Pa jasic se je nametnuo vec godinu zu pa ga nisu zvali, godinu prije je muharemovic tu bio standardan…Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:14Omic u wolfsbergeru, valjda se nametne ove sezone, u tom slucaju odmah mu treba ppslat poziv u A repku da poslije ne bi bilo kasnoo. Idealan klub za mladog igraca i za napredak.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Pa ne pokazuje li to da nisu baš spremni za seniorski fudbal u reprezentaciji? Mislim eto Muharemović bio standardan i onda otišao igrati za juniore Juventusa.EdinjoBos je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:34Pa jasic se je nametnuo vec godinu zu pa ga nisu zvali, godinu prije je muharemovic tu bio standardan…Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:14Omic u wolfsbergeru, valjda se nametne ove sezone, u tom slucaju odmah mu treba ppslat poziv u A repku da poslije ne bi bilo kasnoo. Idealan klub za mladog igraca i za napredak.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Mozda i pokazuje tu se mozemo složiti ali nadam se da ce selektori i politika saveza shvatiti jednom i konacnoo da drugog izbora nemamo nego momke ispod 20 god koji igraju seniorski fudbal bar u ovim solidnim ligama odmah gurnuti u vatru jer to je jedina nada a mozda i spas za repku dugorocno.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:35Pa ne pokazuje li to da nisu baš spremni za seniorski fudbal u reprezentaciji? Mislim eto Muharemović bio standardan i onda otišao igrati za juniore Juventusa.EdinjoBos je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:34Pa jasic se je nametnuo vec godinu zu pa ga nisu zvali, godinu prije je muharemovic tu bio standardan…Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:14Omic u wolfsbergeru, valjda se nametne ove sezone, u tom slucaju odmah mu treba ppslat poziv u A repku da poslije ne bi bilo kasnoo. Idealan klub za mladog igraca i za napredak.
Situacija je vec sad crna a za koju godinu bice jos crnja, adekvatnog igraca ni na vidiku koji bi sutra mogao zamijenit Pjanica, dzekuu... tako da drugog izbora i nemamo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ma ok, to stoji, ali sve i da sad u seniore pozivaš samo U-20 igrače, to nije garancija da će ikad dostići nivo Džeke i Pjanića.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Pa To je ono na sto ukazujemo ovdje na forumu danima, sto savez nekako nezainteresirano djeluje na za te mlade igrace i ono sto pokusaju uglavnom se baziraju na one ppgresne koji i bi i ne bi, niti ima svoje odgovarajuce skaute..e tih mi kao navijaci moramo prisilit nekkao sa shvate ozbiljnije.EdinjoBos je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:34Pa jasic se je nametnuo vec godinu zu pa ga nisu zvali, godinu prije je muharemovic tu bio standardan…Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 11:14Omic u wolfsbergeru, valjda se nametne ove sezone, u tom slucaju odmah mu treba ppslat poziv u A repku da poslije ne bi bilo kasnoo. Idealan klub za mladog igraca i za napredak.
Bice zanimljivo pratit Ep u19 koje pocinje danas gdje igraju 3 naših(Omic i jasic mozda i glavni igraci ) i iskreno nakon tog Ep imalo da smo svjwsni situacije u kojoj se nalazimo odmah bi pprazgovarali s njima i uputili poziv cak za A repku.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 jun 2022, 12:00Ma ok, to stoji, ali sve i da sad u seniore pozivaš samo U-20 igrače, to nije garancija da će ikad dostići nivo Džeke i Pjanića.
I to si u pravu, ali pitanje je vise hocemo li ikad i za koliko vremena dobit igrace takvog kalbira.
Hajmo razmisljati ovako ' Hajmo stvorit TIM podjednako kvalitetnih i prije svega STRUČNO vodjenih momaka gdje igraju svi za jednog jedan za sve, dakle kao ekipa.' Nešto kao Madjari sto su napravili i rezultati takvog pristupa vec se vide.
