Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VGS
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la VGS » 27 jun 2022, 18:44

Robust je napisao/la:
27 jun 2022, 18:37

joj babe gluma kao u priredbi za dan skole :tokralju: :urnebes: :urnebes:

i ja bih stan u turskoj :kafa: :kafa: dodijala vrucina sa sarajevskog asfalta :mrgreen:

odavno nesto jace nisam vidio :mrgreen: :mrgreen:
HAHAHHAHHAHAHHA ovo je nesto najgluplje sto sam vidio/cuo u zivotu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jun 2022, 18:45

Sarajlije imaju toliko para da cak i penzioneri kupuju stanove. :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 jun 2022, 18:46

Nisam glasala za SDA ali...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 27 jun 2022, 18:46

Nekad je SDA bila grozna ali...
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 jun 2022, 18:56

VGS je napisao/la:
27 jun 2022, 18:44
Robust je napisao/la:
27 jun 2022, 18:37

joj babe gluma kao u priredbi za dan skole :tokralju: :urnebes: :urnebes:

i ja bih stan u turskoj :kafa: :kafa: dodijala vrucina sa sarajevskog asfalta :mrgreen:

odavno nesto jace nisam vidio :mrgreen: :mrgreen:
HAHAHHAHHAHAHHA ovo je nesto najgluplje sto sam vidio/cuo u zivotu.
HAHAHAHAHHAHA dan te vidio sta je ovo
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 jun 2022, 19:00

Ko da im nije dovoljna antireklama samo njihovo postojanje, još im je falila i ova baba :urnebes: :urnebes: :urnebes:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 jun 2022, 19:00

Gr.ob te hebo što se naježih od sramote, da ne upotrebljavam onaj američki izraz koje počinje sa C.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 jun 2022, 19:04

Susramlje

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 27 jun 2022, 19:07

Sinoc mi je bila jaka scena u Konjicu. Naime, poceo malnogometni turnir, i trajali su mecevi 2-3 sata. I tacno pred zadnji mec dosao i gradonacelnik(SDA), i to jer je u tom mecu igrala ekipa Asocijacije mladih SDA. Mec su obiljezile sudijske malverzacije u korist SDA. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 jun 2022, 19:10

A opet ne kontam, strah je od Rusije i od Amerike, kako misli da joj SDA pomogne u tome.

Onaj Jack botina je vjerovatno počeo učiti ovaj govor, da se dokaže na akademiji.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 jun 2022, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 jun 2022, 19:11

Nevidjena kolicina kontradiktornosti :rol:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 jun 2022, 19:21

bob je napisao/la:
27 jun 2022, 18:04
anonimni je napisao/la:
27 jun 2022, 15:40
FoSte95 je napisao/la:
27 jun 2022, 13:03
Kod ugovora o djelu je li poslodavac plaća doprinose?
Ako misliš na staž on sigurno ne ide, ostalo čini mi se da ide ali ima link: https://chronos.ba/ugovor-o-djelu-kada- ... r-pitanja/ pa provjeri šta te zanima konkretno :)
mislim da ide i pripravnicki i ugovor o djelu, nije islo na staz do neke 2016 onda su to ubacili da ide sve sem volonterskog tu ne ide staz :D .. ako se nesto nije promjenilo :D
Pa koja je onda razlika između ugovora o djelu i ugovora o radu ako idu i staž i zdravstveno, neplaćanje onih doprinosa na platu i iz plate i topli? Nisam upućen, nemoj shvatiti zlonamjerno, samo mi nije onda jasna razlika, s ovim na djelu mogu više maltretirati radnike jedino pored te neke uštede :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 jun 2022, 19:24

Tekashi je napisao/la:
27 jun 2022, 19:04
Susramlje
:lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 jun 2022, 19:26

Nego, jeste primijetili da je Erdogan zatražio na engleskom jeziku da se ne zove više Turkey nego Turkiye.
Naravno, zeleni botovi je i u bosanskom jeziku zovu Turkiye. :urnebes:

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 27 jun 2022, 19:27

anonimni je napisao/la:
27 jun 2022, 19:21
bob je napisao/la:
anonimni je napisao/la:
27 jun 2022, 15:40

Ako misliš na staž on sigurno ne ide, ostalo čini mi se da ide ali ima link: https://chronos.ba/ugovor-o-djelu-kada- ... r-pitanja/ pa provjeri šta te zanima konkretno :)
mislim da ide i pripravnicki i ugovor o djelu, nije islo na staz do neke 2016 onda su to ubacili da ide sve sem volonterskog tu ne ide staz :D .. ako se nesto nije promjenilo :D
Pa koja je onda razlika između ugovora o djelu i ugovora o radu ako idu i staž i zdravstveno, neplaćanje onih doprinosa na platu i iz plate i topli? Nisam upućen, nemoj shvatiti zlonamjerno, samo mi nije onda jasna razlika, s ovim na djelu mogu više maltretirati radnike jedino pored te neke uštede :mrgreen:
Plaća se i na ugovor o djelu i zdravstvo i pio, ali u manjem procentu nego kod ugovora o radu. Konkretna razlika je ta, da poslodavac angažuje radnika na ugovor o djelu za obavljanje neke radnje za koju nemaš predvidjeno osobu u sklopu svog preduzeća da ti obavi istu.

