Normalno, raja konta ako je došao čovjek sa parama da će dijeliti i šakom i kapom.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
mosa lošmi stićko tit-ula!
Otplata dugova i izgradnja infrastrukture zvuci predobro, nece se covjek baviti sportskim segmentom je ne zna sa time ali ce ga vjerovatno finansirati. Ljepo to sve zvuci, znamo svi da mozemo samo na ime infrasturkure velike pare uzimati, moderan stadion donosi mnogo toga, kada nema dugova jos bolje.
Ali opet mi smo fudbalski klub i sportski segment nam je dovoljno na niskim granama da nece biti moguce da isti ispasta jos vise dok ovo ostalo treba da napreduje. Bojim se da to nece ici, jer nama treba rezultat i na terneu, u ligi, izlazaak u europu.
Sacekajmo oficjelno i bez euforije jer za ovo trebaju godine rada i mnogo novca !
P.S. I opet da dodam kao i jucer, ovo je magnet za kojekakve legende i razne likove koji ce sigurno doci sa pitanjem koliko njih ima tu.
Ali opet mi smo fudbalski klub i sportski segment nam je dovoljno na niskim granama da nece biti moguce da isti ispasta jos vise dok ovo ostalo treba da napreduje. Bojim se da to nece ici, jer nama treba rezultat i na terneu, u ligi, izlazaak u europu.
Sacekajmo oficjelno i bez euforije jer za ovo trebaju godine rada i mnogo novca !
P.S. I opet da dodam kao i jucer, ovo je magnet za kojekakve legende i razne likove koji ce sigurno doci sa pitanjem koliko njih ima tu.
Zadnja izmjena: Machak, dana/u 28 jun 2022, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Mjau !
Zna li neko mozda sta znaci ova recenica sa ovog klixovog clanka: "Na sjednici Skupštine konstatovano je da postoje još neke validne ponude od kojih neke mogu biti komplementarne Diglišićevoj.
Da li to znaci da bi jos neko mogao uci u klub uz gospodina Diglisica(i ulagati npr. u sportski dio)?
Cini mi se da je neko na temi spominjao "Egipat" ?
Da li to znaci da bi jos neko mogao uci u klub uz gospodina Diglisica(i ulagati npr. u sportski dio)?
Prioritet MORA I HOCE biti, u narednih godinu do dvije, stabilizacija, finansijska i organizaciona, postavljanje omladinskog pogona na zdrave noge. To je to.Machak je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:33Otplata dugova i izgradnja infrastrukture zvuci predobro, nece se covjek baviti sportskim segmentom je ne zna sa time ali ce ga vjerovatno finansirati. Ljepo to sve zvuci, znamo svi da mozemo samo na ime infrasturkure velike pare uzimati, moderan stadion donosi mnogo toga, kada nema dugova jos bolje.
Svako ko bude trazio momentalni veliki rezultatski iskorak nema sta da trazi na Grbavici i bit ce brutalno popljuvan na tribinama. Nek stisne i nek pokusa..
Dosta je nama bilo sampanjaca, amara, violina...
NIKAD VISE!!!
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
To je isto da dodjes u košarkaši klub koji ima imovine,kazes neću se ja baviti kosarkoms,daj ti meni zemlju da ja pravim hotel. **** se meni za rezultate,a tu su baš u fudbalu pare. Evropa, grupne faze itd.Machak je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:33Otplata dugova i izgradnja infrastrukture zvuci predobro, nece se covjek baviti sportskim segmentom je ne zna sa time ali ce ga vjerovatno finansirati. Ljepo to sve zvuci, znamo svi da mozemo samo na ime infrasturkure velike pare uzimati, moderan stadion donosi mnogo toga, kada nema dugova jos bolje.
Hajmo biti realni ko je to kod nas napravio stadion, kamp, niko!
Do neki dan se imovina čuvala,.a gle danas ma može pomoćni što da ne. Ublehasi klasični od forumske mase ovdje,pa nadalje..
Zamisli nemamo zakona o sportu ne.moze se ulagati,ali se može pomoćni teren poravnali. Lijepe ideje nema sta.
Također se sjecam da je neko spominjao Egipat, čini mi se da je to bio @Alentm87 sudeći po njegovim postovima upućen je u ova aktuelna dešavanja.Brkooo je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:35Zna li neko mozda sta znaci ova recenica sa ovog klixovog clanka: "Na sjednici Skupštine konstatovano je da postoje još neke validne ponude od kojih neke mogu biti komplementarne Diglišićevoj.
