Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

bavariapivo
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la bavariapivo » 28 jun 2022, 10:10

samocelik je napisao/la:
28 jun 2022, 09:55
bavariapivo je napisao/la:
28 jun 2022, 09:26
Viduka99 je napisao/la:
28 jun 2022, 06:32
Zamisli ti tog bezobrazluka. Hrvatska s ovim cijenama svake godine biljezi rekordne zarade, umjesto da smanji cijene jer Mujo i Suljo ne mogu to platiti pa prijete odlaskom u Tursku.
Problem je sta dobijes za svoj novac ;)

a da dobijes u ili cg ili u tr za manje novca bolju uslugu, to stoji...
Svako ima pravo da bira za svoje šta mu je bitnije ili bolje. Doslovno biraš između mora i usluge.
Meni je recimo otok u Hrvatskoj (preferiram Šoltu) definicija odmora i da je ne znam koliko skuplje od Turske to mi je opcija prije.
Bio jednom, i mogu ti reci, da te razumijem. Solta je bas divan otok.

a za prvu recenicu si 100 % u pravu, svako ima pravo da bira. Samo sto je kod nas problem, ima puno ljudi, nece u hrvatsku, zato sto ne vole ili bolje receno imaju predrasude, onda imas druge, koji jednostavno hoce na neke dalje destinacije a hrvatska cg ili cak turska nisu dovoljno egzoticni, a onda imas i trece koje ne vole ovo, ne vole ono itd itd.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jun 2022, 10:20

Kakvih sve levata ovdje ima ja ne vjerujem. Znaci Hrvatska je maltene skuplja od Maldiva. Tretiraju te ko zadnju stoku, a ti trcis njima pare ostavljat. To stokholmski sindrom ili sta. Za te pare mozes otici na Mallorcu i uzivati, a da ne pricam o Turskoj ili Crnoj Gori koje su jeftinije, a Turska je bolja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 28 jun 2022, 10:32

Espiritosanto je napisao/la:
23 jun 2022, 10:37
FabioMiretti je napisao/la:
23 jun 2022, 10:04
Marvin je napisao/la:
23 jun 2022, 09:39
Gdje na rafting preporucujete da se ode? Una,Neretva? Tara je cujem 'opasna' ako se zejebavas.
Dakle nesto mirnije bi pasalo.
Hitko rafting, Glavaticevo... kod punca i zeta Smaila Prevljaka ;)
I moja preporuka isto Hitko
Konjic advisor kod Salke Maksumića, extra domaćin i ljudina
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Viduka99
Kontakt:

Post Postao/la Viduka99 » 28 jun 2022, 10:37

bavariapivo je napisao/la:
28 jun 2022, 09:26
Viduka99 je napisao/la:
28 jun 2022, 06:32
Zamisli ti tog bezobrazluka. Hrvatska s ovim cijenama svake godine biljezi rekordne zarade, umjesto da smanji cijene jer Mujo i Suljo ne mogu to platiti pa prijete odlaskom u Tursku.
Problem je sta dobijes za svoj novac ;)
Imas potpuno pravo birati gdje ces ici.

S obzirom da Hrvatska rusi sve rekorde iz godine u godinu, ocigledno ima i previse ljudi koji zele svoj novac potrositi u Hrvatskoj. ;)

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 28 jun 2022, 10:55

Sto se tice Hrvatske i mora jedina dobra stvar su jeftini letovi sa Plesa i bonbon kartica za internet u EU.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 jun 2022, 16:20

Beduin je napisao/la:
28 jun 2022, 05:58
jasmin10 je napisao/la:
27 jun 2022, 23:19
Beduin je napisao/la:
22 jun 2022, 09:41

Brate iz Tuzle let avionom, za cca 2h su tamo, ispred ih saceka mini bis i drito do hotela odvuku. Jos nadjes neki 4* hotel tamam za njih cjenovno, a i ponudom, a da nije daleko od aerodroma. Siguran sam da ce im biti ljepse i zanimljivije, nego u Hrvatskoj, a 100% i jeftinije.

