kostur ali bar su igraci na okupu i ne moram uciti novu postavu napamet svakih 6 mjeseci.
Najpozitivnija stvar su MANIJACI jer su se u navijackom svijetu postavili na broj 1 sada zvanicno u drzavi gledajuci brojnost na domacim i gostujucim utakmicama i ova zadnja desavanja. Sa takvom podrskom nikome nece biti lako igrati na Grbavici.
Zna li se kada ce ostali klubovi dobiti nove travnjake, je li poceo taj proces? Vidjeli smo i kod nas pad u igri kad smo presli sa onog terena na ovaj moderni da se i dan danas ne mozemo bas naviknuti, tako ce vjerovatno biti i sa drugim klubovima ali sto je bitnije, takvi tereni pruzaju priliku da se mladi igraci lakse razviju da igraju normalam fudbal a to nama treba s obzirom na broj mladih u ekipi.
Jeste, u pravu si, igrače/djecu plaćao po milju i ta ista djeca osvojila kup.NerminFatic je napisao/la: ↑16 jun 2022, 10:26E pa sad da je ulozio vise od Husica...Kome je on to davao plate po 20 000 KM kao on u Slobodi i TC? Djeca igrala za 1000 KM u Olimpiku. Husic ima dokumentovano ulaganje u Slobodi od prije 5 godina od 3 miliona KM i vreba priliku da kod privatizacije bude vecinski vlasnik.mavi je napisao/la: ↑16 jun 2022, 10:14Nijaz Gracic se zove čovjek, godinama ulagao u Olimpik, itekako je uložio dosta svojih para, možda čak više nego i Husic. Sve što se iole kvalitetno pojavljivalo na fudbalskom tržištu, on je kupio.NerminFatic je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:59
Kako se zove onaj vlasnik Europlakata sto je gazdovao Olimpikom? Cim je maznuo lovu od Evrope (440 000 KM) razgulio nakon par mjeseci. Ovaj u Tuzli zaradjuje puno vise i nece garant razguliti kad pokupi skoro pa sigurnih 800000 KM ove godine on Conference League jer obrce milionima vec dugo, ali "princip je isti, sve su ostalo nijanse".
Do mene...
-
- Kontakt:
Nijaz u olimpiku placao igrace skuplje od Nsuea, vukusica, kostica , kripca ?? Aman amanmavi je napisao/la: ↑16 jun 2022, 10:52Jeste, u pravu si, igrače/djecu plaćao po milju i ta ista djeca osvojila kup.NerminFatic je napisao/la: ↑16 jun 2022, 10:26E pa sad da je ulozio vise od Husica...Kome je on to davao plate po 20 000 KM kao on u Slobodi i TC? Djeca igrala za 1000 KM u Olimpiku. Husic ima dokumentovano ulaganje u Slobodi od prije 5 godina od 3 miliona KM i vreba priliku da kod privatizacije bude vecinski vlasnik.
Do mene...
Kako saznaju **** danas će biti potpisan ugovor između Harisa Hajdarevića i Željezničara. Hajdareviću je istekao ugovor, ali će ovaj veznjak danas potpisati novi sa svojim matičnim klubom. Hajdarević je prošle sezone odigrao 19 utakmica za ekipu Željezničara.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Nije ih plaćao skuplje, ali nema šanse da je jedan izlet u Evropu vratio previše onog što je on uložio, ne sumnjam da je s Olimpikom bio u velikom minusu a vi predstavljate k'o da je pokrao Olimpik i postao milioner od njihBojudaosinebu je napisao/la: ↑16 jun 2022, 11:17Nijaz u olimpiku placao igrace skuplje od Nsuea, vukusica, kostica , kripca ?? Aman aman
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ma doveo Bogicevic neke iz SlavijeMamba21 je napisao/la: ↑16 jun 2022, 09:43Na Grbavici tragaju za pojačanjima, no zbog cjelokupne situacije ne žele govoriti o imenima.
Top. Koliko god neko govorio da se Hajdar svađa sa loptom, jedan od rijetkih koji može istrčati u 90oj nazad da spriječi kontru.Mamba21 je napisao/la: ↑16 jun 2022, 11:26Kako saznaju **** danas će biti potpisan ugovor između Harisa Hajdarevića i Željezničara. Hajdareviću je istekao ugovor, ali će ovaj veznjak danas potpisati novi sa svojim matičnim klubom. Hajdarević je prošle sezone odigrao 19 utakmica za ekipu Željezničara.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
-
- Kontakt:
Ako nista bar nam je i Hajdar postao top nakon toliko vremena. Treba probati i sa Sabanadzovicem opet mozda sad upaliSimi je napisao/la: ↑16 jun 2022, 12:13Top. Koliko god neko govorio da se Hajdar svađa sa loptom, jedan od rijetkih koji može istrčati u 90oj nazad da spriječi kontru.Mamba21 je napisao/la: ↑16 jun 2022, 11:26Kako saznaju **** danas će biti potpisan ugovor između Harisa Hajdarevića i Željezničara. Hajdareviću je istekao ugovor, ali će ovaj veznjak danas potpisati novi sa svojim matičnim klubom. Hajdarević je prošle sezone odigrao 19 utakmica za ekipu Željezničara.
Okrene se buraz slanju mailova,ne možeš na silu biti insajder a nemaš pojma. Nemoj se ljutiti.. ti I tvoj drug kana niste prazan bazen pogodili..