FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
27
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 169

jestamaji
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jestamaji » 28 jun 2022, 16:37

braco je napisao/la:
28 jun 2022, 16:18
Edis Kovačević, novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar 🔵⚪

"Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora sa našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke.

Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja Direktora, biće izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas.

Nastaviti ćemo sa jako dobrom komunikacijom sa prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja.

Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u Klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja.

Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa Kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog Kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima", kazao je Edis Kovačević, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.
:thumbup:
nek on neće obavljati dužnost nego je obnašati i to najbitnije uz uz božiju pomoć ... odakle je on uopšte?

ja mislio da smo u situaciji gdje novac stiže i gdje nam, pored tog novca, pomoći mogu samo rad red i disciplina umjesto guranja u padže ... ali eto, treba nam božija pomoć

odo se napit, usro mi je dan iako je isti izvrsno započeo!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 28 jun 2022, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jun 2022, 16:38

perodeformero je napisao/la:
28 jun 2022, 16:21
Covjek Vijećnicu može kupiti za lovu koju bi trebao dao za ovo rentanje, to je ono što meni nije jasno, zapravo ne znam bas koliko košta ovo zemljište, ali ne vjerujem da je više od 15 miliona da ga kupi...
Vala ja bih prije kupio parcelu na Grbavici nego dole u centru, prvo geografski je tu negdje centar Sarajeva, druga stvar lokacija Grbavice je po mom mišljenju pogodnija za pravljenje poslovnog kompleksa, pogotovo onaj dio oko stadiona sa novoizgrađenom transverzalom koja će infrastrukturno dalje razvijati.

Sumnjam da u centru grada uopšte možeš kupiti parcelu veličine našeg pomoćnog, a pogotovo da gradiš nekakav kompleks tamo. I zato je meni nekako logičnija Grbavica.

Sve što uloži on će vratiti, neće sam sebe zakinuti nikako vjeruj mi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jun 2022, 16:42

Corcaigh je napisao/la:
28 jun 2022, 16:34
Covjek Vijećnicu može kupiti za lovu koju bi trebao dao za ovo rentanje, to je ono što meni nije jasno, zapravo ne znam bas koliko košta ovo zemljište, ali ne vjerujem da je više od 15 miliona da ga kupi...
Pa vjerovatno je kao ozbiljan biznismen nasao nacin da kroz 30 godina otplati ono sto je ulozio i ostvari profit. Tih 30 godina ce sav prihod ici njemu i jedino sto je zabrinjavajuce je sta bi bilo za 30 godina. Tu ce se mesari nakotiti oko Zelje, Zeljo bi imao sve u svojim rukama ali i budzet na nuli. Naravno, to sve pod uvjetom da on zapravo udje u klub s tim planom.

Problem nastaje u sportskom segmentu gdje mi nije jasno kako ce se ulagati u isti obzirom da klub nece imati skoro nikakve prihode za sportski dio.
Pa ne mora ulagati u sportski dio, otplatom dugova, pravljenjem kampa i stadiona ti ćeš svakako dugoročno biti u plusu i biće para na osnovu tih stvari.

Kao što rekoh, sponzori, partneri, navijači, uspjesi, prodaja igrača, piqke materine, sve će to biti na većem nivou kada imaš sređen klub. Veći je tu problem, ako mene pitaš, ljudi koji će se baviti sportskim segmentom, tu treba postaviti pametne i kvalitetne ljude.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 jun 2022, 16:44

Ovaj majmun ko hulahopka ocekuje da ce neko gurnuti 100 miliona i baciti ih da nema nikakve koristi ..
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u 28 jun 2022, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 jun 2022, 16:44

braco je napisao/la:
28 jun 2022, 16:09
anonimni je napisao/la:
28 jun 2022, 16:02
U petak @braco
Hvala druže. Koliko se sjećam neko je pisao da su Kolubara i Mornar naši protivnici tamo i da se traži još jedan. Možemo li očekivati neku generalku po povratku u Sarajevo?
8. se vracaju, tako da bi imali vremena taman vikend pred pocetak lige. Nisam upucen da li ce tako i biti, nema jos ni tog treceg protivnika
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 jun 2022, 16:45

anonimni je napisao/la:
28 jun 2022, 16:44
braco je napisao/la:
28 jun 2022, 16:09
anonimni je napisao/la:
28 jun 2022, 16:02
U petak @braco
Hvala druže. Koliko se sjećam neko je pisao da su Kolubara i Mornar naši protivnici tamo i da se traži još jedan. Možemo li očekivati neku generalku po povratku u Sarajevo?
8. se vracaju, tako da bi imali vremena taman vikend pred pocetak lige. Nisam upucen da li ce tako i biti, nema jos ni tog treceg protivnika
:thumbup:

