FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Evander
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Evander » 30 jun 2022, 11:04

Rajaz je napisao/la:
30 jun 2022, 10:05
Sviđa mi se ideja sa Raphinom, potreban je takav igrač nakon što Dembele ode.

De Light na izlaznim vratima, to kad bi se nekako završilo imao bi štopere za narednu deceniju.
Ma vala i taj De Light nista posebno. A zasigurno bi trazio ogromnu platu. Juventus se zahebao sa njim, isto kao i Barca sa De Jongom, totalna razocanja. Jeftinijih a boljih rjesenja ima.
Ova generacija holandjana, kvalitetom ni blizu nije onim ranije.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 jun 2022, 11:08

Ja bih prije Koundea.

Treba odustati od Lewandowskog. 40+5 je i vise nego fer.

Ubuduce kad budu dosli po nekog igraca treba biti jednako ovako bezobrazan.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 jun 2022, 12:19

1921boy je napisao/la:
29 jun 2022, 19:45
Ne znam ali za mene to nije bad deal nikako. 65 fiksno i 20 miliona u bonusima je za mene odličan posao. Ne treba zaboraviti da će i pored smanjenja njegove plaće prema starom ugovoru cifra rasti i da ćemo mu to morati isplatiti kad tad. A drugo je to što ćemo (ako ostane) u toku nove sezone morati isplatiti enormnu sumu njegovom menadžeru (Ali Dursun) jer je to tako Bartomeu dogovorio. Skoro sam pročitao neku njegovu izjavu kako su oni prvo bili odbili Barcelonu a onda su kroz par dana na insistiranje tadašnje uprave obavili kratak razgovor koji je trajao 45 minuta i posao završili na obostrano zadovoljstvo, očigledno je da je ova gore priča o bonusu istinita i da mu klub mora isplatiti ogroman bonus.

Što se tiče njegove zamjene to bi vjerovatno bio Soler čiji transfer vjerovatno ne bi prešao cifru veću od 20 miliona. Što se tiče Bernarda Silve mislim da je to u ovom trenutku teško izvedivo, pogotovo još ako se ostvare transferi Raphinhe i Lewandowskog.

Ne vjerujem da Xavi vidi Pjanića u svojim planovima, eventualno da se još neko proda ili da ne uspiju dovesti zamjenu za Frenkija ali opet on sam mora pokazati da zaslužuje igrati za Barcelonu.

Memphis bez problema može pronaći sebi angažman, cifra od 20 miliona je sasvim realna za igrača njegovog kalibra, pogotovo za ekipe koje su blizu vrha (Leipzig, Lazio, Roma, Lyon, West Ham pa i Tottenham) a nemaju neki ogroman pritisak.

Nadam se da je istina za Lengleta, pa barem i posudba.

Što se tiče Raphinhe, ne znam šta da kažem. Dembele vjerovatno neće produžiti ugovor zbog toga je od jutros u klubu opšta mobilizacija što se tiče Raphinhe. Deco je u klupskim prostorijama od 10 sati ujutro i još uvijek je tu, cilj je da što prije probaju završiti transfer iako Chelsea ima već aktivan dogovor sa Leedsom. Raphinha baš kao i Deco preferira prije odlazak u Barcelonu.
Ta priča oko bonusa se aktivirala kad je počela priča oko prodaje de Jonga, dakle vjerovatno je patka da se lakše proda. U prethodne 3 godine, pa čak i onda kad se pričalo o svim mogućim lošim ugovorima u klubu i bonusima za sve i svašta, to se nije spominjalo. Pomiriti se sa tim, da klubu trebaju novci, Laporta će bacit de Jonga niz vodu da bi osigurao sredstva za neke druge igrače i još tome dodati ove prodaje TV prava. Meni je bad deal, jer se moglo izvući više, pogotovo ako uzmemo u obzir da je prva ponuda Uniteda bila 60 miliona € plus bonusi, dakle uspio si povećati nešto "sitno" u pregovorima, a ne gori pod nogama, tako da se moglo i dalje pregovarati.

Isto mislimo za Bernarda Silvu, tek ukoliko ne stignu Raphinha i Lewa, on se može očekivati. Također, mislim da će Soler sigurno doći i da njegov dolazak ili eventualno dolazak Bernarda Silve ne utječe jedan na drugi.

Pjanić će imati minute na pripremama, neka se pokaže. Ali, mislim da će njegova plata utjecati na to da će ga klub htjeti prodati. Posljednje vijesti da su Lenglet, Puig, Mingueza, Umtiti i Braithwaite dobili dopust da ne dođu na pripreme i oni sigurno napuštaju klub. Što se Memphisa tiče, evo danas pišu kako će se ponude razmatrati samo ako Lewandowski dođe u klub, Bayern je danas odbio i treću ponudu Barcelone, glupost je bila i slati je, ljudi ga žele prodati za keš od 50 miliona €, a s obzirom na sve okolnosti on ne vrijedi taj novac. 20 miliona € za Depaya je minimum u ovom trenutku, iako ima još godinu ugovora. A za njega bi se vrlo lako našao klub, spomenuo si neke. Lenglet danas ili sutra završava svoj odlazak u Spurse.