Kad idu naši na Zlatibor?
-
- Kontakt:
Ovo je vrlo važno. Strpljenje i podrška. Nismo se preko noći uvalili u ****, nećemo se ni izvući sigurno.scorpion je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:37Prioritet MORA I HOCE biti, u narednih godinu do dvije, stabilizacija, finansijska i organizaciona, postavljanje omladinskog pogona na zdrave noge. To je to.Machak je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:33Otplata dugova i izgradnja infrastrukture zvuci predobro, nece se covjek baviti sportskim segmentom je ne zna sa time ali ce ga vjerovatno finansirati. Ljepo to sve zvuci, znamo svi da mozemo samo na ime infrasturkure velike pare uzimati, moderan stadion donosi mnogo toga, kada nema dugova jos bolje.
Svako ko bude trazio momentalni veliki rezultatski iskorak nema sta da trazi na Grbavici i bit ce brutalno popljuvan na tribinama. Nek stisne i nek pokusa..
Dosta je nama bilo sampanjaca, amara, violina, beganovica...
NIKAD VISE!!!
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Ako ti covjek izmiri dugove,napravi ti moderan stadion,napravi kamp,daje ti procente u zaradi....
Fakticki ti pravi klubu temelje za samoodrzivost. Sta hoces vise. Isto kao da ti kupi granap i ti ga jos pitas,a sta neces mi napunit robu iz Amerike djaba. Ostalo je do naseg rada .
Ti sav svoj rad usmijeris na rad sa mladim,na sportski segment. Svaka daljnja ulaganja se otvaraju ako se plodovi tog rada vide na djelu. Nacice svoj interes i Zeljo i Eldin.
Fakticki ti pravi klubu temelje za samoodrzivost. Sta hoces vise. Isto kao da ti kupi granap i ti ga jos pitas,a sta neces mi napunit robu iz Amerike djaba. Ostalo je do naseg rada .
Ti sav svoj rad usmijeris na rad sa mladim,na sportski segment. Svaka daljnja ulaganja se otvaraju ako se plodovi tog rada vide na djelu. Nacice svoj interes i Zeljo i Eldin.
Bravo, ovo je najkraći i najtačniji post koji je neko napisao otkad je sinoć objavljeno za Eldina. Svako normalan će ovako razmišljati i podržat ovu priču.BarbareZeljin je napisao/la: ↑28 jun 2022, 16:08Ako ti covjek izmiri dugove,napravi ti moderan stadion,napravi kamp,daje ti procente u zaradi....
Zadnja izmjena: braco, dana/u 28 jun 2022, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Glupsone GlupsoneeHulahopka je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:43To je isto da dodjes u košarkaši klub koji ima imovine,kazes neću se ja baviti kosarkoms,daj ti meni zemlju da ja pravim hotel. **** se meni za rezultate,a tu su baš u fudbalu pare. Evropa, grupne faze itd.Machak je napisao/la: ↑28 jun 2022, 15:33Otplata dugova i izgradnja infrastrukture zvuci predobro, nece se covjek baviti sportskim segmentom je ne zna sa time ali ce ga vjerovatno finansirati. Ljepo to sve zvuci, znamo svi da mozemo samo na ime infrasturkure velike pare uzimati, moderan stadion donosi mnogo toga, kada nema dugova jos bolje.
Hajmo biti realni ko je to kod nas napravio stadion, kamp, niko!
Do neki dan se imovina čuvala,.a gle danas ma može pomoćni što da ne. Ublehasi klasični od forumske mase ovdje,pa nadalje..
Zamisli nemamo zakona o sportu ne.moze se ulagati,ali se može pomoćni teren poravnali. Lijepe ideje nema sta.

Ovaj plan zvuči prilično dobro i fer po Želju, čovjek će ti riješiti dugove, izgraditi kamp, napraviti stadion, za uzvrat će dobiti koncesiju na stadion i pomoćni na osnovu čega će isplatiti svoja ulaganja, a i sam klub će dobiti dio od tog njegovog prihoda.
