Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da li Slot treba ostati trener Liverpoola?

1. Da
28
39%
2. Ne
27
38%
3. Dati mu do Nove godine
17
24%

Ukupno glasova: 72

Torres_9
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Torres_9 » 16 jun 2022, 20:05

Kad zavrsimo evo izlazne transfere klub ce opet biti u plusu :rol: znaju ameri znanje :clap:

Sta vise klopp vidi u keiti? Jednostavno je uteg i treba nam daleko jaca kreativnija opcija koja ce uletit u rotaciju s standardnom trojkom.
Jude jeste opcija 1 za sljedece ljeto ali cemu cekati toliko dugo kad ti treba barem jos jedan odlican veznjak.

Evo arsenal dovede onog vieru koji bi bio osvjezenje naspram onog naseg invalida u timu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jun 2022, 10:46

https://telesport.telegram.hr/analize/d ... evoluciji/

Evo Miho piše o Darwinu i Liverpoolu. Kvalitetan tekst, očekiano sa obzirom na autora.
Liverpool će s Darwinom Núñezom morati evoluirati. On ima brzinu, snagu i atipičnu izdržljivost. Zna kako ugurati loptu u mrežu, nevjerojatno je fokusiran pred suparničkim golom i bit će centralni napadač kakvog Klopp nije imao još od Lewandowskog u Dortmundu. Doduše, morat će naučiti neke stvari o presingu, ali ako se nakon intenzivnog sprinta ili duela sa stoperom može oporaviti u toliko kratkom roku i uhvatiti koncentraciju za završnicu, onda nema razloga da ne iskoristi svoje fizičke predispozicije kako bi postao barem solidan presing igrač i netko na kome će Klopp graditi Liverpool.

Ne novi Liverpool, samo malo drugačiji, prilagođen igračima koje ima na raspolaganju.
Ovaj zadnji pasus iz teksta govori dosta o Nunezu, Liverpoolu i mini taktičkoj revoluciji.

Ipak, sezona Liverpoola će ovisi o vezi. Tu nedostaje dubine i sa tim se slažu svi ovdje, ali na drugim platformama.

Ukoliko nekom ne učitava reddit embeed, fotografija je u spoileru:
slika
Sve je dobro dok ne krenu povrede, a sa obzirom da imamo Thiaga i Keitu za očekivati je iste. Elliott će morati da napravi step up, a od Carvalha očekujem mnogo. Ima mi to nešto.

Moguće da ćemo u slučaju nužde vidjeti i Firmina kao osmicu, iza napadačkog trojca, ne u 4 - 2 - 4 ulozi, nego u AMC ulozi.

Taman vijest dok pišem ovo:

https://www.thetimes.co.uk/article/sadi ... -7vqhzpjhv
Sadio Mané’s move to Bayern Munich is edging closer after a delegation from the German club headed for face-to-face talks with Liverpool on Friday.

The Bayern sporting director Hasan Salihamidzic is leading the party in an attempt to agree a deal for the 30-year-old striker having already seen two bids rejected.
Iz istog članka loše vijesti za @StevieG8:
In addition to the departure of Mané, Liverpool also expect Takumi Minamino to leave with Monaco and Lyon interested.
Liverpool will face RB Leipzig and RC Strasbourg Alsace in pre-season fixtures next month.

The Reds will travel to Germany to play Leipzig on Thursday July 21 at the Red Bull Arena, with kick-off at 6.15pm BST.

Tickets will go on general release on July 8 and will be available to buy here, priced between five and 30 Euros. Please note, tickets will only be made available via the RB Leipzig ticket app; full details are available here.

Jürgen Klopp’s men will also come up against French side Strasbourg at Anfield on Sunday July 31, kick-off 7.30pm.
Generalka protiv Strasbourga.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 11:23

Neco, Taki, Mane, Ox, Nat i mozda Kelleher?
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 17 jun 2022, 11:39

Odlican tekst Mihe. Vjerujem da cemo gledati malo drugaciji Liverpool u narednoj sezoni i bas zbog ove zavrsnice koju ima, vjerujem da ce nas Darwin cesto podsjetiti ni Torresa.