Meni kao mladjoj osobi pa nema nista mrskije od peglanja autobusom, patnja.
E hvala druze nadam se da ću ih nagovoriti. Bio sam nedavno u Istanbulu i fakat je prelijepo. Ne može se Hrvatska ili Crna Gore porediti s tim.
Ako naletiš na neku ponudu pošalji. :thumbup:
Da ne obecavam pa izlevatim jer evo spremam se za mora, imam let kasnije, ali nazovi Golden Tours u Tuzli i reknes im do koliko para zelis za 2 osobe i poslat ce ti na mail dostupno i dobro. Ili ako ti je blize iz Sarajeva onda neku njihovu agenciju zvrkni i sve dobijes na mail.

ABd da im nadjes sta i obradujes ih.
Hvala druze. Sretno na moru i uzivaj.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jun 2022, 16:33

Hrvatska je najbolja ako nisi otisao nigdje mimo nje. Jos nisam cuo da je neko bio u Turskoj, Tunisu, Egiptu itd a da kaze da je bolje u Hrvatskoj trenutno.

Nisu problem ni cijene, svakako se odvaja dosta para u svakom slucaju za odmor, vise je fazon sto te ljudi yebu ko zadnjeg klosara kao sto neko gore rece.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 jun 2022, 16:58

harden je napisao/la:
28 jun 2022, 16:33

Nisu problem ni cijene, svakako se odvaja dosta para u svakom slucaju za odmor, vise je fazon sto te ljudi yebu ko zadnjeg klosara kao sto neko gore rece.
Obožavam kod nas ovo generaliziranje, sve je ili crno ili bijelo, rijetko kad se kaže "u mom slučaju" ili "lično". Evo recimo mene nikad niko nije yebo u Hrvatskoj, nemam nijedno neprijatno iskustvo za više od 15 godina ljetovanja. Još zadnjih godina stalno čitam o nekakvim sramotnim cijenama i svaki put odem i iznenadim se jer bude suprotno, kako smještaj, tako i hrana i piće.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jun 2022, 17:03

Finn je napisao/la:
28 jun 2022, 16:58
harden je napisao/la:

Obožavam kod nas ovo generaliziranje, sve je ili crno ili bijelo, rijetko kad se kaže "u mom slučaju" ili "lično". Evo recimo mene nikad niko nije yebo u Hrvatskoj, nemam nijedno neprijatno iskustvo za više od 15 godina ljetovanja. Još zadnjih godina stalno čitam o nekakvim sramotnim cijenama i svaki put odem i iznenadim se jer bude suprotno, kako smještaj, tako i hrana i piće.
Jednostavno je takav utisak, ne govore to svi dzaba sigurno, iz razgovora sa ljudima koje znam vise cujem to nego nesto pozitivno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 jun 2022, 17:11

harden je napisao/la:
Hrvatska je najbolja ako nisi otisao nigdje mimo nje. Jos nisam cuo da je neko bio u Turskoj, Tunisu, Egiptu itd a da kaze da je bolje u Hrvatskoj trenutno.

Bio u Tunisu, i realno jednom i nikada vise... Hrvatska je za Tunis Miami

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 jun 2022, 17:13

harden je napisao/la:
28 jun 2022, 17:03
Finn je napisao/la:
harden je napisao/la:

Jednostavno je takav utisak, ne govore to svi dzaba sigurno, iz razgovora sa ljudima koje znam vise cujem to nego nesto pozitivno.
I opet svi ti isti svake godine idu.... :urnebes: :rol:

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 28 jun 2022, 17:23

Finn je napisao/la:
harden je napisao/la:

Ja sam zadnjih par godina u Istri, isto nikakvih problema, sve top. Ma milina jedna. Mora se otici ipak malo dalje od Makarske jbg da bi promjenio misljenje.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 28 jun 2022, 17:26

