FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

1921boy
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la 1921boy » 29 jun 2022, 17:16

Laporta, Deco, Alemany, Yuste i Masip su se vratili u klupske prostorije ponovo.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 jun 2022, 17:40

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 29 jun 2022, 17:55

ElCartel11 je napisao/la:
29 jun 2022, 16:54
Dolaze Lewa i Gnabry :kafa:
Cuo sam da se i Robben vraca iz penzije :lol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 jun 2022, 18:00

Raphina aka losiji Ferran
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 jun 2022, 18:23

miki_92 je napisao/la:
29 jun 2022, 18:00
Baš bezveze hajp oko njega. Još će ga najvjerovatnije debelo preplatiti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jun 2022, 18:31

Znači Laporta tjera de Jonga u Man Utd, i Xavi želi da ostane, a i de Jongu se ne ide pretjerano u United. A i cijena je realno niska, loš deal bi za Barcelonu ovo bio, 65 miliona. Danas katalonski mediji pišu, kako su velike mogućnosti da Frenkie ode, a Pjanić ostane i da je Soler spreman potpisati ugovor. Depay može da ide za 20 miliona €, vjerovatno će neko od Engleza biti zainteresirani. Sitni detalji djele Lengleta od prelaska u Tottenham, pozajmica i još nema relevantnih vijesti da li će biti opcija otkupa.

Koliko se naši bore oko Raphinhe, kao nekoć oko Dembelea. Evo cijeli dan imaju sastanak Cruyff :rol:, Alemany, Laporta i Deco. 65 miliona je potrebno dati za Raphinu najmanje, pored Pina dati tolike pare za njega. Raphinha = Malcom, čak bih rekao da Malcom ima više potencijala u sebi. Od Lewe i Raphinhe za iste pare mogu se napraviti bolji poslovi i dovesti igrači koji su bolji ili imaju veći potencijal.

Danas se pojavila i vijest da Atletico Madrid se planira riješiti Griezmanna, probili su budžet za plate, a njega se najlakše za njih riješiti. Ukoliko se to ne desi ovo ljeto, ne planiraju ga ni otkupiti naredno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 jun 2022, 18:37

NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2022, 18:31
Znači Laporta tjera de Jonga u Man Utd, i Xavi želi da ostane, a i de Jongu se ne ide pretjerano u United. A i cijena je realno niska, loš deal bi za Barcelonu ovo bio, 65 miliona. Danas katalonski mediji pišu, kako su velike mogućnosti da Frenkie ode, a Pjanić ostane i da je Soler spreman potpisati ugovor. Depay može da ide za 20 miliona €, vjerovatno će neko od Engleza biti zainteresirani. Sitni detalji djele Lengleta od prelaska u Tottenham, pozajmica i još nema relevantnih vijesti da li će biti opcija otkupa.

Koliko se naši bore oko Raphinhe, kao nekoć oko Dembelea. Evo cijeli dan imaju sastanak Cruyff :rol:, Alemany, Laporta i Deco. 65 miliona je potrebno dati za Raphinu najmanje, pored Pina dati tolike pare za njega. Raphinha = Malcom, čak bih rekao da Malcom ima više potencijala u sebi. Od Lewe i Raphinhe za iste pare mogu se napraviti bolji poslovi i dovesti igrači koji su bolji ili imaju veći potencijal.

Danas se pojavila i vijest da Atletico Madrid se planira riješiti Griezmanna, probili su budžet za plate, a njega se najlakše za njih riješiti. Ukoliko se to ne desi ovo ljeto, ne planiraju ga ni otkupiti naredno.
Nemoj bas biti siguran da Xavi zeli De Jonga.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jun 2022, 19:45

Ne znam ali za mene to nije bad deal nikako. 65 fiksno i 20 miliona u bonusima je za mene odličan posao. Ne treba zaboraviti da će i pored smanjenja njegove plaće prema starom ugovoru cifra rasti i da ćemo mu to morati isplatiti kad tad. A drugo je to što ćemo (ako ostane) u toku nove sezone morati isplatiti enormnu sumu njegovom menadžeru (Ali Dursun) jer je to tako Bartomeu dogovorio. Skoro sam pročitao neku njegovu izjavu kako su oni prvo bili odbili Barcelonu a onda su kroz par dana na insistiranje tadašnje uprave obavili kratak razgovor koji je trajao 45 minuta i posao završili na obostrano zadovoljstvo, očigledno je da je ova gore priča o bonusu istinita i da mu klub mora isplatiti ogroman bonus.

Što se tiče njegove zamjene to bi vjerovatno bio Soler čiji transfer vjerovatno ne bi prešao cifru veću od 20 miliona. Što se tiče Bernarda Silve mislim da je to u ovom trenutku teško izvedivo, pogotovo još ako se ostvare transferi Raphinhe i Lewandowskog.

Ne vjerujem da Xavi vidi Pjanića u svojim planovima, eventualno da se još neko proda ili da ne uspiju dovesti zamjenu za Frenkija ali opet on sam mora pokazati da zaslužuje igrati za Barcelonu.

Memphis bez problema može pronaći sebi angažman, cifra od 20 miliona je sasvim realna za igrača njegovog kalibra, pogotovo za ekipe koje su blizu vrha (Leipzig, Lazio, Roma, Lyon, West Ham pa i Tottenham) a nemaju neki ogroman pritisak.

Nadam se da je istina za Lengleta, pa barem i posudba.