Sto se tice veznog reda, po meni nema potrebe za panicnom kupovinom nekoga ovo ljeto. Imamo dovoljnu sirinu tu. Dovodjenje bilo kojeg igraca znacilo bi da neko mora ici sad. Na zadnjem veznom nam bolji od Fabinha ne treba niti ga mozemo dovesti. Na toj poziciji moze igrati i Henderson. Na dvije pozicije ispred imamo Thiaga, Hendersona i Keitu kao glavne izbore, al mislim da je vrijeme da se tu ukljuci i Jones. Siguran sam da Curtis moze pruziti dobre partije ukoliko bude vise igrao. To je vec 5 igraca za 3 vezne pozicije. A osim njih, tu je Carvalho koji je moze odigrati i u sredini, a i u napadu, kao i Elliot i sigurno ce imati solidan broj minuta. A tu je i Milner da stadardno popuni gdje god bude trebalo, pa i ovaj mali Morton da dobije koju tekmu. Svakako mislim da je vrijeme da Ox ode.

E sad, sigurno taj vezni red moze biti kvalitetniji, ali bi morali prodati jednog da dovedemo drugog igraca. Recimo prodajom Keite i dovodjenjem npr. Tielemansa ne vjerujem da dobijamo nesto posebno. Pritom bi vjerovatno trebalo dodati 20tak miliona, a vrlo lako bi se moglo desiti da Youri bude losiji od Keite, a da Keita u nekom Leicesteru bude najbolji veznjak. Bissouma je trkac klasicni koji igra igru sa ne puno mozga, a tako se ponasa i van terena i taman je igrac za nivo Tottenhama. Ja stvarno ne vidim igraca na trzistu koji bi nam drasticno unaprijedio igru u vezi u ovom momentu, a prodati igraca za rotaciju i dovesti novog za rotaciju je samo bacanje para koje donosi jos problem sta s tim novim naredno ljeto ako se ne pokaze. A tesko da ce nesto posebno pokazati kad ga se u startu dovodi za rotaciju. Bolje je sansu dati mladim momcima koji su vec tu, a vidim da se cesto pominje da su Jones i Keita losi igraci, sto je bas daleko od istine. Keita je problematican zbog povreda, al treba reci da je prosle sezone zbog povrede propustio samo 2 tekme vise od npr. Tielemansa (8 - 6).

A jos da ne pricam da s klasicnim spicem u liku Darwina, mozemo ocekivati da pocnemo tekme protiv slabijih i samo sa dva klasicna veznjaka (Thiago - Fabinho npr), a da ispred njih igra Firmino ili Carvalho. Pa cak i za zlu ne trebalo, vidim i Ramsaya, Gomeza ili Milnera kako pokrivaju beka dok TAA pokriva nekog u sredini.

Uglavnom, imamo sasvim dovoljno opcija da nam nije potreban trosak od 50tak miliona da dovedemo nekog ko nam nece 100% unaprijediti igru.

E naredno ljeto nam ode Milner, Thiago puni 32, a Henderson 33 i vjerujem da ce kapiten sve vise biti igrac za rotaciju. Nakon ove cemo vidjeti kakav je Jones i moze li ostati bar za rotacije. Tad cemo vjerovatno navaliti na Judea i tu nam je borba sa Cityem onda. Tu se necemo moci za platu s njima boriti, pa ce jedino ostati da Jude odluci da igra za nas. Vjerujem da vec postoje neki nezvanicni kontakti sa njim. Ako Judea ne mognemo dovesti, sigurno scouting sluzba ima neke igrace na radaru kojima treba jos sezona da dokazu da su nivo koji trazimo.

Jedino je malo problematicno sto naredne sezone vjerovatno trazimo i zamjenu za Firmina (mozda to moze biti Carvalho), a moguce i Salaha. Ali o tom po tom. Mozda se ove sezone Darwin i Diaz nametnu kao zvijeri, pa onda Salaha mognemo zamijeniti nekim novim jeftinim rjesenjem tipa Jote i Diaza.