Hrvatska jeste poskupa, bar sto se tice marketa i ugostiteljstva, sto se tice smjestaja jos se moze naci po normalnim cijenama, hoteli jesu skupi ali ne idem tamo i to je to. Jos jedan plus je sto mi je blizu, 200 kilometara do zadra, najcesce tu idem i u okolna mjesta.
Evo mi smo ove godine u petrcanima u vili sa bazenom 400, 500 metara od plaze, 6 noci za 6 osoba 900 eura. Tri spavace sobe, dvije terase sa pogledom na more, po meni to nije losa cijena, klima u svakoj sobi sto je najbitnije :mrgreen: opet kazem po marketima, restoranima i kaficima zna biti poskupo ali **** ga, odmor je jednom, eventualno dva puta godisnje.
Sto se tice ljudi nisam imao losa iskustva do neku noc, to mi je jedino, a svake godine sam u Hrvatskoj, jedne godine sam izabrao Italiju, vjerovatno cu tamo i sljedece godine.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jun 2022, 17:36

harden je napisao/la:
Nije utisak vec su cinjenice. Pusti ovog iznad sto prodaje muda pod bubrege. Eto niko nije bio u Hrvatskoj vec samo on pa pojma nemamo. Nije uopste bit sto je skupo vec sto na tebe gledaju ko na ljudski bankomat. Tu si da ti izvuku pare i noga. Zasto bi to sebi radio ako imas drugih opcija. Razumijem ljude kojima je usput, na granici su ili im je to najbolje pri povratku u Njemacku ili gdje vec rade. Znaci ako odes u restoran, kafic, market ne da je skupo nego preskupo. Odes u Tursku imas i obroke ukljucene, imas svedski stol, jedes ko konj. Gledaju te ko malo vode na dlanu. A to je sramota Hrvatske, jer da su bolji domacini bilo bi im jos 5 puta vise turista.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jun 2022, 18:11

Ja se zakleo 2013. godine da vise necu otici u Hr na ljetovanje i to je to. Cak nisam ni imao neka pretjerano losa iskustva, ako sam ih i imao, ali da neko omalovazava mene ili moj narod ne dozvoljavam i okrecem plocu. Ako cu citati natpise, kokentare podsmijeha i omalovazavanja mog naroda, tu onda i ja spadam pa makar i ne rekli to direktno meni.
A naobisao sam se svijeta i necu prestati. Pisaj Hrvatsku.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 jun 2022, 18:23

Bundesliga je napisao/la:
28 jun 2022, 17:36
harden je napisao/la:
Nije utisak vec su cinjenice. Pusti ovog iznad sto prodaje muda pod bubrege. Eto niko nije bio u Hrvatskoj vec samo on pa pojma nemamo. Nije uopste bit sto je skupo vec sto na tebe gledaju ko na ljudski bankomat. Tu si da ti izvuku pare i noga. Zasto bi to sebi radio ako imas drugih opcija. Razumijem ljude kojima je usput, na granici su ili im je to najbolje pri povratku u Njemacku ili gdje vec rade. Znaci ako odes u restoran, kafic, market ne da je skupo nego preskupo. Odes u Tursku imas i obroke ukljucene, imas svedski stol, jedes ko konj. Gledaju te ko malo vode na dlanu. A to je sramota Hrvatske, jer da su bolji domacini bilo bi im jos 5 puta vise turista.
Ali druže, to je tvoje iskustvo. Ja tebi recimo neću reći da prodaješ muda pod bubrege. A o ovome upravo pričam, generalizuješ stvari ne poštujući iskustva drugih. Ja koji živim u Sarajevu i koji sam nažalost navikao na visoke cijene ove u HR dođu normalne, s obzirom šta nudimo mi, šta nude oni. Kafa u centru Sarajeva je cjenovno bara bara s kafom u centru Makarske. Ovdje gledaš u tramvaj, tamo gledaš u cice i more.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 28 jun 2022, 18:38

Sto se tice Hrv licno sam imao tri puta bas lose iskustvo, prvi put u N. Vinodolskom na plazi sa radnikom u fast foodom skutorom iz Hercegovine, koji je redom preko mene uzimao narudzbe iako sam bio na redu. Na kraju mi je isporucio nesto skroz drugacije od moje narudzbe. Yebao sam mu Ustasku majku pred punom plazom, prijatelje s kojim sam bio sam isto nabio na qrac uz konstataciju da pored nase Turske me nagovorise da dodjem kod Ustasa, nije mi odgovorio ni radnik ni niko sa plaze.

