Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 17:48

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 17:32
Mislim. Ja fakat ne vidim logiku. Ok, imaš talentovanu djecu, ideš podmlađivanje djece jer imaš wunderkida kakav je recimo Šeško u Sloveniji, ili Sučić u Hrvatskoj. Radiš to jer su djeca pretalentovana i doći će na velike visine. Oni trebaju da dobijaju zapažanu rolu.

Ali sad ne razumijem zašto to mi trebamo raditi ako takvih talenata nemamo? Nijedan od njih nije ekstra talenat nego su jednaki talentima koji sada igraju za nas.

Znači, žrtvovati sad ovo, gdje smo prvo mjesto u grupi, da bi predanim radom za 5 godina možda došli na jednak nivo ovome??? :urnebes:
Jer ekstra talenata nemamo.
Ok u pravu si ima logike i to sto kazes. Ali vec gore u ranijem postu sam naveo da ako bar ne budu vrhunski igraci mozemo napravit ekipu sloznu da igraju momci timski da bi nadomjestili manjak talenta.

Drugo mi se ne mozemo poredit Hrvatskom koja je ljestvicu digla vise... vec zelim reci da mi moramo krpit se s onim sto imamo i sto je nas rang.

Trece ..mi nemamo sta zrtvovati niti sta imamo sve ovo nekaako na guzove i pitanje je dana kada ce se desit losa utakmica kada ce sve ovo pasti u vodu kao i stoput dosad. Pa i s robijem smo igrali ligu B perfektno jos tada imali bolji roster i sta je bilo poslije....promjenilo se 10 seelektora a gledat cemo opet Euro na tv.

Osim toga nista jos nije garant da ce i Sesko i Sucic dostici te velike visine i da ce se razvit u igraca...e to je to sto pricam gdje nekad moras i riskirati da bi mozda profitirao.

Znaci ti bi davao sansu samo extra talentima a takvi samo Brazil mozda ima. I sta taj extra talent se ne razvije u dobrog igraca??? Opet na istom.

Znaci poenta je da mi sad trebali riskirati mozda ali ne sad uvesti odmah 11 momaka do 20g vec sistematski po prioritetu.

Ok mozda se oni nece razviti u dobre igraci ali postavlja se pitanje sta ako se razvijuu e onda ne bi bili bas na istom i sac rizik bi se isplatio jer bi imali repku solidnu bar na 10god.

Ovo sad sto imamo i radimo je samo spasavanje davljenika malo nekad ispliva ali nikako da se spasi i tako u krug.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 18:03

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 17:23
Eto Jašić ne bi bio rezerva Dinama. On treba mnogo toga da uradi kako bi došao do rezerve Dinama.

Opet ne kontaš. Ili ja ne kontam zašto objašnjavam nekome kome ne konta.
Daleko je to od repke kvaliteta. Imao si eto Gazibegovića nije prešao centar za ono vremena što je igrao. To se ni Cipetiću, ni Sušiću niti ikome ne bi dogodilo. Jednostavno. Kada nisi taj nivo, džaba samo dijetu možeš naštetiti gurajući ga.

Inače, niti znamo hoće li mali igrati za nas.
I ne govori mi sine, moguće i da sam stariji od tebe. Samo na ovom forumu pišem 12 godina.
Pa vala mogao si bar za tih 12 godina nesto nauciti bar ono osnovno a ne ovako da lupate ko maxim po diviziji.

Ne guras nekog jer to zelis vec zbog toga sto je to jedino sto imas sto iole vrijedi i sto bar imas neku nadu da bio moglo biti od tih momaka...sta imamoo izgubiti reci mi??? Klimavo 1.mjesto u trecerazrednom evropskom takmicenju gdje sve ozb repke igraju sa C sastavima i koje svi normalni bojkotuju. Ili mozda imas izgubiti igrace ustvari poluigrace rezerve ispodprosjecnih evropskih klubova i to u 30tim godinama od kojih usput budi receno da bi kao takvi mogli biti novi Pjana ili Edin🤣🤣🤣

Nikog ne treba gurat naravno igre u klubu i da li napreduje su jedino mjerilo, ukoliko igrac stagnira daj ga nadomjesti drugim isto mladjim koji isto bar nesto obecava.

Poneta je druze napokon da se krene sistematski raditi i s nekim ciljem i nadom, da se zna ko pije a ko placa jer samo tako izbjeci ce se razocarenja i padovi onda kad bude najvise trebalo zapeti. Bez sistema nema nistaa sve sto se gradi na zamazivanju ociju, lazima i truhlim temeljima osudjeno je na propast kad tad.

Bogdo da mi uzmemo ovu Ligu nacija i plasiramo se na EP evo zapamti ovaj dan a volio bih da me demantuuju...zeznut cemo vec u prvoj tekmi kvalifikacija za euro, a plasman na Euro je jedino mjerilo uspjeha a ove pobjede u revijalnim utakmicama tipa Gruzija, finska to je mozda satisfakcija i dovoljno vama starim forumasima ...meni bas i ne.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2022, 18:15

To je tačno, guraš zato što vrijedi, zato što je supertalenat. Kojih mi nemamo na vidiku.
Šta možemo dobiti s igračima koji nisu supertalenti? postat će supertalenti ako ih mi počnemo gurati? haha, nemoj me nasmijavati.

To za Gojaka i Cimirota i Prcića sam napisao da će postati nivo Edina i Pjanića, zbog tvoje konstatacije da će neki prosječni evropski talenti postati Pjanić i Edin. Svi imaju jednake šanse. Jer je isti nivo talenta u pitanju. S tim da jedni moraju da dođu na nivo Gojaka.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 18:40

Pa nista onda ti guraj supertalente u 30tim na klupi dinama, standarda, partizana...
Postat ce igraci do 40te valjda 🤪🤣🤣

Ponavljam igrac se pravi treninzima i igrama u klubu a repka mu daje sansu jer bar nesto vrijedi i obecava i jer je to najbolje sto imas i sto ti supertalenti u 30tim na zalasku karijere nisu nista bolji od ovih klinqca koji nisu supertalenti ali zato su mladji🤣🤣

To ti sad dodje isto sto je uradio Starcevic u Makedonijii..neko je bio napisao post i to dobro primjetioo

Covjek stavio u prvu postavu i dao kapitensku traku igracu leotara u zadnjoj utakmici izgubljenih kvalifikacija umjesto da je okupio novu generaciju i odredio novog kapitena s ciljem uigravanja nove generacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2022, 18:55

Imajednabrigada je napisao/la:
18 jun 2022, 18:40
Pa nista onda ti guraj supertalente u 30tim na klupi dinama, standarda, partizana...

Ponavljam igrac se pravi treninzima i igrama u klubu a repka mu daje sansu jer bar nesto vrijedi i obecava i jer je to najbolje sto imas i sto ti supertalenti u 30tim na zalasku karijere nisu nista bolji od ovih klinqca koji nisu supertalenti ali zato su mladji🤣🤣

To ti sad dodje isto sto je uradio Starcevic u Makedonijii..neko je bio napisao post i to dobro primjetioo

Covjek stavio u prvu postavu i dao kapitensku traku igracu leotara u zadnjoj utakmici izgubljenih kvalifikacija umjesto da je okupio novu generaciju i odredio novog kapitena s ciljem uigravanja nove generacije.
Ja i?
Pa eto ti primjer Huskovića, Prevljak je u njegovim godinama bio tri puta bolji igrač. I u njegovim godinama ga se najavljivalo wunderkindom.
Dobilismo igrača za klupe samo na vrhuncu karijeru.
Imamo i primjer Hadžića koji na vrhuncu karijere nije bio igrač za repke, a sjećam se da su ga mnogi prizivali sa 18 da igra za a repku.

Sad eto mi trebamo Huskoviću ponuditi sve živo jer je on novi Džeko, daj ba smiješan si lik.

Činjenicno stanje je da mi nemamo Wunderkinda, ne vidim razlog zašto podmlađivati repku sa igračima koji su vjerovatno slabije talentovani od trenutnih?

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 18 jun 2022, 18:59

Prevljak je imao dvije teske povrede tako da se ne moze porediti.
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2022, 19:07

CYN3 je napisao/la:
18 jun 2022, 18:59
Prevljak je imao dvije teske povrede tako da se ne moze porediti.
Anel Hadžić?

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 19:16

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 18:55

Ja i?
Pa eto ti primjer Huskovića, Prevljak je u njegovim godinama bio tri puta bolji igrač. I u njegovim godinama ga se najavljivalo wunderkindom.
Imamo i primjer Hadžića koji na vrhuncu karijere nije bio igrač za repke, a sjećam se da su ga mnogi prizivali sa 18 da igra za a repku.

Sad eto mi trebamo Huskoviću ponuditi sve živo jer je on novi Džeko, daj ba smiješan si lik.

Činjenicno stanje je da mi nemamo Wunderkinda, ne vidim razlog zašto podmlađivati repku sa igračima koji su vjerovatno slabije talentovani od trenutnih?

Pa sta cemo onda sa Anelom, Denisom, amirom i oni nisu supertalenti niti su wunderkindi...hocemo li i njih izbaciti ondaa i animirat npr Spahu ili Zuku ili traziti neka rjesenja iz Premijer Saban lige🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mi Huskovicu ne trebamo nista ponudit niti dati vec samo poziv u A tim i ocekivat da ce se djete razviti u solidnog napadaca jer ovo sas sto imas je prosjek ispod prosjeka.. niti bilo kom od potencijqlnih reprezentativaca.

O kakvom ti talentu sad pricas gdje ga vidis, sta ocekujes ...pola repke blize 40tim godinama. Osim ova dva prosjecna po tebi koji imaju 23 i koji po tvojoj logici ne trebaju biti tu jer nisu vunderkindi. Druze pa ni Brazil vise ne izbacuje vunderkinde tek tako nisu to davna vremenA.

Izvini ali veze ti nemas o fudbalu a ni fudbalskoj strategiji po najmanje , steta tih 12 godina kako kazes izgubljenog vremena i palamudjenja ovdje i prosipanja pameti... baziraj se na nesto korisno sto ti mozda bolje ide.

Jedini covjek koji konta stvarni problem repke i naseg fudbala, i koji ima taj kapacitet, covjek strateg za vecinu nas ovde je @maestro i moze se s njim razvit neka diskusija

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 18 jun 2022, 19:29

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 18:55

Ja i?

Ljudima se ne može objasniti da je austrijska liga jako slaba liga,imaš jedan dobar klub u čitavoj ligi.
Na ovom forumu se voli ismijavati turska liga,a Turska liga je Serie A za Austrijsku ligu

slika

slika

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 jun 2022, 19:29

Da malo presjecemo ovu neugodnu diskusiju s jednim detaljnim opisom Huseinbasica kao igraca od covjeka koji ga je pratio u tri utakmice, generalno su zadovoljni, zele mu jos popraviti fizikalije i ono sto so bi Amar Osim rekao koliko brzo neko moze razmisljati i donositi odluke. :mrgreen: njemacki Handlungsschnelligkeit :tokralju:
Erst einmal ein herzliches Willkommen Denis oder Husi (wie er in Offenbach wohl ab und zu genannt wird) Als Michelstädter Junge, da hat er bei mir fast einen Heimatbonus

Ich habe mir die letzten Tage folgende Spiele angesehen:
OFC - SV Elversberg 6.12.21 / 3:1
OFC - TSG Balingen 19.04.22 / 1:1
OFC - FSV Frankfurt 14.95.22 / 4:0

Grundsätzlich bestätigen sich die ersten Eindrücke aus dem Pokalsieg. Auffällig ist seine Ball- und Passsicherheit, er hat sehr wenig Ballverluste. Sein Auge und Gefühl für den Raum ist überragend, daher seine vielen einfachen Ballgewinne. Danach erfolgt fast immer mit 1 oder 2 Ballkontakten die Spieleröffnung, dies kann über seine Dynamik erfolgen und er hat sich selbst Raum erschaffen, um den Ball nach vorne zu treiben. Im eigenen Ballbesitz spielt er oft den öffnenden Ball, der meist gut der Situation entspricht.

Er ist ständig abspielbar, fordert den Ball, bietet auch immer mal wieder tiefe Läufe an. Der Junge ist ständig in Bewegung, dabei ist sein Tempo nicht besonders hoch, aber er trabt viel richtig über das Feld. Einige Pressing Situationen und Antritte im Mittelfeld, richtig intensives Tempo musste er selten gehen um Raum- und Ballgewinne in der Regionalliga zu haben. Vielleicht habe ich auch nur die falschen Spiele gewählt, oder er hat außerhalb der Kamera noch ein paar intensive Läufe gemacht.

Sowohl als 8er und 6er kommen sehr viele positive Impulse für das eigene Spiel. Sein Zweikampf Verhalten ist als solches, in meinen Augen negativ zu bewerten. Ich bin geneigt zu schreiben das er sie meidet. Beim defensiven Umschalten löst er das wieder durch sein gutes Auge, cleveres Laufen und durch seine langen Haxen. Die wirken wie Spinnenbeine, ziehen den Ball fast an. Dabei ist oft nicht mal richtiger Körperkontakt von seiner Seite nötig. Massiv den Körper reinstellen und den Ball erobern sieht man sehr selten, da ist die ein oder andere Grätsche eher im Gedächtnis geblieben.

Schwach wird seine defensive Zweikampfführung 16 -20 Meter vor dem eigenen Tor, dass ist eine Verweigerung vom Zweikampf. Immer die gleichen Situationen, genug OFC Spieler hinter dem Ball, der Gegenspieler mit Ball und Rücken zum Tor. Huseinbasic ist nicht hinter dem Ball, er geht aber nicht die 1 oder 2 Meter, zumindest zum Ball oder gar in den Zweikampf. Die andere Situation ist, Gegenspieler zieht von außen in die Mitte um in Schussposition zu kommen, auch da fehlte in 2 Situationen zwingend seine Unterstützung. Er durfte sich einmal beim Torwart bedanken, dabei hätten 2 schnelle Schritte gereicht das Tempo und die Schussposition zu nehmen. Logisch das er körperlich zulegen muss, aber in der Zone fast komplett die Miniwege zu verweigern geht nicht. In der eigenen Box ist er weder besonders negativ noch positiv aufgefallen.