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 28 jun 2022, 16:45

BarbareZeljin je napisao/la:
28 jun 2022, 16:08
Ako ti covjek izmiri dugove,napravi ti moderan stadion,napravi kamp,daje ti procente u zaradi....
Fakticki ti pravi klubu temelje za samoodrzivost. Sta hoces vise. Isto kao da ti kupi granap i ti ga jos pitas,a sta neces mi napunit robu iz Amerike djaba. Ostalo je do naseg rada .
Ti sav svoj rad usmijeris na rad sa mladim,na sportski segment. Svaka daljnja ulaganja se otvaraju ako se plodovi tog rada vide na djelu. Nacice svoj interes i Zeljo i Eldin.
Kako to? Ja imam granap,što će ga on kupovati. On dolazi u granap Al ga ne zanima to što ti prodaješ nego imaš li kakve zemlje blizu granapa? Zar nije to?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 jun 2022, 16:49

Glup, gluplji i Hulahopka.
mosa lošmi stićko tit-ula!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 28 jun 2022, 16:50

Dugovi, infrastruktura, omladinski pogon.. To su krucijalne stavke koje garantuju sigurnu buducnost kluba.. Mi nikako da shvatimo da smo bili pred gasenjem i da smo zbog nebuloza nekih ljudi u klubu vec mogli ostati bez pomocnog.. Ne znam koja sadaka je presudila da ne ostanemo bez tog terena i ove sanse da napravimo nesto.. Rijesiti dugove na ime poreza u sto kracem roku..
Pročepit će negdje.

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 28 jun 2022, 16:58

Ogadili nam taj football dio kluba neki ljudi, pa sad je kolko vidim i raja skontala prioritete :D

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 28 jun 2022, 17:05

1921boy je napisao/la:
28 jun 2022, 16:49
Glup, gluplji i Hulahopka.
mislim da nije fino da najglupljeg poredis sa carapicom.. najgluplji je ipak intelektualna gromada za carapicu :rol: :rol:
Mi smo Željini, Željo je naš !

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 28 jun 2022, 17:08

Ja se nadam da bi partner i odrzavao to sto napravi, jer ako nama ostavi odrzavanje tako modernog kampa, takvog stadiona svega bi se mogli nagledati.

Volio bih generalku pripremnu na Grbavici sa Sirokim, da vidimo sta mozemo a ipak ne prejak protivnik pred Leotar.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 28 jun 2022, 17:12

Raonffa je napisao/la:
28 jun 2022, 16:42
Corcaigh je napisao/la:
28 jun 2022, 16:34
Pa vjerovatno je kao ozbiljan biznismen nasao nacin da kroz 30 godina otplati ono sto je ulozio i ostvari profit. Tih 30 godina ce sav prihod ici njemu i jedino sto je zabrinjavajuce je sta bi bilo za 30 godina. Tu ce se mesari nakotiti oko Zelje, Zeljo bi imao sve u svojim rukama ali i budzet na nuli. Naravno, to sve pod uvjetom da on zapravo udje u klub s tim planom.

Problem nastaje u sportskom segmentu gdje mi nije jasno kako ce se ulagati u isti obzirom da klub nece imati skoro nikakve prihode za sportski dio.
Pa ne mora ulagati u sportski dio, otplatom dugova, pravljenjem kampa i stadiona ti ćeš svakako dugoročno biti u plusu i biće para na osnovu tih stvari.

Kao što rekoh, sponzori, partneri, navijači, uspjesi, prodaja igrača, piqke materine, sve će to biti na većem nivou kada imaš sređen klub. Veći je tu problem, ako mene pitaš, ljudi koji će se baviti sportskim segmentom, tu treba postaviti pametne i kvalitetne ljude.
Apsolutno je to tacno sto ti kazes, pogotovo ova zadnja konstatacija. Samo problem nastaje kad imas smanjene prihode (iznajmljivanje poslovnih prostora) a trebas ojacati sportski segment bez uliva kapitala. Naravno, sa kampom dolazi smanjenje troskova koje sad imamo prema ONSA-i i vjerovatno bi on mogao pokrivati i rezijske troskove. Nadam se da ce izaci na dobro, ali ovako laiciki ne vidim kako na sportskom planu mozemo krenuti naprijed bez nekog pocetnog kapitala

