Mada bezrezervno podržavam teritorijalni integritet Ukraine, i dalje ih smatram pravoslavnim Poljacima. Ta zemlja je poljska, a budući da je, po nekim istraživanjima (Vego, Ostrogorski, Skarić) i naše porijeklo otamo, jasno je da ću podržavati svoju slavjansku braću. Kćerka bosanske kraljice Elizabete Kotromanić je Jadviga (Hedviga) Poljska, svetica zaslužna za pokrštavanje Litve i širenje kršćanskog nauka u Ukraini (Sjenkjevič). S tim u vezi, mogu podržati integritet Ukraine sve do momenta pridruživanja poljskoj matici. Nažalost, Ukraina gubi rat, a Poljska je preslaba da vrati svoje vjekovne teritorije (Višnjovjecki).
Ostalo me manje-više ne interesuje. Opet mi nije jasan stav, ako sam dobro procijenio, bošnjačkog korpusa koji je mahom uz Ukrainu i pravoslavnog koji je mahom za Rusiju. Katolički korpus sluša direktive iz Zagreba, svakako. Pa ako iko mrzi muslimane, to su Ukrainci i ako je iko zayebo Srbe, to su Rusi. I čemu sad zauzimanje strana i jedva prikrivena mržnja? Je li ovaj sukob lakmus-papir međusobne netrpeljivosti Bosanaca? Imate li uopšte predstavu koliko ste jadni i kakvi papci ispadate? Ukrainski uspjeh muslimani smatraju za vlasitii, a pravoslavci ruski. Dok istovremeno i jednim i drugim poplaviše mooda koga vi podržavate. No, međutim, s druge strane, ovaj sukob zorno prikazuje zaostalost ovdašnjeg naroda, ako je suditi po ovom obrascu. Zapravo, ovaj sukob je posredno ogledalo međusobnih odnosa u BiH. Ono što sam ja mogao zaključiti da je većina korisnika katastrofalno nepismena, zaostala i neosviještena. Topla preporuka je da se zabavite vlastitim obrazovanjem, polako brusite stil, pa aBd, inš, za jedno 10god. ostavite suvisao komentar, bez natruha mržnje i ispoljavanja vlastitih komplexa. Haj uzdravlje.