Što se tiče Raphinhe, ne znam šta da kažem. Dembele vjerovatno neće produžiti ugovor zbog toga je od jutros u klubu opšta mobilizacija što se tiče Raphinhe. Deco je u klupskim prostorijama od 10 sati ujutro i još uvijek je tu, cilj je da što prije probaju završiti transfer iako Chelsea ima već aktivan dogovor sa Leedsom. Raphinha baš kao i Deco preferira prije odlazak u Barcelonu.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 jun 2022, 21:32

miki_92 je napisao/la:
29 jun 2022, 18:00
Ferran je onaj "radni" tip ofanzivca. Nije u ničemu s loptom elitan,no zato u defanzivnom doprinosu,pokrivanju,kretanju bez lopte,karakteru i dobrom duhu takvi likovi uvijek ostvare velebnu karijeru,puno jaču od većina hipertalentiranih poput dembelea recimo.

Raphinha bi smrdilo na flop poput većine skupih Brazilaca koje ste dovodili zadnje doba,no osobno ništa ne znam o njemu(Osim da kao van Dijk ,bio je blizu transfera u GNK DINAMO svojedobno),a čim je zasjela nova Uprava i Struka,konverzija dovođenja vam je 400 % kvalitetnija. Kupujete puno jeftinije,a prolazite puno zadovoljeniji učinkom na i van terena.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 jun 2022, 22:06

utisak koji sam stekao o ferranu otkad je stigao u barcu, jeste da se apsolutno radi o sistemskom igracu, a ne o igracu koji moze iz nicega napraviti nesto (iako se nadam da moze postati takav igrac), a najveci kvalitet mu je strasno dobar osjecaj za prostor, bas cesto se nalazi u prilici za postizanje pogotka, a iako mu je realizacija problematicna, to se moze popraviti, nije to trajna falinka, a osim toga, kao sto je drugi forumas vec napisao, ferran mnogo radi u defanzivnom dijelu igre, tako da bi sve u svemu trebao postati odlican sistemski igrac

ove sezone uz odredjeno iskustvo koje je stekao xavi u la ligi i kvalitetnije igrace, ekipa bi trebala igrati kvalitetniji fudbal, a samim tim bi i odredjeni igraci profitirali, jer neki od njih ne mogu ispuniti ono sto se od njih ocekuje, ferran je jedan od njih

iskren da budem, raphinha mi djeluje kao macak u vreci, ali, neko se mora kupiti obzirom da ce dembele najverovatnije napustiti klub, te da je ansu sve samo ne pouzdan kad je zdravstveno stanje u pitanju, za ferrana sam vec objasnio

dembele, raphinha ili neko treci je neophodan, ako ne bude nista od toga, barca ce biti u velikom kanalu

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 29 jun 2022, 23:07

Lenglet u Tottenham gotova stvar, kaže Di Marzio.

Eto vam malo dobrih vijesti za kraj dana. :rol:
Meni ostaje nada da će iznenaditi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jun 2022, 23:18

Cipiripiblicblic je napisao/la:
29 jun 2022, 23:07

Dobre vijesti :mrgreen:

Pa možda ga Conte vrati u život ko zna, još ima nade za njega za razliku od Umtitija.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 29 jun 2022, 23:20

let3 je napisao/la:
29 jun 2022, 23:18
29 jun 2022, 23:07

Dobre vijesti :mrgreen:

Pa možda ga Conte vrati u život ko zna, još ima nade za njega za razliku od Umtitija.
Koji je problem s njim? Je li sklon kiksevima, je li nije dobar u duelima, je li jednostavno loš? :mrgreen:

Ma Conte je vratio u formu Bentancura, Daviesa, Dohertyja itd. Svakako nije rizik jer je posudba.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jun 2022, 00:06

29 jun 2022, 23:20

Koji je problem s njim? Je li sklon kiksevima, je li nije dobar u duelima, je li jednostavno loš? :mrgreen:

Ma Conte je vratio u formu Bentancura, Daviesa, Dohertyja itd. Svakako nije rizik jer je posudba.
Sklon pravljenju gluposti, penala i slicno. Prva sezona u Barci je bio odličan, ali kasnije pad, svaka sezona gore od one prije, upao u negativnu spiralu gdje samo najgore pokazuje.

Ma koncentracija i glava glavni problem. Kad veznjak nema koncentraciju može ga neko ispraviti u igri, al kad stoper to nema onda je katastrofa. Možda ga Conte zategne i vrati u život, mada sumnjam :mrgreen:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 30 jun 2022, 00:13

Ne može igrač s takvim CV biti loš,to je nemoguće. KONTEKST! Barci je ispao škart,a sada su ga se riješili što ne znači da u EPL kod Contea neće se nametnuti

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 jun 2022, 00:29

Ja je znam šta mu se desilo al’ prvu sezonu ke bio odličan.
Don't hate what you don't understand.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jun 2022, 00:56

There is something scheduled at Barça hospital tomorrow. A medical?
Romero prenosi.

Što se tiče Lengleta, Di Marzio tvrdi da bi posao sutra mogao biti finaliziran.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 jun 2022, 09:46

Jesu zapeli za ovog raphinu, ko da je Ronaldinho svojevremeno

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 jun 2022, 10:05

Sviđa mi se ideja sa Raphinom, potreban je takav igrač nakon što Dembele ode.

De Light na izlaznim vratima, to kad bi se nekako završilo imao bi štopere za narednu deceniju.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jun 2022, 10:17

There are movements in the club offices, already in the early hours.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.