AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 28 jun 2022, 23:08

Pa brate, ako šest-sedam mjeseci svi mediji konstantno izvještavaju oko nečega, onda sigurno da postoje neke osnove. Pisalo se isto i o Origiju svo ovo vrijeme, kad gle čuda, pojavi se jučer u Milanu.
Za Botmana nije nikakva tajna da ga je Maldini želio, ali su se povukli radi iznosa transfera. Kakav obrt se desio sa Renatom, ne znam.

Kakve su alternative i kakvim budžetom uopšte raspolažemo, nemam pojma, to ćemo tek vidjeti. I prošle godine sam mislio isto, pa završismo sa Messijasom i Diazom kao jedinom desetkom.

Za početak bih volio da Maldini i Massara potpišu nove ugovore, nije mi jasno zašto se ovoliko odugovlači i zašto još uvijek fali zvanična potvrda iako im ugovori ističu za dva dana.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 29 jun 2022, 10:18

Opet kažem, da je Maldini siguran 1000% u ovaj projekt i da su mu obećali solidan budžet za transfere ne bi se sigurno odugovlačilo do zadnjega dana produženje njegovog ugovora.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 jun 2022, 10:27

Nemojte se puno zavaravati oko produzenja Maldinija, i on je samo ljudsko bice i hoce vise para sa novim ugovorom, sto je sasvim logicno

I prestanite vise sa svakodnevnim kukanjem, mercato jos nije ni poceo, a kao sto vidimo niko jos nije neke igrace u italiji doveo

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2022, 10:37

Jesu li novi vlasnici uopće preuzeli klub? Maldini i Masara imauu pravo postavljati svoje uslove, jer uspijeli da naprave šampionski tim s ovim igracima. Kada su rekli da Red Birds preuzima klub jako me razočaralo. Šugavi ameri gledaju da što više zarade, pri tome ih iskreno briga za klubom. Ako su prioriteti da se produže ugovori s Messinhom, Saleemakersom ili Krunićem, iskreno onda ne treba baš previše nadati se :thumbdown:

Toliko ima dobrih igraca koje možeš privući platom i tako stvoriti tim za LP, ali hajde evo Origi je došao koji relano nije imao ni interesa drugih klubova. :kafa:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 29 jun 2022, 10:45

Potpisan je novi ugovor sa Pumom. Umjesto dosadašnjih 13M idu na 30M i plus ce se jedan sportski centar nazvati po Šumi i to ce biti najveci ugovor u historiji Milana.

Calma ljudi, da je Botman toliko dobar ne bi se samo Newcastle interesovao za njega. Kalulu je svakako bolji :mrgreen:

Sanches je staklene, al vidjet ćemo. Nakon završetka prijelaznog roka cu dati ocjenu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 jun 2022, 11:33

Ponudili smo Dybali ugovor od 4m po sezoni, moglo bi se to naci na 5 + bonusi

Divock, Dybala i Ziyech i dosta, zadrzati Pobegu i onda imas u sredini Tonali, Benaser, Adli,Pobega, Krunic

Nazad imamo svakako dobru odbranu, Kajer se vraca, a ova dva nasa dragulja su svakako top u tandemu, ako Rom ode onda dovesti nekoga, a Gabbiju poslati na posudbu

Uglavnom kad bi doveli Dybalu, Ziyecha i Origi mi smo na konju

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2022, 11:47

Dybala košta pun qurac para tako da se to nikad neće desiti, a i ne vidim svrhu tog transfera jer on u našoj formaciji nema pravog mjesta. Mislim da smo dosad mogli skontati kakvog igrača Pioli želi na mjestu desetke, a to nije ni Dybala ni slični njemu.