Uglavnom, po meni vrhunski prelazni rok za nas, samo jos da se do kraja rijesimo japanca, Oxa, Phillipsa, Nece i Manea. Idemo u novu sezonu sigurno jaci nego u proslu.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 14:33

Mozda bi Harvey mogao igrati amc u 4231, ali sta onda sa Fabiom. Ne znam sta planiraju s njim uopste, krilo ili mc, a i ona povreda se desila u najgorem mogucem momentu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jun 2022, 15:03

Torres_9 je napisao/la:
16 jun 2022, 20:05
Kad zavrsimo evo izlazne transfere klub ce opet biti u plusu :rol: znaju ameri znanje :clap:

Sta vise klopp vidi u keiti? Jednostavno je uteg i treba nam daleko jaca kreativnija opcija koja ce uletit u rotaciju s standardnom trojkom.
Jude jeste opcija 1 za sljedece ljeto ali cemu cekati toliko dugo kad ti treba barem jos jedan odlican veznjak.

Evo arsenal dovede onog vieru koji bi bio osvjezenje naspram onog naseg invalida u timu.
Problem s Keitom je sto nas oko vara, kad god izadje neki grafik s karakteristikama veznjaka u top5 liga covjek je uvijek pri vrhu, zvuci ludo al je fkt tkao :urnebes: i athletic je pisao tekst o tome da kad su ga pratili u Leipzigu imao je nerealno velike brojke.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 jun 2022, 15:58

Otelo je napisao/la:
17 jun 2022, 10:46
https://telesport.telegram.hr/analize/d ... evoluciji/

Evo Miho piše o Darwinu i Liverpoolu. Kvalitetan tekst, očekiano sa obzirom na autora.
Liverpool će s Darwinom Núñezom morati evoluirati. On ima brzinu, snagu i atipičnu izdržljivost. Zna kako ugurati loptu u mrežu, nevjerojatno je fokusiran pred suparničkim golom i bit će centralni napadač kakvog Klopp nije imao još od Lewandowskog u Dortmundu. Doduše, morat će naučiti neke stvari o presingu, ali ako se nakon intenzivnog sprinta ili duela sa stoperom može oporaviti u toliko kratkom roku i uhvatiti koncentraciju za završnicu, onda nema razloga da ne iskoristi svoje fizičke predispozicije kako bi postao barem solidan presing igrač i netko na kome će Klopp graditi Liverpool.

Ne novi Liverpool, samo malo drugačiji, prilagođen igračima koje ima na raspolaganju.
Ovaj zadnji pasus iz teksta govori dosta o Nunezu, Liverpoolu i mini taktičkoj revoluciji.

Ipak, sezona Liverpoola će ovisi o vezi. Tu nedostaje dubine i sa tim se slažu svi ovdje, ali na drugim platformama.

Ukoliko nekom ne učitava reddit embeed, fotografija je u spoileru:
slika
Sve je dobro dok ne krenu povrede, a sa obzirom da imamo Thiaga i Keitu za očekivati je iste. Elliott će morati da napravi step up, a od Carvalha očekujem mnogo. Ima mi to nešto.

Moguće da ćemo u slučaju nužde vidjeti i Firmina kao osmicu, iza napadačkog trojca, ne u 4 - 2 - 4 ulozi, nego u AMC ulozi.

Taman vijest dok pišem ovo:

https://www.thetimes.co.uk/article/sadi ... -7vqhzpjhv
Sadio Mané’s move to Bayern Munich is edging closer after a delegation from the German club headed for face-to-face talks with Liverpool on Friday.

The Bayern sporting director Hasan Salihamidzic is leading the party in an attempt to agree a deal for the 30-year-old striker having already seen two bids rejected.
Iz istog članka loše vijesti za @StevieG8:
In addition to the departure of Mané, Liverpool also expect Takumi Minamino to leave with Monaco and Lyon interested.
Liverpool will face RB Leipzig and RC Strasbourg Alsace in pre-season fixtures next month.

The Reds will travel to Germany to play Leipzig on Thursday July 21 at the Red Bull Arena, with kick-off at 6.15pm BST.
Tickets will go on general release on July 8 and will be available to buy here, priced between five and 30 Euros. Please note, tickets will only be made available via the RB Leipzig ticket app; full details are available here.

Jürgen Klopp’s men will also come up against French side Strasbourg at Anfield on Sunday July 31, kick-off 7.30pm.
Generalka protiv Strasbourga.
:opaopa:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 jun 2022, 16:05

Adio Sadio, legenda kluba. Cifra me ne zanima,drago mi je sto mu se izislo u susret i da je otisao gdje je želio.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jun 2022, 16:08

Vjerujem da smo pristali jer je u pitanju Mane. Ovo je ispod traženog.

