preko instagrama

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Fino je to moze se desiti, al da bi ti upao tu u borbu moras imati solidnu ekipu koja u kintinuitetu moze donositi bodove i kuci i sa strane a mi nemamo. Mi mozemo odigrati tvrdo sa svima niko nas nece nadigrati ali kontinuitet pobjeda neces imati jer nemq kvaliteta. Kuci uzmes tuzlu iducu u gostima ne mozes pobjediti igmana.braco je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:28Zna se u fudbalu desiti da bar 1-2 ekipe kojoj se predviđa neki uspjeh tipa top 4 ili nešto slično razočaraju tako da se to možda i može desiti i ove sezone. E tu trebamo iskoristiti onu floskulu "gledamo samo sebe" jer i ukoliko se desi takav scenario, mi moramo biti spremni ko zapete puške da uskočimo u to top 4 mjesto. Dakle za to moraš manje-više u kontinuitetu igrati dobro i da ti se ne dešava ko prošle sezone da pitari nam se na tacni nude da ih prestignemo, a mi uvijek kiksamo, mada hajde na kraju ni to 4. mjesto nije vodilo u europu ali kontate poentu.
Na papiru jesu svih tih 5 timova ispred nas ali realno nikad ne znaš šta se može desiti. 4 od 5 tih ekipa ulazi u sezonu s novim trenerom, od čega 3 će dosta promjeniti roster (pitari, TC, Borac). Može se desiti recimo i da Velež pod Osimom ne pruža ono što se očekuje jer Osim gaji drugu filozofiju fudbala u odnosu na Dudića, ili što se tiče Borca znamo da velika imena ništa ne moraju značiti mada ti sigurno rastu šanse za uspjeh s takvim igračima da se razumijemo, TC ostala bez nekoliko vrhunskih igrača koji su bili među najboljim na svojim pozicijama u ligi mada će se sigurno pojačati ali valja to opet sve uigrat.
Nije ovo neki neutemeljeni optimizam ni hajcanje, nego govorim da se neuspjeh ekipa u svijetu fudbala prilično često dešava zbog navedenih faktora. Ne mora značiti da će svih tih top 5 ekipa biti na top na nivou, realno teško je očekivati da svi igraju odlično. Na kraju krajeva možda i mi budemo za qrac, nikad ne znaš.
BenderBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
A drugi U-21mavi je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:40BenderBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
Galic Kosorić Cocalić Malić
Hodzić Mekić
Subašić Štilić Santos
Beganović
To je to, sad zasad. Možda dođe i krilo...
Još dodaš da od igrača koji su redovno igrali otišli su im i Morris i Tomašević.
Pa zato i kažem teško je predvidjeti sada bilo šta i što se nas tiče i što se tiće općenito ostalih ekipa. Možda stvarno budemo dobri, a možda i prosjek. Zato se ne usuđujem sa sigurnošću govorit da nemamo šanse pored ostalih top 5 ekipa, a ne usuđujem se ni govoriti da ćemo biti loši. Mislim da ćemo i igrački biti malo bolji nego prošle sezone, pogotovo ako dođe još jedno kvalitetno krilo.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:38Fino je to moze se desiti, al da bi ti upao tu u borbu moras imati solidnu ekipu koja u kintinuitetu moze donositi bodove i kuci i sa strane a mi nemamo. Mi mozemo odigrati tvrdo sa svima niko nas nece nadigrati ali kontinuitet pobjeda neces imati jer nemq kvaliteta. Kuci uzmes tuzlu iducu u gostima ne mozes pobjediti igmana.braco je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:28Zna se u fudbalu desiti da bar 1-2 ekipe kojoj se predviđa neki uspjeh tipa top 4 ili nešto slično razočaraju tako da se to možda i može desiti i ove sezone. E tu trebamo iskoristiti onu floskulu "gledamo samo sebe" jer i ukoliko se desi takav scenario, mi moramo biti spremni ko zapete puške da uskočimo u to top 4 mjesto. Dakle za to moraš manje-više u kontinuitetu igrati dobro i da ti se ne dešava ko prošle sezone da pitari nam se na tacni nude da ih prestignemo, a mi uvijek kiksamo, mada hajde na kraju ni to 4. mjesto nije vodilo u europu ali kontate poentu.