A tebi de fakto ostavlja klub na zdravim nogama, sa modernim stadionom, kampom, bez dugova, to su u suštini vrhunski preduslovi za stvaranje jakog kluba, privlačnog sponzorima, koji može postići i sportske rezultate, samo za taj segment će vjerovatno trebati neko stručan jer Diglisić neće da se bavi time i iskreno to mi je baš pošteno sa njegove strane, neće čovjek da se petlja tamo gdje se ne razumije za razliku od nekih.
E sad, to je tek plan, realizacija će sigurno trajati nekoliko godina, treba biti strpljiv i podržati sve to, ne stavljati neke sportske rezultatske imperative iako oni mogu veoma lako doći s obzirom da je kod nas sređen klub = veoma laka mogućnost za ostvarivanje rezultata, jer jednostavno kad je sve potaman u klubu onda je i na terenu lakše samo je potrebno ne preseravati se sa igračima kao što je radio Miske, nego slijediti recimo primjer Veleža i pametne gradnje tima.
A tebi de fakto ostavlja klub na zdravim nogama, sa modernim stadionom, kampom, bez dugova, to su u suštini vrhunski preduslovi za stvaranje jakog kluba, privlačnog sponzorima, koji može postići i sportske rezultate, samo za taj segment će vjerovatno trebati neko stručan jer Diglisić neće da se bavi time i iskreno to mi je baš pošteno sa njegove strane, neće čovjek da se petlja tamo gdje se ne razumije za razliku od nekih.
E sad, to je tek plan, realizacija će sigurno trajati nekoliko godina, treba biti strpljiv i podržati sve to, ne stavljati neke sportske rezultatske imperative iako oni mogu veoma lako doći s obzirom da je kod nas sređen klub = veoma laka mogućnost za ostvarivanje rezultata, jer jednostavno kad je sve potaman u klubu onda je i na terenu lakše samo je potrebno ne preseravati se sa igračima kao što je radio Miske, nego slijediti recimo primjer Veleža i pametne gradnje tima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Edis Kovačević, novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar
"Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora sa našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke.
Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja Direktora, biće izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas.
Nastaviti ćemo sa jako dobrom komunikacijom sa prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja.
Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u Klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja.
Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa Kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog Kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima", kazao je Edis Kovačević, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

-
- Kontakt:
Covjek Vijećnicu može kupiti za lovu koju bi trebao dao za ovo rentanje, to je ono što meni nije jasno, zapravo ne znam bas koliko košta ovo zemljište, ali ne vjerujem da je više od 15 miliona da ga kupi...
-
- Kontakt:
Pa prema ovome kako se pise ovo je win win situacija.
Samo da docekamo da se to potpise i nadat se da opet nece kad dodje kraj jula biti evo samo jos malo strpite se.
Isto tako vrlo je moguce da u ovih mjesec dana bude nekakvih opstrukcija jer kako vidim po clancima na portalima mnogo nas mrze i sve bi dali da ovo ne uspije.
Samo da docekamo da se to potpise i nadat se da opet nece kad dodje kraj jula biti evo samo jos malo strpite se.
Isto tako vrlo je moguce da u ovih mjesec dana bude nekakvih opstrukcija jer kako vidim po clancima na portalima mnogo nas mrze i sve bi dali da ovo ne uspije.
To njegovo ulaganje je igra poreza koji placa tamo bolje mu je ovamo davat nego drzavi.
Zeljeznicar! 1921 !
Pa vjerovatno je kao ozbiljan biznismen nasao nacin da kroz 30 godina otplati ono sto je ulozio i ostvari profit. Tih 30 godina ce sav prihod ici njemu i jedino sto je zabrinjavajuce je sta bi bilo za 30 godina. Tu ce se mesari nakotiti oko Zelje, Zeljo bi imao sve u svojim rukama ali i budzet na nuli. Naravno, to sve pod uvjetom da on zapravo udje u klub s tim planom.perodeformero je napisao/la: ↑28 jun 2022, 16:21Covjek Vijećnicu može kupiti za lovu koju bi trebao dao za ovo rentanje, to je ono što meni nije jasno, zapravo ne znam bas koliko košta ovo zemljište, ali ne vjerujem da je više od 15 miliona da ga kupi...
Problem nastaje u sportskom segmentu gdje mi nije jasno kako ce se ulagati u isti obzirom da klub nece imati skoro nikakve prihode za sportski dio.