Na toj poziciji jedino De Katelere može igrati, računajući imena sa kojima se povezujemo. Ako i to bude još jedan propali transfer u nizu i ako ne dođe nijedna planirana desetka, onda jedino što preostaje je da se uzdaš u Adlija i nadaš se najboljem. :zzz:

Ziyech bar ima nekog smisla jer je desno krilo. I ovaj transfer mi je najrealniji jer će Čelzi dovesti Rapinhu i Sterlinga.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2022, 14:36

Taj De Katelere se samo kod nas na forumu spominje, nesto se ne otimaju drugi klubovi za njega, ja iskreno nisam niakd cuo za njega dok se Milan nije poceo zanimati za njega.... Ali reci da ze Dybalu nema mjesta kod nas je bas `hrabro`

---------------------------Origi---------------
-------------Leao----Dybala-----Ziech--------------
------------------Benacser-----Tonali--------------

Po meni ovaj tim bi u ofanzivnom smislu bio ubitacan, narano pod uslovom da ih Pioli uklopi. Daj ljudima kruha i igara :kralj:

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 29 jun 2022, 14:51

desna strana skripi skroz, sa Calabrijom se ne moze racunati, lik je propao ko mudo kroz poderane hlace…sto se tice 10 tke, mislim da u Diazu ima hljeba, odigrao je odlicnu sezonu do korone, ehhh sad da li ce proigrat ili nece vidjet cemo, al mislim da zna igrati nogometa… ako se po jutru dan poznaje nece haman nekih transfera biti, cekat ce se ko i uvijek zadnji dani i dovodit ce se opcije C jer se pobogu vazda nesto izjalovi...sa Adlijem ne ocekujem nista, lik se nije u Bordou uspio nametnuti a da pojacanje bude u Milanu, sumnjam…

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jun 2022, 15:19

meskalin je napisao/la:
29 jun 2022, 14:36
Taj De Katelere se samo kod nas na forumu spominje, nesto se ne otimaju drugi klubovi za njega, ja iskreno nisam niakd cuo za njega dok se Milan nije poceo zanimati za njega.... Ali reci da ze Dybalu nema mjesta kod nas je bas `hrabro`

---------------------------Origi---------------
-------------Leao----Dybala-----Ziech--------------
------------------Benacser-----Tonali--------------

Po meni ovaj tim bi u ofanzivnom smislu bio ubitacan, narano pod uslovom da ih Pioli uklopi. Daj ljudima kruha i igara :kralj:
Bas sam isto napisao neki dan sto se tice te formacije, samo sam stavio Ziyech/Berardi. Kazu ne moze 😄😄
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 29 jun 2022, 15:36

meskalin je napisao/la:
29 jun 2022, 14:36
CDK se ne spominje samo kod nas na forumu :hmmmm: Odlican talent i potencijal. Ima iskustvo u LP ve , a tek mu 21 godina. Moze pokriti vise pozicija.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2022, 15:37

Ovo je bgm odlican tim, Dybala ukoliko zeli nastupiti u Qataru odabrao bi Milano, jer trenutno nema tima u Seria A sa zdravijom klimom od Milana, po meni najveci fail bi mu bio ako odabere Atletico :facepalm: Mislim da bi Maldini i Masara mogli i njega i Ziecha dovesti bez puno muke.

Meni najvise smeta ova pat pozicija, niti ima pomaka za Maldinija i Masaru niti za vlasnike kluba ili cak za moguce transfere. :hmmmmm:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2022, 15:38

Vidim da se i za Dybalu svi otimaju, ne zna šta će jadan od svih tih ponuda. :zzz:

Isfuran igrač u 2022 godini, takvi danas nemaju mjesta u 90% ekipa jer rijetko ko više igra sa dva napadača. U svim ostalom formacijama je bar 30% slabiji igrač i sa razlogom je spao na to da osim Intera nema nijedne ozbiljne ponude.

Uostalom, ko bi u toj formaciji trebao trčati i učestvovati u defanzivi? Leao, Dybala, Ziyech, Origi? :zzz:

Pa yebemu majku, ja ne znam je li mi pratimo isti Milan, ali nije mi jasno kako ljudi dosad nisu skontali da Pioli želi veznjake na poziciji desetke, a ne hibride napadača/SS poput Dybale i Diaza. Ako mu ne mogu priuštiti takvog igrača, onda radije neka niko ne dolazi i neka se Adliju pruži šansa.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2022, 15:47

Pa dobro jeste malo preofanzivno, ali imas mogucnosti za formacije, jer kad Milan gubi i Pioli ubaci ove igrace, ja sam siguran da mogu svakoj ekipi dati gol....nego de vi meni recite ko je ta #10 za Milan, sumnjam da je igrac iz Belgije za kojega od 10 radnom osoba 1 ce reci a je cula za njega. Ja imam 37 godina i u fudbalu sam cijeli zivot nisam imao pojma za njega, cak niti jaranima kad sam rekao ljudi umirali od smijeha. :facepalm:

Dybalina je forma u padu, ali mislim da on i poluzdrav je bolji od djecaka kojima je vrhunac karijere utakmice protiv Genka ili Genta :D morate shvatiti da prelazak iz Jupiter lige u Seria A je ogroman skok u karijeri, treba se adaptirati na ligu , na kraju krajeva hoce li se uspjeti prilagoditi ?!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jun 2022, 16:21

Ma nije derpe za pozicije AMF, on je vise SS. Ko sto rope reče Pioli bi tu više volio klasičnog veznjaka koji kao ima ofanzivne karakteristike. Zato se i pominjao Renato.
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2022, 16:34

Ja njega jedino mogu vidjeti na poziciji lažne devetke, ali rečeno je da poslije Origija neće dolaziti nijedan napadač, a uostalom ni ne treba nam pored toliko drugih prioriteta.
U krajnjem slučaju desno krilo, ali on to uopšte nije i to bi bilo gušenje igrača na pogrešnoj poziciji. Između njega i Ziyecha izbor bi bio jasan, a obojica sigurno neće doći.

Druže, pa De Katelere je novi De Bruyne. :mrgreen:
Meni je već neko vrijeme poznato njegovo ime jer je možda trenutačno najperspektivniji belgijski igrač. Teško da postoji igrač, koji je naravno dostupan i finansijski izvodljiv, a da bi nam bolje legao od njega na toj poziciji

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jun 2022, 16:49

Ropeu bog ne ugodi tako da..... kad je mister stavljao Kessiea na 10ku ni tad bije godilo, a sad veli da Pioli trazi veznjake na mjesru 10ke Dybala bi itekako mogao odigrati tu, a nije vala ni da imamo nekog ko je suha klasa pa da kazemo da nam ne treba.... ali pred nama je pa cemo vidjeti. Ovdje se ni Ibra nije prizeljkivao, cak se i Maldini tjerao ali nejse ...
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 29 jun 2022, 16:54

Ja Dybalu ne smatram WC igračem, no vjerujem da bi igra prema naprijed dobila dimenziju više. On u elementu i htijenju, uz eventualno Ziyecha bi plesali po terenu. Samo je pitanje da li bi Benaser i Tonali mogli pokriti njihovu defanzivnu nedisciplinu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2022, 17:01

Pa što je stavljao Kessija na desetku? Upravo zato što su Diaz i svi slični njemu za qurac i pogrešan profil igrača.

Nisu rješenje ni oni ni Kessie, to je bilo traženje od dva zla manje. Rješenje su ofanzivno orijentirani veznjaci poput Adlija, tog belgijanca ili nekog trećeg koji se uklapa u taj kalup.

Nego pustimo mi to, šta se dešava sa Maldinijem i Massarom? :zzz: Dan pred istek ugovora, a ni dalje se niko ne oglašava oko toga i iako sam i dalje optimističan u vezi toga, ovo sve što se dešava je u najmanju ruku čudno i pomalo zabrinjavajuće.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jun 2022, 18:40

rope11 je napisao/la:
29 jun 2022, 17:01
Pa što je stavljao Kessija na desetku? Upravo zato što su Diaz i svi slični njemu za qurac i pogrešan profil igrača.

Nisu rješenje ni oni ni Kessie, to je bilo traženje od dva zla manje. Rješenje su ofanzivno orijentirani veznjaci poput Adlija, tog belgijanca ili nekog trećeg koji se uklapa u taj kalup.

Nego pustimo mi to, šta se dešava sa Maldinijem i Massarom? :zzz: Dan pred istek ugovora, a ni dalje se niko ne oglašava oko toga i iako sam i dalje optimističan u vezi toga, ovo sve što se dešava je u najmanju ruku čudno i pomalo zabrinjavajuće.
Ma ne bi gurao Kessiea na 10ku da nije morao, krenuo je on u sezonu sa Diazom, ali kad je vidio da je ovaj propao ko zeton, onda silom prilika daj Kessija, mislis da je imao Dybalu da ne bi igrao tu prije i Diaza i Kessija ?

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.