Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ArtVandelay
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la ArtVandelay » 27 jun 2022, 22:29

Kako će rusi platiti kada su ih ovi izbacili potpuno iz sistema?!
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 27 jun 2022, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 jun 2022, 22:38

Ma neka se zarati, neka plane sve goni ga u pm.....

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 27 jun 2022, 22:50

Napad je izvršen strateškim bombarderom.

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 jun 2022, 23:40

FoSte95 je napisao/la:
27 jun 2022, 22:38
100 posto dw we sve resetuje pa ko prezivi jbt ga.Nmg vise da gledam uhljupe u firmama i na pozicijama..radije rat.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 jun 2022, 23:54

mma_hz je napisao/la:
27 jun 2022, 23:40
FoSte95 je napisao/la:
27 jun 2022, 22:38
100 posto dw we sve resetuje pa ko prezivi jbt ga.Nmg vise da gledam uhljupe u firmama i na pozicijama..radije rat.
I da se zarati isti ti bi opet najbolje prosli
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 jun 2022, 01:06

Brokula je napisao/la:
27 jun 2022, 19:30
samocelik je napisao/la:
27 jun 2022, 19:13
Ma nisu ovo Rusi. Ovo su gađali oni Ukrajinici što su se jučer kupali u Kyevu. Danas puhalo malo pa su odlučili rokati.
Bez pretjerivanja na onom sjevernom forumu ova spika je aktuelna 24/7. Svako granatiranje je djelo Ukrajinaca. Granatiraju svoju drzavu non stop
Sad malo čitam taj forum. Pa oni ljudi su bolesni. Da li je moguće da mi uopste ikako funkcionisemo kao država sa ovim retardima ?

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 jun 2022, 01:28

Oni kao da žive u nekom svom svijetu...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 jun 2022, 03:01

jasmin10 je napisao/la:
28 jun 2022, 01:06
Brokula je napisao/la:
27 jun 2022, 19:30
samocelik je napisao/la:
27 jun 2022, 19:13
Ma nisu ovo Rusi. Ovo su gađali oni Ukrajinici što su se jučer kupali u Kyevu. Danas puhalo malo pa su odlučili rokati.
Bez pretjerivanja na onom sjevernom forumu ova spika je aktuelna 24/7. Svako granatiranje je djelo Ukrajinaca. Granatiraju svoju drzavu non stop
Sad malo čitam taj forum. Pa oni ljudi su bolesni. Da li je moguće da mi uopste ikako funkcionisemo kao država sa ovim retardima ?
Bukvalno svi isto pricaju i razmisljaju tako i ovi ovdje,glava usporedba bolesnicima su Markale i Srebrenica,kako tvrde da smo sami sebe ubijali. Jednostavno bolestan i retardiran narod kolektivno,da hoce zaratiti sa Rusima da ih protjeramo sa evropom u Rusiju,mada su to gnjide priklonili bi se oni zapadu,vazno je i ovdje da nam sole pamet

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 jun 2022, 03:04

Viduka99 je napisao/la:
27 jun 2022, 18:12
Goalgetter je napisao/la:
27 jun 2022, 18:01
Koji su izgovor sad smislili genocidasi :think:
Cemu naziv genocidasi kad nisu izvrsili nikakav genocid? (bar ne jos uvijek)
Taj naziv bi trebao upotrebljavati kad pricas o Turcima koji su napravili stravican genocid nad Armencima.
Sta je Buca? Sta su radili u Poljskoj,Ceceniji,Avganistanu,sta su radili tatarima i ostalim muslimanima

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 jun 2022, 03:08

StrikeWarzone je napisao/la:
27 jun 2022, 21:03

Prevod leakovanih dokumenata to jest mailova FSB.
Nimalo dobro.

Po ovome Ruska vlast, FSB i Vojna komanda smatraju da moraju pod svaku cijenu zapoceti svjetski rat gdje bi uvukli mnostvo zemalja u isti da bi unistili sadasnji svjetski poredak i kreirali svoj.
Po njima treba napasti Litvaniju i spojiti sve Ruske teritorije u jednu (Rusko srpski svijeti)
Zapoceti rat s NATOM zapoceti ratove na Balkanu, Kina navodno zeli napasti Tajvan na Jesen i druge saveznike i prijateljske zemlje uvuci u lokalne ratove.

Iran-Venecuela-Sirija itd itd i time razvuci zapadne snage ma sve strane i uzeti sta se moze sve u svrhu ocuvanja Rusije i njene vlasti...