Ili druga opcija.... Ko moze garantovati za 3-4 godine da neko od tih momaka nece dostici nivo Pjanica ili Edina.
To je ono zivotno pravilo i parola po kojem moraš uložiti da bi dobio ili riskirati da bi profitirao.
E sad sto mi nismo spremni ni uložiti niti riskirati to je druga pricaa... a i ovakoo rezultata nikakvih nema radujemo se obicnoj pobjedi u skoro nebitnom takmicenju kao da smo otisli na Euro.
- ASD
- Kontakt:
Ko može garantovati da ovi sadašnji što su igrali neće dostići nivo Džeke i Pjanića?Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 12:30
Ko moze garantovati za 3-4 godine da neko od tih momaka nece dostici nivo Pjanica ili Edina.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Sadašnji ???ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 13:53Ko može garantovati da ovi sadašnji što su igrali neće dostići nivo Džeke i Pjanića?Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 12:30
Ko moze garantovati za 3-4 godine da neko od tih momaka nece dostici nivo Pjanica ili Edina.
Mislis ja ove talente 25, 30+ ... cimirot, gojak, krunić, duljević, sanicanin,sušić....
- ASD
- Kontakt:
Da.Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 14:58Sadašnji ???ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 13:53Ko može garantovati da ovi sadašnji što su igrali neće dostići nivo Džeke i Pjanića?Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 12:30
Mislis ja ove talente 25, 30+ ... cimirot, gojak, krunić, duljević, sanicanin,sušić....![]()
Pitam, da li imaš garant?
I koliko to djece trebamo pozvati? 10 000 jer ni za kog nemam garant da nece postati pjanic ili dzeko?
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Decko ti si ovdje zalutao ili nisi u toku, sto bi rekoa Pape.
Prati diskusiju koji post unazad vec je objasnjeno koga zvati kako i šta !
Hoces ti od cimirota koji vec ima 30 god ili Dulje ili gojaka s 25 da dostignu nivo Dzeke ili Pjanica.
Ali eto hajde bar se malo nasmijemo ako nista.
Hoces ti od cimirota koji vec ima 30 god ili Dulje ili gojaka s 25 da dostignu nivo Dzeke ili Pjanica.
- ASD
- Kontakt:
Pa ti si prvi počeo s igračima kojima treba godina i godina rada da dostignu nivo Gojaka i nivo Cimirota.Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 15:15Decko ti si ovdje zalutao ili nisi u toku, sto bi rekoa Pape.
Gojak je u njihovim godinama bio veći talenat od njih.
Zapamtite već jednom da utakmica traje 90 minuta i ne uči se na utakmicama. NA treninzima se uči i postaje se igrač. To što si igrača koji nije nivo reprezentacije gurneš u reprezentaciju, ne znači ništa. On mora to i na klupskom nivou pokazati i na treninzima.
Anel Hadžić je igrao tu ligu sa 17 godina i pazi sad, nije postao bolji od Pjanića.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Koliki je Gojak bio talenat, to je stvarno nevjerovatno. Još je imao jedan od najboljih debitantskih nastupa u seniorskoj reprezentaciji pod Robijem.
Bezbroj Euro utakmica, protiv velikih klubova, sezona u Serie A.
Na kraju je lik jedva rotacioni igrač u reprezentaciji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Nije samo to zalostno vec je jedva rotacija u Dinamo, a debitovo u našu Premijer ligu sa 17 godina u Olimpiku. Nakon sto je napravio transfer u Torino ocekivao sam da ce se razvit kao igrac isto Saša Lukic i na kraju je na niveau igraca Rijeke ili Osijeka. A Cimirot je sa 22 godine prešao iz Sarajeva u Paok i bio je daleko najbolji vezni igrac u našu ligu. Na kraju sa ured 30 godina nije ni jedan transfer napravio u Top 5 od najbolje lige Evrope, još ima sve ukupno 36 nastupe u reprezentaciji...DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑18 jun 2022, 15:56Koliki je Gojak bio talenat, to je stvarno nevjerovatno. Još je imao jedan od najboljih debitantskih nastupa u seniorskoj reprezentaciji pod Robijem.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Covjece hajde sto ne pratiš ti sebi ne daš ni dokazat. Ocito se nismo razumjeli. Gojak ti je bio talenat do 18 godine mozda, ostalo je puko navlacenje i iscekivanje, to je davno skontao ko se iole konta u nogomet. Koliki je talenat bio govori cinjenica da je u tim godinama kada su ovi momci standardni u klubovima, Amer bio rezerva u nikad losijem Dinamu koji je pretkolu Lige prvaka isapdao od makedonske Škendije.ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 15:33Pa ti si prvi počeo s igračima kojima treba godina i godina rada da dostignu nivo Gojaka i nivo Cimirota.Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 jun 2022, 15:15Decko ti si ovdje zalutao ili nisi u toku, sto bi rekoa Pape.
