ZaBoljuSlobodu je napisao/la: ↑25 jun 2022, 09:39
harry_90 je napisao/la: ↑25 jun 2022, 09:23
Zar Secer nije izjavio da cemo ubrzo biti na nuli sa dugovima,znaci jos jedna laz sdp uprave
Zasto se sad ne trazi finansijski izvjestaj,Azmiru se svaki mjesec skoro trazio
Ma ja ne znam kakva je ovo priča, dug prema državi pod reprogramom, što bi trebalo da znači da taj dug nije teret. Bilo je i više duga od ovog pa se funkcionisalo, trenutno ima klubova koji duguju najmanje duplo više od Slobode pa funkcionišu sasvim ok. Meni nije jasno čemu ovolika hajka na taj Slobodin dug kada nismo među 5 najzaduženijih u ligi.
stvar je tu vrlo jasna i jednostavna.
da bi registrovao radnika, posebno radnika stranca kojem treba radna dozvola moras dostaviti dokaze da redovno izmirujes tekuce obaveze prema drzavi. Ti bi morao priloziti dokaze da si isplatio recimo aprilsku platu i platio doprinose . A to je u ovom slucaju nemoguce jer prvo placali su svakih 45 dana, drugo svi znamo da duguju par i tih od 45 dana sto znaci da je tehnicki nemoguce prilozit dokaze da redovno izmirujes plate i obaveze kako bi dobio dozvole. Naravno prostora za muljanje tu uvijek ima, Bosna je ovo, sve se moze zavrsit ali moras potplatit, podmiti, nac jaku vezu.
nema reprogram puno veze s tim osim sto ga na ovaj nacin mozes ugroziti kao Zeljo, pa da ga ljudi obore ili te natjeraju da potpises novi mnogo nepovoljniji sto bi bio kraj Slobode. Na sta mozda ovi i idu da svale na poreznu, jer oni ne ugrozavaju samo sadasnjost kluba ovim nacinom rada nego i buducnost. Zelji je reprogram pao zbog tekucih obaveza
i da, nikakva podrska, sezonske ili ove one karte, dresovi, ovim ne dam ni marke. Svaka marka koju dobiju znaci duzi ostanak u klubu i dugorocno vecu stetu Slobodi. manje ce stete napravit do izbora nego ako ostanu godinu, iako je vec sad steta strasna