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 28 jun 2022, 17:23

Hulahopka je napisao/la:
28 jun 2022, 16:45
BarbareZeljin je napisao/la:
28 jun 2022, 16:08
Ako ti covjek izmiri dugove,napravi ti moderan stadion,napravi kamp,daje ti procente u zaradi....
Fakticki ti pravi klubu temelje za samoodrzivost. Sta hoces vise. Isto kao da ti kupi granap i ti ga jos pitas,a sta neces mi napunit robu iz Amerike djaba. Ostalo je do naseg rada .
Ti sav svoj rad usmijeris na rad sa mladim,na sportski segment. Svaka daljnja ulaganja se otvaraju ako se plodovi tog rada vide na djelu. Nacice svoj interes i Zeljo i Eldin.
Kako to? Ja imam granap,što će ga on kupovati. On dolazi u granap Al ga ne zanima to što ti prodaješ nego imaš li kakve zemlje blizu granapa? Zar nije to?
Ne dolazi on u granap,nego si ga ti zvao da ti pomogne,jer ti si doveo taj granap,svojim neradom u situaciju da ti ga oduzmu,prodaju i namire svoja potrazivanja. Sto bi ti neko pomogao da vratis dugove,sredio ti i napucao granap da izgleda ko super market,onako djaba. Sta ga briga sto si ti propao.Sto Amar trazi nazad svoje pare,koje je dao klubu. Znaci dao je da bi dobio nesto. A prica se da je pomogao.
Buraz nemas ti puno toga ponuditi. Da bi usao u neku grupnu fazu,neki vlasnik kluba mora uloziti samo u ekipu nekih 30 miliona. A da predhodno ima sve od infrastrukture,do sponzora i slicno.
I to ti ne garantuje grupu.
I koliko ti realno sa tako "malo" ulaganja mozes zaraditi,sa pravima,kratama i od UEFE maximalno 10 tak miliona.
Mi nemamo ni standard,ni moc,niti imamo potencijal da neko ulaze pare a da ima garant da ce mu se vratiti.
Prodacemo 100 000 dresova,otimaju se velike firme da nam daju pare.
I sta onda hoces da dodje covjek ulozi 20 miliona i pritom bije vlasnik.
Covjek je bukvalno partner i napravice sve sto nam je potrebno za normalan rad. Za to ce dobiti zemlju i ostvarivati profit od toga.
Sutra da se razidjes sa njim,i da povuce svoj ulig. Ne moze doci reci vratite mi sve moje pare.
Placeno ti je to sto si dao.Dobio si nesto.
Mogu samo prodati taj objekat i svako dobiti svoj dio.
Mozda bi ti volio one opcije,da se prodala zemlja i vratili dugovi,a gdje vi se pojedini dodatno ugradili u cijenu i rastaljivanje.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 jun 2022, 17:24

blueDBR je napisao/la:
28 jun 2022, 16:58
Ogadili nam taj football dio kluba neki ljudi, pa sad je kolko vidim i raja skontala prioritete :D
Tako je. 100 %. :urnebes:

Bolje ikad nego nikad. Napredak svakako u razmisljanju. Moglo bi od nas i biti nesto... :cool: :kafa:
@igrajlopte 🐦

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 28 jun 2022, 17:28

mislim da je tamo oko 2005 bilo ponuda da se da na koncesiju pomocni na 20,30 god. pa se bi protiv a sad bi i ta koncesija i istekla :D ... meni je ok ova varijanta i ona obecava ... mozda grijesim a mislim da ovdje vecina misli frajer daje lovu iz djepa svog mislim sto bi, mozda jest u neku ruku tako al prepostavljam profit firme svoje da ne bi placao poreze ce provuci kroz ovaj d.o.o. sto ce mu dati u nekoj buducnosti zaradu a i neke olaksice u usa ce dobiti naravno ima vjerovatno i boljih brzih nacina da on to uradi al eto odlucio se kroz zelju ... sasvim mi je razumno da ga interesuje ovaj segment kluba a i sto bi se peglao oko sportskog dijela i ulagao kad ga za god. neko moze smjeniti, ovako je i investiciju zastitio pravno ...

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 28 jun 2022, 17:38

Gdje li smo mi fulali s Musom sto ce u Sarajevo, poslije je nas je i u Gorici bio standardan i dobar, a kod nas krilo igrao..

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 28 jun 2022, 17:43

Azzuri je napisao/la:
28 jun 2022, 17:38
Gdje li smo mi fulali s Musom sto ce u Sarajevo, poslije je nas je i u Gorici bio standardan i dobar, a kod nas krilo igrao..
Slavko, poznatiji kao spavac na stadionu ili ti ga kartoteka, nije ispoštovao obaveze iz ugovora o određenom broju utakmica. Dobro još nismo i penale platili. A plata mu je u klubu bila oko 30 hiljada eura.
moSa ljoŽe

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 jun 2022, 17:50

Zvanično potvrđen novi kondicioni. Sretno Adnane!
mosa lošmi stićko tit-ula!

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 28 jun 2022, 17:51

@raonffa Mislim da je covjek po svemu sto se pise covjek sa vizijom tako da vjerovatno i sa sportskog segmenta ce biti postavljen strucan kadar koji ce graditi tim. To bi MOZDA mogao biti Meša, covjek od njegovog povjerenja. Vrijeme ce pokazati najbolje sta mozemo ocekivati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, b00t, bablaz1, bhfanatic14, MrkiMedo, rimljanin90, sebalos i 85 gostiju.