Gojak je u njihovim godinama bio veći talenat od njih.
Zapamtite već jednom da utakmica traje 90 minuta i ne uči se na utakmicama. NA treninzima se uči i postaje se igrač. To što si igrača koji nije nivo reprezentacije gurneš u reprezentaciju, ne znači ništa. On mora to i na klupskom nivou pokazati i na treninzima.
Anel Hadžić je igrao tu ligu sa 17 godina i pazi sad, nije postao bolji od Pjanića.
Osim toga mi smo tad imali repku na vrhuncu najbolju od samostalnosti s Pjanicem, Misketom, Edinom.... i u takvoj situacijii nismo imali potrebe improvizirati i riskirati s skroz mladjim jos neafirmisanim igracima, a danas smo prakticki prisiljeni dati sansu svakom momku koji iole obecava i vrijedi i igra seniorski fudbal.
A sta imas danas???? Vezni red koji ne moze 2 pasa sastavit a da loptu ne izgube, krilo koje ne zna ubaciti isl. I jos ocekujes od takvih igraca u 30tim da dostignu nivo Edina ili Mireta.
I sad u takvoj situaciji kad ni na vidiku igraca reprezentativnog kalibra ti bi kalkulisao s pitanjima sta bi bilo kad bi bilo...
Naravno da gore nabrojani momci nemaju jos kvalitet i rutinu da bi bili nosioci repke , ali kao sto sam vec gore u ranijem postu rekao vrijedi riskirati i uložit da bi profitirali i bar bi se necemu nadali i pokusali nesto napraviti konacno.
Jer ionako nemamo sta izgubiti nismo u komfornoj
situaciji kao nekad, situacija je crna da ne moze crnja biti a bojim se da ce biti jos gora za godinu dvije s ovakvim pristupom.
- ASD
- Kontakt:
Natrabunjao si se gluposti.
Taj Dinamo je tri klase bio jači klub nego ti za koje ti momci igraju.
Svi bi oni rado otišli na klupu Dinama da mogu.
Opet toliko gluposti pišeš da to nije normalno. On igranjem ili neigranjem za reprezentaciju neće postati bolji igrač nego što jeste. To se radi na treninzima. Inače bi svako izbacivao starije igrače da ubacuje wannabe talente.
I naravno da nismo na dnu. Prvi smo na tabeli. Ne zanemaruj to.
Opet toliko gluposti pišeš da to nije normalno. On igranjem ili neigranjem za reprezentaciju neće postati bolji igrač nego što jeste. To se radi na treninzima. Inače bi svako izbacivao starije igrače da ubacuje wannabe talente.
Zašto citirate ovog brigadu ili Harizu? Ljudi su mentalno zaostali.ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 16:33Natrabunjao si se gluposti.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 16:33Natrabunjao si se gluposti.
Ti sad mislis da ja kazem da mi njih trebamo zvat u repku kako bi oni postali igraci i da pozivom na repku prestali i treninzi i utakmice u klubu
Sine to je normala da kroz klub se moraju dokazivati i razvijati to i shvata i ko gleda balet umjesto nogometa.