Na papiru jesu svih tih 5 timova ispred nas ali realno nikad ne znaš šta se može desiti. 4 od 5 tih ekipa ulazi u sezonu s novim trenerom, od čega 3 će dosta promjeniti roster (pitari, TC, Borac). Može se desiti recimo i da Velež pod Osimom ne pruža ono što se očekuje jer Osim gaji drugu filozofiju fudbala u odnosu na Dudića, ili što se tiče Borca znamo da velika imena ništa ne moraju značiti mada ti sigurno rastu šanse za uspjeh s takvim igračima da se razumijemo, TC ostala bez nekoliko vrhunskih igrača koji su bili među najboljim na svojim pozicijama u ligi mada će se sigurno pojačati ali valja to opet sve uigrat.
Nije ovo neki neutemeljeni optimizam ni hajcanje, nego govorim da se neuspjeh ekipa u svijetu fudbala prilično često dešava zbog navedenih faktora. Ne mora značiti da će svih tih top 5 ekipa biti na top na nivou, realno teško je očekivati da svi igraju odlično. Na kraju krajeva možda i mi budemo za qrac, nikad ne znaš.
Dosta toga zavisi i od te sjednice i svega toga kad se sazna konacno sve kako i sta dalje. Zavisi u kakvoj atmosferi udjemo u sezonu, mozemol se na polusezoni nadati nekim pojacanjima al pravim pojacanjma i da onda stvorimo pritisak ako ne bude velik zaostatak.braco je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:50Još dodaš da od igrača koji su redovno igrali otišli su im i Morris i Tomašević.
Pa zato i kažem teško je predvidjeti sada bilo šta i što se nas tiče i što se tiće općenito ostalih ekipa. Možda stvarno budemo dobri, a možda i prosjek. Zato se ne usuđujem sa sigurnošću govorit da nemamo šanse pored ostalih top 5 ekipa, a ne usuđujem se ni govoriti da ćemo biti loši. Mislim da ćemo i igrački biti malo bolji nego prošle sezone, pogotovo ako dođe još jedno kvalitetno krilo.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:38Fino je to moze se desiti, al da bi ti upao tu u borbu moras imati solidnu ekipu koja u kintinuitetu moze donositi bodove i kuci i sa strane a mi nemamo. Mi mozemo odigrati tvrdo sa svima niko nas nece nadigrati ali kontinuitet pobjeda neces imati jer nemq kvaliteta. Kuci uzmes tuzlu iducu u gostima ne mozes pobjediti igmana.braco je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:28Zna se u fudbalu desiti da bar 1-2 ekipe kojoj se predviđa neki uspjeh tipa top 4 ili nešto slično razočaraju tako da se to možda i može desiti i ove sezone. E tu trebamo iskoristiti onu floskulu "gledamo samo sebe" jer i ukoliko se desi takav scenario, mi moramo biti spremni ko zapete puške da uskočimo u to top 4 mjesto. Dakle za to moraš manje-više u kontinuitetu igrati dobro i da ti se ne dešava ko prošle sezone da pitari nam se na tacni nude da ih prestignemo, a mi uvijek kiksamo, mada hajde na kraju ni to 4. mjesto nije vodilo u europu ali kontate poentu.
da te malo razocaram.. sa igmanom gostujuca tek u februaru a do tad ce uradit sigurno svoj stadionCiroDiMarcio je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:43Ma eto mi plesemo negdje na liniji i do nas je kako cemo igrati i hoce li nam.prva gostujuca pobjeda biti protiv Igmana koji igra domace kod nas hahah
Istina je da svi imaju bolje sastave i bolju situaciju u klubu, bolje veze u savezu, istina je i da se moze ocekivati da xe neki kiksati. Ali isto tako imas Slobodu i Siroki koji su realno prosle godine malo bodova otkinuli bilo kome i ne ocekujem da budu toliko katastrofalni ove sezone. Imas Posusje koje igra i nije lagano s njima.
Sve je u nasim rukama, ne mozemo ocekivati nista preveliko ali vala da ne dobijemo opet nikog u gostima to fakat nema smisla i treba mijenjati strucni stab po mom.misljenju.
Vrhunski, moglo bi se opstatiBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
HmmUBIPITAR je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:48A drugi U-21mavi je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:40BenderBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
Hodzić Mekić
Subašić Štilić Santos
Beganović
Ma Beću ili Drinu gurati u prvih 11, nešto kontam možda bi ovo mogla biti Omarova sezonaUBIPITAR je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:48A drugi U-21mavi je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:40BenderBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
Hodzić Mekić
Subašić Štilić Santos
Beganović
Nemoj "lupati"mavi je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:40BenderBojudaosinebu je napisao/la: ↑23 jun 2022, 13:57Bender
Galic cocalic drina vego
Hodzic
Mekic Beca
Subasic
Haracic santos
Hodzić Mekić
Subašić Štilić Santos
Beganović
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.