Drugi put u Makarskoj me konobar nije htio usluziti u jednom restoranu iznad Bube Bara, posle 20ak min iako sam bio skoro sam u basti i posle mog gestikuliranja i psovanja, ispricavao mi se da me nije vidio. Ustao sam i otisao.

Treci put isto Makarska isto ljetovanje, s plaze svratim u trgovinu s prijateljem. S ruksakom na leđima uđem, zbog guzve izađem napolje i sjedem na neki zid i cekam prijatelja da izađe i da idemo. Izlaze sefica marketa i radnica i govore mi kako su me upratile na kameri i da sam ukrao par stvari sa police i traze da me pregledaju. Napravim se budala i trazim da mi to ponove dok snimam i da cu im pokazati, ali i da cu pozvati policiju i svog advokata. 100% sigurne gospođe prihvate, pregledaju ruksak, ne nađu nista. U znak isprike i molbu da ne pozivam policiju dobijem flasu Jack Danielsa i neku meksicku Tekilu.

Od te Makarske vise nikad nisam otisao u Hrv.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 jun 2022, 18:56

Ja 3x bio u toj istoj Makarskoj, ostao šokiran gostoprimstvom i izlaženjem u susret kod nekih stvari, bez ijedne zamjerke. Jedva čekam ponovo dolje otići.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 28 jun 2022, 19:03

RedBlue je napisao/la:
28 jun 2022, 17:23
Finn je napisao/la:
harden je napisao/la:

Ja sam zadnjih par godina u Istri, isto nikakvih problema, sve top. Ma milina jedna. Mora se otici ipak malo dalje od Makarske jbg da bi promjenio misljenje.
Istina. Treba ici sjevernije od Splita. Zadar, Rijeka, Pula. Sve top.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 28 jun 2022, 19:04

Wanderson je napisao/la:
28 jun 2022, 18:38
Sto se tice Hrv licno sam imao tri puta bas lose iskustvo, prvi put u N. Vinodolskom na plazi sa radnikom u fast foodom skutorom iz Hercegovine, koji je redom preko mene uzimao narudzbe iako sam bio na redu. Na kraju mi je isporucio nesto skroz drugacije od moje narudzbe. Yebao sam mu Ustasku majku pred punom plazom, prijatelje s kojim sam bio sam isto nabio na qrac uz konstataciju da pored nase Turske me nagovorise da dodjem kod Ustasa, nije mi odgovorio ni radnik ni niko sa plaze.

Drugi put u Makarskoj me konobar nije htio usluziti u jednom restoranu iznad Bube Bara, posle 20ak min iako sam bio skoro sam u basti i posle mog gestikuliranja i psovanja, ispricavao mi se da me nije vidio. Ustao sam i otisao.

Treci put isto Makarska isto ljetovanje, s plaze svratim u trgovinu s prijateljem. S ruksakom na leđima uđem, zbog guzve izađem napolje i sjedem na neki zid i cekam prijatelja da izađe i da idemo. Izlaze sefica marketa i radnica i govore mi kako su me upratile na kameri i da sam ukrao par stvari sa police i traze da me pregledaju. Napravim se budala i trazim da mi to ponove dok snimam i da cu im pokazati, ali i da cu pozvati policiju i svog advokata. 100% sigurne gospođe prihvate, pregledaju ruksak, ne nađu nista. U znak isprike i molbu da ne pozivam policiju dobijem flasu Jack Danielsa i neku meksicku Tekilu.

Od te Makarske vise nikad nisam otisao u Hrv.
Znaci kupile te ustase sa flasom pica :rol: :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.