Osim toga nisi gledao ovog Jasica dijete igra zrelo i inteligentno sto gojak nece ni sa 30. Gojak je ok igrac poteza ali nema tu konstantu, jednu odigra dobro i 20 tekmi ga nema..takvi igraci ne mogu ni blizu modernom fudbalu.
Dakle , nije sad ovdje poenta ko je koliko talenat i ko je gdje igrao vec je poneta da treba dati sansu momcima koji su ispod 20 god a koji iole vrijede i bar neku nadu daju i igraju seniorski nogomet.
Neces dati sansu rezervi dinama od 25 godina jbt ili Standarda i ocekivat da bude novi Pjanic za koju godinu
I sta sad ti nije jasno pitam se
- ASD
- Kontakt:
Eto Jašić ne bi bio rezerva Dinama. On treba mnogo toga da uradi kako bi došao do rezerve Dinama.
Opet ne kontaš. Ili ja ne kontam zašto objašnjavam nekome kome ne konta.
Daleko je to od repke kvaliteta. Imao si eto Gazibegovića nije prešao centar za ono vremena što je igrao. To se ni Cipetiću, ni Sušiću niti ikome ne bi dogodilo. Jednostavno. Kada nisi taj nivo, džaba samo dijetu možeš naštetiti gurajući ga.
Inače, niti znamo hoće li mali igrati za nas.
I ne govori mi sine, moguće i da sam stariji od tebe. Samo na ovom forumu pišem 12 godina.
Opet ne kontaš. Ili ja ne kontam zašto objašnjavam nekome kome ne konta.
Daleko je to od repke kvaliteta. Imao si eto Gazibegovića nije prešao centar za ono vremena što je igrao. To se ni Cipetiću, ni Sušiću niti ikome ne bi dogodilo. Jednostavno. Kada nisi taj nivo, džaba samo dijetu možeš naštetiti gurajući ga.
Inače, niti znamo hoće li mali igrati za nas.
I ne govori mi sine, moguće i da sam stariji od tebe. Samo na ovom forumu pišem 12 godina.
- ASD
- Kontakt:
Mislim. Ja fakat ne vidim logiku. Ok, imaš talentovanu djecu, ideš podmlađivanje djece jer imaš wunderkida kakav je recimo Šeško u Sloveniji, ili Sučić u Hrvatskoj. Radiš to jer su djeca pretalentovana i doći će na velike visine. Oni trebaju da dobijaju zapažanu rolu.
Ali sad ne razumijem zašto to mi trebamo raditi ako takvih talenata nemamo? Nijedan od njih nije ekstra talenat nego su jednaki talentima koji sada igraju za nas.
Znači, žrtvovati sad ovo, gdje smo prvo mjesto u grupi, da bi predanim radom za 5 godina možda došli na jednak nivo ovome???
Jer ekstra talenata nemamo.
Ali sad ne razumijem zašto to mi trebamo raditi ako takvih talenata nemamo? Nijedan od njih nije ekstra talenat nego su jednaki talentima koji sada igraju za nas.
Znači, žrtvovati sad ovo, gdje smo prvo mjesto u grupi, da bi predanim radom za 5 godina možda došli na jednak nivo ovome???
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ma dzaba pišeš, 85% ljudi na forumu znaju o čemu se radi.ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 17:32Mislim. Ja fakat ne vidim logiku. Ok, imaš talentovanu djecu, ideš podmlađivanje djece jer imaš wunderkida kakav je recimo Šeško u Sloveniji, ili Sučić u Hrvatskoj. Radiš to jer su djeca pretalentovana i doći će na velike visine. Oni trebaju da dobijaju zapažanu rolu.
Znači, žrtvovati sad ovo, gdje smo prvo mjesto u grupi, da bi predanim radom za 5 godina možda došli na jednak nivo ovome???![]()
Jedino koga treba pratiti je onaj mali u Kolnu sto je sada prešao, hoće li neće igrat..
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 18 jun 2022, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, drakemayelover, Goalgetter, jasmin10, Micron i 48 gostiju.