Kao što već rekoh, ne smatram toliko Raphinhu dobru opciju za Barcelonu. Ima nekih kvaliteta (dribling, osjećaj za prostor, brzina, pa čak je i u završnici dobar), ali recimo nema kvaliteta koji je potreban za Barcin stil nogometa, za ono što će Barcelona igrati na terenu u 90% vremena, nema dobar pas, slabija vizija i kreativnost, loš je u taktičkom postavljanju, a ni odbrana nije bajna. On je vrlo dobar igrač na širokom prostoru, za kontre, kada će ispred sebe imati jednog ili dva protivnička igrača i 40tak metara prostora, ali u situacijama kada je oko 16m i protivnikova odbrana je postavljena donosi loše odluke, nije učinkovit. Uglavnom, klasično brazilsko krilo, ima ih još na stotine sa sličnim kvalitetama u raznim klubovima. Spominjao sam Malcoma, potpuno isti igrači, čak Malcom ima kvalitetniji šut. Malcoma bi dobio sada besplatno, a za ovog trebaš platiti minimum 65 miliona €. Ako se već želi takav tip krila dovesti. Danas je Deco u Londonu, na pregovorima sa Chelsea.

Što se tiče štopera ja gledam to na ovaj način, Kounde bi se mnogo bolje slagao sa Garciom, a De Ligt sa Araujom. De Ligt je blizu Chelsea, što otvara Barceloni prostor za Koundea.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2022, 12:25

Hoće li Barcelona uspjeti skupiti 50+ mil za Lewu ili da pišemo propalo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jun 2022, 12:29

Saurman je napisao/la:
30 jun 2022, 12:25
Rekli Hasan i Khan, nije Lewa na prodaju i pocinje pripeme sa Bayerno, a isto potvrdili i uvazeni navijaci kobasicara :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2022, 12:34

Evander je napisao/la:
30 jun 2022, 12:29
Saurman je napisao/la:
Rekli Hasan i Khan, nije Lewa na prodaju i pocinje pripeme sa Bayerno, a isto potvrdili i uvazeni navijaci kobasicara :kafa:
Rekli Hasan i Khan nas Haaland ne zanima.
Čim padne ponuda 50 mil i nešto kroz bonuse oni Lewu šalju sa mašnicom.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jun 2022, 12:36

Saurman je napisao/la:
30 jun 2022, 12:34
Evander je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Rekli Hasan i Khan nas Haaland ne zanima.
Čim padne ponuda 50 mil i nešto kroz bonuse oni Lewu šalju sa mašnicom.
Znaci, lagali a vi baustelci se uhvatili toga zdravo za gotovo i svima ovdje tvrdili da Lewa ostaje. Izlevatise vas Hasan i Kan :rol: :rol: :rol:
Cemu sad mijenjanje price? Vratimo se par sedmica unazad i pogledajmo sta se pisalo :kafa:

Ili ste pak Gorezka i ti nabijali cijenu Lewi, pisuci na sportsport.ba forumu :rol: :rol: :rol: :rol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2022, 12:42

Evander je napisao/la:
30 jun 2022, 12:36

Znaci, lagali a vi baustelci se uhvatili toga zdravo za gotovo i svima ovdje tvrdili da Lewa ostaje. Izlevatise vas Hasan i Kan :rol: :rol: :rol:
Cemu sad mijenjanje price? Vratimo se par sedmica unazad i pogledajmo sta se pisalo :kafa:

Ili ste pak Gorezka i ti nabijali cijenu Lewi, pisuci na sportsport.ba forumu :rol: :rol: :rol: :rol:
Pa jel' ti fkt misliš da će iz kluba javno govoriti ciframa i o tome koga će dovesti ili prodati . :rol: Slobodno se vrati par stranica unazad i vidi ko je šta pisao.Ja sam rekao čim dođe prava ponuda Lewa ide i kraj priče.Jer je odbio ponudu produženja od 2 godine uz reduciranje plate.

Kolika je cijena Lewe bila prije mjesec dva 30 mil a koja je sad 50-60 mil o tome ti pričam.Ako kontaš.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jun 2022, 13:36

Evander je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Ne trebaju njima pare, koji ce im qrc, oni toga vec imaju, vec im trebaju Lewini golovi :lol: koji je inace zlatna lopta i najveca legenda kluba :rol: ali ako slucajno ode, onda ce odjednom biti star, propao, izdajnik itd... uglavnom, sve je to stvar taktike :urnebes:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 jun 2022, 13:42

Iz godine u godinu se nadaš da će se Sarma opametiti i uozbiljiti, a on potpuno isti kao i prvog dana foruma sada već davne 2009. Što će reći da dječko stagnira već dugih 13 godina :shock:

HuseinKapetan9

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 30 jun 2022, 16:56

Rajaz je napisao/la:
30 jun 2022, 10:05
Sviđa mi se ideja sa Raphinom, potreban je takav igrač nakon što Dembele ode.
Son za siromasne
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jun 2022, 16:58

mosa lošmi stićko tit-ula!

