FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Fazon je što su pioniri Sarajeva u sezonama 2017/2018, 2018/2019 i 2019/2020 doživjeli ukupno jedan poraz, dali blizu 300 golova a primili ih oko 30.
Nije baš da je Hasančić na raspolaganju imao nekakve levate nego ubjedljivo najbolju djecu u državi. Nedopustivo je da djeca koja budu tako dominatna u pionirskom uzrastu već do izlaska iz juniora sve to izgube, a to znači da se nešto ne radi dobro.
Moguće je i da se neispravno vršila selekcija u pionirskom uzrastu, ali mi djeluje prije da se loše radilo u kasnijim generacijama, kada sve postane ozbiljnije.
Nije baš da je Hasančić na raspolaganju imao nekakve levate nego ubjedljivo najbolju djecu u državi. Nedopustivo je da djeca koja budu tako dominatna u pionirskom uzrastu već do izlaska iz juniora sve to izgube, a to znači da se nešto ne radi dobro.
Moguće je i da se neispravno vršila selekcija u pionirskom uzrastu, ali mi djeluje prije da se loše radilo u kasnijim generacijama, kada sve postane ozbiljnije.
Puno je teže i napraviti i istrpiti igrača na ofanzivnim pozicijama nego u defanzivnim. Sve igrača što smo prodali su uglavnom bili centralni/defanzivni vezni pa na niže.
Da bi se nametnuo igrač sa 20godina prema naprijed mora biti iznad prosječno talentovan i da ima fizičke predispozicije ako ništa na nivou ostalih igrača.
Dal ima dug korak i dovoljno je brz da tim nekad napravi razliku. Izgelda da iz polusezone u polusezonu napreduje. Kolko god ne gotivili Mirzu, čini se da mali ima ispravan fokus.
S druge strane po meni je Vinko Salcinu uradio uslugu tako što ga pomejrio na beka. Da je čekao priliku na 10-ci do sad bi imao jednocifren broj utakmica u PL. On je tehnički možda i jači od Dala, al je fizički ograničeniji.
Da bi se nametnuo igrač sa 20godina prema naprijed mora biti iznad prosječno talentovan i da ima fizičke predispozicije ako ništa na nivou ostalih igrača.
Dal ima dug korak i dovoljno je brz da tim nekad napravi razliku. Izgelda da iz polusezone u polusezonu napreduje. Kolko god ne gotivili Mirzu, čini se da mali ima ispravan fokus.
S druge strane po meni je Vinko Salcinu uradio uslugu tako što ga pomejrio na beka. Da je čekao priliku na 10-ci do sad bi imao jednocifren broj utakmica u PL. On je tehnički možda i jači od Dala, al je fizički ograničeniji.
Samo naprijed Saraj'vo!
Salcin prirodno nije za beka. Iskreno mislim da ga pozicija beka gusi, i sputava tehniku i kreativnost koju posjeduje.
- FKS -
pioniri sa tri fizicki jaka igraca mogu biti prvaci bez problemaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑04 jul 2022, 22:35Fazon je što su pioniri Sarajeva u sezonama 2017/2018, 2018/2019 i 2019/2020 doživjeli ukupno jedan poraz, dali blizu 300 golova a primili ih oko 30.
dokaz ove godine zrinjski i zeljeznicar, cije utakmice je bio rak očiju gledati... ali su imali igrace fizicki jake i svaku utakmicu na neke duge lopte i preskakanje dobiju
ne bih se slozio sa tim, jer pogledaj koji su igraci bili u pionirima a koji u kadetima kad se prvenstvo igralo, dosta je tu bilo promjena a bgm i vidnog napretka u igri djece koja su bila skoro pred izlazak iz akademije
Ali da ne idemo presiroko, svaki potez je sopstvena odgovornost i isuurno ima neki razlog ili neku viziju koja ce se na kraju ispostaviti ili solidnom, ili genijalnom ili lošom. I za to ce naravno svako da odgovara... kao sto i treba svako da odgovara za svoj (ne)rad
ja u bosni nikome ne bih dao uzgovor duzi od 6 mjeseci ... tako da mora svaki dan da radi i dokazuje se
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kao sto sam i prije pisao nije fer da se trener omladinskih pogona da je ugovor za stalno i da taj isti trener nema nikakvu odgovornost nizasta osim toga da dodje na vrijeme naposo.
Dinamo svako malo mjenha trenere u akademi, samim tim snimaju sve treninge i koriste kao svoju gradju.
Al to nije lose po trenera jer i on nauci od njih neke trikove i sam sebe unapredjuje..
Dinamo je dosao sad ma taj nivo da mu moze bit trener akademije jesic
Dinamo svako malo mjenha trenere u akademi, samim tim snimaju sve treninge i koriste kao svoju gradju.
Al to nije lose po trenera jer i on nauci od njih neke trikove i sam sebe unapredjuje..
Dinamo je dosao sad ma taj nivo da mu moze bit trener akademije jesic
- JavierBosnia
- Kontakt:
Iako je planirano 4-5, danas uradjeno 12 razlicitih dizajnova na majice. Vjerujem da ce ih do predstavljanja ovdje biti 15+ a to ocekujte kroz par dana
Ako je neko vidio od drugih klubova ili ima ideju za izgled majice bujrum u poruke da napravimo nesto tako
Ako je neko vidio od drugih klubova ili ima ideju za izgled majice bujrum u poruke da napravimo nesto tako

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Moze li neko kupiti utakmicu danas ako nije clan kluba i kako ?
- Shategabri
- Kontakt:
- AvanGarda46
- Kontakt:
Kolega dizajner hahahJavierBosnia je napisao/la: ↑04 jul 2022, 23:27Iako je planirano 4-5, danas uradjeno 12 razlicitih dizajnova na majice. Vjerujem da ce ih do predstavljanja ovdje biti 15+ a to ocekujte kroz par dana
Ako je neko vidio od drugih klubova ili ima ideju za izgled majice bujrum u poruke da napravimo nesto tako![]()
Na kojem programu radis i gdje nabavljas template opcenito, ako nije neka tajna?
Naša obaveza je da idemo
gdje god da igra naš voljeni tim.
Gdje god da igraš ti, uvijek tu smo mi! 1987
gdje god da igra naš voljeni tim.
Gdje god da igraš ti, uvijek tu smo mi! 1987
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Danas igra Sarajevo 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️