Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:28

juventus 0244 je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la: a jel ti stvarno neznaš čitati s razumjevanjem??
rekao sam da imate milione navijača u italiji gdje ja to sporim???
ali nevidim gdje je problem da navijači koji nisu iz torina odu pogledati utakmicu svog voljenog kluba?
na jednom milanovom forumu imaš ljudi iz hrvatske koji idu na skoro sve utakmice milana ili barem 10-ak godišnje, zašto je to problem iz nekih drugih talijanskih gradova otići u torino ostaje mi misterija, nijedan taj tvoj razlog meni nije dovoljno dobar, evo ti bi garant da možeš išao ga gledati a neki juventin iz treviza ili udina neće, zašto :?:
Čitam baš sa razumjevanjem pa sa stim i napisao da li ti stvarno misliš da Juventus nema najviše navijača u Italiji, zbog te tvoje priče zašto onaj tamo ne dolazi na utakmice Juventusa. E to ja ne znam zašto onaj neko tamo ne dolazi (to bi trebao pitati toga tamo nekog) , znam što sam ti napisao da je bilo nekakvi sporenja oko stadionu da navijači nešto nisu bili zadovoljni pa su bojkotovali itd. A još jedna činjenica da je Juventus po broju navijača drugi tim u Torinu. Ako si pratio kad su ljetos utakmicu EL igrali koliko se sjećam u Modeni stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Naravno da mogu išao bi na većinu utakmica Juventusa možda nekad aBd i u skorijoj budućnositi bude bude prilike za to ;).
pa eto ako tebi iz BIH nebi bilo teško otići u torino a njima je teško iz mnogih bližih gradova onda se očito i neradi o nekim navijačima, prije bi ih nazvao simpatizerima koji eventualno juve pogledaju na TV i to samo ako ne igraju u terminu kad ide njihova omiljena sapunica, a opet mi nije jasno zašto ti juventini koji dođu u modenu na utakmicu EL ne dođu i u torino?
ne pitam tebe konkretno jer naravno da neznaš nečije razloge, al moraš priznati da ni tebi to nije najjasnije
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2011, 19:35

Nije mi jasno, šta ove "došle" rade na temi o Juventusu? Da li je to ljubomora, zavist ili neki strah pa ih toliko zanima o čemu mi pišemo...A možda je i kompleks neki...LJUBORMORNE DUŠE! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:36

tony-mortale je napisao/la:pa eto ako tebi iz BIH nebi bilo teško otići u torino a njima je teško iz mnogih bližih gradova onda se očito i neradi o nekim navijačima, prije bi ih nazvao simpatizerima koji eventualno juve pogledaju na TV i to samo ako ne igraju u terminu kad ide njihova omiljena sapunica, a opet mi nije jasno zašto ti juventini koji dođu u modenu na utakmicu EL ne dođu i u torino?
ne pitam tebe konkretno jer naravno da neznaš nečije razloge, al moraš priznati da ni tebi to nije najjasnije
Logično je to kad si najbolji klub (a Juvenutus je to bio kroz historiju) odmah te više vole pogotovo mlađe populacije, kao što je sad sa Interom da je broj navijača (simpatizera) drastično porastao poslije farsopolia, ja iskreno poznajem malo navijača Intera prije 2006 godine. Znači to za najpopularniji tim važe ove činjenice, ali ako je drastična razlika kao što jeste da Juventus ima haman pa više navijača od Intera i Milana samim tim se da zaključiti da ima također bviše oni pravi navijača. Ali upravu si za to često puta smo i mi spominjali to za navijače malo su čudni, pa mi odvade se (bar imamo takav osjecas brinemo za Juve više od njih), možda jedan od razloga što ove pojedini ne dolazi i slabi rezultati ima svega i pare su sigurno problem. Ali evo sad kad bude novi stadion biće to mnogo jasnije. (jer neće sad biti izgovora zbog vjetra nepopularnosti stadiona i drugo.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:40

Bianconeri1988 je napisao/la:Nije mi jasno, šta ove "došle" rade na temi o Juventusu? Da li je to ljubomora, zavist ili neki strah pa ih toliko zanima o čemu mi pišemo...A možda je i kompleks neki...LJUBORMORNE DUŠE! :D
hm, ja na ovoj temi imam više postova od tebe i to za razliku od tvojih imam KONSTRUKTIVNIH postova, ništa slaga nisam nikakva provokacija, samo jedna istinita, lako provjerljiva činjenica, koji ti garant znaš, ne paše ti čim se ljutiš al bože moj.
a pitam to jer ja nemogu skontati nijedan pravi razlog da ne gledaš uživo tim za koji navijaš, nebitno o kojem se klubu radi, nema ni milan pun stadion, ni blizu al preko 40000 po utakmici ima uvijek

