Premijer liga BiH - aktuelno

Tristan10
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Tristan10 » 02 jul 2022, 10:45

Kad su bili derbiji igraci Sarajeva su isli 4-5 dana ranije u karantin da se pripreme, ali jbg kad se od nekud pojave moji zemljaci Paprica i Radmilo :thumbup:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 02 jul 2022, 10:45

Miljacka je napisao/la:
02 jul 2022, 10:26
Pa evo, naveo sam ti slučaj i kada su utakmice, zanemarimo grupe skroz. Nikad nećeš vidjeti u gradu simpatizere željezničara prije utakmice i ne samo prije derbija, nego bilo koje utakmice. Osim kad su evropske i kad ide i kunto i panto. Što ne znači da smo mi kao nešto superiorniji ili šta se već pokušava prezentovati. To su gluposti. Ja sam ponosan kad vidim da navijači Sarajeva iz drugih gradova dolaze na utakmice i skidam kapu tim ljudima i definitivno će uvijek imati moje poštovanje jer im je svaka utakmica gostujuća.

To si u pravu, ima željovaca i po ovim naseljima u gradu, baš kao što imaš i navijača Sarajeva po Grbavici, Dobrinji itd. itd., ali u manjini. Po meni je veći kompleks koristiti svaku situaciju kada si u gradu i baciti neku sliku ili video da svi vide kako i vas ima u gradu. Ne postoji nijedno naselje u Sarajevu ili okolini koje 100% "pripada" nekome. Ja nigdje nisam napisao da vas nema nikako u centru, ali da ste u manjini, u manjini ste.

Malo si pretjerao s tih 90%, ali hajde nema veze, kontam šta hoćeš reći :D
Željo je prirodna protuteža Čaršiji.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 02 jul 2022, 10:51

Miljacka je napisao/la:
Pa evo, naveo sam ti slučaj i kada su utakmice, zanemarimo grupe skroz. Nikad nećeš vidjeti u gradu simpatizere željezničara prije utakmice i ne samo prije derbija, nego bilo koje utakmice. Osim kad su evropske i kad ide i kunto i panto. Što ne znači da smo mi kao nešto superiorniji ili šta se već pokušava prezentovati. To su gluposti. Ja sam ponosan kad vidim da navijači Sarajeva iz drugih gradova dolaze na utakmice i skidam kapu tim ljudima i definitivno će uvijek imati moje poštovanje jer im je svaka utakmica gostujuća.

To si u pravu, ima željovaca i po ovim naseljima u gradu, baš kao što imaš i navijača Sarajeva po Grbavici, Dobrinji itd. itd., ali u manjini. Po meni je veći kompleks koristiti svaku situaciju kada si u gradu i baciti neku sliku ili video da svi vide kako i vas ima u gradu. Ne postoji nijedno naselje u Sarajevu ili okolini koje 100% "pripada" nekome. Ja nigdje nisam napisao da vas nema nikako u centru, ali da ste u manjini, u manjini ste.

pa neces jer tad iskljucivo POLICIJA grad dijeli prije pocetka i poslije utakmice. Vrlo dobro znas da poslije Grbavice vas preusmjeravaju gore prema gradu gdje ste se okupljali isto kao sto je i nas poslije Koseva usmjeravaju prema Grb gdje smo se okupljali iako apsolutno to nista ne mora da znaci a vidim poceli ste da rezon bacate i tu 😃

a sto mislis da je kompleks to sa slikama? Ja mislim da je to cisto onako pokazatelj nekih drugih stvari.

vas je Dobrinja npr. godinama izvlacila, bukvalno ste korteom znali kretati, sa druge strane nasi su se bas dugo vremena okupljali u SG-u. Cinjenica je da i kroz historiju vase i nase osnivanje se vodi kroz ova gore naselja. A sta danas imamo? Imamo neku kontru koja nije ni priblizna istini 😀
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 02 jul 2022, 10:54

Sto puta ponovljena stvar.
Pogledaj derbi na Grbavici. Kad nas puste da idemo kucama, nasa kolona 80%ide ka centru i Starom gradu. Manje grupe se odvajaju lijevo i vracajj u donje dijelove grada.
A slozit cemo se da na derbiju na Grbavici dolaze nasi HC.

Ne toliko bitna stvar, ja znam likove zive na Grbavici fanatici Sarajeva, i obratno na Kosevu Zeljeznicara. Ali prosto je tako kako je, oprilike se u svim opstinama zna gdje su vecinski navijaci/simpatizeri. A naravno da svaka ulica u gradu ima i jednih i drugih. Svaka porodica jbt, a ne ulica :mrgreen:
- FKS -

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 jul 2022, 10:57

Samo ne znam sto je tesko priznati da Zeljo ima vise navijaca?

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 02 jul 2022, 11:14

dejavu je napisao/la:
02 jul 2022, 10:51
Miljacka je napisao/la:

pa neces jer tad iskljucivo POLICIJA grad dijeli prije pocetka i poslije utakmice. Vrlo dobro znas da poslije Grbavice vas preusmjeravaju gore prema gradu gdje ste se okupljali isto kao sto je i nas poslije Koseva usmjeravaju prema Grb gdje smo se okupljali iako apsolutno to nista ne mora da znaci a vidim poceli ste da rezon bacate i tu 😃

a sto mislis da je kompleks to sa slikama? Ja mislim da je to cisto onako pokazatelj nekih drugih stvari.

vas je Dobrinja npr. godinama izvlacila, bukvalno ste korteom znali kretati, sa druge strane nasi su se bas dugo vremena okupljali u SG-u. Cinjenica je da i kroz historiju vase i nase osnivanje se vodi kroz ova gore naselja. A sta danas imamo? Imamo neku kontru koja nije ni priblizna istini 😀
Policija dijeli navijače prije derbija, ne dijeli ih kad su "male" utakmice, napomenuo sam to. Navijače Sarajeva uvijek možeš vidjeti po gradu, prije svake utakmice, navijače željezničara ne, osim kad je neka evropska.