Ako je ovo 1% tacno nas ceka najtezi period u svjetskoj historiji.
A mislim da to Zapadne obavjestajne snage znaju za ovo i da se vrsi priprema

Previse je atmosfera nabrijana u svijetu da bi se zajebavali na ove tvrdnje.

Za Kinu se javno zna (Xi licno drzao govor) da ce Tajvan biti Kineski milom ili silom.

Ameri tvrde da ce Kinezi sigurno napasti Tajvan do 2030 godine.
I sva Americka masinerija se priprema za taj scenario.
Cak novi program 6 generacije aviona je po dizajnu namjenjen pacifickom teatru.
Gdje ce ba rusin krenut? Ljudima ukainci otpor zestok pruzaju a ne NATO I EU,nemaju resursa da ratuju sa NATOM ni oni ni Kina tj mislim sa zapadom mada bilo bi mi drago da krenu da se postave na mjesto gdje pripadaju

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jun 2022, 05:31

Nisam odavno ulazio na ovu temu, sad procitam zadnjih 10ak stranica… kako se velike srbende otkriju lagano, da ne kazem chetalji, trebalo bi malo smanjiti broj korisnika da forum brze funkcionise. Mada je uvijek fascinantno procitati kako ti ljudi zive kao u paralelnom univerzumu da su.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 jun 2022, 08:37

Tako je, samo Sultana slušati šta nam kaže i daleko ćemo dogurati, crko od gladi da bog da

https://www.klix.ba/biznis/ozbiljna-kri ... /220628006

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 28 jun 2022, 08:53

FoSte95 je napisao/la:
28 jun 2022, 08:37
Tako je, samo Sultana slušati šta nam kaže i daleko ćemo dogurati, crko od gladi da bog da

https://www.klix.ba/biznis/ozbiljna-kri ... /220628006
Sad ce sultan reci da je inflacija djelo podlog zapada
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 jun 2022, 09:13

ArtVandelay je napisao/la:
27 jun 2022, 22:29
Kako će rusi platiti kada su ih ovi izbacili potpuno iz sistema?!
kako im svakodnevno plaćaju gas i naftu ako su ih potpuno izbacili iz sistema?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 jun 2022, 10:06

Nešto kontam sa svim ovim sankcijama, uspostavom novih pravaca dobavljanja gasa od Carske Rusije koju trenutno pokušava obnoviti Putin, današnji stanovnici Rusije imaće u budućnosti samo tehnologiju iz vremena Carske Rusije

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 28 jun 2022, 11:35

Poznato ?

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 28 jun 2022, 13:26

RedBlue je napisao/la:
27 jun 2022, 10:05
admin je napisao/la:
27 jun 2022, 09:57
RedBlue je napisao/la:
27 jun 2022, 09:32
Aj ne kenjaj, vrati se pa lijepo procitaj sta sam napisao. Vecina stanovnistva u Donbasu su Rusi, nisam rekao da zive samo i iskljicivo Rusi, osim ako ti imas neku relevantnu statistiku da dokazes suprotno. Ovo za kupanje su objavili zapadni mediji poturajuci kao prkos gradjana Kijeva, ako hoces nadjem ti link. Isto prica za kozu je plasirana zna se sa cije strane i ovde je okacena kao relevantna, ako to nije bajka onda ne znam sta je. Treba malo sagledati sa svih strana, ne kazem ja da ne lazu Rusi, ali brate Ukrajinci samo sto nisu usli u Moskvu, evo neki dan ste postavljali ovde isto vijest da su usli u predgradje Hersona, sta bi sa tim jel vijest lazna?
Pa i jest prkos. Ja sam se u ratu kupao isto u Sarajevu na bentbasi, pa u povratku kuci cucao u podrumu na pola puta. I tvoja poruka je da u Sarajevu nije bilo rata, mi izmislili sve?
Ne znam kako si dosao do te poruke stvarno, izgleda nismo na istim talasnim duzinama. Namjereno sam pomenuo tu vijest iz razloga jer pamtim dobro istu scenu sa nasim prostora, dok sam ja ratovao protiv VenamaHrabrih(vidim da spominjes ARBIH) neki Aleksandar se kupao na Adi Ciganliji, njemu je sigurno bilo bolje nego meni i VenamaHrabrih. Ja samo hocu da rata ne bude, ali da mi **** Amerikanac ili Rus drzi predavanje o tome, to nikad necu prihvatati, a vi tu pricu jednostrano gutate. Toliko od mene, nemam vremena, mora se nesto i raditi, da stignemo do te EU pa da nam svane ili smrkne ebajiga.
Do poruke sam došao slijedećom logikom:

Stavio si sliku Kijeva, glavnog grada napadnute Ukrajine, što je pandan Sarajevu, glavnom gradu napadnute Bosne i Hercegovine i pokušao si objasniti da je rat u Kijevu zapadna propaganda, da im je jako lijepo u stvari dok u Donabasu ratuju (valjda kao što je nama bilo lijepo u Sarajevu jer smo se i mi kupali u rijeci). Ja sam ti i rekao da umjesto Kijeva staviš Moskvu i tamošnje kupače, jer je agresorska Moskva pandan agresorskom Beogradu i tom Aleksandru na Adi Ciganliji o kojem si u stvari pričao.