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 feb 2011, 19:43

Nego, jel Ale potpisao ovaj novi ugovor?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:45

juventus 0244 je napisao/la: Ali upravu si za to često puta smo i mi spominjali to za navijače malo su čudni, pa mi odvade se (bar imamo takav osjecas brinemo za Juve više od njih), možda jedan od razloga što ove pojedini ne dolazi i slabi rezultati ima svega i pare su sigurno problem. Ali evo sad kad bude novi stadion biće to mnogo jasnije. (jer neće sad biti izgovora zbog vjetra nepopularnosti stadiona i drugo.
e pa to je to, jbg zadnjih par sezona loši rezultati a ti navijači ništa ne poduzimaju nikakve akcije, proteste, zahtjeve, išta.
taj ogroman broj koji juve sigurno ima nisu pravi navijači, više su to simpatizeri, pa veći ste vi navijači koji bi zadnju marku teško skupljenu potrošili da pogledate juve, nego ti milioni kojima je teško otići na utakmicu jer puše vjetar na stadionu, pa otišo bi i da je milion minusa i da bura nosi krovove

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:47

Adinjo je napisao/la:Nego, jel Ale potpisao ovaj novi ugovor?
Ostalo je još nešto malo da se riješi ja mislim da bi večeras trebalo biti oficijalno da je gotovo. On tražio 3 miliona, oni davali 2 miliona + bonusi, pa sad još da se to usaglasi i gledamo Alexa još jednu sezonu 8-)

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2011, 19:50

tony-mortale je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Nije mi jasno, šta ove "došle" rade na temi o Juventusu? Da li je to ljubomora, zavist ili neki strah pa ih toliko zanima o čemu mi pišemo...A možda je i kompleks neki...LJUBORMORNE DUŠE! :D
hm, ja na ovoj temi imam više postova od tebe i to za razliku od tvojih imam KONSTRUKTIVNIH postova, ništa slaga nisam nikakva provokacija, samo jedna istinita, lako provjerljiva činjenica, koji ti garant znaš, ne paše ti čim se ljutiš al bože moj.
a pitam to jer ja nemogu skontati nijedan pravi razlog da ne gledaš uživo tim za koji navijaš, nebitno o kojem se klubu radi, nema ni milan pun stadion, ni blizu al preko 40000 po utakmici ima uvijek
Pa ne može ni Juve u svemu biti najbolji... :D

Znači po tebi da bi dokazao da voliš svoj klub i da si pravi navijač moraš ići na svaku utakmicu istog!? :D

Ne znam o kojoj činjenici govoriš sam kažeš da imam malo postova tj da nisam u toku, na koju činjenicu misliš? :D
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 09 feb 2011, 19:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Ž '21!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 feb 2011, 19:51

juventus 0244 je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Nego, jel Ale potpisao ovaj novi ugovor?
Ostalo je još nešto malo da se riješi ja mislim da bi večeras trebalo biti oficijalno da je gotovo. On tražio 3 miliona, oni davali 2 miliona + bonusi, pa sad još da se to usaglasi i gledamo Alexa još jednu sezonu 8-)

Odlicno. Jako je bitno da ga gledamo sljedece sezone na novom stadionu. Bar je "toliko" zaduzio klub. 8-)

@juve...namjerno postavljeno pitanje, samo bi se tema koliko-toliko vratila na svoje. ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 feb 2011, 19:53

ne tako davno smo igrali kup utakmicu u Palermu pa je bilo 30 000 navijaca, hajd da vidim druge timove u Italiji da KUP utakmicu tako napune daleko od kuce, a opste je poznato da su ljudi sa juga dolazili na bogatiji sjever da rade sa Fiat i slicne kompanije pa su postali navijaci Juventusa, iz tog razloga Juve ima navijaca sirom Italije, to je jedan od razloga a drugi je naravno sto je to uspjesan tim sa sjajnom istorijom ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 09 feb 2011, 20:35

sta se sa budalama svadajte, samo po ignore pa ko ih J**+.. pa strasno je slusati "pametne" balkance kako oni svoje neke teorije dokazuju.. ma psutite budale i vi a i oni znaju sta je istina.. samo eto sto hoce da nesto pisu, da skupljaju postove, da preko interneta prikazuju svoju vjernost prema klubu.. grow up :roll:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 09 feb 2011, 20:57

moj zadnji post na ovoj temi je bio o tome kako se treba uvazavati i konstruktivno pricati , medjutim napisano mnostvo postova od kojih 2-3 i to od onih koji nisu niti navijaci intera niti juventusa normalni , ne razumijem vas sta time dobijate , pokazujete nekom drugom svoju vjernost prema klubu , a siguran sam da vas 90 % nikad nije gledalo ,, voljeni klub LIVE ,, opustite se svi, navijaj te i cekajte vikend , mozda i ne pobjedi bolja ekipa ali to ne znaci da sam ja ili neki juventinio kriv za to , ok malo zara je uvijek dobro prije najveceg derbija ali budite konstruktivni i uzivaje u tom kontekstu , samo me je strah da vecina nije na tom intelektualnom nivou , pozdrav za sve

lbj06miami
Kontakt:

Post Postao/la lbj06miami » 09 feb 2011, 22:09

Ja u Bufija sminke dresa , pravo dobar onkao bi nesto trebali uraditi i sa ostalim dresovima, dresovima igraca, samo podloga umjesto plave bi mogla biti bijela.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2011, 22:43

Gledajući tekmu protiv Njemačke, mislim da smo dugoročno obezbijdili poziciju lijevog beka, po meni bolje bi bilo na ljeto dovesti nekog štopera, ja bih najviše volio da to bude Mexes jer mu istiće ugovor, i upariti ga s Bonuccijem, a nek Chiellini igra lijevo...