Sve najbolje i sretno, nedostajat ćeš :salut:

End of an era :plac:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 jun 2022, 16:12

Ma nije bilo nikad ni sanse da mu pravimo probleme. Lik je uvijek bio profesionalan i puno je dao ekipi. Nadam se da će biti uspješan u Njemačkoj.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 16:15

Biće loše ako ne odu Taki, Ox, Neco i Nat. Valjda ne budu srali puno sto se tice njihove prodaje.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 jun 2022, 16:18

KSG je napisao/la:
17 jun 2022, 16:15
Biće loše ako ne odu Taki, Ox, Neco i Nat. Valjda ne budu srali puno sto se tice njihove prodaje.
Mislim da ce svi osim OXa lagano otići. On mi je nesiguran zbog povreda.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 16:24

Treba Newcastleu neko i na klupi, ne znam sta cekaju. :kafa:

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 jun 2022, 18:42

Hoce li se to uci u sezonu bez #10? :think:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 17 jun 2022, 19:13

Treba ovom malom Carvalhu dati da nosi cenera, nenormalno podsjeca na Coutinha svakako. Nunes i Carvalho ce postati jedni od najjacih na svojim pozicijama uz Kloppa i ovaj sistem koji igra Liverpool.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jun 2022, 19:43

KSG je napisao/la:
Zasto Taki :shock: za razliku od prosle sezone nemamo ni blizu tako dobru napadacku sirinu. Diaz Nunez i Salah su sigurni starteri, upitno koliko ce Firmino moci igrati prakticno ostane samo Jota i djecurlija Carvalho Eliott i Gordon u slucaju nuzde.

Zao mi je sto opet odlazu veznjaka, toliko nam je dolazak Diaza znacio da smo na kraju igrali za sve trofeje, jedan kvalitetan igrac u rotaciji mnogo doprinese. Vjerovatno ce ove sezone otpisat kupove i fokusirat se na ligu i LŠ.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 20:28

StevieG8 je napisao/la:
17 jun 2022, 19:43
KSG je napisao/la:
Zasto Taki :shock: za razliku od prosle sezone nemamo ni blizu tako dobru napadacku sirinu. Diaz Nunez i Salah su sigurni starteri, upitno koliko ce Firmino moci igrati prakticno ostane samo Jota i djecurlija Carvalho Eliott i Gordon u slucaju nuzde.

Zao mi je sto opet odlazu veznjaka, toliko nam je dolazak Diaza znacio da smo na kraju igrali za sve trofeje, jedan kvalitetan igrac u rotaciji mnogo doprinese. Vjerovatno ce ove sezone otpisat kupove i fokusirat se na ligu i LŠ.
Ne znam kako ocekujete da se mladji igraci razvijaju bez minutaze, bolje da Harvey ili eventualno u kupu kakvom Kaide dobiju te minute. To trebamo ko nasa reprezentacija cekati da napune 23. godine pa da krenu dobijat minutazu haha. Ako na Fabia gledaju kao na veznjaka u buducnosti, znaci da Harveya planiraju na RW osim ako se ne predje na 4231 skroz, onda ne znam. Taki formiran igrac, prodat ga i zaradit. Hvala mu na ova 2 kupa, al i on bi da igra svake sedmice. Barca u kakvom god je kurcu bar su otkrili Pedrija, Gavija i sl., nista stariji od Harveya nisu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jun 2022, 20:34

Brzo ovo prodje jbt, kakvu ekipu je Klopp izgradio da jedan Mane moze otici a da ne ocekujemo ogroman pad. Legenda :bow:

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 17 jun 2022, 20:37

Jedan od 3 sadasnja igraca ciji dres imam. :salut:

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 17 jun 2022, 21:43

Sretno mane, hvala za lijepe trenutke :)
Posebno protiv kobaja :kafa:

Daleko drazi mi je igrac od kozojeba ali ipak dosta losiji, prosao je zenit za EPL
Nema sumnje da ce dominirat u farmer ligi

Evo dobili smo pojacanje u veznom redu
Jay Spearing set for Liverpool return as Reds launch bid to re-sign former midfielder

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []