Nama besplatno odu
Ma ajde i ako se propusti Sanches nije velika steta jer je frajer stalno povrijedjen, daj Enza
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Obadva imaju ugovor do 2024 nema potrebe za transfer listomZenga je napisao/la: ↑21 jun 2022, 00:16Za koju repku je igrao Lazetić, U21? Što se tiče mercata i imena, RW/AM momentalno, dalje ako Leao+Bennacer ne produže ugovore do 15.jula, odmah isti dan transfer lista. Vidjeli smo kako odigraju zadnju sezonu igrači koji su mislima van Milanella i San Sira![]()
Zijanili smo već 200M na taj način, dosta više....
Leao ga je skoro stigao po minutama. Nije lik toliko igrao.
Nije ni bitno šta mi mislimo, onaj koji klub voli najviše nije ubijeđen u namjere Amerikanaca.muxa je napisao/la: ↑20 jun 2022, 22:58Svjesni smo mi svi ko je Eliot i ko je RedBird. Zato je bitno da je Maldini u klubu. Ljudi morate biti svjesni u kakvom smo kanalu bili godinama, a danas smo mnogima primjer kako treba raditi. Nije to mala stvar. To vam stalno ponavljam. Ima tu stvari koje bi i ja vjerovatno drugačije uradio al to su sitnice ako uzmemo u obzir ovo što sam ranije naveo.
Tu paralelu Dzeko - Origi se ne moze nikako povuci. Dzekina uloga u Cityu je bila puno vaznija, ozbiljnija i on je bio jedan od kljucnih igraca - mozda nije svaku utakmicu pocinjao u prvih 11, ali uvijek je bio prvi izbor kod izmjene, jednu sezonu je isao i 25+golova, jednu je bio na 19 golova. Ako ne pikamo prvu polusezonu u EPL i zadnju polusezonu prije nego sto ce otici Dzeko je ima 3 odilicne godine u EPL gdje je bio jedan od glavnih napadaca i jedan od najzasluznijih igraca za 2 titule i za te tri godine samo u EPL u 93 nastupa je zabio 44 gola sto nije nimalo zanemarivo. Dok je Origi u 7 godina imao glavnu ulogu sjedenja na klupi, posrecilo mu se da je zabio Barci gol u ludoj utakmici i napravila se neka prica oko njeg medju navijacima - dok kod trenera je uvijek imao isti tretman klupa,klupa klupa pa ako bas nema niko da udje on ce uci. U zadnje 2 godine on jeucestvovao od mogucih 76 utakmica u samo njih 16 u EPL, a ako bi sabrali minute ne znam da li bi bilo dovoljno minuta za 3 cijele utakmice. Klop u njemu nije vidio ama bas nista, i vjerovatno mu je davao prilike da igra shodno Klopovom misljenju o Origiju kao igracu.edoox je napisao/la: ↑21 jun 2022, 09:25Previse godina je Origi izgubio u Liverpoolu sa ulogom jokera. Meni to govori da nije ambiciozan. Ne mozes toliko godina biti klupiran. On je u Liverpoolu bio 5-6 opcija godinama. Svi ofanzivci su skoro imali prednost prije njega. U momentima kada je u formi bio nije imao kontinuitet. Nesto slicno kao Dzeko u Cityu akose moze povuci neke paralaela.
U Milanu ce takodje biti zamjena za Zironju.
Firmino je igrao vise ofanzivnog veznog nego 9ku i bio je prava radilica , kasnije je Liverpool igrao s Mane,Salah,Diaz... Tek od naredne sezone igrat ce s pravom 9kom.rope11 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 12:36Pa da je baš TOLIKO dobar, ne bi godinama bio pedeseta opcija u napadu.Ok, postojala je konkurencija u vidu Firminha, ali je kasnije radije koristio Manea/Salaha kao napadače, pa je kasnije dodan Jota koji je također korišten kao devetka. I kad je Firminho izašao iz prajma, opet se statusa Origija nije promjenio već je i dalje ostao zadnja moguća opcija u toj hijerarhiji.
Uostalom kad igraš u najboljoj napadačkoj ekipi i kad ulaziš u igru skoro isključivo onda kad se ganja rezultat, onda je i za očekivati da ćeš tu i tamo zabiti koji gol.
Mislim da se razumijemo, za džabaluka je dobar igrač, u najgorem slučaju može biti dobar backup igrač za ubuduće. Ali sad-zasad mi je enigma i teško je procjeniti kojim tokom će ići njegova karijera u Milanu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.