Jebu te višegodišnje zamjene teza, pogubiš se u tome ko je ko.

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 28 jun 2022, 14:19

admin je napisao/la:
26 jun 2022, 20:12
Na kraju dana, mi se ovdje najvise bavimo sobom. Ako je ok da rusi rade ovo sto rade, onda je ok da Srbija ili Hrvatska jednako poravnaju Bosnu ili Hercegovinu. Cak, mislim da nismo bili ni previse daleko od toga da je kojim slucajem Kijev pao u prvim danima rata. Zato slavimo ukrajinske branioce, jer osjecamo da su i nas odbranili. A slavimo pogibije ruskih boraca, jer se bojimo da bi dosli kod nas nakon sto pregaze ukrajinu.

Kao neko ko je to vec prezivio jednom, ne vidim nikakvu zdravorazumsku racionalizaciju za ono sto se desava u ukrajini i ne vidim nikakvu mogucu dobru namjeru osoba koje to rade.
Takav stav povlaci nemogucnost o nepristrasnom pristupu postavljenoj temi, korektno bi je bilo preimenovati.
Scenario i slijed dogadjaja koji pominjes mi ne izgleda ni najmanje vjeroavatan, on prkosi svemu sto je realno za ovaj prostor koji je iscrpljen i ljudima i resursima svake vrste.

Mislim da bi se i u tom slucaju nemoguce ali umisljene invazije Srbija iznenadila koliko bi ljudi iz Republike Srpske reklo ne takvom pripajanju. Bosna i Hercegovina je sasvim dobar okvir za nas zivot ovdje, zamislite granicu u Lukavica-Sarajevo ili Tuzla-Bijeljina, to je toliko neprirodno i prkosi logici svega normalnog.

Nama treba saradnja i olaksan prolaz ljudi- to je sve, ekonomski domen. Pa se onda nadati da ce nekada kriminal i drzava profunkcionisati.

Ono sto je bitno naglasiti kao kljucno postovati je izboreni nivo autonomije entiteta i to je jedna sasvim normalna stvar za Bosnu i Hercegovinu, da je drugacije ne bi bilo moguce niti normalno. Ona je oduvijek imala okvir tri naroda koja je cine i to su nastale istorijske prilike potvrdile. Da je srece da se Republika Srpska jos jednom poreski podijeli radi ravnomjernijeg poreskog tretmana i regionalnog patriotizma. Ili da Srbija nema taj ludjacki sindrom Beograd ili nista.

Ona paralela koju sam i ja naglasio kao mogucu (dakle bez lazi i gluposti o vjerskom ratu kod nas) - bio je rat za socijalisticko naslijedje. I da, moje misljenje je da je rat iznudjen od strane sve tri strane- cupa me se za jezik da se ocitujem i po tom pitanju- jer je to izgleda tabu neki stav, izlazak iz Jugoslavije se mogao desiti samo kao kompromis tri naroda koja su je cinile, Bosna i Hercegovina nije normalna drzva - nikada nije ni bila jer nije imala razvojni put drzava sa kojima se poredi i moralo joj se puno pazljivije pristupati. I na taj se rat moguce vracati (sto sumnjam da je zelja i namjera admina obzirom na tip foruma, ciljeve, tema je i bolna i nepotrebna) ali na neki novi - nema smisla. Njemacka i Francuska i Engleska ratovali citav vijek postojanja i to mnogo prljavo pa ide sve lagano.
Zadnja izmjena: huupmil, dana/u 28 jun 2022, 14:23, ukupno mijenjano 2 puta.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 jun 2022, 14:20

Zločinci i genocidaši došli u svoj mod rada. Sad idu, naravno, granatiranja i raketiranja naroda.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 jun 2022, 16:49

Moze li mi neko objasniti koja je svrha sankcija na fosilna goriva od strane zapada ako rusi trenutno vise zaradjuju na njima nego li prije rata?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.