Es gab gegen Elversberg eine ganz witzige Phase und Situation, die ich aus meiner eigenen aktiven Zeit kenne. Huseinbasic hat gerne den Ball, er war 8er in dem Spiel, zwischen der 35. und 40. Minute bekam er nicht einen Ball zugespielt. Er wurde von Minute zu Minute genervter, stand 5 Meter vom Mitspieler entfernt mit weit ausgebreiteten Armen. Ich bin dann auch entnervt ins 1 gegen 4 Pressing, mit einer kleinen komplett sinnfreien Sprintrunde durch die gegnerische Hälfte gestartet. Und auch zu meiner damals jugendlichen Überraschung, war urplötzlich für den Gegner Raum entstanden um einen schönen Angriff mit Torerfolg einzuleiten.

Im Balingen Spiel gab es sehr selten Räume nach vorne. Das Spiel im letzten Drittel ist gut, auch hier 1 oder 2 Kontakte, seine Ballbehandlung ist sehr gut. Bietet gute Laufwege an, dass Passspiel darf gerne ein höheres Risiko haben.

Gegen den FSV Frankfurt war er wie aufgedreht, ich glaube am gleichen Abend kamen die ersten Gerüchte auf. Das Spiel mit der meisten Dynamik und wesentlich spürbarer der Wille noch mehr den Ball zu erobern. Auffällig das er anders als in den anderen Spielen, dass er immer wieder in der Box zu finden war. Das lag sicher auch daran, dass der FSV mitspielen wollte, trotzdem, muss man als 6er da so oft auftauchen. Die Belohnung waren 3 Tore auf der 9er Position. Huseinbasic überragt in diesem Spiel in allen Belangen.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 jun 2022, 19:32

Huseinbašić ako odigra polusezonu - sezonu u Kolnu može se zvati.

Mislim treba ga prvo vidjeti kakav je jel?

Mnogo ozbiljniji kandidat od Austrijanera.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2022, 19:35

Jedini covjek koji konta stvarni problem repke i naseg fudbala, i koji ima taj kapacitet, covjek strateg za vecinu nas ovde je @maestro i moze se s njim razvit neka diskusija

:urnebes: :rol:

Nema dalje, odustajem od rasprave.

Sad i Ibruljovi botovi imaju svoje botove. :rol: :rol:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 19:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
18 jun 2022, 19:32
Huseinbašić ako odigra polusezonu - sezonu u Kolnu može se zvati.

Mislim treba ga prvo vidjeti kakav je jel?

Mnogo ozbiljniji kandidat od Austrijanera.
Naravnoo to je taj pristup i to je sva mudrolija. Ukoliko momak bude igrao treba biti tu..bitnije je on s 20 nego npr Cimi s 30 a isti ti je efekat.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 19:50

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 19:35

Pa moras odustat covjece kad si vidio da nemas blage veze i da ne znas sta pricas.

Nevezano za maestra niti ibrulja niti znam.ko su ti ljudi samo govorim ono sto ti nemas kapacitet da shvatis , govorim.u ovom sportskom smislu a ne kao covjek da nisi kapacitet.

P.s jos samo mi reci hocemo li mi rjesavati ove nase mlade štopere jer su daleko od wunderkinda i ne treba im dati sansu. Pa jesi li vidio kakve Anel pocetnicke greske pravi🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 jun 2022, 19:52

A gledaj @spahic ode cojk na tursku ligu koju niko ni spomenuo nije niti mi uopste imamo igraca mladjeg od 30 u toj old ligi osim Ajdina naravno koji je tu zaslug babe zalutao🤣

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 jun 2022, 19:56

ASD je napisao/la:
18 jun 2022, 19:35

Ima kapacitet jedino da kaze Tuta Petrov :urnebes: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 18 jun 2022, 19:57

Maestro kapacitet. Najjaci upis na forumu. :tokralju:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 18 jun 2022, 19:58

18 jun 2022, 19:52
A gledaj @spahic ode cojk na tursku ligu koju niko ni spomenuo nije niti mi uopste imamo igraca mladjeg od 30 u toj old ligi osim Ajdina naravno koji je tu zaslug babe zalutao🤣
Ne znam što se osjecas prozvanim,nije se moj post na tebe odnosio :)

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 18 jun 2022, 20:02

Nemamo niti jednog mladog, talentovanog golmana.
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 jun 2022, 20:02

Nemamo ni jednog talentovanog forumaša a kamo li igrača.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, Zglavkar i 10 gostiju.