Tipa trebaš polijepit keramiku u proizvodnji i misliš da ti je povoljnije angažovat tako radnika nego firmu, ti tog radnika angažuješ po ugovoru o djelu, jer u svom preduzeću po sistematizaciji nemaš radnika kojem je predvidjen posao keramičara. Takodjer prilikom ugovaranja posla bitno je odrediti da li je iznos koji će primiti radnik u brutu ili netu.

Jer ukoliko se dogovori bruto naknada tada poslodavac ima nešto veću obavezu da plati, nego ukoliko se ugovori neto naknada.
Tako blizu, a tako daleko.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 27 jun 2022, 19:33

Može li se pobjeći od ovih majmuna igdje? Neku noć čitam na klixu neke komentare kad tamo, vjerovatno ovaj majmunčina gore pominje Jacka hahah dokle ide ta boleščina, mater jeb.alo bolesnu.
I onda će ono govedo od admina tu doći i mene banovati a majmuni mu orgijaju po glavi.
41:34

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 jun 2022, 19:43

@Civa
Jasno, hvala na objašnjenju :thumbup: Pitam jer znam da ima dosta slučajeva gdje ljudi godinama rade s ugovorom na djelu, a očito inspekcija žmiri na to, nije ni čudo to kod nas doduše, da je sve po zakonu bilo bi čudno :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 jun 2022, 19:44

Civa je napisao/la:
27 jun 2022, 19:27
anonimni je napisao/la:
27 jun 2022, 19:21
bob je napisao/la:

Plaća se i na ugovor o djelu i zdravstvo i pio, ali u manjem procentu nego kod ugovora o radu. Konkretna razlika je ta, da poslodavac angažuje radnika na ugovor o djelu za obavljanje neke radnje za koju nemaš predvidjeno osobu u sklopu svog preduzeća da ti obavi istu.

Tipa trebaš polijepit keramiku u proizvodnji i misliš da ti je povoljnije angažovat tako radnika nego firmu, ti tog radnika angažuješ po ugovoru o djelu, jer u svom preduzeću po sistematizaciji nemaš radnika kojem je predvidjen posao keramičara. Takodjer prilikom ugovaranja posla bitno je odrediti da li je iznos koji će primiti radnik u brutu ili netu.

Jer ukoliko se dogovori bruto naknada tada poslodavac ima nešto veću obavezu da plati, nego ukoliko se ugovori neto naknada.
ovako nekako :D mislim da su manji porezi, doprinosi itd. a ima neka racunica posebna mislim ukupan iznos isplacen minus prosjecna plata jednako mjesec rada al nisam siguran .. i koliko znam ug. o djelu ne moze puno trajati mozda 3 mjeseca ako uleti inspekcija ide kazna ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 jun 2022, 19:45

anonimni je napisao/la:
27 jun 2022, 19:43
@Civa
Jasno, hvala na objašnjenju :thumbup: Pitam jer znam da ima dosta slučajeva gdje ljudi godinama rade s ugovorom na djelu, a očito inspekcija žmiri na to, nije ni čudo to kod nas doduše, da je sve po zakonu bilo bi čudno :mrgreen:
po sarajevu su pocetkom godine uletili firmama, znam 3,4 i svima koji su imali mislim 3 mjeseca preko ugovor o djelu kazna pisana ...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 jun 2022, 19:49

Je li to ono nešto s IT firmama bilo? Nešto mi je to k'o kroz maglu, sjećam se da se o tom govorilo ali nema potrebe ni da detaljišemo toliko iskreno :)

Naravno da je u Sarajevu bilo kako god, inspekcija ako igdje i radi radi samo kod nas, znamo po primjerima Želje i sarajeva to najbolje :kafa: ali evo dok sam tražio ovaj link momku jer nisam ni ja bio siguran kako to ide nađoh primjer gdje žena 13 godina radi samo na ugovore o djelu pa mi nije bilo jasno koja je razlika, ali jasno je da poslodavci koriste/su koristili sve mogućnosti da prođu što bolje, nadam se da tome lagano dolazi kraj i zbog činjenice da je sve manje radne snage i zbog tog što se dosta ljudi napatilo u ovom periodu dok su oni kupili kajmak, neka se i to mijenja

Kapiten Blue Traina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 54 gosta.