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 30 jun 2022, 17:03

Ne zna se koja je ljepsa vijest
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 30 jun 2022, 17:19

Evander je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Ti druze isto neko dijete...sta treba da kazu da je na prodaju i da time automatski smanje cijenu igracu?! To moze samo budala..a jos vece budale ce biti ovi iz Barce ako ponude 50mil za igraca od 34.godine..iskreno ako vam ga Bayern uvali za 50mil,onda nije ni cudo sto je Barca u k.urcu..lahko je zabijati golove u Bayernu..ja od srca zelim da vam ga Bayern proda, pa makar i za 1€..pa nek igra sa Busquetsom, S.Robertom, Piqueom, Albom, Depayom i slicnim ficfiricima..on nece u Barci zabiti ni 15 golova..

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jun 2022, 17:54

edo07 je napisao/la:
30 jun 2022, 17:19
Evander je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Ti druze isto neko dijete...sta treba da kazu da je na prodaju i da time automatski smanje cijenu igracu?! To moze samo budala..a jos vece budale ce biti ovi iz Barce ako ponude 50mil za igraca od 34.godine..iskreno ako vam ga Bayern uvali za 50mil,onda nije ni cudo sto je Barca u k.urcu..lahko je zabijati golove u Bayernu..ja od srca zelim da vam ga Bayern proda, pa makar i za 1€..pa nek igra sa Busquetsom, S.Robertom, Piqueom, Albom, Depayom i slicnim ficfiricima..on nece u Barci zabiti ni 15 golova..
Meni je drago što si konačno priznao da je BL farmerska liga :salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jun 2022, 19:28

edo07 je napisao/la:
30 jun 2022, 17:19
Evander je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Zeli igrac da ide? OK, kazu mu nadji klub koji ce nam za tebe platiti toliko i toliko, ili ces u suprotnom ostati. Ovako, moljakaju igraca da dodje na pripreme, govore da 1000 posto. Smijurija. Lewa ih levati samo ovako. Sramota sta si Bayern dopusta.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jun 2022, 19:56

NisamInSajder je napisao/la:
30 jun 2022, 12:19
Ta priča oko bonusa se aktivirala kad je počela priča oko prodaje de Jonga, dakle vjerovatno je patka da se lakše proda. U prethodne 3 godine, pa čak i onda kad se pričalo o svim mogućim lošim ugovorima u klubu i bonusima za sve i svašta, to se nije spominjalo. Pomiriti se sa tim, da klubu trebaju novci, Laporta će bacit de Jonga niz vodu da bi osigurao sredstva za neke druge igrače i još tome dodati ove prodaje TV prava. Meni je bad deal, jer se moglo izvući više, pogotovo ako uzmemo u obzir da je prva ponuda Uniteda bila 60 miliona € plus bonusi, dakle uspio si povećati nešto "sitno" u pregovorima, a ne gori pod nogama, tako da se moglo i dalje pregovarati.
mosa lošmi stićko tit-ula!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 jun 2022, 21:54

1921boy je napisao/la:
30 jun 2022, 19:56
NisamInSajder je napisao/la:
30 jun 2022, 12:19
https://www.google.com/amp/s/amp.fcbarc ... 4_102.html

Imaš i ovu vijest, koju je prenijelo još medija. Dakle, sve što mediji objave nije istina. Laportine novine će sve objaviti da opravdaju njegove poteze. Kao što je to bilo i kod tjeranja Messija, i u nekim drugim situacijama. Tako je uvijek bilo i uvijek će biti. Ponavljam, ukoliko ta klauzula stvarno postoji u ugovoru što se nije o njoj pričalo prije 5-6 mjeseci, prije godinu dana, prije 2 godine ili na samom potpisu ugovora kad su mediji do detalja objasnili ugovor. Nego, eto baš prije 10tak-20 dana, tačnije kad je Laporta vidio da neće nači dovoljno novca, a nema nikog prodati osim de Jonga, pa se eto tad sjetio da pogleda njegov ugovor i slučajno vidio tu klauzulu koju su svi do sada preletili jer je napisana fontom 6, pa je nisu vidjeli.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 01 jul 2022, 11:56

Poljska reprezentacija je jača ekipa od Barce, nisam siguran koliko je Lewi pametan odlazak u ekipu renomea današnje Barce.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 01 jul 2022, 11:57

Kako se Dembele i Dortmund *osrase na Barcelonu to jos nisam vidio otkako pratim nogomet… Dortmundu 135 miliona a nama vreca *ovana… Hvala bogu pa ga necemo vise gledati u barceloni… Lik napusti klub poslije jedine sezone gdje je malo vise igrao a nije postigao ni 5 golova… a ostalo je prelezao u bolnici, smet jedan nekulturni koji nicim nije zasluzio da produzi ugovor… a barceloni jos jedna sramota sto su mu ikako nudili produzenje…

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.