Krši one Njemce, trči dole-gore, imao je par dobrih centaršuteva, solidna 7 :D
Ž '21!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 09 feb 2011, 23:14

ako De Ceglie nastavi tamo gdje je stao prije povrede ipak mislim da nam lijevi bek nece biti potreban koliko je potreban taj desni bek.. a za 8 miliona smo mogli imati onakvog Martina!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 23:21

Italia je napisao/la:ako De Ceglie nastavi tamo gdje je stao prije povrede ipak mislim da nam lijevi bek nece biti potreban koliko je potreban taj desni bek.. a za 8 miliona smo mogli imati onakvog Martina!
Slažem se u potpunosti da De Ceglie treba zauzeti mjesto lijevog beka kad se uskoro vrati, još ako bude igrao kao prije povrede biće to veliko pojačanje do kraja sezone. A Chiellinia vratiti na stopera, pa će se vidjeti kako će odbrana bolje igrati, samo malo zeza taj desni bek tu se mora nešto odraditi, ne znam zašto Del Neri ne pokuša sa Hasanom, kad već eksperimentiše neka i njega proba na desnom beku.

Evo malo da se prisjetimo legende:

[youtube][/youtube]

Padovan strijalac za pobjedu za U-17

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3125.html
Ključni čovjek u Juventusu za Allieve Stefano Guidonia, a takodjer i ključni igrač za reprezentaciju U-17 koju trenira Pasquale Salerno.

Stefano Padovan nastavlja impresionirati i jučer je ostavio svoj trag ponovo. Njegov gol je odlučio prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske, igranu u Casaranu, koja je završena 1:0.

Dvije momčadi će se suočiti opet sutra, u četvrtak 10. februara, u Nardu. Padovanu će se pridružiti još jedan jak igrač iz Juventusovog omladinskog sektora, Simone Emmanuello.
Ovakvi treba što više, bravo Padovan samo tako nastavi, nadam se da će krenuti stopama Marchisia.

FC Ljuta Krajina

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 feb 2011, 00:51

trebalo bi desno pogledat onog Eriksena iz Ajaxa, dok ga ko drugi nije uzeo, mnogi su bacili oko, a uopste nije los igrac, i veceras je dobro odigrao za Dansku. Mlad igrac, on i Sorensen bi mogli slijedece sezone to solidno popunit ako ne dodje jos koji desni bek a da se Sorensen vrati u sredinu. Sto se tice lijevog volio bih vratiti Balzaretija . Gledam onaj klip gola Del Piera protiv intera i u timu Balzareti, Kielini, Markizio je isto bi tu oko,nailazio iz omladinskog, De Ćelje,Djovinko pa i Krisito itd itd. Kako je to Kapelo dobro vodio, odlicna iskusna seniorska ekipa ali i niz dobrih tada ,a i sada relativno, mladih igraca koji bi ih naslijedili.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 feb 2011, 04:28

Giannetti jedan od ključnih igrača u pobedi U-21 ;)

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3128.html
Mlada italijanska reprezentacija, počela je godinu pobedom. U prvoj utakmici ove godine selekcija koju vodi Ciro Ferrara je pobedila Englesku u prijateljskoj utakmici, u Empoliju, rezultatom 1:0.

Utakmicu je odlučio Federico Macheda u 89 min. golom iz penala. Igrač nad kojim je napravljen penal bio je Niccolò Giannetti.

Još jedan od ključnih igrača u reprezentaciji Italije bio je Carlo Pinsoglio, golman koji je Juventusov igrač, ali trenutno igra na pozajmici u Viareggio.

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 feb 2011, 06:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:trebalo bi desno pogledat onog Eriksena iz Ajaxa, dok ga ko drugi nije uzeo, mnogi su bacili oko, a uopste nije los igrac, i veceras je dobro odigrao za Dansku. Mlad igrac, on i Sorensen bi mogli slijedece sezone to solidno popunit ako ne dodje jos koji desni bek a da se Sorensen vrati u sredinu. Sto se tice lijevog volio bih vratiti Balzaretija . Gledam onaj klip gola Del Piera protiv intera i u timu Balzareti, Kielini, Markizio je isto bi tu oko,nailazio iz omladinskog, De Ćelje,Djovinko pa i Krisito itd itd. Kako je to Kapelo dobro vodio, odlicna iskusna seniorska ekipa ali i niz dobrih tada ,a i sada relativno, mladih igraca koji bi ih naslijedili.
Taj je vec odbio Milan, jer ima ponudu Barcelone.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2011, 12:40

Ja nikad neću prežaliti gubitak Chriscita i Martina Caceresa prošlog ljeta...
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.