Skrenuli smo totalno s teme jer je moja poenta na početku bila to da sam ponosan kad vidim da dolaze navijači i iz drugih naselja, pregrađa i drugih gradova, a ti si neke od njih omalovažavao samo zbog toga. Malo mi je kontradiktorno furati patriotizam i visoki nacionalni ponos, a omalovažavati sve što nije iz Sarajeva. Osim sa tuzlacima, oni su fakat seljazzi :mrgreen:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 02 jul 2022, 12:05

Cekaj, @Miljacka, po tebi znaci covjek mora otici na Carsiju, popiti kafu, pa se opet spustiti na Grbavicu, ne kontam?

Kod vas ljudi dolaze tako na tekme, popije se kafa/piva u gradu i pjeske preko sutjeske, usput do Koseva. Poredis neuporedivo

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jul 2022, 12:19

U redu je prijatelju @Miljacka
Skontali smo poentu
Vi kad je derbi hodate po cijelom gradu
Mi ne smijemo po Centru i Starom gradu

Svaka Vama cast
Samo nastavite hodat

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 02 jul 2022, 12:28

Miljacka je napisao/la:
02 jul 2022, 11:14
dejavu je napisao/la:
02 jul 2022, 10:51
Miljacka je napisao/la:

Policija dijeli navijače prije derbija, ne dijeli ih kad su "male" utakmice, napomenuo sam to. Navijače Sarajeva uvijek možeš vidjeti po gradu, prije svake utakmice, navijače željezničara ne, osim kad je neka evropska.

Skrenuli smo totalno s teme jer je moja poenta na početku bila to da sam ponosan kad vidim da dolaze navijači i iz drugih naselja, pregrađa i drugih gradova, a ti si neke od njih omalovažavao samo zbog toga. Malo mi je kontradiktorno furati patriotizam i visoki nacionalni ponos, a omalovažavati sve što nije iz Sarajeva. Osim sa tuzlacima, oni su fakat seljazzi :mrgreen:
a sta to treba da znaci? Meni iskreno to zvuci bas ono turisticki, hajmo prohodati gradom prije utakmice, gdje ces gore na onom brdu setat i cejfiti 😄
Osim sa tuzlacima, oni su fakat seljazzi
:rol:
zaboravio si i ‘ove druge’ :bih:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 02 jul 2022, 13:44

Na silu trvdite da je vise zeljovaca I Manijaka u sg I centru nego FKS navijaca.
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 02 jul 2022, 13:48

Spominje se centar grada, a ustvari frajer misli na Goricu, Soukbunar, Nahorevo, Šip... Kakav Marijin Dvor, ne znaju oni gdje je to.

Jarane, sve vidimo po utakmicama ko ima više navijača, po broju članskih karti i svega. Nemojte se više brukati, kad prvo stignete Posušje dođite da raspravljamo
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 02 jul 2022, 14:03

Sta se imamo raspravljati kad ste ugaseni?
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 jul 2022, 15:12

Pazi pokemona prica o clanskim kartama a mi zadnjih godina imali najvise, izuzev ove humanitarne akcije.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

FuraMe
Kontakt:

Post Postao/la FuraMe » 02 jul 2022, 15:20

Tristan10 je napisao/la:
02 jul 2022, 10:57
Samo ne znam sto je tesko priznati da Zeljo ima vise navijaca?
Joj :rol: :rol:
Pod nebom plavim u gradu BORDO boje.

SARAJEVO SIAMO NOI

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jul 2022, 16:00

Pozdrav za sve navijače Leotara
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jul 2022, 16:02

80 26 16 38 109 139 −30

-30 gol razlika u Evropi

Brrrrrrrr
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jul 2022, 16:03

Joj kakve su ovo teme

Svi znamo da Željo ima vise navijača od Sarajeva, ne samo mi u BiH, nego i u exyu
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 jul 2022, 16:04

Aduka87 je napisao/la:
02 jul 2022, 15:12
Pazi pokemona prica o clanskim kartama a mi zadnjih godina imali najvise, izuzev ove humanitarne akcije.
I vi ste aduka nabili to zbog te humanitarne akcije ako mislis na ovu prethodnu godinu, realno :mrgreen:

Jedva cekam da konacno i mi dobijemo direktora marketinga i da se neke stvari dignu na veci nivo, ovako ce clansku uzeti samo najzagrizeniji. Vi radite vrhunski posao trenutno na tom planu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jul 2022, 16:09

Sarajevo. Polumaraton. Datum utrke: 18.09.2022. ... Marathon. Budi dio najveće trkačke zajednice u BiH, ostvari brojne popuste kod naših partnera, ...
Pozivam sve navijače Zrinskog na ovo

Sretno
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 02 jul 2022, 16:14

OnlyLeft22 je napisao/la:
02 jul 2022, 16:09
Sarajevo. Polumaraton. Datum utrke: 18.09.2022. ... Marathon. Budi dio najveće trkačke zajednice u BiH, ostvari brojne popuste kod naših partnera, ...
Pozivam sve navijače Zrinskog na ovo

Sretno
U vrapčićima ništa, samo pijaca zjapi prazna do vikenda...a onda rođeni maraton trče

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 35 gostiju.